AlienTechGR Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) Δεν την είχα δει την κατανάλωση της 750,πραγματικά με ψήνει πλέον πολύ αν μπορώ να την βρω από 110 περίπου. Μια ερώτηση μόνο, η διαφορά από 1 σε 2 gb gddr5 είναι εμφανής ή είναι περισσότερο για λόγους marketing; Πάντα σε συνάρτηση με τον παράγοντα vfm, αν αξίζει δηλαδή η χρηματική διάφορα για κάρτα με ίδια υλοποίηση(τέτοιου εύρους τιμής εκεί στα 100) και διαφορετική ποσότητα μνήμης. Η 750 δεν είναι κάρτα που μπορεί να αξιοποιήσει τα 2GB αλλά αν δεν σε ενδιαφέρει η διαφορά τιμής πάρε αυτήν με τα 2GB.Η κατανάλωση είναι αέρας για τις επιδόσεις που έχει. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2014 από AlienTechGR
Millennium Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Αυτη η την gigabyte που εδειξα πιο πανω; Την Asus. 1
pesis Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 * PSU Κάποιο από τα φτηνά 500watt είχε αντικαταστήσει ένα ακριβό που είχα πάρει όταν έκανε το μπαμ, πάει για αλλαγή μαζί προσεχε με το τροφοδοτικο παιζει και αυτο μεγαλο ρολο. δε παει να ειναι 1200watt super dupper wow που σηκωνει και ηλεκτροκολληση ταυτοχρονα με gaming. σημασια εχει να ειναι καποιο επωνυμο φιλικα το λεω για να μην γινει καμια ζημια στο μηχανακι σου
aetos1988 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Γνώμη μου είναι ο Αίλουρος πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικός σε ότι αφορά την διαγραφή ορισμένων μηνυμάτων αναφέρομαι συγκεκριμένα στο δικό μου μήνυμα στο οποίο έκανα μια παρατήρηση για τους drivers χωρίς να θίξω καμία από τις δύο εταιρίες απλά είπα την άποψή μου ... Φιλικά
TRILOBYTER Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Επειδή θα βάλω μια τηλεόραση στο δωμάτιο και λέω να την συνδέσω στο pc για να παίζω εκεί τις ταινίες και ίσως και κανά παιχνιδάκι(κατά προτίμηση ταυτόχρονα με το monitor - δεν ξέρω αν γίνεται αλλά δεν είναι επί του παρόντος) είδα πως χρειάζομαι νέα κάρτα γραφικών καθώς η δική μου δεν έχει hdmi. Το pc είναι πλέον 6,5 χρόνων αλλά άντεξε μια χαρά με μόνες αλλαγές στην μητρική που πήγα σε p35 τσιπάκι και που πήγα στα 4 GB RAM από τα 2. * Case Μεγαλο case που δεν θυμάμαι τι είναι καν * PSU Κάποιο από τα φτηνά 500watt είχε αντικαταστήσει ένα ακριβό που είχα πάρει όταν έκανε το μπαμ, πάει για αλλαγή μαζί * Motherboard Gigabyte EP35C-DS3R * CPU intel core 2 Quad Q6600 @ 2,4ghz * RAM Transcend Axe Ram 4GB dual channel 800Mhz * GPU Gainward GT8800 GT GS 512mb * Monitor/Resolution 24άρι LG Full HD + 42άρα full HD τηλεόραση * ΟS Windows 7 64bit Ψάχνω όχι για κάτι συγκεκριμένο αλλά για το λεγόμενο value for money. Να μου κάνει προφανώς για αυτό που θέλω με TV + monitor και καλύτερες επιδόσεις από την 8800 και μέχρι το bottleneck του cpu ή και λίγο παραπάνω αφού θα την κρατήσω κι αν αλλάξω cpu/mobo/ram. Στις υποψήφιες έχω βρει 7770 1GB στα 80 ευρώ, R7 260x 1GB στα 100, GTX 250 2GB στα 89(μάλλον outsider αυτή). Απαιτήσεις τρελές δεν έχω, εδώ ακόμα και σήμερα καλά ήμουν με την 8800(χάρηκα πχ το tomb raider το περσινό ή μέχρι πριν 1-2 χρόνια που έπαιζα πιο συχνά παιχνίδια). Και φτηνότερη να μου βρείτε δηλαδή δεν θα με χαλάσει, αρκεί να θεωρείτε πως είναι πιο vfm σε σχέση με άλλες. Εαν δεν σε ενδιαφερει η καταναλωση (750) τοτε καλυτερα να παρεις την 260χ 1
Ailuros Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Γνώμη μου είναι ο Αίλουρος πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικός σε ότι αφορά την διαγραφή ορισμένων μηνυμάτων αναφέρομαι συγκεκριμένα στο δικό μου μήνυμα στο οποίο έκανα μια παρατήρηση για τους drivers χωρίς να θίξω καμία από τις δύο εταιρίες απλά είπα την άποψή μου ... Φιλικά ΄Οταν το μήνυμά σου είναι προς απάντηση σε μήνυμα ΚΑΙ χρήστη που απομακρύνθηκαν για ευνόητους λόγους τότε δεν έχεις κανένα δικαίωμα μομφής πάνω σε αυτό. Φιλικότατα πάντα να έχεις υπόψιν σου ότι βάση των όρων χρήσης οι συντονιστικές αποφάσεις ΔΕΝ επιτρέπεται να συζητώνται δημόσια. http://www.insomnia.gr/forum-24/announcement-13-%CF%8C%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7%CF%82/ (κάτω από Ε.) Πέραν τούτου αυτή εδώ είναι μια ενότητα που δημιουργήσαμε για να δίνεται συμβουλές / βοήθεια σε άλλους χρήστες για τυχών αναβαθμίσεις καρτών γραφικών και όχι για να αψιμαχείται με τον κάθε trollo-πατέρα, να συζητάμε για τάσεις μόδας ή να πίνουμε την απογευματινή μας φραπεδιά. 1
bdking Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα σας Ψάχνομαι για να τοποθετήσω μια δεύτερη οθόνη για να δουλεύω παράλληλα προγράμματα όταν παίζω κάποιο online game ή κανένα photοshop. Η κάρτα γραφικών μου από ότι πρόσεξα έχει θύρα για δεύτερη οθόνη αλλά επειδή νομίζω ότι είναι αρκετά low μετά από περίπου 4-5 χρόνια αγοράς θα ήθελα τη βοήθεια σας ώστε να κάνω μια κατάλληλη επιλογή+τροφοδ αν χρειάζεται. Επίσης συμπληρωματικές προτάσεις για το στήσιμο με τη δεύτερη οθόνη και γενικά το pc ευπρόσδεκτες . p.s. Το μπάτζετ πιστεύω γύρω στο 100 πέντε πάνω-πέντε κάτω για την κάρτα Case (Κουτί):Enermax Staray Mid Tower (Μάλλον) * PSU (Τροφοδοτικό & Watt):Recom PE550 plus * Motherboard (Μητρική):Gigabyte H55M-S2H * CPU (Κεντρικός επεξεργαστής):i7 860@ 2.80 ghz * RAM (Μνήμη συστήματος):Kingston ddr3 2x2gb * GPU (Κάρτα γραφικών):Radeon HD 5750 * Monitor/Resolution (Οθόνη/Ανάλυση):22" LG + ??? * ΟS (Λειτουργικό σύστημα):windows 7
AlienTechGR Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα σας Ψάχνομαι για να τοποθετήσω μια δεύτερη οθόνη για να δουλεύω παράλληλα προγράμματα όταν παίζω κάποιο online game ή κανένα photοshop. Η κάρτα γραφικών μου από ότι πρόσεξα έχει θύρα για δεύτερη οθόνη αλλά επειδή νομίζω ότι είναι αρκετά low μετά από περίπου 4-5 χρόνια αγοράς θα ήθελα τη βοήθεια σας ώστε να κάνω μια κατάλληλη επιλογή+τροφοδ αν χρειάζεται. Επίσης συμπληρωματικές προτάσεις για το στήσιμο με τη δεύτερη οθόνη και γενικά το pc ευπρόσδεκτες . p.s. Το μπάτζετ πιστεύω γύρω στο 100 πέντε πάνω-πέντε κάτω για την κάρτα Case (Κουτί):Enermax Staray Mid Tower (Μάλλον) * PSU (Τροφοδοτικό & Watt):Recom PE550 plus * Motherboard (Μητρική):Gigabyte H55M-S2H * CPU (Κεντρικός επεξεργαστής):i7 860@ 2.80 ghz * RAM (Μνήμη συστήματος):Kingston ddr3 2x2gb * GPU (Κάρτα γραφικών):Radeon HD 5750 * Monitor/Resolution (Οθόνη/Ανάλυση):22" LG + ??? * ΟS (Λειτουργικό σύστημα):windows 7 Στα 100 ευρώ παίζει η GTX750 η απλή η οποία καταναλώνει αέρα και έχει καλές επιδόσεις (πολύ καλύτερες από την 5750).
bdking Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Στα 100 ευρώ παίζει η GTX750 η απλή η οποία καταναλώνει αέρα και έχει καλές επιδόσεις (πολύ καλύτερες από την 5750). Επειδή βλέπω μια πληθώρα τύπων GTX750 στο sqroutz μπορείς να με βοηθήσεις με ένα λινκ με την vfm και ας ξεπερνά και λίγο το όριο των 100 π.χ. 120. Σε ευχαριστώ πολύ!
AlienTechGR Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Επειδή βλέπω μια πληθώρα τύπων GTX750 στο sqroutz μπορείς να με βοηθήσεις με ένα λινκ με την vfm και ας ξεπερνά και λίγο το όριο των 100 π.χ. 120. Σε ευχαριστώ πολύ! Επειδή θα δουλεύεις σε δύο οθόνες ίσως σου χρειαστούν τα 2GB οπότε εδώ:https://www.skroutz.gr/s/4682127/Palit-GeForce-GTX750-2GB-StormX-NE5X75001341F.html ή εδώ:https://www.skroutz.gr/s/4745997/Gigabyte-GeForce-GTX750-2GB-OC-GV-N750OC-2GI.html Πάρε όποια σ'αρέσει μιας και στα clocks είναι σχεδόν ίδιες (ελαφρύ προβάδισμα η palit) αλλά στο σύστημα ψύξης η gigabyte θεωρητικά είναι λίγο ανώτερη. 1
bdking Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 @bdking μπορείς να κοιτάξεις και σε 260Χ. Σε τιμή βλέπω στα ίδια επίπεδα. Βλέπω σε κάποια χαρακτηριστικά είναι λίγο πάνω από την gigabyte gtx750 αλλά έχουν διαφορά μνήμης κατά 1G. Την προτείνεις ως πιο αξιόπιστη; Και ποια είναι η γνώμη σου για την διαφορά στη μνήμη ή δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο? 1
aetos1988 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Σε τιμή βλέπω στα ίδια επίπεδα. Βλέπω σε κάποια χαρακτηριστικά είναι λίγο πάνω από την gigabyte gtx750 αλλά έχουν διαφορά μνήμης κατά 1G. Την προτείνεις ως πιο αξιόπιστη; Και ποια είναι η γνώμη σου για την διαφορά στη μνήμη ή δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο? Σε αυτή την κατηγορία δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο η μνήμη οπότε ακόμα και 1gb να πάρεις δεν θα έχεις πρόβλημα . http://www.polytopesystems.com/equipment/computer-parts/hardware/gpu/gigabyte-nvidia-gtx-750-1gb-oc-gddr5-gv-n750oc-1gi-details
Millennium Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 @bdking μη πας να κάνεις σύγκριση σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά σε διαφορετικές σειρές-αρχιτεκτονικές,η 260Χ είναι δυνατότερη στα χρήματα.Στη θέση σου θα προτιμούσα έκδοση με 2gb,έχει στα 115-119ε.Δικιά σου η επιλογή. 1
AlienTechGR Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 @bdking μπορείς να κοιτάξεις και σε 260Χ. Ναι,εννοείται η 260X είναι πάνω από την 750 αλλά επειδή έλεγε 100 ευρώ πάνω κάτω του πρότεινα την 750.Τα 2GB είναι καλό να τα 'χει γιατί δουλεύει σε 2 οθόνες οπότε μπορεί και να χρειαστεί. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις