Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν δύο εβδομάδες περίπου ήρθε ο φίλος μου σπίτι μου και μου άλλαξε τα Windows 7 Ultimate που είχα σε Windows 8.1

Αρχικά, η αλλαγή μου άρεσε αλλά τελικά το μετάνιωσα. Δε μπορώ να τα συνηθίσω, μου σπάνε τα νεύρα με το Skype (όπως και τους γονείς μου) και θέλω να ξανά επιστρέψω σε Windows 7.

Προσπάθησα να βγάλω λίγο άκρη αλλά από ότι φαίνεται η Microsoft το έχει κάνει αρκετά δύσκολο να αλλάξεις ξανά σε 7.

Τι να κάνω; Έψαξα σε tutorials, αλλά κάποια λένε για ένα clean install, κάποια άλλα λένε για κάτι format drive advanced κλπ.

Τα 7 τα έχω σε CD και τα αρχεία που θέλω τα έχω περάσει σε εξωτερικό σκληρό δίσκο. Η αλήθεια είναι όμως πως έχω και κάποια επιπλέον αρχεία γύρω στα 70GB τα οποία δε χωράνε στο σκληρό και αναρωτιέμαι εάν μπορώ να τα "σώσω" μετά το format. Θέλω επειγόντως να αλλάξω. Ό,τι είναι απαραίτητο να γίνει, ας γίνει.

ΥΓ: Ο φίλος μου θυμάμαι όταν έβαλε τα 8.1 ήταν dual boot, μετέφερε από ένα φάκελο windowsold τα αρχεία του Windows 7 στο C και μετά έσβησε αυτό το φάκελο (windowsold) και έμειναν μόνο τα Windows 8.1

Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια.

Δημοσ.

Είναι πανεύκολο να περάσεις οποιαδήποτε από τις εκδόσεις θες, αρκεί να εχεις ένα εξωτερικό (ή δευτερο δίσκο) για backup και τα dvd του λειτουργικου που θες (μαζί με τα αναλογα licence keys). 

1. Παίρνεις backup των αρχείων που θες να κρατήσεις (φωτογραφίες, έγγραφα, bookmarks, ταινιες, κλπ)
  2. Κατεβάζεις απο πριν τους αναγκαίους drivers (μητρική, κάρτες δικτύου, κάρτα ήχου, κάρτα γραφικών, κλπ)
  3. Κάνεις boot από το dvd, διαλέγεις το partition που το εγκαστήσεις, σβήνεις οτιδήποτε έχει μέσα και ξεκινάς την εγκατάσταση
  4. Όταν τελειωσει, περνας τους drivers που λείπουν (ή είναι πολύ παλιότεροι)
  5. Εγκαθιστάς τα προγράμματα που θες
  6. Είσαι έτοιμος. 

Σαν διαδικασία δεν είναι αστεία ευκολη και απαιτεί μια βασική εξοικείωση με τους υπολογιστές, αλλά σε κάθε περιπτωση γίνεται. 

Η αλήθεια είναι όμως πως έχω και κάποια επιπλέον αρχεία γύρω στα 70GB τα οποία δε χωράνε στο σκληρό και αναρωτιέμαι εάν μπορώ να τα "σώσω" μετά το format. 

Αυτά κατά 80% δεν θα σωθούν εκτός αν τα βάλεις σε ξεχωριστό partition ή αν τα βάλεις σε εξωτερικό δίσκο/usb

• Like 1
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι όμως πως έχω και κάποια επιπλέον αρχεία γύρω στα 70GB τα οποία δε χωράνε στο σκληρό και αναρωτιέμαι εάν μπορώ να τα "σώσω" μετά το format. 

Κανε αυτο που ειπε ο φιλος απο πανω. Φτιαξε ενα Partition που δεν θα επηρεαστεί απ'το φορματ και βαλε εκει τα αρχεια σου. 

Δημοσ.

Είναι πανεύκολο να περάσεις οποιαδήποτε από τις εκδόσεις θες, αρκεί να εχεις ένα εξωτερικό (ή δευτερο δίσκο) για backup και τα dvd του λειτουργικου που θες (μαζί με τα αναλογα licence keys). 

1. Παίρνεις backup των αρχείων που θες να κρατήσεις (φωτογραφίες, έγγραφα, bookmarks, ταινιες, κλπ)
  2. Κατεβάζεις απο πριν τους αναγκαίους drivers (μητρική, κάρτες δικτύου, κάρτα ήχου, κάρτα γραφικών, κλπ)
  3. Κάνεις boot από το dvd, διαλέγεις το partition που το εγκαστήσεις, σβήνεις οτιδήποτε έχει μέσα και ξεκινάς την εγκατάσταση
  4. Όταν τελειωσει, περνας τους drivers που λείπουν (ή είναι πολύ παλιότεροι)
  5. Εγκαθιστάς τα προγράμματα που θες
  6. Είσαι έτοιμος. 

Σαν διαδικασία δεν είναι αστεία ευκολη και απαιτεί μια βασική εξοικείωση με τους υπολογιστές, αλλά σε κάθε περιπτωση γίνεται. 

Αυτά κατά 80% δεν θα σωθούν εκτός αν τα βάλεις σε ξεχωριστό partition ή αν τα βάλεις σε εξωτερικό δίσκο/usb

Ευχαριστώ παιδιά για τις γρήγορες απαντήσεις. Μου εξηγείται όμως κάτι; Πρώτον, drivers αυτόματα δε θα μπούνε μετά τα updates; Όταν είχα πρωτοβάλει Windows 7 πριν ένα χρόνο που πήρα το PC (Μόνος το φτιαξα) δεν ειχα από πριν drivers.

Αυτό με τα Partitions επειδή δε το πολυέχω μπορείτε να μου το εξηγήσετε;

Και αν είναι όντως τόσο απλό, γιατί στα διάφορα tutorials αναφέρονται οι συγγραφείς στη δυσκολία να επιστρέψεις στα 7; Μήπως επειδή σε εκείνες τις περιπτώσεις δε κάνουν format;

Δημοσ.

Κοίταξα κάτι τέτοια φίλε μου που σου κάνουν τα 8 σαν 7 να φαίνονται αλλά θα ήθελα να το ξεφορτωθώ εντελώς το λειτουργικό. :)

Δημοσ.

ΑΝ εχεις παραλάβει υπολογιστή με προεγκατεστημένα 8 (π.χ. αγόρασες laptop με 8 από τη μάνα τους), η όλη διαδικασία εχει κάποια παραπάνω βήματα  (και αυτό εννοούν "δύσκολο") αλλά στην περιπτωση σου δεν χρειάζονται. Μιλώ για ρυθμίσεις uefi.

Για τα partitions: Είναι ο δίσκος σου κομμένος σε κομμάτια; πχ 2 κομμάτια; Στον υπολογιστή βλέπεις ένα ή δυο δίσκους; Αν βλέπεις ένα, τοτε δεν εχεις partitions. Είναι φοβερή διευκόλυνση, ειδικά αν εχεις μεγαλο δίσκο. Μπορούν να φτιαχτουν αλλά είναι λίγο επιφοβο για αδαείς χρήστης με πολύ πιθανό αποτέλεσμα να χάσουν όλα τους τα αρχεία και να μην μπορούν καν να ξεκινήσουν τον υπολογιστή.

Για τους drivers: Οι περισσότεροι drivers υπάρχουν μεσα στα windows, ειδικά αν εχεις παλιό μηχάνημα. Αν είναι καινουργιο, τότε χρειάζεσαι τους drivers εκ των προτέρων. Οι drivers των windows update δεν ειναι βέλτιστη λύση, είναι λύση ανάγκης. 

Γνώμη μου: Αν δεν μπορείς να αγκαρέψεις πάλι τον φίλο σου, καλύτερα μείνε με τα 8 μεχρι να μπορέσεις να τον αγκαρέψεις, ΕΚΤΟΣ αν εχεις backup των αρχείων σου, οπότε αξίζει να το δοκιμάσεις (για να μάθεις). Αυτό γιατί αν τα κάνεις μαντάρα και δεν καταφέρεις να κάνεις εγκατάσταση, τοτε δεν θα εχεις ουτε υπολογιστή να ψάχνεις λύσεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε arc, αρχικά ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

Όπως προείπα, παρήγγειλα μόνος τα κομμάτια και τον έφτιαξα μόνος και μετά πέρασα τα Windows 7 (όχι εγώ, ο νονός του αδερφού μου που είναι ηλεκτρολόγος, ηλεκτρονικός κάτι τέτοιο.)

Στον υπολογιστή μου, πέρα από τη μονάδα DVD RW έχω μόνο ένα ακόμη, τον C που είναι 1ΤΒ(931 GB για την ακρίβεια). Το φτιάξιμο που λες είναι για να περάσω αυτά τα 70GB σε άλλο δίσκο και να μην χαθούν; Αν είναι επίφοβο όπως λες, εντάξει, ας πάνε στο καλό τα video, τι να κάνουμε. Ας σβηστούν.

Ο υπολογιστής είναι καινούργιος (1,5 χρόνο περίπου) και είναι αρκετά καλός. Αλλά όταν πρωτοέβαλα τα 7 ξαναλέω δε θυμάμαι να τα είχα εκ των προτέρων. Ίσως σε CD που ερχόντουσαν μαζί με τα αντικείμενα. Αλλά και πάλι, δε μπορώ να βάλω τα 7 και μετά με κανένα Driver Genius ή search στο google να τα κατεβάσω; Θα έχω κανένα πρόβλημα;

Ο φίλος μου δεν υπάρχει περίπτωση να ξανά έρθει. Ήδη τον είχα πρήξει να μου βάλει τα 8.1 και ήρθε με το ζόρι.

Τα αρχεία που χρειάζομαι (ουσιαστικά φωτογραφίες, ένα Txt με ταινίες, προγράμματα κλπ που έχω) τα έχω περασμένα όλα σε εξωτερικό σκληρό. Οπότε, ότι και να σβηστεί δεν υπάρχει κανένα θέμα. Θέλω απλώς τα παλιά Windows 7 Ultimate μου.

Οπότε, How do i proceed; Αν είναι να προχωρήσω στην εγκατάσταση, θέλω κάποιος που ξέρει να μου πει για το format. Πως σβήνω τα αρχεία που με αυτά τα Partitions Που λέτε κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης των 7 για να μην έχω πρόβλημα.(δλδ, όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, πως "

1. Κάνεις boot από το dvd, διαλέγεις το partition που το εγκαστήσεις, σβήνεις οτιδήποτε έχει μέσα και ξεκινάς την εγκατάσταση") ;
Δημοσ.

Αρχικά, η αλλαγή μου άρεσε αλλά τελικά το μετάνιωσα. Δε μπορώ να τα συνηθίσω, μου σπάνε τα νεύρα με το Skype (όπως και τους γονείς μου) και θέλω να ξανά επιστρέψω σε Windows 7.

Nα ρωτησω κατι γιατι δεν εβαλες skype desktop version.

Οπως στα 7ρια?

Δημοσ.

Aris δε γνώριζα κάν ότι γινόταν. Προσπαθούσα να το pinαρω στην επιφάνεια, δε με άφηνε. Να το σβήνω, πάλι δε με αφήνε. Τελικά κατάφερα και έβαλα τα εφτά, τα οποία και προτιμώ γενικότερα.

• Like 1
Δημοσ.

Πριν προχωρίσεις σε format, ρίξε και μια ματιά στο start8 και ModernMix. Το μεν πρώτο επαναφέρει το start menu όπως στα 7 με πολλές επιλογές να το καστομάρεις, το δε δεύτερο σου επιτρέπει να ανοίξεις και χρησιμοποιήσεις όλες τις modern εφαρμογές σαν παράθυρα στο desktop χωρίς να έχεις το ενοχλητικό πήγαινε-έλα μεταξύ desktop και εφαρμογής. Έτσι διατηρείς όλες τις βελτιώσεις των 8 αλλά σε ένα περιβάλλον των 7. Μπορείς να τα δοκιμάσεις δωρεάν και αν σου κάνουν το κόστος δεν ξεπερνά τα 10€.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...