Millennium Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δεν ενδιαφερει ποσο καιει, αλλα ποσο παραπανω καιει απο εναν intel... Για το "μεγαλύτερο τροφοδοτικό" λέω.Όταν όλο το σύστημα "καίει" τόσο ακόμα και με FX δεν απασχολεί τον άλλον το "μεγαλύτερο τροφοδοτικό" υπο φυσιολογικές συνθήκες.
haHa Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Κουβέντα να γίνεται είναι αυτό με την κατανάλωση. Από πότε οι μανιακοί σε επιδόσεις άρχισαν να σκέφτονται τις καταναλώσεις; Εδώ κλοκάρουν τις κάρτες μέχρι να μυρίσει σουβλάκι και τα CPU τόσο που τρώνε Degrade και ξαφνικά μιλάνε για κατανάλωση. Δεν σκεφτονται την καταναλωση, αλλα το παραπανω ΚΟΣΤΟΣ λογω της υψηλοτερης καταναλωσης. Εδω οι "μανιακοι σε επιδοσεις" πηγαν για 20-30€ χαμηλοτερο ΚΟΣΤΟΣ στους υποδεεστερους amd, ειναι λογικο οτι πρεπει να υπολογισουν και τα 30-40€ παραπανω ΚΟΣΤΟΣ στην 4ετια λογω υψηλοτερης καταναλωσης. Ειναι η 4η φορα που το γραφουμε, αλλα τα fanboys ειναι λογικο να κανουν οτι δεν το καταλαβαινουν. Ενδεικτικα: γαμωτο πρεπει να παω να ξυλωσω τα ανεμιστηρακια και να κανω fanless την ψυχτρα για να μην καινε μπας και.... χμμμμμ γιαυτο πριν εναν χρονο ειχαμε καψει στο σπιτι κοντα 2700 κιλοβατορες?για χειμωνα μιλαω.αλλα τοτε δεν ειναι τον 8ΧΧΧ παρε Intel να σωθεις ενα πραγμα. Δεν τον νοιαζουν τα 30-40€ παραπανω ΚΟΣΤΟΣ σε ρευμα στην 4ετια, αλλα δεν δινει πχ τα 20-30€ παραπανω ΚΟΣΤΟΣ για να παει σε καλυτερο intel.
Thanos1972 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 κατσε να παω σπιτι να ποσταρω καμια pic απο την μετρητη (της πλακας απο eshop). 1
haHa Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 κατσε να παω σπιτι να ποσταρω καμια pic απο την μετρητη (της πλακας απο eshop). Για πολλοστη φορα , δεν ενδιαφερει ποσο καιει, αλλα ποσο ΠΑΡΑΠΑΝΩ καιει απο ενα πανομοιοτυπο intel συστημα. Το εγραψα και πιο πριν: Δεν ενδιαφερει ποσο καιει, αλλα ποσο παραπανω καιει απο εναν intel... --------- Ενα σκετο νουμερο καταναλωσης δεν λεει τιποτα. Η συγκριση πανομοιοτυπων συστηματων intel και amd ειναι που ενδιαφερει για να δει ο υποψηφιος αγοραστης ποσο παραπανω θα ειναι το ΚΟΣΤΟΣ του ρευματος αν επιλεξει amd. Κοινως, κατι τετοιο: http://www.anandtech.com/show/6396/the-vishera-review-amd-fx8350-fx8320-fx6300-and-fx4300-tested/6 Oι διαφορες ειναι ακομα μεγαλυτερες με τους haswell. ---------------------------- Το ποσο αντικειμενικοι ειναι μερικοι, φαινονται απο το οτι αρνουνται πως οι amd καινε παραπανω ρευμα και οτι το ΚΟΣΤΟΣ για ΔΕΗ θα ειναι υψηλοτερο.
TheELF Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 εγω το μονο που εχω να πω ειναι οτι απο εκει που δεν χρησιμοποιοντουσαν ολοι οι πυρηνες ενος πχ οχταπυρηνου στα παιχνιδια,ξαφνικα η καταναλωση του ανεβηκε σαν να χρησιμοποιουντε ολοι οι πυρηνες στα παιχνιδια βαση bench οπου πραγματικα χρησιμοποιουντε ολοι οι πυρηνες. αποφασιστε τι θελετε να κανουμε. να φυγουμε? Ναι ε;Για πες μου,ποιο μοντέλο fx είναι αυτό που μπορεί να κλείσει όποιον πυρήνα δεν δουλεύει την όποια στιγμή;;
Ashmadia Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Aναλογως τι εννοεις αξιοσημειωτη. Για καποιον που σκεφτεται να γλυτωσει 20-30€ πηγαινοντας σε υποδεεστερο amd, τοτε τα ~10€ παραπανω το χρονο, συνολο ~30-40€ στην τετραετια ειναι αξιοσημειωτη διαφορα. Και οχι, στα τροφοδοτικα δεν ειναι μονο ο επεξεργαστης. Για αυτο παιρνεις παντα με headroom. Αν πχ εχεις μια καρτα καπως δυνατη και θελεις πχ να εχεις 20-30% headroom στο τροφοδοτικο, τοτε με εναν intel θα μπορεις να πας σε μικροτερο τροφοδοτικο(πχ 400w) απο οτι με εναν amd που θα χρειαζοταν 470-500w για να εχει το αντιστοιχο headroom. Οσο για το αν θα αγοραστει εξτρα ψυκτρα, ειναι αναλογως τα γουστα. Το σιγουρο ειναι οτι οπως ερχονται απο την μανα τους, το συστημα με amd θα κανει περισσοτερο θορυβο. Οχι μονο λογω του fan του επεξεργαστη, αλλα και οι υπολοιποι fan(κουτιου,vga) θα χρειαστουν να δουλευουν λιγο υψηλοτερα(=περισσοτερος θορυβος) λογω της μεγαλυτερης εκλυομενης θερμοτητας/καταναλωσης. Οποτε για να εχεις ιδιο θορυβο σε ενα amd συστημα με τον θορυβο ενος intel συστηματος οπως ερχεται απο την μανα του, θα πρεπει να δωσεις εξτρα χρηματα. Τωρα αληθεια? Δηλαδη ειναι ιδιας βαρυτητας κοστος αυτο που απλωνεται σε 4 χρονια με αυτο που αντιμετωπιζεις με το καλημερα? Και ποια 20Ε, η διαφορα του 6300 με τον πρωτο i5 ειναι 50-60Ε. Για πολλοστη φορα , δεν ενδιαφερει ποσο καιει, αλλα ποσο ΠΑΡΑΠΑΝΩ καιει απο ενα πανομοιοτυπο intel συστημα. Το εγραψα και πιο πριν: --------- Ενα σκετο νουμερο καταναλωσης δεν λεει τιποτα. Η συγκριση πανομοιοτυπων συστηματων intel και amd ειναι που ενδιαφερει για να δει ο υποψηφιος αγοραστης ποσο παραπανω θα ειναι το ΚΟΣΤΟΣ του ρευματος αν επιλεξει amd. Κοινως, κατι τετοιο: http://www.anandtech.com/show/6396/the-vishera-review-amd-fx8350-fx8320-fx6300-and-fx4300-tested/6 Oι διαφορες ειναι ακομα μεγαλυτερες με τους haswell. ---------------------------- Το ποσο αντικειμενικοι ειναι μερικοι, φαινονται απο το οτι αρνουνται πως οι amd καινε παραπανω ρευμα και οτι το ΚΟΣΤΟΣ για ΔΕΗ θα ειναι υψηλοτερο. Δεν τρεχουν συνεχεια 100% οι 8 πυρηνες οπως το ενδεικτικο προγραμμα που τρεχουν για μετρησεις εκει, αρα σε ενα παιχνιδι πχ που αξιοποιει 4 πυρηνες (δηλαδη το μεγιστο του i5 οποτε 100w- ειναι το χειροτερο σεναριο, δεν νομιζω οτι υπαρχει παιχνιδι που maxarei τον i5) θα εχεις πολυ λιγοτερη καταναλωση στον 8350 απο οταν ειναι στο 100% (δηλαδη ~130-140w). Για ενα νορμαλ 4πυρηνο game εχεις ~50-70w τον i5 και ~70-100w τον 8350. Εκτος αν πιστευετε οτι με καποιον απ τους δυο και 780 δεν αρκει ενα 500w ποιοτικο psu για stock. Ninja Edit: Το τρελο? Οτι με 94W περισσοτερα (περιπου τα διπλα, δηλαδη 20-30Ε το χρονο) αποδιδει στο συγκεκριμενο οσο ο 3770 http://www.anandtech.com/show/6396/the-vishera-review-amd-fx8350-fx8320-fx6300-and-fx4300-tested/3 για 100E λιγοτερα. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2014 από Ashmadia
TheELF Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι πως: α. Δεν ξέρετε κάποιοι να διαβάζετε γραφήματα. β. Παρερμηνεύετε αυτά που γράφει ο άλλος επειδή τυχαίνει να μην είστε αντικειμενικοί, aka funboys, οπότε πιστεύετε το ίδιο για τους συνομιλητές σας. Back to basics λοιπόν. Στο γράφημα βλέπουμε ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα CPU. Το 33,9 με το 34.1 προφανώς και είναι ίδιο νούμερο. Στην επόμενη μέτρηση μπορεί να είναι 35 και 34,9 αντίστοιχα. Απλά. Αυτό που λες το βλέπουμε με την μια κάρτα,στης δυο και τρεις βλέπουμε τους fx-8xxx να έχουν προβάδισμα από τον i3 ~10fps και στης δυο περιπτώσεις,το ποιο σημαντικό όμως που (δεν) βλέπουμε είναι i5,από την στιγμή όμως που οι fx μένουν σταθερά μεταξύ ι3 και ι7 ξαναερχόμαστε στα ίδια, ακόμα και στην καλύτερη, το πολύ, κοντά σε i5 είναι ο 8350. Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει επεξεργαστής που σε κάποια παιχνίδια έχει 60fps και σε κάποια άλλα 15fps. Δεν το έχω δει σε κανένα έγκυρο Review και με τον κοινό νου, δεν γίνεται. Ούτε 15fps διαφορά δεν γίνεται να έχουν.Το 60-15 ήταν δραματοποίηση οκ,δες όμως εδώ, σε κάποια παιχνίδια η διαφορά είναι στο 1 fps (diablo) σε άλλα είναι κοντά στα 30fps διαφορά (wow) από τον ποιο αργό i5. (Ναι είναι σε χαμηλή ανάλυση για να γίνει εμφανής η διαφορά που έχουν οι cpu) Άλλο να δουλεύουν και οι 8 core άλλο να δουλεύουν μόνο μερικοί. http://www.anandtech.com/show/6396/the-vishera-review-amd-fx8350-fx8320-fx6300-and-fx4300-tested/5 Α ρε γαμώτο, δεν κράτησα το 3dmark που έτρεξα σε ένα σύνθεση που έκανα με i74770 και GTX 760 να δεις κλάμα στο Firestrike... Στα dx9 και dx10 τα πήγαινε ελάχιστα καλύτερα, όπως και εγώ πέρα από την πλάκα ελάχιστα καλύτερα στο Firestrike. http://www.techbuyersguru.com/CPUgaming.php το firestrike πάει όλους τους πυρήνες στο 100% και σου δείχνει την θεωρητική δύναμη,τα παιχνίδια δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο. Για αυτό και δεν μπορεί να δώσει δύναμη εκεί το hyperthread αλλά μπορεί να δώσει στα παιχνίδια(αλλού παραπάνω αλλού σχεδόν τίποτα) Από που να το πιάσω και από που να τελειώσω; Αν κάποιος θέλει παιχνίδια τότε είναι που πρέπει να πάει σε AMD γιατί το κόστος είναι μικρότερο και μπορεί να ρίξει τα χρήματα σε κάρτα γραφικών. Αν κατάλαβες τα προηγούμενα κατάλαβες ότι αυτό δεν στέκει.
haHa Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Τωρα αληθεια? Δηλαδη ειναι ιδιας βαρυτητας κοστος αυτο που απλωνεται σε 4 χρονια με αυτο που αντιμετωπιζεις με το καλημερα? Και ποια 20Ε, η διαφορα του 6300 με τον πρωτο i5 ειναι 50-60Ε. Δεν μιλαμε για 6300 και i5 4400 που εχουν 50€ διαφορα, αλλα και μεγαλη διαφορά στις επιδοσεις. Δεν τρεχουν συνεχεια 100% οι 8 πυρηνες οπως το ενδεικτικο προγραμμα που τρεχουν για μετρησεις εκει, αρα σε ενα παιχνιδι πχ που αξιοποιει 4 πυρηνες (δηλαδη το μεγιστο του i5 οποτε 100w- ειναι το χειροτερο σεναριο, δεν νομιζω οτι υπαρχει παιχνιδι που maxarei τον i5) θα εχεις πολυ λιγοτερη καταναλωση στον 8350 απο οταν ειναι στο 100% (δηλαδη ~130-140w). Για ενα νορμαλ 4πυρηνο game εχεις ~50-70w τον i5 και ~70-100w τον 8350. Εκτος αν πιστευετε οτι με καποιον απ τους δυο και 780 δεν αρκει ενα 500w ποιοτικο psu για stock.Τα εχουμε ξαναπει, αλλα επιτηδες τα αγνοεις. (ενδιαφερον εχει επισης οτι ανεφερες τον 6300 και τωρα μιλας για καταναλωση μικροτερη λογω οτι δεν θα χρησιμοποιουνται και οι 8 πυρηνες. Οι ποιοι 8 πυρηνες του amd 6300;; ) Τo ποσο λιγοτερο καιει σε idle ενας intel cpu σε σχεση με τους amd το ξεχασες; Τα ~10€ παραπανω τον χρονο βγαινουν υπολογιζοντας οτι ο επεξεργαστης θα ειναι κυριως idle. Αν υπολογιζαμε βασει full load, τοτε με την τεραστια διαφορα καταναλωσης που εχουν εκει, η διαφορα στον λογαριασμο της ΔΕΗ θα ηταν ΠΟΛΥ μεγαλυτερη.
Thanos1972 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 τεσπα,καλα εγω θα την βαλω την φωτογραφια και εσεις πειτε οτι θελετε.δεν πιστευω να αρνηθηκε κανεις οτι οι FX καινε παραπανω.αυτο που αρνουμαστε ειναι οτι δεν μπορεις να το λες επιχειρημα αυτο πλεον. δεν θυμαμαι εαν οι μετρησεις απο το anandtech ειναι πραγματικα watt η τα watt που τραβαει απο την πριζα. συστημα υπογραφης,κανονικο bios profile για τα 4.800 (και οι μνημες ανεβασμενες με 1.60 και το cpu_nb με 1.20 ανεβασμενο) με ολες τις εξοικονομησεις ενεργειας ανοιχτες (περα των windows που το εχω balanced) με τους εξης ανεμιστηρες.....κατσε να μετρησω. ενας 22αρης πρεπει να ειναι μπροστα του κουτιου, ενας 20αρης ειναι αυτος πανω,τι ειναι... ενας 17αρης επανω με Led στις 800 ενας 14αρης πισω που γυριζει μονιμα στις 1450 στροφες μεσω fan controller (με τερματα 2200). ενας αλλος 14αρης που ουτε ξερω ποσες γυριζει. ο πλαινος του κουτιου που και αυτος πρεπει να ειναι 22αρης....πρεπει να το κοιταξω να ξαναθυμηθω. 2Χ120mm στην καρτα γραφικων που αυτη την στιγμη που μιλαμε ειναι στις κοντα 700 στροφες ενας 120 της Noctua στα 1200 και ο 14αρης της noctua οπου και αυτος στις ιδιες στροφες πρεπει να ειναι. και ενας κλασσικος απο amd ψυχτρα 070mm DELTA που βαραει πισω στο socket στις 2200 στροφες. του τροφοδοτικου δεν τον βαζω Μια καμερα συνδεδεμενη στο pc και πληκτρολογιο με κλειστο φωτισμο και ποντικι. α,φορτιζω και το κινητο αυτη την στιγμη 2
haHa Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 τεσπα,καλα εγω θα την βαλω την φωτογραφια και εσεις πειτε οτι θελετε.δεν πιστευω να αρνηθηκε κανεις οτι οι FX καινε παραπανω.αυτο που αρνουμαστε ειναι οτι δεν μπορεις να το λες επιχειρημα αυτο πλεον.Γιατι;; Ενω πραγματι οι amd fx καινε παραπανω, χρειαζονται μεγαλυτερο/ακριβοτερο(εστω κ ελαχιστα) τροφοδοτικο και εχουν μεγαλύτερο ΚΟΣΤΟΣ για λογαριασμό της Δεη(εστω και ελαχιστα, 30-40€ την 4ετια), δεν το λες επιχειρημα αυτο; Καποιος που κοιταει να γλυτωσει τα 20-30€ ενος καλυτερου intel, δεν πρεπει να υπολογισει και τα εξτρα χρηματα που θα του κοστισει ο amd λογω τροφοδοτικου και ρευματος; Χωρια τον παραπανω θόρυβο.
Thanos1972 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 α ναι,ξεχασα μιλαμε για workstations που ειναι ανοιχτα 24/7/ 365 μερες τον χρονο.....και οχι για casual pcs που ενας νοημων χρηστης το κλεινει το pc του που και που. btw σε browsing τωρα στο insomnia ανεβηκε η καταναλωση στα 108.8 εαν θελεις φιλε μου να κανεις πραγματικη οικονομια και οχι σε idle οπως λες αλλα σε Load σε παιχνιδι τοτε πηγαινεις και τα σκας για τροφοδοτικο τουλαχιστον gold και μεγιστη ισχυς στο 50-75% του τροφοδοτικου. τοτε ναι,θα κανεις οικονομια.......
Heatspreader Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Αυτό που λες το βλέπουμε με την μια κάρτα,στης δυο και τρεις βλέπουμε τους fx-8xxx να έχουν προβάδισμα από τον i3 ~10fps και στης δυο περιπτώσεις,το ποιο σημαντικό όμως που (δεν) βλέπουμε είναι i5,από την στιγμή όμως που οι fx μένουν σταθερά μεταξύ ι3 και ι7 ξαναερχόμαστε στα ίδια, ακόμα και στην καλύτερη, το πολύ, κοντά σε i5 είναι ο 8350. Το 60-15 ήταν δραματοποίηση οκ,δες όμως εδώ, σε κάποια παιχνίδια η διαφορά είναι στο 1 fps (diablo) σε άλλα είναι κοντά στα 30fps διαφορά (wow) από τον ποιο αργό i5. (Ναι είναι σε χαμηλή ανάλυση για να γίνει εμφανής η διαφορά που έχουν οι cpu) Άλλο να δουλεύουν και οι 8 core άλλο να δουλεύουν μόνο μερικοί. http://www.anandtech.com/show/6396/the-vishera-review-amd-fx8350-fx8320-fx6300-and-fx4300-tested/5 http://www.techbuyersguru.com/CPUgaming.php το firestrike πάει όλους τους πυρήνες στο 100% και σου δείχνει την θεωρητική δύναμη,τα παιχνίδια δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο. Για αυτό και δεν μπορεί να δώσει δύναμη εκεί το hyperthread αλλά μπορεί να δώσει στα παιχνίδια(αλλού παραπάνω αλλού σχεδόν τίποτα) Αν κατάλαβες τα προηγούμενα κατάλαβες ότι αυτό δεν στέκει. Ρε παιδί μου, το καλύτερο CPU στα πάντα, πάντα είναι ο i7 4770K ή ακόμα και ο 3770K. Είναι λογικό. Έχουν από 300€ ο καθένας όταν ο 8320 ή ο 8350 είναι στα μισά λεφτά σχεδόν. Οι επιδόσεις τους όμως δεν είναι οι διπλάσιες. Χρόνια τώρα το κάτι παραπάνω έχει δυσανάλογα μεγαλύτερο κόστος. Τούμπες θα έκανα αν μου έδιναν κάποιον 4770K. Περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους όμως. Καθώς ήδη απολαμβάνω τα πάντα σε max settings, κάνω ότι edit θέλω αμέσως, κλπ. Ωστόσο θα ήθελα αλλαγή πλατφόρμας μιας και το συνηθίζω. Πάω μία σε Intel, μια σε AMD, κ.ο.κ. Τι να σου κάνει ο i3 τώρα; Και μια χαρά τα καταφέρνει. Dual Core είναι. Ο FX 8350 με τους καλούς i5 κοντράρεται. Το ότι μπορεί να είναι και σε ένα πράγμα γρηγορότερος ο 8350 από τον i5 είναι επιτυχία γιατί πάλι είναι πιο φθηνός ο πρώτος. Αυτό που έχω βαρεθεί να διαβάζω είναι το πόσο κακοί είναι η FX στα παιχνίδια και πόσο αργοί είναι, όταν λόγω αυτού του κλίματος έχουν γίνει εκτεταμένες μετρήσεις από έγκυρα Sites. Μα δεν θα μπορούσε ποτέ μία AMD και οποιαδήποτε AMD να ήταν εκτός ανταγωνισμού. Ας συνέλθουμε λίγο. Όσον αφορά το link με τα παιχνίδια, φυσικά και το έχω διαβάσει, αλλά δεν το πόσταρα γιατί είναι κάτι το οποίο θεωρώ ότι δεν θα συμβεί. Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις ένα παιχνίδι CPU Limited για να μετρήσεις το CPU. Μετράς το CPU σε καθημερινές συνθήκες Gaming σε Full HD αναλύσεις. Εδώ το Guru3d πλέον μετράει σε 2560x1440. Τι να λέμε τώρα; Θα ασχοληθούμε το 2014 με παιχνίδια DX9 όπου τα Frames βαράνε 300άρια και θα πούμε ότι το Intel πάει καλύτερα επειδή βγάζει 350; Επίσης τα 40 και 50€ παιδιά ο κόσμος τα σκέφτεται. Θέλει με το τίποτα να κάνει editing, gaming, κλπ. Σαφώς και δεν είναι πάντα οι AMD η καλύτερη επιλογή. Παίζει βασικό ρόλο ο χρήστης. Αν έχει κάποια ψύκτρα ήδη, αν θέλει να μπλέξει με OC, κλπ. Έκανα μία σύνθεση για Gaming PC πριν λίγο καιρό με AMD FX 8320 και GTX 760 με Samsung SSD και ο πελάτης ήθελε να τα σκάσει να πάρει i7 4770 και Intel δίσκο και ήθελε από την αρχή nvidia. Ήταν διατεθειμένος να ξηλωθεί και πολύ καλά έκανε. Αν τα έχεις παίρνεις το πιο καλό με κλειστά τα μάτια, όταν δεν τα έχεις ή τα έχεις και δεν σε ενδιαφέρει το 10-20% παραπάνω πας σε κάτι πιο οικονομικό. Απλά τα πράγματα. Επίσης το θέμα τις κατανάλωσης δεν είναι τόσο απλό. Το δικό μου PC για παράδειγμα καίει ρεύμα. Η τάση δεν πέφτει όσο θα έπεφτε κανονικά γιατί έχω βάλει ένα step. Έχει υδρόψυξη, 2ssd, 1hdd, ανεμιστήρες, μητρική τέρας, SLI, κλπ. Έχω δει στιγμιαία κατανάλωση σε furmark stress και 500W. Σε Idle δεν θυμάμαι να έπεφτα κάτω από 100W όταν ο i7 4770 stock με uatx μητρική H80 και έναν SSD ήταν στα 20W. Ναι ok, αλλά εγώ ήμουν πιο γρήγορος τόσο σε boot, όσο μέσα στα Windows και στο Tomb Raider που δοκίμασα και στο Firestrike. Άλλη κατάσταση, άλλη χρήση. Υ.Γ.: Και ο iMac μου δεν καίει τίποτα, αλλά σέρνεται σαν σαλιγκάρι με πλατυποδία (σε σχέση με το PC μου). Παρεμπιπτόντως άθλιος ο i5 που φοράει και δεν είναι mobile. 2
haHa Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 α ναι,ξεχασα μιλαμε για workstations που ειναι ανοιχτα 24/7/ 365 μερες τον χρονο.....και οχι για casual pcs που ενας νοημων χρηστης το κλεινει το pc του που και που. btw σε browsing τωρα στο insomnia ανεβηκε η καταναλωση στα 108.8 εαν θελεις φιλε μου να κανεις πραγματικη οικονομια και οχι σε idle οπως λες αλλα σε Load σε παιχνιδι τοτε πηγαινεις και τα σκας για τροφοδοτικο τουλαχιστον gold και μεγιστη ισχυς στο 50-75% του τροφοδοτικου. τοτε ναι,θα κανεις οικονομια....... Δεν θα το εχεις συνέχεια ανοιχτό..Τα ειπαμε και πιο πριν: Αλλα οπως ειδες, θα το εχεις ανοιχτο και όταν δεν παιζεις, οπως τωρα για browsing, αλλες φορες για ταινια, αλλες φορες για μουσικη, αλλες φορες για downloading. Οσο για την οικονομία : μιλαμε για πανομοιότυπα μηχανηματα, ασχετα αν πηρες ή οχι(και για τα 2 μηχανηματα) gold τροφοδοτικό. Αν παρεις amd, θα καταληξεις να πληρωνεις περισσότερο στην Δεη.(εστω κ ελαχιστα, πχ λιγοτερο απο 10€ το χρονο και περι τα ~30-40€ την 4ετια) Αυτο το παραπανω ΚΟΣΤΟΣ πρεπει να υπολογιζεται, ειδικα για καποιον που υπολογιζει τα 20-30€ παραπανω του καλύτερου Intel. ------------- Ειναι παντως θετικο οτι συμφωνεις πως οι fx καινε παραπανω ρευμα(και σε idle και σε load) και θα εχεις υψηλοτερο ΚΟΣΤΟΣ για Δεη λογω της μεγαλύτερης καταναλωσης.
Ashmadia Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δεν μιλαμε για 6300 και i5 4400 που εχουν 50€ διαφορα, αλλα και μεγαλη διαφορά στις επιδοσεις. Τα εχουμε ξαναπει, αλλα επιτηδες τα αγνοεις. (ενδιαφερον εχει επισης οτι ανεφερες τον 6300 και τωρα μιλας για καταναλωση μικροτερη λογω οτι δεν θα χρησιμοποιουνται και οι 8 πυρηνες. Οι ποιοι 8 πυρηνες του amd 6300;; ) Εστω και ετσι, δικο μου το λαθος, σε πειραξε το ποσο δηλαδη? Το οτι θα το δωσεις ολοκληρο με το καλημερα ειναι οκ? Ουδεν σχολιον? Τι αγνοω? Τι εχουμε ξαναπει? Διαφωνεις καπου σε αυτα που γραφω? Επισης ασε τα παιχνιδακια καλυτερα, εκτος αν εισαι οντως παιδακι, οποτε και πες το μου να μην χαλιεμαι. Αυτό που λες το βλέπουμε με την μια κάρτα,στης δυο και τρεις βλέπουμε τους fx-8xxx να έχουν προβάδισμα από τον i3 ~10fps και στης δυο περιπτώσεις,το ποιο σημαντικό όμως που (δεν) βλέπουμε είναι i5,από την στιγμή όμως που οι fx μένουν σταθερά μεταξύ ι3 και ι7 ξαναερχόμαστε στα ίδια, ακόμα και στην καλύτερη, το πολύ, κοντά σε i5 είναι ο 8350. Το 60-15 ήταν δραματοποίηση οκ,δες όμως εδώ, σε κάποια παιχνίδια η διαφορά είναι στο 1 fps (diablo) σε άλλα είναι κοντά στα 30fps διαφορά (wow) από τον ποιο αργό i5. (Ναι είναι σε χαμηλή ανάλυση για να γίνει εμφανής η διαφορά που έχουν οι cpu) Άλλο να δουλεύουν και οι 8 core άλλο να δουλεύουν μόνο μερικοί. http://www.anandtech.com/show/6396/the-vishera-review-amd-fx8350-fx8320-fx6300-and-fx4300-tested/5 http://www.techbuyersguru.com/CPUgaming.php το firestrike πάει όλους τους πυρήνες στο 100% και σου δείχνει την θεωρητική δύναμη,τα παιχνίδια δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο. Για αυτό και δεν μπορεί να δώσει δύναμη εκεί το hyperthread αλλά μπορεί να δώσει στα παιχνίδια(αλλού παραπάνω αλλού σχεδόν τίποτα) Αν κατάλαβες τα προηγούμενα κατάλαβες ότι αυτό δεν στέκει. Παλι τα ιδια... Αυτην τη φορα στα λεει ο Heatspreader. Αυριο κανονισε να λεμε παλι τα ιδια και μεθαυριο σε επομενο topic βαλε γραφηματα του skyrim..
Heatspreader Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Αυτό με την κατανάλωση που κουβεντιάζετε δεν ξέρω αν στέκει κάπου.40€ σε 4 χρόνια και άλλα τέτοια δεν τα καταλαβαίνω. Με τη λογική αυτή να μην υπάρχει η AMD μιας και πάντα έχουν ελάχιστα μεγαλύτερη κατανάλωση και επειδή σε 4 χρόνια θα πληρώσεις 40€. Τρολάρετε;Να μιλήσουμε για θερμοκρασία και θόρυβο να το καταλάβω. Έλεος. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις