Προς το περιεχόμενο

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε ευχαριστω πολυ για την γρηγορη απαντηση.Βασικα δεν θα εχει καποιο θεμα επειδη αυτη η καρτα ζηταει 400 watt ετσι; διοτι και το τροφοδοτικο ειναι 400 watt :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

H κάρτα δεν χρειάζεται πάνω από 80W δεν θα έχει κανένα πρόβλημα,μη δίνεις σημασία τι γράφει ο κατασκευαστής.

Κομπλε thanks!

Κατι τελευταιο αλλα ειναι ψιλολεπτομερεια μηπως αξιζει να ειναι gigabyte σαν ποιοτητα κατασκευης μιλωντας;

https://www.skroutz.gr/s/4745997/Gigabyte-GeForce-GTX750-2GB-OC-GV-N750OC-2GI.html

Καλησπερα

Ενα φιλαρακι θελει να αναβαθμιση την καρτα γραφικων του για gaming μεχρι 100 ευρω το πολυ 115.

Τα specs του υπολογιστη του ειναι τα εξης

* Case Μεγαλο case αλλα δεν εχει κουμπωμενο καποιον ανεμιστηρα.

* PSU 400watt

* Motherboard ASUStek computer Inc LGA P5QL-E

* CPU intel core 2 Duo E7200  @ 2,53ghz

* RAM 3gb dual channel ddr2 333mhz

* GPU Nvidia Geforce 210 512mb

* Monitor/Resolution 32 ιντσων 1600x900

* ΟS Windows 7 32bit

Ευχαριστω προκαταβολικα!

Μοντέλο τροφοδοτικού; Αν δεν έχει καλό έτσι και αλλιώς θα πρέπει να το αλλάξει.

Στα χρήματα κοιτάει αυτήν http://www.skroutz.gr/s/4409361/Asus-Radeon-R7-260X-1GB-DirectCU-II-90YV0523-M0NA00.html

Μοντέλο τροφοδοτικού; Αν δεν έχει καλό έτσι και αλλιώς θα πρέπει να το αλλάξει.

Στα χρήματα κοιτάει αυτήν http://www.skroutz.gr/s/4409361/Asus-Radeon-R7-260X-1GB-DirectCU-II-90YV0523-M0NA00.html

Αυτη η την gigabyte που εδειξα πιο πανω;

Επειδή θα βάλω μια τηλεόραση στο δωμάτιο και λέω να την συνδέσω στο pc για να παίζω εκεί τις ταινίες και ίσως και κανά παιχνιδάκι(κατά προτίμηση ταυτόχρονα με το monitor - δεν ξέρω αν γίνεται αλλά δεν είναι επί του παρόντος) είδα πως χρειάζομαι νέα κάρτα γραφικών καθώς η δική μου δεν έχει hdmi. Το pc είναι πλέον 6,5 χρόνων αλλά άντεξε μια χαρά με μόνες αλλαγές στην μητρική που πήγα σε p35 τσιπάκι και που πήγα στα 4 GB RAM από τα 2.

* Case Μεγαλο case που δεν θυμάμαι τι είναι καν

* PSU Κάποιο από τα φτηνά 500watt είχε αντικαταστήσει ένα ακριβό που είχα πάρει όταν έκανε το μπαμ, πάει για αλλαγή μαζί

* Motherboard Gigabyte EP35C-DS3R

* CPU intel core 2 Quad Q6600 @ 2,4ghz

* RAM Transcend Axe Ram 4GB dual channel 800Mhz

* GPU Gainward GT8800 GT GS 512mb

* Monitor/Resolution 24άρι LG Full HD + 42άρα full HD τηλεόραση

* ΟS Windows 7 64bit

Ψάχνω όχι για κάτι συγκεκριμένο αλλά για το λεγόμενο value for money. Να μου κάνει προφανώς για αυτό που θέλω με TV + monitor και καλύτερες επιδόσεις από την 8800 και μέχρι το bottleneck του cpu ή και λίγο παραπάνω αφού θα την κρατήσω κι αν αλλάξω cpu/mobo/ram.

Στις υποψήφιες έχω βρει 7770 1GB στα 80 ευρώ, R7 260x 1GB στα 100, GTX 250 2GB στα 89(μάλλον outsider αυτή).

Απαιτήσεις τρελές δεν έχω, εδώ ακόμα και σήμερα καλά ήμουν με την 8800(χάρηκα πχ το tomb raider το περσινό ή μέχρι πριν 1-2 χρόνια που έπαιζα πιο συχνά παιχνίδια). Και φτηνότερη να μου βρείτε δηλαδή δεν θα με χαλάσει, αρκεί να θεωρείτε πως είναι πιο vfm σε σχέση με άλλες.

αφου το εψαξες  το θεματακι και θα κανεις αναβαθμιση στο μελλον θα προτεινα να πας στις r9 series πχ 270 270χ

αφου θελεις και 2 οθονες :-)  αναλογα τα χρηματα. και το τροφοδοτικο μορει να ειναι φτηνο αλλα δεν μας ειπες μαρκα. και το δικο μου ακριβο ηταν αλλα μουφα radimax. 

επισης ποσα μαξιμουμ χρηματα διαθετεις? ειδα 80 ειδα και 100 αλλα ειναι μικρουλες για μελλοντικη αναβαθμιση για 2πλη οθονη

YΓ ενα Ο/C στην cpu θα χρειαστεις αν παμε στις r9 series.

για Nvidia περιμενε αλες προτασεις εγω χαπαρ κιεχω :P

Είδα κάποια benchmarks και δεν ξέρω αν αξίζει ένα +50% στην τιμή συγκριτικά με την 260x ή σχεδόν τα διπλάσια από την 7770. Και γενικά θα προτιμούσα να κρατηθεί κάπως χαμηλά το κόστος αν γίνεται. Απλά δεν ξέρω αν μου έχει ξεφύγει καμιά άλλη vfm επιλογή πέρα από αυτές που έδωσα ή αν υπάρχουν λόγοι να αποφύγω κάποιες κάρτες.

Θα έχει ένα θεματάκι με τροχοπέδη του επεξεργαστή με μια 270. Για GeForce σε καλή σχέση απόδοση/τιμής/κατανάλωσης

Στα 134: https://www.skroutz.gr/s/4529603/Palit-GeForce-GTX750-Ti-2GB-StormX-OC-NE5X75TS1341F.html

Στα 102: https://www.skroutz.gr/s/4529650/Palit-GeForce-GTX750-1GB-StormX-OC-NE5X750S1301F.html

Φυσικά όσο περισσότερες προτάσεις τόσο μεγαλύτερο το ενδεχόμενο να μπερδευτείς περισσότερο, αλλά συμβουλέψου κανένα review και πάρε την απόφαση μόνος σου.

• Like 2

Επειδή θα βάλω μια τηλεόραση στο δωμάτιο και λέω να την συνδέσω στο pc για να παίζω εκεί τις ταινίες και ίσως και κανά παιχνιδάκι(κατά προτίμηση ταυτόχρονα με το monitor - δεν ξέρω αν γίνεται αλλά δεν είναι επί του παρόντος) είδα πως χρειάζομαι νέα κάρτα γραφικών καθώς η δική μου δεν έχει hdmi. Το pc είναι πλέον 6,5 χρόνων αλλά άντεξε μια χαρά με μόνες αλλαγές στην μητρική που πήγα σε p35 τσιπάκι και που πήγα στα 4 GB RAM από τα 2.

* Case Μεγαλο case που δεν θυμάμαι τι είναι καν

* PSU Κάποιο από τα φτηνά 500watt είχε αντικαταστήσει ένα ακριβό που είχα πάρει όταν έκανε το μπαμ, πάει για αλλαγή μαζί

* Motherboard Gigabyte EP35C-DS3R

* CPU intel core 2 Quad Q6600 @ 2,4ghz

* RAM Transcend Axe Ram 4GB dual channel 800Mhz

* GPU Gainward GT8800 GT GS 512mb

* Monitor/Resolution 24άρι LG Full HD + 42άρα full HD τηλεόραση

* ΟS Windows 7 64bit

Ψάχνω όχι για κάτι συγκεκριμένο αλλά για το λεγόμενο value for money. Να μου κάνει προφανώς για αυτό που θέλω με TV + monitor και καλύτερες επιδόσεις από την 8800 και μέχρι το bottleneck του cpu ή και λίγο παραπάνω αφού θα την κρατήσω κι αν αλλάξω cpu/mobo/ram.

Στις υποψήφιες έχω βρει 7770 1GB στα 80 ευρώ, R7 260x 1GB στα 100, GTX 250 2GB στα 89(μάλλον outsider αυτή).

Απαιτήσεις τρελές δεν έχω, εδώ ακόμα και σήμερα καλά ήμουν με την 8800(χάρηκα πχ το tomb raider το περσινό ή μέχρι πριν 1-2 χρόνια που έπαιζα πιο συχνά παιχνίδια). Και φτηνότερη να μου βρείτε δηλαδή δεν θα με χαλάσει, αρκεί να θεωρείτε πως είναι πιο vfm σε σχέση με άλλες.

Την 250 την ξεχνάς μια και καλή είναι πολύ παλιά πλέον.Η 260X είναι μια 7790 με παραπάνω κατανάλωση αλλά αξίζει τα 20 ευρώ διαφορά αν μπορείς να τα δώσεις!Από Nvidia στα 100 περίπου παίζει η 750 και λίγο πιο πάνω η 750Ti που έχουν ελάχιστη κατανάλωση.Διαλέγεις και παίρνεις!!

Δεν την είχα δει την κατανάλωση της 750,πραγματικά με ψήνει πλέον πολύ αν μπορώ να την βρω από 110 περίπου. Μια ερώτηση μόνο, η διαφορά από 1 σε 2 gb gddr5 είναι εμφανής ή είναι περισσότερο για λόγους marketing; Πάντα σε συνάρτηση με τον παράγοντα vfm, αν αξίζει δηλαδή η χρηματική διάφορα για κάρτα με ίδια υλοποίηση(τέτοιου εύρους τιμής εκεί στα 100) και διαφορετική ποσότητα μνήμης.

Δεν την είχα δει την κατανάλωση της 750,πραγματικά με ψήνει πλέον πολύ αν μπορώ να την βρω από 110 περίπου. Μια ερώτηση μόνο, η διαφορά από 1 σε 2 gb gddr5 είναι εμφανής ή είναι περισσότερο για λόγους marketing; Πάντα σε συνάρτηση με τον παράγοντα vfm, αν αξίζει δηλαδή η χρηματική διάφορα για κάρτα με ίδια υλοποίηση(τέτοιου εύρους τιμής εκεί στα 100) και διαφορετική ποσότητα μνήμης.

Ναι έχει διαφορά το μέγεθος την μνήμης, ανάλογα την ανάλυση που παίζεις τόσο μεγαλύτερη πρέπει να είναι και η μνήμη. Για αναλύσεις μέχρι 1920x1080 είναι καλά τα 2GB. Πλέον τα περισσότερα παιχνίδια θέλουν περισσότερο από 1GB

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...