Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το πρόσθεσα στο αρχικό ποστ.

εχεις απολυτο δικιο φιλε μου διεφυγε. :fear: ή το προσθεσες υστερα. μαλλον το 2ρο :P

Δημοσ.

Το πόσο μνήμη χρησιμοποιεί η κάθε κάρτα γραφικών είναι ένας συνδυασμός παραγόντων που εξαρτάται από το ίδιο το λειτουργικό σε συνεργασία με τον οδηγό κάρτας γραφικών. Τα 2.2 που λες ότι καταναλώνει η 280x σε παιχνίδια (όχι ότι έχει σχέση με την περίπτωση της 770 γιατί προφανώς η Radeon δεν χρησιμοποιεί GeForce drivers...) είναι αποκλειστικά μνήμη της κάρτας γραφικών ή απλά ένα μικρό μερίδιο μνήμη συστήματος + την περισσότερη μνήμη από την ίδια την κάρτα γραφικών;

Η 770 είναι μια χαρά με 2GB μνήμη ειδάλλως θα έπρεπε να δείχνουν ήδη σήμερα (σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά σου) σημάδια χαμηλότερων επιδόσεων σε σχέση με άμεσους ανταγωνιστές όπως η 280X ή ακόμα καλύτερα μια 770 4GB να δείχνει ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι μιας 770 2GB. Επειδή όμως για το τελευταίο ΟΣΕΣ φορές προκάλεσα χρήστες εδώ να παρέχουν απτά παραδείγματα που να το αποδεικνύουν δεν υπήρξε κάτι που να πείθει θα παρακαλούσα να σταματήσει η παραπληροφόρηση και ειδικά κάτι που θα στοιχίσει παραπάνω τους χρήστες χωρίς να τους δίνει ουσιαστικό όφελος για την διάρκεια ζωής οποιασδήποτε 770. ΄Οταν μια 770 υποθετικά χρειαστεί τρελλές ποσότητες μνήμης θα τις έχουν τελειώσει προ πολλού άλλοι πόροι.

Εδώ καλούμαστε να βοηθήσουμε τους χρήστες να αναβαθμίσουν τις κάρτες γραφικών τους και κατά προτίμηση να τους βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση και για τις προτιμήσεις τους και για το πορτοφόλι τους. Αν ΔΕΝ μπορείτε να καταλάβετε ότι αυτό έχει και ένα μερίδιο ευθύνης θα πρέπει να αρχίζουμε να το εξετάζουμε σε άλλη βάση.

εγώ γιατί στο watch bogs είδα την vram να φταίει 2,8 gb , crysis 3 2,2-2,4gb ? βασικα κ σε άλλους τίτλους είδα την vram πάνω από 2gb !

τα στατιστικά αυτα τα είδα με το msi after burner.

τώρα αμα αυτό γράφει ότι να νε δεν φταίω εγώ ! η μήπως δεν γράφει ?

σε αυτό ευθύνεται ο driver ή η μηχανή γραφικών του κάθε παιχνιδιού ?

μεγάλο ερώτημα αυτό !

σε καμία, μα σε καμία περίπτωση δεν θέλω να επιβαρυνω κανέναν να αγοράσει κάτι που στην ουσία θα του είναι άχρηστο ούτε διαφημίζω κάποια εταιρία λόγο καθαρησ βλακιασ που μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί.

αναφέρω προσωπική εμπειρία απ τον δικό μου υπολογιστή με εφαρμογή που προβάλει σε πραγματικό χρόνο στατιστικά τισ κάρτασ γραφικών όταν αυτή τρέχει παιχνίδι.

Δημοσ.

εγώ γιατί στο watch bogs είδα την vram να φταίει 2,8 gb , crysis 3 2,2-2,4gb ? βασικα κ σε άλλους τίτλους είδα την vram πάνω από 2gb !

μεγάλο ερώτημα αυτό !

Αυτό σε εξήγησε ο αίλουρος δηλαδή αν είχες την GTX 770 ακόμα στο Watch Dogs θα τα ''κανόνιζε'' ο driver να μην υπερβαίνει τα 2gb 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδιά δέν πιστεύω να είναι μαζόχα η Nvidia και να βγάζει κάρτες με λιγότερη μνήμη απο όσο χρειάζεται το gpu.Είναι σαν να πυροβολεί στα πόδια της άμα δίνει ένα σωρό λεφτά στην δημιουργία ενός πολύπλοκου gpu και να μήν της βάζει την μνήμη που χρειάζεται.Για να έχει βάλει 2 gb σε κάρτα σημαίνει οτι αυτή είναι η κατάλληλη για την επεξεργαστική ισχύ της gpu.

Επεξ/σία από ManofSteel
Δημοσ.

Αυτό σε εξήγησε ο αίλουρος δηλαδή αν είχες την GTX 770 ακόμα στο Watch Dogs θα τα ''κανόνιζε'' ο driver να μην υπερβαίνει τα 2gb

με τέρμα τα γραφικα κ ΑΑ τι γίνεται ?

όταν η μηχανή γραφικών δίνει ένα κάρο δεδομένα στην κάρτα τι παίζει ?

είναι τόσο γρήγορες οι μνήμες που προβαίνουν να δώσουν-πάρουν τα δεδομένα απ τον επεξεργαστή ?

αμα μιλάμε για την 760gtx οκ, αλλα η 770 είναι ΤΕΡΑΣ επιδόσεών !

κ σε τέτοια τέρατα καλύτερα να περισσεύει η μνήμη παρά να μην έχει!

νταξ, nvidia είναι αυτή, ξέρει τι φτιάχνει, αυτα τέτοια κάρτα προσωπικα δεν θα την αγόραζα μόνο για κανά χρόνο κ κάτι.

είδη έχουμε τίτλους που λένε 2gb ram.

κ αναφέρομαι πάντα σε 1080-1200p

με φουλ γραφικα !

Δημοσ.

μεγάλο ερώτημα αυτό !

σε καμία, μα σε καμία περίπτωση δεν θέλω να επιβαρυνω κανέναν να αγοράσει κάτι που στην ουσία θα του είναι άχρηστο ούτε διαφημίζω κάποια εταιρία λόγο καθαρησ βλακιασ που μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί.

αναφέρω προσωπική εμπειρία απ τον δικό μου υπολογιστή με εφαρμογή που προβάλει σε πραγματικό χρόνο στατιστικά τισ κάρτασ γραφικών όταν αυτή τρέχει παιχνίδι.

Kαι πάλι σε ρωτάω έβαλες αναλυτικό μετροπρόγραμμα να σου δείξει πόση μνήμη κάρτας γραφικών και πόση μνήμη συστήματος χρησιμοποιήθηκε; Γιατί στο εγγυώμαι ότι το κάνουν όλες οι μηχανές παιχνιδιών να πετάνε δεδομένα στιγμιαία στην μνήμη συστήματος κάποια δεδομένα και ναι το αποφασίζει το λειτουργικό σε συνεργασία με τον οδηγό της κάρτας γραφικών πως θα διαχειριστεί την υπόθεση. Δεν μου έχει τύχει ως σήμερα περίπτωση να χρησιμοποιεί ένα παιχνίδι μόνο μνήμη κάρτας γραφικών.

Για του λόγου το αληθές οι 770 πωλούνται και διαφημίζονται από την NVIDIA μόνο με 2GB μνήμης. Οι πυρήνες μπορούνε να διαχειριστούν μέχρι και 4 γίγα σε ανάλογα SKUs και άρα οι κατασκευαστές βγάζουν και εκδόσεις με 4 γίγα.

Πέραν  τούτου ψαξ¨το αν θες και αν βρεις σοβαρή ανάλυση που να δείχνει προτέρημα μια 770 4 γίγα έναντι μιας 770 2 γίγα τότε ναι σαφώς θα παραδεχτώ το λάθος μου και θα αλλάξει η γραμμή πλεύσης. Έλλειψη στοιχείων ωστόσο τι λες, αθώος ή ένοχος ο ΅κατηγορούμενος΅; ;)

με τέρμα τα γραφικα κ ΑΑ τι γίνεται ?

όταν η μηχανή γραφικών δίνει ένα κάρο δεδομένα στην κάρτα τι παίζει ?

είναι τόσο γρήγορες οι μνήμες που προβαίνουν να δώσουν-πάρουν τα δεδομένα απ τον επεξεργαστή ?

αμα μιλάμε για την 760gtx οκ, αλλα η 770 είναι ΤΕΡΑΣ επιδόσεών !

κ σε τέτοια τέρατα καλύτερα να περισσεύει η μνήμη παρά να μην έχει!

νταξ, nvidia είναι αυτή, ξέρει τι φτιάχνει, αυτα τέτοια κάρτα προσωπικα δεν θα την αγόραζα μόνο για κανά χρόνο κ κάτι.

είδη έχουμε τίτλους που λένε 2gb ram.

κ αναφέρομαι πάντα σε 1080-1200p

με φουλ γραφικα !

Επειδή η ενότητα εδώ είναι για να βοηθάμε τον κοσμάκη στις αναβαθμίσεις τους ψάξ¨το σε αυτό που σε προκαλώ και μετά το συζητάμε σε ξεχωριστή ενότητα. Σιγά την διαφορά στις επιδόσεις που έχει μια 760 από μια 770.

΄Ανοιξε το google και ψάξε. Για να στο λέμε όμως κάτι ξέρουμε.

• Like 1
Δημοσ.

πανω κατω ιδιες ειναι εγω την 270 θα προτιμουσα εχει και λιγο memory bus μεγαλυτερο αλλα με το ματι δεν θα δεις διαφρα πιστευω

παιζει και ρολο η υλοποιηση που προτιμας εχει και με 150ευ εχει και με 200ευ 

οι nvidia ειναι και πιο ακριβες

ειδηκα τον τελευταιο καιρο σαν γραβατες αλλαζουμε τις καρτες οποτε κοιταμε κατι πιοφτηνο και γρηγορο. αφου σε 3 μηνες θα παμε για αλλη  :P  :P  :P  :P

Υ.Γ 270χ κατα προτιμηση απο μενα

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum,

Ειχα ρωτησει και παλιότερα αλλα αλλαξε λιγο το budget μου, πλεον έχω 150€, και θα ηθελα την γνωμη σας.

Εχω το παρακάτω συστημα:

Μητρικη, 4x ram, CPU, CASE, Τροφοτικό, Οθόνη.

Ενω αρχικα ελεγα για την  260x τωρα σκεφτομαι την 265. Ταιριάζει στο pc η συγκεκριμενη καρτα? Θα την σηκωνει το τροφοδοτικο?

Εαν την σηκωνει ποια απο τις 3 υλοποιήσεις λετε να πάρω?

PowerColor, Asus, Sapphire

Τελος επειδη γενικα εχω δει οτι αυτη η σειρα εχει διαφορα θεματα θα ηθελα να την παρω απο καταστημα με καλη εξυπηρετηση και μετα την αγορα, σε περιπτωση προβληματος.

Ευχαριστω πολυ!!!

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum,

Ειχα ρωτησει και παλιότερα αλλα αλλαξε λιγο το budget μου, πλεον έχω 150€, και θα ηθελα την γνωμη σας.

Εχω το παρακάτω συστημα:

Μητρικη, 4x ram, CPU, CASE, Τροφοτικό, Οθόνη.

Ενω αρχικα ελεγα για την  260x τωρα σκεφτομαι την 265. Ταιριάζει στο pc η συγκεκριμενη καρτα? Θα την σηκωνει το τροφοδοτικο?

Εαν την σηκωνει ποια απο τις 3 υλοποιήσεις λετε να πάρω?

PowerColor, Asus, Sapphire

Τελος επειδη γενικα εχω δει οτι αυτη η σειρα εχει διαφορα θεματα θα ηθελα να την παρω απο καταστημα με καλη εξυπηρετηση και μετα την αγορα, σε περιπτωση προβληματος.

Ευχαριστω πολυ!!!

Παρε ενα τροφοδοτικο και μια 260χ

Δημοσ.

Παρε ενα τροφοδοτικο και μια 260χ

Τροφοδοτικο δεν υπαρχει λογος να αλλαξω τουλαχιστον για την 260χ, απ'οτι μου εχουν πει τα παιδια στο forum. Εαν δεν σηκωνει την 265 τοτε απλα θα αγορασω μια 260χ και θα κρατισω το ιδιο τροφοδοτικο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...