haHa Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Έχε υπόψην οτι το τροφοδοτικό δεν δουλεύει με στροφές. Δεν είναι μοτέρ αυτοκινήτου. Το τροφοδοτικό δουλεύει με watt. Για να καταλάβεις, σε ένα μηχάνημά μου, έχω fanless τροφοδοτικό και είτε το πιστεύεις είτε όχι, τόσο σε idle όσο και σε load κάνει ακριβώς τον ίδιο θόρυβο. 0db έγραφε απ΄έξω το κουτί 0db βγάζει όταν δουλεύει. Απίθανο? Δεν μιλαμε για fanless τροφοδοτικα.. Ελαχιστοι επιλεγουν τετοια και ακομη λιγοτεροι εχουν επιλεξει amd fx με fanless τροφοδοτικο. Σε μη fanless τροφοδοτικα, οταν ανεβαινουν τα watt που πρεπει να δωσει(το load του τροφοδοτικου), τοτε συνηθως ανεβαζει και στροφες ο ανεμιστηρας του. Εκπλησσομαι που δεν ηξερες αυτο το βασικο πραγμα. Και δεν μιλαμε μονο για το τροφοδοτικο, αλλα για ολο το συστημα. Εδω εισαι: http://www.anandtech.com/show/6013/350450w-roundup-11-cheap-psus/3
Redshift Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 performance per buck ειναι η σωστη μετρηση κ εδω η amd σπερνει http://www.cpubenchmark.net/cpu_value_available.html
Timour21 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Μιλαμε παντα για πανομοιοτυπα μηχανηματα και ιδιες ρυθμισεις κλπ και οχι για μηχανηματα που ο ενας εχει επενδυσει αρκετα χρηματα σε ψυξη και ο αλλος οχι. Τοτε δεν ειναι δικαιη η συγκριση γιατι ειναι τελειως διαφορετικο το ΚΟΣΤΟΣ. Aυτό που δεν μπορείς να καταλάβεις εσύ, και κάποιοι άλλοι μπαχαλάκηδες εδω, είναι οτι κάποια κομμάτια (κουτί, τροφοδοτικό, ψύκτρα κλπ) ΔΕΝ χρειάζεται να τα αλλάζεις κάθε φορά που κάνεις αναβάθμιση. Αν είναι ποιοτικά και σωστά, θα σε ακολουθήσουν και στις επόμενες αναβαθμίσεις σου. Βλέπεις η AMD απο socket 939 και μετά (αν δεν κάνω λάθος) , οι βάσεις για την ψύκτρα είναι ίδιες. Αν είχες πάρει μια Tru120 πριν 6 χρόνια, για τον Αthlon X2 , μπορείς κάλλιστα να την βάλεις να δουλέψει σήμερα με έναν 8350. Το να πάρεις λοιπόν ποιοτικά components τα οποία θα τα έχεις και για 10 χρόνια, δεν είναι κακό, καλό είναι.
Ashmadia Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 lol Αν και όντως δεν έχει νόημα για αυτό το παιχνίδι αλλά οκ, 300fps στον i5-760 111fps στον 8320,είναι (υπέρ)διπλά τα fps ή δεν είναι;;; Θελω να μου δωσεις λιγο χρονο και θα σου απαντησω για το lol. Αλλα οπως και να χει, και 800 να βγαζε γνωριζεις ηδη την αποψη μου σε αυτο το σεναριο (και συμφωνεις, αφου δεν εχει νοημα).
Timour21 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δεν μιλαμε για fanless τροφοδοτικα.. Ελαχιστοι επιλεγουν τετοια και ακομη λιγοτεροι εχουν επιλεξει amd fx με fanless τροφοδοτικο. Σε μη fanless τροφοδοτικα, οταν ανεβαινουν τα watt που πρεπει να δωσει, τοτε συνηθως ανεβαζει και στροφες ο ανεμιστηρας του. Εκπλησσομαι που δεν ηξερες αυτο το βασικο πραγμα. Και δεν μιλαμε μονο για το τροφοδοτικο, αλλα για ολο το συστημα. Δεν θες να μιλήσεις εσύ για fanless? Γιατί εγώ μια χαρά θέλω να μιλήσω, θα μου το απαγορεύσεις? Αν σου δείξω FX 6300 με 7750 να δουλεύει 24/7 με fanless sivlerstone 350w psu , τι θα πεις? Πήγαινε πάρε ένα silent pro gold 700άρι coolermaster (To αναφέρω γιατί το έχω δίπλα μου και το βλέπω), και μέτρα το σε idle (τα db) και μέτρα το και σε load , αν βρείς έστω και ένα db διαφορά με db-όμετρο, θα το βγάλω απο το κουτί μου και θα το φάω. Αν μιλάς για τροφοδοτικά τύπου deer/force/handol πάω πάσο, δεν έχω παίξει και ούτε πρόκειται να παίξω με δαύτα. Αν επιλέγεις τέτοιου τύπου τροφοδοτικά επειδή το budget για τον i5 σε βγάζει off, τότε καταλαβαίνεις... 1
haHa Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δεν θες να μιλήσεις εσύ για fanless? Γιατί εγώ μια χαρά θέλω να μιλήσω, θα μου το απαγορεύσεις? Πήγαινε πάρε ένα silent pro gold 700άρι coolermaster (To αναφέρω γιατί το έχω δίπλα μου και το βλέπω), και μέτρα το σε idle (τα db) και μέτρα το και σε load , αν βρείς έστω και ένα db διαφορά με db-όμετρο, θα το βγάλω απο το κουτί μου και θα το φάω. Αν μιλάς για τροφοδοτικά τύπου deer/force/handol πάω πάσο, δεν έχω παίξει και ούτε πρόκειται να παίξω με δαύτα. Αν επιλέγεις τέτοιου τύπου τροφοδοτικά επειδή το budget για τον i5 σε βγάζει off, τότε καταλαβαίνεις... Ειδες ο topic starter να επιλεγει fanless τροφοδοτικο; Ειδες κανεναν να του προτεινει fanless τροφοδοτικο; Ειδες κανεναν εκτος απο εσενα να εχει στο συστημα του(βασει της υπογραφης του) fanless τροφοδοτικο; Εγω δεν ειδα. Ειναι μια πολυ μικρη μειονοτητα που παει σε fanless τροφοδοτικα. Ακομα πιο μικρη μειονοτητα ειναι αυτοι που παιρνουν fanless με τους amd fx. Τελος, συνεχιζεις να αγνοεις ολο το υπολοιπο συστημα. Οταν ενα κουτι-συστημα σαν συνολο πρεπει να διωξει παραπανω θερμοτητα λογω μεγαλυτερης καταναλωσης, τοτε ειναι λογικο να κανει παραπανω θορυβο, εστω και ελαχιστα. Ενδεικτικα, ενα συστημα κανει λιγοτερο θορυβο σε idle απο οτι σε load. Γιατι; Γιατι χρειαζεται να διωξει μικροτερα ποσα θερμοτητας σε idle. Aυτό που δεν μπορείς να καταλάβεις εσύ, και κάποιοι άλλοι μπαχαλάκηδες εδω, είναι οτι κάποια κομμάτια (κουτί, τροφοδοτικό, ψύκτρα κλπ) ΔΕΝ χρειάζεται να τα αλλάζεις κάθε φορά που κάνεις αναβάθμιση. Αν είναι ποιοτικά και σωστά, θα σε ακολουθήσουν και στις επόμενες αναβαθμίσεις σου. Βλέπεις η AMD απο socket 939 και μετά (αν δεν κάνω λάθος) , οι βάσεις για την ψύκτρα είναι ίδιες. Αν είχες πάρει μια Tru120 πριν 6 χρόνια, για τον Αthlon X2 , μπορείς κάλλιστα να την βάλεις να δουλέψει σήμερα με έναν 8350. Το να πάρεις λοιπόν ποιοτικά components τα οποία θα τα έχεις και για 10 χρόνια, δεν είναι κακό, καλό είναι. Κανενας δεν ειπε το αντιθετο. Απλα οι συγκρισεις να γινονται με ιδιες συνθηκες/components και στα 2 μηχανηματα. Σε ιδιες συνθηκες με ιδια component, ενα μηχανημα που καιει λιγοτερο/εκλυει μικροτερα ποσα θερμοτητας , θα κανει κατα κανονα λιγοτερο θορυβο. Ή για να το καταλαβεις: Σε ιδιες συνθηκες με ιδια component, ενα μηχανημα σε idle(καιει λιγοτερο/εκλυει μικροτερα ποσα θερμοτητας) , θα κανει κατα κανονα λιγοτερο θορυβο απο οτι το ιδιο μηχανημα σε medium ή high load . (λογω οτι τοτε καιει περισστερο/εκλυει μεγαλυτερα ποσα θερμοτητας )
Timour21 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Επειδή εσύ ξεκίνησες τις εξυπνάδες για θόρυβο τροφοδοτικού, και κανεις κωλοτούμπες τώρα, είδες πουθενά τον TS να μιλάει για θόρυβο τροφοδοτικού? Όχι, εσύ το ξεκίνησες, εγώ λοιπόν σου απάντησα. Μπορείς να αποδείξεις οτι το coolermaster silent pro gold όταν ανεβάζει load αυξάνει το θόρυβό του? ΌΧΙ. Άσε λοιπόν τις εξυπνάδες με τους θόρυβους απ 'έξω , και όταν την επόμενη φορά θες να μιλήσεις για θόρυβο τροφοδοτικών, να είσαι προετοιμασμένος να ακούσεις και για fanless λύσεις, και για ποιοτικά τροφοδοτικά τα οποία ΔΕΝ μεταβάλλουν τα db τους ανάλογα με το load.
TheELF Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Θελω να μου δωσεις λιγο χρονο και θα σου απαντησω για το lol. Αλλα οπως και να χει, και 800 να βγαζε γνωριζεις ηδη την αποψη μου σε αυτο το σεναριο (και συμφωνεις, αφου δεν εχει νοημα). Ε ναι,άλλα όταν ο 8core βγάλει καμιά 5 fps παραπάνω σε 8core παιχνίδι τότε αμέσως έχει μεγάλο νόημα ε;; Αυτό είναι όλο το ζητούμενο,στην καλύτερη περίπτωση θα έχει ένα μικρό προβάδισμα ένας fx αλλά στην χειρότερη θα είναι πολύ μεγάλη η διαφορά.Στο LOL δεν έχει σημασία σε άλλες περιπτώσεις θα έχει μεγαλύτερη σημασία.
haHa Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Επειδή εσύ ξεκίνησες τις εξυπνάδες για θόρυβο τροφοδοτικού, και κανεις κωλοτούμπες τώρα, είδες πουθενά τον TS να μιλάει για θόρυβο τροφοδοτικού? Όχι, εσύ το ξεκίνησες, εγώ λοιπόν σου απάντησα. Μπορείς να αποδείξεις οτι το coolermaster silent pro gold όταν ανεβάζει load αυξάνει το θόρυβό του? ΌΧΙ. Άσε λοιπόν τις εξυπνάδες με τους θόρυβους απ 'έξω , και όταν την επόμενη φορά θες να μιλήσεις για θόρυβο τροφοδοτικών, να είσαι προετοιμασμένος να ακούσεις και για fanless λύσεις, και για ποιοτικά τροφοδοτικά τα οποία ΔΕΝ μεταβάλλουν τα db τους ανάλογα με το load. Βλεπω παλι ξεχασες το υπολοιπο συστημα... Οσο για το αν αυξανει τον θορυβο του το coolermaster silent pro gold οταν ανεβαζει το load, οχι δεν μπορω να το αποδειξω,γιατι προφανως δεν ανεβαζει τον θορυβο του(ή τον ανεβαζει ελαχιστα), αλλα κοστιζει και 50€ παραπανω απο τα τροφοδοτικα που προτιμαει ο topic starter και προτειναν οι περισσοτεροι. Επισης, οι κ@λοτουμπες ειναι ολες δικες σου που αναφερεις fanless ή πολυ ακριβοτερα τροφοδοτικα, οταν ο topic starter ουτε κανενας αλλος προτεινε τετοια λυση.
Timour21 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Εδω εισαι:http://www.anandtech.com/show/6013/350450w-roundup-11-cheap-psus/3 Είσαι απλά ανεκδιήγητος. Δες τον τίτλο του άρθρου (CHEAP PSU'S!!!!!!!!!!!!!) και βγάλε συμπέρασμα. Βάλε Deer στον i5 εσύ να γουστάρεις.... Βλεπω παλι ξεχασες το υπολοιπο συστημα.. Επισης, οι κ@λοτουμπες ειναι ολες δικες σου που αναφερεις fanless τροφοδοτικα, οταν ο topic starter ουτε κανενας αλλος προτεινε τετοια λυση. Ποιο όλο σύστημα, με δουλεύεις? Δεν σου εξήγησα ποιο πάνω ή αδυνατείς να διαβάσεις και να κατανοήσεις απλές προτασούλες? Το θέμα θόρυβος και pc , είναι ΘΕΜΑ πολλών ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ. Τι σκατά δεν καταλαβαίνεις?
TheELF Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 performance per buck ειναι η σωστη μετρηση κ εδω η amd σπερνει http://www.cpubenchmark.net/cpu_value_available.html Αν ήμασταν ακόμα με singlecore επεξεργαστές τότε ναι,στης μέρες μας έχει σημασία το τη τρέχεις στον πυρήνα,π.χ. αν έχεις κάτι που τρέχει μόνο σε ένα πυρήνα τότε το performance διαιρείτε με το 8 σε έναν οκταπύρηνο. (Δες και τον celeron που είναι πάνω από fx)
kyriakosm Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Εχω τον 8350 και δεν μπορω να προτεινω γενικα AMD, εκτος αν ξερεις οτι θα ασχοληθείς μονο με multi-threaded παιχνιδια και εφαρμογες(και τοτε ακομα παιζεται ποσο καλυτερος θα ειναι) αλλιως εισαι καλυτερα με intel. Προσωπικη αποψη απο προσωπικη χρηση i7 760 και τωρα 8350. δηλ η αναβαθμηση τζιφος....ελα πες τωρα δεν παρασυρθηκες?
Ashmadia Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Αν ήμασταν ακόμα με singlecore επεξεργαστές τότε ναι,στης μέρες μας έχει σημασία το τη τρέχεις στον πυρήνα,π.χ. αν έχεις κάτι που τρέχει μόνο σε ένα πυρήνα τότε το performance διαιρείτε με το 8 σε έναν οκταπύρηνο. Γιατι?? Ακυρο, καταλαβα τι θελεις να πεις. Δεν παει ετσι ομως. Ποιο performance διαιρεις με τον αριθμο πυρηνων?
haHa Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Εδω εισαι:http://www.anandtech.com/show/6013/350450w-roundup-11-cheap-psus/3 Είσαι απλά ανεκδιήγητος. Δες τον τίτλο του άρθρου (CHEAP PSU'S!!!!!!!!!!!!!) και βγάλε συμπέρασμα. Βάλε Deer στον i5 εσύ να γουστάρεις.... Μμμμμ, δεν προσεξες ομως οτι η εικονα και το λινκ που παρεθεσες ειναι απο ενα Corsair CX430 που ειναι στο κοστος των τροφοδοτικων που κοιταει ο topic starter και μαλιστα προταθηκε εδω μεσα. Ενδεικτικα: http://www.insomnia.gr/topic/514946-intel-core-i5-4440-vs-amd-fx-8320/page-6 πιστευεις . οσο για τα τροφοδοτικα που λες ποιος σου ειπε οτι ενα cx430 δεν μπορει να τον σηκωσει με μια 7770 τον 6300 ..μπορει.. οταν ομως θα θελησεις να κλοκαρεις τοτε μπορει και να το φτασεις στο ταβανι του που λεει ο λογος.. . Αν ομως απο τη μια εχεις καλη επιδοση στο battlefiled και απο την αλλη ζοριζεται στο Rome 2, συμβιβασμος δε λεγεται? Για τις συνθεσεις και τα τροφοδοτικα, αν ξερω τι χρηση θα κανει αυτος που με ρωταει -δηλαδη οτι δε θα θελει να βαλεια ργοτερα καμια 280x και πανω, γιατι να μην συστησω 430w τροφοδοτικο? Καλυπτει τον κλειδωμενο i5 και την 7770 και του Αντιθετα κανενας δεν προτεινε fanless τροφοδοτικο ή τροφοδοτικο των 100+€... Οποτε, ασε τις κ@λοτουμπες. ------------------------------------------------------------------- Ποιο όλο σύστημα, με δουλεύεις? Δεν σου εξήγησα ποιο πάνω ή αδυνατείς να διαβάσεις και να κατανοήσεις απλές προτασούλες? Το θέμα θόρυβος και pc , είναι ΘΕΜΑ πολλών ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ. Τι σκατά δεν καταλαβαίνεις? Παμε ξανα: Μιλαμε παντα για πανομοιοτυπα μηχανηματα και ιδιες ρυθμισεις κλπ και οχι για μηχανηματα που ο ενας εχει επενδυσει αρκετα χρηματα σε ψυξη και ο αλλος οχι. Τοτε δεν ειναι δικαιη η συγκριση γιατι ειναι τελειως διαφορετικο το ΚΟΣΤΟΣ. Κανενας δεν ειπε το αντιθετο. Απλα οι συγκρισεις να γινονται με ιδιες συνθηκες/components και στα 2 μηχανηματα. Σε ιδιες συνθηκες με ιδια component, ενα μηχανημα που καιει λιγοτερο/εκλυει μικροτερα ποσα θερμοτητας , θα κανει κατα κανονα λιγοτερο θορυβο.
TheELF Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Γιατι?? Τι γιατί;Αν είσαι σίγουρος ότι θα τρέχεις μόνο ένα πράγμα που είναι single core(2-4-6-8 core),πες πως είναι κάποιος τρελός επιστήμονας και παίρνει μια cpu για να τρέχει μόνο μια εφαρμογή σε free dos και τίποτα άλλο. Τον νοιάζει τη performance per buck έχει ένας 8-6-2 core;;;Το μόνο που τον νοιάζει είναι πόσο γρήγορος είναι ο ένας(2 3 4 ... ) πυρήνες που θέλει αυτός να δουλέψει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις