Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κοιτάω όταν αγοράζω έναν aftermarket CPU cooler; Το μόνο που ξέρω είναι πως θέλουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο fan και να είναι από χαλκό.

Γενικά, για ένα high-end σύστημα τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει ένας cooler για να ξέρω ότι δεν θα προκαλέσει πρόβλημα;

Δημοσ.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κοιτάω όταν αγοράζω έναν aftermarket CPU cooler; Το μόνο που ξέρω είναι πως θέλουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο fan και να είναι από χαλκό.

Γενικά, για ένα high-end σύστημα τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει ένας cooler για να ξέρω ότι δεν θα προκαλέσει πρόβλημα;

Μισο λεπτο...το θεμα ειναι τι θα κανεις με την ψυκτρα που θα αγορασεις.

Αν την θες μονο για απλα πραγματα κανουν πολλες την δουλεια σου.

Αν θες να κλοκαρεις και ποσο εκει πας αλλου.

Πες μας λιγο και το συστημα σου!

Και ενα BUDGET ρε παιδια!!!

Δημοσ.

Προσέχεις το τι λένε τα reviews που θα πρέπει να διαβάσεις πριν αποφασίσεις τι να πάρεις.

Κατά τα άλλα αν γράψεις δυο λόγια για το σύστημα που έχεις, τη χρήση που κάνεις, τι είδους βελτίωση περιμένεις να δεις αλλά και το budget σου χοντρικά θα μπορέσουμε σίγουρα να σου προτείνουμε κάτι. Υπάρχουν μοντέλα που είναι πάρα πολύ καλά και δε μπορείς να κάνεις λάθος αγοράζοντάς τα.

Δημοσ.

Υπάρχουν μοντέλα που είναι πάρα πολύ καλά και δε μπορείς να κάνεις λάθος αγοράζοντάς τα.

Για αυτά μιλάω όταν λέω "για να ξέρω ότι δεν θα προκαλέσει πρόβλημα". Τι χαρακτηριστικά έχουν και τι τιμή περίπου; Ένα παράδειγμα;

Μισο λεπτο...το θεμα ειναι τι θα κανεις με την ψυκτρα που θα αγορασεις.

Αν την θες μονο για απλα πραγματα κανουν πολλες την δουλεια σου.

Αν θες να κλοκαρεις και ποσο εκει πας αλλου.

Πες μας λιγο και το συστημα σου!

Και ενα BUDGET ρε παιδια!!!

Ρώτησα γενικά. Κοιτούσα κάτι builds και μου δημιουργήθηκε αυτή η απορία. Δεν είναι ότι θέλω να πάρω έναν, αλλιώς θα τα έβαζα όλα τα παραπάνω ;)

Δημοσ.

Για αυτά μιλάω όταν λέω "για να ξέρω ότι δεν θα προκαλέσει πρόβλημα". Τι χαρακτηριστικά έχουν και τι τιμή περίπου; Ένα παράδειγμα;

Χοντρικά από 20 ευρώ (αν τα βρεις σε τιμή ούτε του παπά) μέχρι 60+ (που δεν υπάρχει περίπτωση να είναι value for money αλλά σίγουρα παίρνεις καλό εργαλείο).

Κλασικό παράδειγμα. Στην ίδια κατηγορία μ' αυτό είναι το Xigmatek Gaia (κωδικός SD1283) το οποίο χρησιμοποιώ ο ίδιος σε 2 συστήματα και είναι άψογο (υπόψιν έχει βγει τώρα το Gaia II για το οποίο δεν ξέρω τίποτα).

Δημοσ.

Επισης, εκτος απο ολα τα αλλα, πρεπει να σιγουρεψεις οτι η ψυκτρα που θα διαλεξεις χωραει στο κουτι και οτι δεν θα βρισκει πουθενα (π.χ. να σου κλεινει τα memory slots κλπ.).

Δημοσ.

Απ' ότι βλέπω δηλαδή το θέλουμε γύρω στις 1500 στροφές το λεπτό (τόσες έχει η Gaia II).

Μια τελευταία ερώτηση. Τι είναι το "ενεργητική" και "παθητική" που βλέπω σε διάφορες ψύκτρες; Έχει να κάνει με το πως τροφοδοτούνται με ρεύμα;

Δημοσ.

Όχι. Παθητική είναι αυτή που δεν περιλαμβάνει ροή αέρα με ανεμιστήρες και την δουλειά την κάνει το μέταλλο με τα heat pipes μονο του για να απάγει την θερμότητα. Συνήθως είναι τεράστιες, κάνουν καλή δουλειά μέχρι ενός βαθμού (δεν είναι για oc'ing π.χ.) και τις επιλέγουν αυτοί που επιδιώκουν πολύ χαμηλό επίπεδο θορύβου για το σύστημά τους.

• Like 1
Δημοσ.

Παθητική είναι χωρίς ανεμιστήρα, και ενεργητική είναι με. Προτίμησε τις ενεργητικές αν θες να μειώσεις τις θερμοκρασίες και να ασχοληθείς και με OC. Οι παθητικές είναι συνήθως για low watt tdp επεξεργαστές και για αθόρυβη χρήση.

• Like 1
Δημοσ.

Απ' ότι κατάλαβα δεν είναι και τόσο αποδοτικές, επομένως δεν τις κοιτάω καν.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...