TheELF Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Ας δούμε λοιπόν κάποιος που θέλει να παίζει σε υψηλές αναλύσεις, άρα θα χρειαστεί και πολλές δυνατές κάρτες γραφικών πως αποδίδουν τα CPU. http://www.anandtech.com/show/6934/choosing-a-gaming-cpu-single-multigpu-at-1440p/5 Εγώ αυτό που βλέπω εδώ είναι να είναι ο (παλιός)i3 ανεξήγητα(για εσάς) ψιλά ακόμα και ποιο ψιλά από τον 8350 σε κάποια.
Psycho_Warhead Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δεν θέλουν να καταλάβουν οι AMD-άκηδες ότι όταν δεν σε περιορίζει το budget δεν παίρνεις AMD CPU.Είναι απλό.
Heatspreader Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Και αυτό με 2 κάρτες, με 3 και 4 πέφτει τρελό κλάμα. Τα έγκυρα sites δείχνουν τις μετρήσεις. Εσύ τώρα κάτσε ψάξε το πιο θαμένο blog για να δείξεις ότι ο 8350 στα 4,8GHZ είναι πιο αργός από τον 2500K και βάλε και μετρήσεις από το Toms Hardware που γελάμε ακόμα περισσότερο. Με λίγα λόγια βγάζεις σκάρτο το Anandtech και γρηγορότερο τον 2500k. Πάσο... Εγώ αυτό που βλέπω εδώ είναι να είναι ο (παλιός)i3 ανεξήγητα(για εσάς) ψιλά ακόμα και ποιο ψιλά από τον 8350 σε κάποια. Τι; Δώσε ένα Screenshot. Αν εννοείς αυτό, μάλλον δεν ξέρεις να διαβάζεις τα γραφήματα φίλε... Εκτός αν εννοείς ψιλά, γιατί για ψιλά πρόκειται.
TheELF Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Εκτός αν εννοείς ψιλά, γιατί για ψιλά πρόκειται. Ας δούμε λοιπόν κάποιος που θέλει να παίζει σε υψηλές αναλύσεις, άρα θα χρειαστεί και πολλές δυνατές κάρτες γραφικών πως αποδίδουν τα CPU. http://www.anandtech.com/show/6934/choosing-a-gaming-cpu-single-multigpu-at-1440p/5 Ναι ρε αδερφέ, όταν στο screenshot που δίνεις εσύ ο ίδιος βγάζει ένας ι3 33.9fps και ο 8150 34,1fps (και ο 8350 μόλις 32,8fps) τι άλλο να πούμε για το πως αποδίδουν τα cpu;;
Ashmadia Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Τα έγκυρα sites δείχνουν τις μετρήσεις. Εσύ τώρα κάτσε ψάξε το πιο θαμένο blog για να δείξεις ότι ο 8350 στα 4,8GHZ είναι πιο αργός από τον 2500K και βάλε και μετρήσεις από το Toms Hardware που γελάμε ακόμα περισσότερο. Με λίγα λόγια βγάζεις σκάρτο το Anandtech και γρηγορότερο τον 2500k. Πάσο... Τι; Δώσε ένα Screenshot. Αν εννοείς αυτό, μάλλον δεν ξέρεις να διαβάζεις τα γραφήματα φίλε... Anandtech.JPG Anandtech2.JPG Εκτός αν εννοείς ψιλά, γιατί για ψιλά πρόκειται. Για να δουμε, σε λιγο θα φτιαξουμε groupaki μου φαινεται. Ο τυπος μιλαει για επιχειρηματα και αποδειξεις και δεν εχει ιδεα.. Τα γυρναγε απο δω και απο κει οταν του δειξα τον δικο μου στο BF3 και καθε φορα λεει τα ιδια. AMD FX-8350 - Gaming Performance Και εδώ είναι το απόλυτο κλάμα σε skyrim και total war.. [email protected] slower than [email protected]. Πω πω κλαμα, και στο lol τα ιδια γινονται, ασε δεν παιζονται με 100 avg και 50-60-80 min παιχνιδια που εχουν γραφτει για να τρεχουν μετρια-καλα σε core2duo! Hardcorila το 0xAA εντωμεταξυ! Συγκρινετε σε παιχνιδια της εποχης τους βρε παιδια... Τωρα και στα επομενα 2-3 χρονια ειναι το ζουμι, οχι στα 3 χρονια που περασαν. 1
haHa Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Ο topic starter ξεκαθαρισε οτι δεν προκειται να κανει overclock . Αλλωστε το overclock ειναι κατι που αφορα ελαχιστους. Οποτε πρεπει να συγκρινουμε την αποδοση σε stock. Σε stock οι amd χανουν συνηθως στα παιχνιδια απο τους intel, πολλες φορες με μεγαλες διαφορες. Σε αυτα πρεπει να προσθεσουμε οτι καινε καρβουνο(οποτε σημαινει μεγαλυτερο/ακριβοτερο τροφοδοτικο και υψηλοτερος λογαριασμος ΔΕΗ) και οτι το συστημα θα κανει περισσοτερο θορυβο. Οτι υπαρχουν αρκετοι που εκαναν το λαθος και πηραν τους υποδεεστερους amd, δεν σημαινει οτι πρεπει να παρασυρουν και αλλους σε αυτο το λαθος.
TheELF Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Για να δουμε, σε λιγο θα φτιαξουμε groupaki μου φαινεται. Ο τυπος μιλαει για επιχειρηματα και αποδειξεις και δεν εχει ιδεα.. Τα γυρναγε απο δω και απο κει οταν του δειξα τον δικο μου στο BF3 και καθε φορα λεει τα ιδια. Το ότι γράφεις δηλαδή κάποια νούμερα min avg fps σε κείμενο είναι ποιο έμπιστο από το τι μας λένε οι διάφορες σελίδες;;; Ακόμα και να είναι τα νούμερα αυτά πραγματικά αυτά που βγάζεις,τι σχέση έχει το δικό σου μηχάνημα με της ρυθμίσεις σου με το μηχάνημα του διπλανού; Αν δεν γίνει ένα bench σε όσο το δυνατόν παρόμοιο hard/soft -ware δεν έχει νόημα ό,τι νούμερα και να βγάλει. Αυτό αν το λες ,τα γύρναγε από δω και από κει,τότε είναι ξεκάθαρο το ποιος δεν έχει ιδέα. Πω πω κλαμα, και στο lol τα ιδια γινονται, ασε δεν παιζονται με 100 avg και 50-60-80 min παιχνιδια που εχουν γραφτει για να τρεχουν μετρια-καλα σε core2duo! Hardcorila το 0xAA εντωμεταξυ! Συγκρινετε σε παιχνιδια της εποχης τους βρε παιδια... Τωρα και στα επομενα 2-3 χρονια ειναι το ζουμι, οχι στα 3 χρονια που περασαν. Εσείς όμως που βγάζετε μετρήσεις από handbrake ,7zip και άλλα τέτοια και λέτε στον κοσμάκη ότι την ίδια απόδοση θα έχει και στα παιχνίδια,πάτε πίσω ,ε;;;
Ziant Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4440-vs-AMD-FX-8320 http://www.e-shop.gr/product?id=PER.559643 http://www.e-shop.gr/product?id=PER.558431 καθαρά για gaming ποιόν να προτιμήσω; το κακό με τον amd είναι ότι είναι socket AM3+ με αποτέλεσμα να μην υποστηρίζουν οι μητρικές PCI express 3.0 Δίνεις άλλα 30 ευρώ και πας στον 4670 ή 50 ευρώ και πας στον 4670κ (αν θέλεις o/c). Δεν μπαίνεις σε καμία διαδικασία να συγκρίνεις επεξεργαστές, παίρνεις τον επεξεργαστή που είναι ο καλύτερος για games. Δεν πάμε να στήσουμε 100 Pc για να κοιτάμε τα 10/50 ευρώ ανά pc, αφού στήνεις 1 pc, κάντο σωστά. Όποιος έχει απαιτήσεις σε games, διαλέγει έναν από τους παρακάτω επεξεργαστές… 4670 = 190 ευρώ. 4670κ = 210 ευρώ. 4770 = 266 ευρώ 4770κ = 302 ευρώ 4930κ = 511 ευρώ 4960x = 909 ευρώ 1
Ashmadia Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Το ότι γράφεις δηλαδή κάποια νούμερα min avg fps σε κείμενο είναι ποιο έμπιστο από το τι μας λένε οι διάφορες σελίδες;;; Ακόμα και να είναι τα νούμερα αυτά πραγματικά αυτά που βγάζεις,τι σχέση έχει το δικό σου μηχάνημα με της ρυθμίσεις σου με το μηχάνημα του διπλανού; Αν δεν γίνει ένα bench σε όσο το δυνατόν παρόμοιο hard/soft -ware δεν έχει νόημα ό,τι νούμερα και να βγάλει. Αυτό αν το λες ,τα γύρναγε από δω και από κει,τότε είναι ξεκάθαρο το ποιος δεν έχει ιδέα. Εσείς όμως που βγάζετε μετρήσεις από handbrake ,7zip και άλλα τέτοια και λέτε στον κοσμάκη ότι την ίδια απόδοση θα έχει και στα παιχνίδια,πάτε πίσω ,ε;;; Ρε ανιωθε, το text το δημιουργει αυτοματα το fraps οταν κανεις benchmark. Σου χω ξαναπει οτι εχει σχεση, απλα μαθηματικα ειναι, δεν γινεται να βγαζω περισσοτερα fps με πιο αδυναμη καρτα απο αυτην που διαβαζεις στο site με τον ιδιο επεξεργαστη! Παρτο χαμπαρι επιτελους ειναι η 3η-4η φορα που στο γραφω. Αλλα τι καθομαι και εγω ξανα και ξανα, δεν παιρνεις απο γραμματα μαλλον, που να παρεις απο νουμερα. Εγω ΠΟΤΕ δεν εχω πει σε κανεναν πως οτι βλεπει σε ενα γραφημα σε 7zip γινεται ακριβως το ιδιο και στα παιχνιδια. Καταλαβες? Εχω πει οτι κατι τετοιο ΙΣΩΣ να γινει, και ειναι ενδεικτικο της εν δυναμει αποδοσης των amd που μπορει να περασει και στα παιχνιδια με προυποθεσεις. Παντα προτεινω κατα περιπτωση και ας πιστευεις εσυ οτι ειμαι κατακοκκινος. Επισης οι γνωσεις σου (περι v-sync ιδιαιτερα) με συναρπαζουν! 2
NT1G Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Όποιος έχει απαιτήσεις σε games, διαλέγει έναν από τους παρακάτω επεξεργαστές… . . . 4930κ = 511 ευρώ 4960x = 909 ευρώ Μόνο 4960x ; Πιστεύω οτι με κάτι λιγότερο από διπλούς 12πύρηνους xeon δεν πας πουθενά αν "έχεις απαιτήσεις σε games" 6
Millennium Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Κανείς δεν στέκεται στο ότι χρειάζεται SSD για το SIMS ? Είναι το μόνο παιχνίδι που θέλει οποσδήποτε SSD δίσκο.... Και το manager είναι από αυτές τις περιπτώσεις. Το Mantle που αναφέρθηκε είναι AMD (GCN) only.
TheELF Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Ρε ανιωθε, το text το δημιουργει αυτοματα το fraps οταν κανεις benchmark. Σου χω ξαναπει οτι εχει σχεση, απλα μαθηματικα ειναι, δεν γινεται να βγαζω περισσοτερα fps με πιο αδυναμη καρτα απο αυτην που διαβαζεις στο site με τον ιδιο επεξεργαστη! Παρτο χαμπαρι επιτελους ειναι η 3η-4η φορα που στο γραφω. Αλλα τι καθομαι και εγω ξανα και ξανα, δεν παιρνεις απο γραμματα μαλλον, που να παρεις απο νουμερα. Αν έχεις ίδια έκδοση windows και παιχνιδιού με τα ίδια update με ίδια version driver και όλα τα chipset τα ίδια και τρέχεις την ίδια περιοχή στης ίδιες ρυθμίσεις μέσα στο παιχνίδι υπό της ίδιες συνθήκες,τότε ναι δεν μπορείς να βγάζεις περισσότερα fps. Αλλά τόσα ξέρεις από benchmark και τόσα λες. Εχω πει οτι κατι τετοιο ΙΣΩΣ να γινει, και ειναι ενδεικτικο της εν δυναμει αποδοσης των amd που μπορει να περασει και στα παιχνιδια με προυποθεσεις. Παντα προτεινω κατα περιπτωση και ας πιστευεις εσυ οτι ειμαι κατακοκκινος. Δεν μπορεί να γίνει ούτε καν ΙΣΩΣ ,μπορεί ίσως σε μερικά (μέχρι και αρκετά/πολλά αν θες να είσαι αισιόδοξος) κομμάτια ενός παιχνιδιού να εφαρμοστεί αυτή η δύναμη,είναι εντελώς διαφορετικά στον τρόπο λειτουργίας τους τα παιχνίδια από τα προγράμματα. Επισης οι γνωσεις σου (περι v-sync ιδιαιτερα) με συναρπαζουν! Αυτό τώρα που κολλάει;
nikos1982 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 ειμαι και εγω εδω ετσι??? αμα ειστε ολοι τοσο hardcore gamers γτ δινεται λεφτα σε 4770κ και 8350 αντι να δοσετε φραγκα σε καναν 12πυρηνο ιντελ και 3 τιταν να γουσταρετε. πατε καλα η να βαλω της φονες?ποσοι απο εδω μεσα και γενικα ατομα εχουν την απαιτησει να παιξουν παιχνιδια στο ουλτρα τερμα και καθεστε καθε φορα να τα κανετε ζεπελην σε ολο το φορουμ και στα ατομα που ξεκηνανε ενα τοπικ για να μαθουν καποια πραγματα και να τους βοηθήσουμε να στησουν ενα σύστημά. τα benchmarks ειναι απλα για να καθομαστε να τσακονομαστα σαν βλαμενα.οποιον επεξεργαστη να βαλει καποιος ουτε θα παρει χαμπαρι αν εχει 5 - 10 frames διαφορα οταν min βγαζει 60 και max 120 ξερω. παντα κοιταμε την τσεπη μας και οταν μπορουμε και θελουμε κανουμε την υπερβαση.
TheELF Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 τα benchmarks ειναι απλα για να καθομαστε να τσακονομαστα σαν βλαμενα.οποιον επεξεργαστη να βαλει καποιος ουτε θα παρει χαμπαρι αν εχει 5 - 10 frames διαφορα οταν min βγαζει 60 και max 120 ξερω. Σωστό αυτό,αλλά όταν πάρει έναν επεξεργαστή και σε κάποια παιχνίδια βγάζει 60fps και σε άλλα 15fps,ενώ με έναν άλλον βγάλει π.χ. μόνο 55fps στο πρώτο αλλά 55fps και στο δεύτερο, τότε κάνει τεράστια διαφορά.
Ashmadia Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Αν έχεις ίδια έκδοση windows και παιχνιδιού με τα ίδια update με ίδια version driver και όλα τα chipset τα ίδια και τρέχεις την ίδια περιοχή στης ίδιες ρυθμίσεις μέσα στο παιχνίδι υπό της ίδιες συνθήκες,τότε ναι δεν μπορείς να βγάζεις περισσότερα fps. Αλλά τόσα ξέρεις από benchmark και τόσα λες. Δεν μπορεί να γίνει ούτε καν ΙΣΩΣ ,μπορεί ίσως σε μερικά (μέχρι και αρκετά/πολλά αν θες να είσαι αισιόδοξος) κομμάτια ενός παιχνιδιού να εφαρμοστεί αυτή η δύναμη,είναι εντελώς διαφορετικά στον τρόπο λειτουργίας τους τα παιχνίδια από τα προγράμματα. Αυτό τώρα που κολλάει; Κερδισα +50% επιδοσεις απο drivers μεσα σε ενα χρονο που το χω, αισθανομαι περηφανος, μονο σε μενα δινει η amd. Το chipset δε, αλλο πραμα, αλλαξα μητρικη και εκτοξευτηκαν οι επιδοσεις, απο κει κλεβω μαλλον.. Ναι, τι να κανουμε τα ειπε ο amdahl, θα βρεθεις σε καποια φαση στο χ,ψ game και θα δουλευει μονο 1 πυρηνας και αυτο θα σου μπουκωνει το συστημα. Φανηκε, τα παιδια της Crytek δυσκολευτηκαν να μοιρασουν το φορτιο σε ολη τη διαρκεια του παιχνιδιου και μαλιστα το ιδιο το παιχνιδι ηταν πιο gpu-limited παρα cpu-limited! Αλλα τι λεω τωρα... Σωστό αυτό,αλλά όταν πάρει έναν επεξεργαστή και σε κάποια παιχνίδια βγάζει 60fps και σε άλλα 15fps,ενώ με έναν άλλον βγάλει π.χ. μόνο 55fps στο πρώτο αλλά 55fps και στο δεύτερο, τότε κάνει τεράστια διαφορά. Ενα παιχνιδι που εχει αυτην την συμπεριφορα? Ενα μονο που να γινεται ακριβως αυτο που περιγραφεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις