adtakhs Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Κανείς δεν στέκεται στο ότι χρειάζεται SSD για το SIMS ? Είναι το μόνο παιχνίδι που θέλει οποσδήποτε SSD δίσκο.... Ααααααααα και στην AMD σύνθεση που έχει κάνει ΔΕΝ θα έβαζα 7790 κάρτα γραφικών με 155€ .... Θα έριχνα λίγο κουτί ή κάτι άλλο και θα έβαζα 270/ 270χ/ 7870 ... έστω και από άλλα καταστήματα ! 2
TheELF Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Ο FX 8320 έχει περισσότερη επεξεργαστική ισχύ από ΚΑΘΕ I5 ! Αυτό είναι δεδομένο ! Καμιά αντίρρηση, συμφωνώ και εγώ σε αυτό. Αν χρησιμοποιήσεις πολλαπλές εφαρμογές ταυτόχρονα ή αν η εφαρμογή που τρέχεις παίζει σε πολλούς πυρήνες, τότε ο FX θα είναι μπροστά ! Και εδώ γενικότερα μιλάω . Έτσι αόριστα όχι, πρέπει να δουλεύει όλους τους πυρήνες στο 100% ή τέλος πάντων κάποιο υψηλό ποσοστό,αναλόγως ποιον fx και ποιον i5, για να είναι μπροστά.
adtakhs Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Καμιά αντίρρηση, συμφωνώ και εγώ σε αυτό. Έτσι αόριστα όχι, πρέπει να δουλεύει όλους τους πυρήνες στο 100% ή τέλος πάντων κάποιο υψηλό ποσοστό,αναλόγως ποιον fx και ποιον i5, για να είναι μπροστά. Η επεξεργαστική ισχύς ενός chip ορίζεται ως το ΜΕΓΙΣΤΟ που μπορεί αυτό να δώσει το chip φυσικά παίρνοντας το 100% της ισχύς του !!! Σε αυτό λοιπόν ο 8320 είναι μπροστά !!!! Αυτό που λες εσύ είναι η χρηστικότητα και είναι άλλο κεφάλαιο ..... το οποίο έχει να κάνει με τις εφαρμογές που παίζουν στην αγορά και τον τρόπο που τον δουλεύει ο χρήστης !!!
Tenshi Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Από την στιγμή που ακόμα και στα 8core παιχνίδια έχουν την ίδια απόδοση,τότε και οι δυο το ίδιο future proof είναι. Οτι νάναι.Λές και γνωρίζεις πολλές "8core" εφαρμογές που παίζουν αυτή τη στιγμή στην αγορά... Κανείς δεν στέκεται στο ότι χρειάζεται SSD για το SIMS ? Είναι το μόνο παιχνίδι που θέλει οποσδήποτε SSD δίσκο.... Θα στεκόμουν στο γεγονός οτι στήνονται συστήματα με γνώμονα το συγκεκριμένο παιχνίδι,άλλα γούστα είναι αυτά και τσολιάς στο πορτοφόλι κανενός δέν είμαι. Btw...Sims,ανατριχίλα since 2001
TheELF Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Η επεξεργαστική ισχύς ενός chip ορίζεται ως το ΜΕΓΙΣΤΟ που μπορεί αυτό να δώσει το chip φυσικά παίρνοντας το 100% της ισχύς του !!! Σε αυτό λοιπόν ο 8320 είναι μπροστά !!!! Αυτό που λες εσύ είναι η χρηστικότητα και είναι άλλο κεφάλαιο ..... το οποίο έχει να κάνει με τις εφαρμογές που παίζουν στην αγορά και τον τρόπο που τον δουλεύει ο χρήστης !!! Χαίρω πολύ χαιρώπουλος,αυτό λέω και εγώ τόσο καιρό,όταν ζητάει κάποιος cpu για παιχνίδια τότε τι τον νοιάζει; ποιος επεξεργαστής έχει την μεγαλύτερη δύναμη θεωρητικά (ή σε non-gaming που δεν τον νοιάζουν) ή ποιος επεξεργαστής στην πράξη θα του τρέχει ποιο πολλά παιχνίδια με μεγαλύτερη ταχύτητα;;
Psycho_Warhead Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Χαίρω πολύ χαιρώπουλος,αυτό λέω και εγώ τόσο καιρό,όταν ζητάει κάποιος cpu για παιχνίδια τότε τι τον νοιάζει; ποιος επεξεργαστής έχει την μεγαλύτερη δύναμη θεωρητικά (ή σε non-gaming που δεν τον νοιάζουν) ή ποιος επεξεργαστής στην πράξη θα του τρέχει ποιο πολλά παιχνίδια με μεγαλύτερη ταχύτητα;; Ο Adtakhs θα μπορούσε άνετα να δουλεύει στο PR τμήμα της AMD.. 1
adtakhs Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Χαίρω πολύ χαιρώπουλος,αυτό λέω και εγώ τόσο καιρό,όταν ζητάει κάποιος cpu για παιχνίδια τότε τι τον νοιάζει; ποιος επεξεργαστής έχει την μεγαλύτερη δύναμη θεωρητικά (ή σε non-gaming που δεν τον νοιάζουν) ή ποιος επεξεργαστής στην πράξη θα του τρέχει ποιο πολλά παιχνίδια με μεγαλύτερη ταχύτητα;; Με δουλεύεις έτσι ? 1) Δεν αγοράζει ο κόσμος ένα σύστημα για να το κρατήσει 1εξάμηνο αλλά πολλοί το κρατάνε έως και 6-7 χρόνια ! Ελα πες μου πως το περιβάλλον των εφαρμογών θα παραμείνει αμετάβλητο .... 2) Κανένας δεν θέλει μην μπορεί να τρέχει πολλαπλές εφαρμογές ταυτόχρονα ή να έχει μείωση απόδοσης όταν τρέχει αυφαρμογές ταυτόχρονα . 3) Δεν αγοράζει ο κόσμος σύστημα για μια συγκεκριμένη εφαρμογή και μόνο (ένα game). 4) Τα παιχνίδια δεν νοιάζονται πολύ για επεξεργαστή αλλά για κάρτα γραφικών ! Οπόιος επεξεργαστής είναι σε τιμή η οποία μπορεί να τοποθετήσει στο σύστημα μια δυνατότερη κάρτα γραφικών τιμολογιακά και ταυτόχρονα μπορεί να την ΜΑΞΑΡΕΙ , είναι ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟΣ από έναν άλλο. !!!! 5) Το σκεπτικό που έστησα εγώ το σύστημά μου ήταν ! α) Να έχω μια δυνατή κάρτα γραφικών για gaming ! (είχα την 7950 και θα πάω σε 290) β) Να έχω έναν δυνατό επεξεργαστή για multitasking, multithreading , ώστε να έχω αντοχή στο χρόνο και να μπορώ να τρέχω πολλαπλές εφαρμογές ταυτόχρονα και βαριές εφαρμογές ! γ) Να έχω το προνόμιο του overclock για να κρατήσω το σύστημα σε βάθος χρόνο με όσο το δυνατόν περισσότερο πουσάρισμα ! ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Και όλα αυτά να τα κάνω σε ένα όσο το δυνατόν πιο μικρό budget !!! Ε, λοιπόν , ΠΑΙΖΩ τα πάντα !!! Κάνω τα πάντα χωρίς το παραμικρό κόλλημα / υστέρηση !!! Κλοκάρω όσο θέλω Εχω πληρέστατο σύστημα (μπορείς να το δεις στην υπογραφή μου ) Και στο μικρότερο κόστος !!!! Το καλό και το κακό συμπερασματικά για έναν καταναλωτή ΟΡΙΖΕΤΑΙ ώς το προιόν που θα του δώσει τον ΜΕΓΙΣΤΟ συντελεστή απόδοσης, ποιότητας, πληρότητας στο μικρότερο δυνατό κόστος ! Αλλος τρόπος να στήσεις ένα σύστημα δεν παίζει ! Ο Adtakhs θα μπορούσε άνετα να δουλεύει στο PR τμήμα της AMD.. Ναι για αυτό μόλις πρότεινα σύστημα με 650ΤΙ = NVIDIA !
Psycho_Warhead Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Καλά άστα αυτά..Σε έχουν μάθει και οι πέτρες Οι όροι που χρησιμοποιείς(Επεξεργαστική ισχύ του FX κλπ) με κάνουν να νομίζω ότι διαβάζω PR marketing της AMD.
kyriakosm Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλά άστα αυτά..Σε έχουν μάθει και οι πέτρες Οι όροι που χρησιμοποιείς(Επεξεργαστική ισχύ του FX κλπ) με κάνουν να νομίζω ότι διαβάζω PR marketing της AMD. ναι ειναι δυνατο χαρτι,λεει και τα χαρτια το θεμα ειναι πολυ μπλα,μπλα κι απο τιγανητα τιποτα και μιλαμε για amd-optimazed παιχνιδι που εχει ριξει ενα σωρο λεφτα η amd εκει Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2014 από kyriakosm 1
Psycho_Warhead Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Εντάξει με GTX780 αλλάζει το πράγμα..Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα βάλει faildozer με 780..Εκεί πας σε άλλα κυβικά που σίγουρα δεν κατέχει η AMD.
adtakhs Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 ναι ειναι δυνατο χαρτι,λεει και τα χαρτια το θεμα ειναι πολυ μπλα,μπλα κι απο τιγανητα τιποτα και μιλαμε για amd-optimazed παιχνιδι που εχει ριξει ενα σωρο λεφτα η amd εκει Και μόλις βγει το MANTLE και μπει στο BF4 , αν αλλάξει το πράγμα και δεις κανένα 8-CORE πάνω από I5 στο συγκεκριμένο game , τι θα κάνεις ? Θα αλλάξεις άποψη για ένα CHIP, λόγω του ότι άλλαξε η εφαρμογή ? Ιδιο chip θα είναι !!! ίδιας επεξεργαστικής ισχύος ! Το bf4 θα είναι AMD OPT από mantle και μετά ! Και το bf4 είναι ένα game που ήρθε και θα φύγει .... Όσο για το παραπάνω screen θα σου απαντήσω με το που παραλάβω την 290 για την εγγυρότητά του .... Μείνε στο κανάλι .... να δούμε τι θα δούμε.
TheELF Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 1) Δεν αγοράζει ο κόσμος ένα σύστημα για να το κρατήσει 1εξάμηνο αλλά πολλοί το κρατάνε έως και 6-7 χρόνια ! Ελα πες μου πως το περιβάλλον των εφαρμογών θα παραμείνει αμετάβλητο .... Εφαρμογές που εκμεταλλεύονται το parallel processing/computing, που είναι η δύναμη των amd, υπάρχουν από το 1960 είδες να αλλάζει κάτι τα τελευταία 50 χρόνια;; Και ούτε θα δεις να βγαίνουν διαφορετικά προγράμματα από αυτά που υπάρχουν σήμερα γιατί πολύ απλά είναι φύσης αδύνατον να λύσεις κάποια προβλήματα με άλλον τρόπο εκτός του γραμμικού. 2) Κανένας δεν θέλει μην μπορεί να τρέχει πολλαπλές εφαρμογές ταυτόχρονα ή να έχει μείωση απόδοσης όταν τρέχει αυφαρμογές ταυτόχρονα . Θέλει όμως τα 8core να τρέχουν σφαίρα και τα 2core να σέρνονται;;; 3) Δεν αγοράζει ο κόσμος σύστημα για μια συγκεκριμένη εφαρμογή και μόνο (ένα game). Μπορεί όμως να αγοράσει ένα σύστημα για μια συγκεκριμένη «εργασία» (όλα τα παιχνίδια) από 8core μέχρι και 2core(μέχρι και dos games) 4) Τα παιχνίδια δεν νοιάζονται πολύ για επεξεργαστή αλλά για κάρτα γραφικών ! Οπόιος επεξεργαστής είναι σε τιμή η οποία μπορεί να τοποθετήσει στο σύστημα μια δυνατότερη κάρτα γραφικών τιμολογιακά και ταυτόχρονα μπορεί να την ΜΑΞΑΡΕΙ , είναι ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟΣ από έναν άλλο. !!!! Κάποια από «Τα» παιχνίδια δεν νοιάζονται πολύ για επεξεργαστή,πολλά όμως νοιάζονται και πολλά από αυτά νοιάζονται και για το single ενός επεξεργαστή. Όσες κάρτες και να βάλεις σε sli/cross δεν μπορείς να ανεβάσεις τα minimum frames που βγάζει κάποιος cpu.
Psycho_Warhead Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Adtakhs την παλεύεις ; Το mantle θα δώσει boost στις κάρτες γραφικών όχι στους επεξεργαστές..Και θα δούμε τι boost θα δώσει γιατί δεν βλέπω να προσφέρει και πολλά, διαφορετικά θα μας είχαν πει ήδη τι διαφορές έχει.Αφού δεν μιλάνε σημαίνει πολλά πράγματα..
TheELF Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Και μόλις βγει το MANTLE και μπει στο BF4 , αν αλλάξει το πράγμα και δεις κανένα 8-CORE πάνω από I5 στο συγκεκριμένο game , τι θα κάνεις ? Θα αλλάξεις άποψη για ένα CHIP, λόγω του ότι άλλαξε η εφαρμογή ? Ιδιο chip θα είναι !!! ίδιας επεξεργαστικής ισχύος ! Το bf4 θα είναι AMD OPT από mantle και μετά ! Και το bf4 είναι ένα game που ήρθε και θα φύγει .... Όσο για το παραπάνω screen θα σου απαντήσω με το που παραλάβω την 290 για την εγγυρότητά του .... Μείνε στο κανάλι .... να δούμε τι θα δούμε. Ναι πως η nvidia έβγαλε το physX (πόσα χρόνια πριν) και τώρα πλέον όλοι είμαστε με nvidia τέτοιο ένα πράγμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις