Tonis90 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα παιδιά. Έχω το εξής πρόβλημα: Σήμερα άλλαξα μητρική στο pc του αδερφού μου και του έβαλα την gigabyte GA-945GM-S2 v.1 Έχει πάνω τον E7200 2,53Ghz . Το θέμα μου είναι πως στο bios στο pc health status έχω τις εξείς ενδείξεις: Reset case open status - disabled Case opened - Yes Vcore - Fail κόκκινα DDR18V - OK +3.3V - OK +12V - OK και Current CPU Temperature 23'C. Λοιπόν τον ίδιο επεξεργαστή είχα και πριν και μέσα στα windows στο rate your computer performance έπαιρνε γύρο στο 6 δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς ενώ τώρα μου βγάζει 4,6. Δεν το έχω λειτουργήσει ακόμα το pc γτ φοβάμαι μην του κάνω καμιά ζημιά. Λίγο που μπήκα στα windows έτρεξα το AIDA64 για να δω θερμοκρασίες (ήταν καλές όλες κάτω απο 50'C) και έκανα τα stability tests για ένα λεπτό γτ φοβήθηκα αλλά δεν είδα να κολλάει κάπου το pc. Αυτό που θέλω να πω είναι το ότι μου βγάζει Vcore=fail είναι κάτι που θα έπρεπε να προσέξω? Τι ενέργειες πρέπει να κάνω απο δω και πέρα?
N3k21 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Η μητρική σου φαίνεται πως δεν υποστηρίζει το συγκεκριμένο επεξεργαστή. Δες εδώ. Καλού κακού σιγουρέψου πως όντως έχεις το συγκεκριμένο revision του μοντέλου, για να είμαστε σίγουροι. Υποθέτω πως παρ' όλα αυτά, λόγω της αρχιτεκτονικής και προδιαγραφών του E7200, το μηχάνημα θα λειτουργήσει. Το πόσο καλά όμως, καθώς και για πόσο καιρό, δε μπορούμε να το γνωρίζουμε. Καλό θα ήταν να ενημερώσεις το κατάστημα απ' όπου προμηθεύτηκες τη μητρική και να ζητήσεις αλλαγή, ειδικά αν στην πρότειναν αυτοί.
Tonis90 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Την μητρική μου την έδωσε ένας φίλος που άλλαξε την δικιά του. Το pc είναι λίγο παλιό 6χρονων. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα τώρα που δεν υποστηρίζει το cpu μου? Υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσω περαιτέρω πρόβλημα στο σύστημα μου?
N3k21 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δεν μπορώ να κάνω τίποτα τώρα που δεν υποστηρίζει το cpu μου? Εφόσον ο συγκεκριμένος επεξεργαστής δεν υποστηρίζεται από κάποια έκδοση BIOS, δυστυχώς δε μπορείς να κάνεις και πολλά. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσω περαιτέρω πρόβλημα στο σύστημα μου? Κακά τα ψέμματα, η πιθανότητα περαιτέρω προβλημάτων είναι υπαρκτή. O Ε7200 βασίζεται στην αρχιτεκτονική των παλαιότερων Conroe C2D, οι οποίοι υποστηρίζονται από τη μητρική σου. Γι' αυτό άλλωστε και λειτουργεί, έστω και έτσι. Θεωρητικά μάλιστα η μητρική μπορεί να δώσει μέχρι 1,5 Volts στη CPU, άρα ο E7200 που ζητά maximum 1,37 περίπου Volts, θα μπορούσε να λειτουργήσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Από εκεί και πέρα όμως δε μπορώ να σου προτείνω κάτι, οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες. Φοβάμαι τα εξής: 1) Τεχνολογίες όπως το Intel Speedstep, οι οποίες βασίζονται στη δυναμική προσαρμογή του vcore, δε θα λειτουργούν σωστά. 2) Ενδεχομένως ο επεξεργαστής να μην τροφοδοτείται με την απαραίτητη τάση ώστε να αποδώσει τα μέγιστα, αφού η μητρική δεν "ξέρει" τι να του δώσει κάθε στιγμή. 3) Αν η μητρική δίνει τάση 1,5 Volts, ο επεξεργαστής ναι μεν θα δουλεύει (όπως θα δούλευε αν του είχες δώσει επιπλέον τάση για να τον υπερχρονίσεις), αλλά θα ανεβάζει μεγαλύτερες θερμοκρασίες και ενδεχομένως θα επηρεάζεται η σταθερότητά του. Υποθέτω πως θα μπορούσες να απενεργοποιήσεις την αυτόματη ρύθμιση του vcore (βέβαια έτσι θα αναγκαστείς να απενεργοποιήσεις και όλες τις τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας όπως το SpeedStep), αν βέβαια κάτι τέτοιο υποστηρίζεται από το BIOS, προσαρμόζοντάς το στα 1,37 Volts του E7200. Εναλλακτικά θα μπορούσες να υποχρονίσεις τον επεξεργαστή, δίνοντας παράλληλα και κάποιο μικρότερο και ασφαλές vcore. Κάτι τέτοιο βέβαια θα επηρεάσει αρνητικά τις επιδόσεις του συστήματος. Επίσης καλό θα ήταν, για να είσαι σίγουρος, να ελέγξεις την τιμή της τρέχουσας τάσης τροφοδοσίας του επεξεργαστή, τόσο σε idle, όσο και σε full load κατάσταση. Δοκίμασε με το HWMonitor ή κάποιο παρόμοιο πρόγραμμα. Από εκεί και πέρα είναι ρίσκο. Προσωπικά θα άλλαζα μητρική ή επεξεργαστή. Δες μήπως μπορείς να ανταλλάξεις κάποιο απ' τα δύο εξαρτήματα με κάποιο συμβατό. Τέλος, πέραν του ρίσκου με τα voltages, δεν ξέρουμε δυστυχώς αν υπάρχουν και άλλα θέματα συμβατότητας, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αστάθεια του μηχανήματος, ή ακόμα και ζημιά στο υλικό σου.
Tonis90 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Φίλε μου 1000ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου! Είχα ένα επεξεργαστή E6400 θα βάλω αυτόν. Τον υποστηρίζει και η μητρική απ'ότι βλέπω αλλά θέλει f5 bios version εγώ έχω βάλει ήδη το f6 δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα έτσι?
N3k21 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Είχα ένα επεξεργαστή E6400 θα βάλω αυτόν. Τον υποστηρίζει και η μητρική απ'ότι βλέπω αλλά θέλει f5 bios version εγώ έχω βάλει ήδη το f6 δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα έτσι? Όχι δε θα έχεις κάποιο πρόβλημα, το BIOS είναι συμβατό "προς τα πίσω". Ίσα ίσα μάλιστα, καλύτερα που έχεις νεότερη έκδοση. Καλού κακού πάντως, πριν αλλάξεις επεξεργαστή, κάνε και ένα reset στο BIOS για να είσαι σίγουρος. EDIT: Καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιήσεις την ψύκτρα του Ε7200 με τον Ε6400. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για τις δυνατότητες της συγκεκριμένης ψύκτρας, ο Ε7200 όμως είναι κατασκευασμένος βάσει διαφορετικής λιθογραφικής μεθόδου και πιθανόν είναι ελαφρώς "ψυχρότερος". Από την άλλη το TDP και των δύο επεξεργαστών είναι το ίδιο (65 Watts), ωστόσο καλύτερα να πας στη σίγουρη και ασφαλή λύση.
[email protected] Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Καλημέρα, απαντώ στο αρχαίο ποστ γιατί αντιμετώπισα ίδιο πρόβλημα. Μου εμφάνιζε το fail με επεξεργαστή E5200, έβαλα έναν E4400 και βγήκε η ένδειξη οκ δίπλα στο Vcore. Δοκίμασα και δεύτερον Ε5200, και βγήκε πάλι το fail. Άρα δεν είναι θέμα ελαττωματικού επεξεργαστή, αλλά κάποιας ασυμβατότητας. Για την ιστορία, τελευταίο bios περασμένο (f10), και εκτός τούτου δε μου μπούταρε ποτέ τον E7500 παρόλο που ήταν στη λίστα συμβατότητας. To motherboard που έχω είναι το: http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-8i945gzme-rh.
Aris_ Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 22 ώρες πριν, [email protected] είπε Καλημέρα, απαντώ στο αρχαίο ποστ γιατί αντιμετώπισα ίδιο πρόβλημα. Μου εμφάνιζε το fail με επεξεργαστή E5200, έβαλα έναν E4400 και βγήκε η ένδειξη οκ δίπλα στο Vcore. Δοκίμασα και δεύτερον Ε5200, και βγήκε πάλι το fail. Άρα δεν είναι θέμα ελαττωματικού επεξεργαστή, αλλά κάποιας ασυμβατότητας. Για την ιστορία, τελευταίο bios περασμένο (f10), και εκτός τούτου δε μου μπούταρε ποτέ τον E7500 παρόλο που ήταν στη λίστα συμβατότητας. To motherboard που έχω είναι το: http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-8i945gzme-rh. η λίστα το εμφανίζει N/A = Not support 1
[email protected] Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Πωωωω, αυτό εννοεί; Νόμιζα ότι απλά σημαίνει πως δεν έχει διευκρινιστεί από ποιο BIOS και μετά παίζει ο συγκεκριμένος. Σε ευχαριστώ για τη διευκρίνιση!!
snbblp Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 46 λεπτά πριν, [email protected] είπε Πωωωω, αυτό εννοεί; Νόμιζα ότι απλά σημαίνει πως δεν έχει διευκρινιστεί από ποιο BIOS και μετά παίζει ο συγκεκριμένος. Σε ευχαριστώ για τη διευκρίνιση!! https://www.gigabyte.com/Search?kw=GA-945gm-s2#Products-2-1 1
[email protected] Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 17/9/2020 στις 1:21 ΜΜ, snbblp είπε https://www.gigabyte.com/Search?kw=GA-945gm-s2#Products-2-1 Δε βλέπω διαφορά στο support list ανάμεσα στα 2 revisions όσο αφορά τους επεξεργαστές που δοκίμασα! Τελικά έβαλα δώρο έναν Ε4500 στον αγαπητό και γελάνε και τα μουστάκια του σε σχέση με τον Pentium που είχε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα