nikolas_kriti Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Παίζεις με: Tape 1 (play), Tape 2 (play), Aux/Cd και Tuner. Μόνο στο "Phono" ΜΗΝ το βάλεις. Αν διαπιστώσεις κάποια παραμόρφωση του ήχου χαμήλωσε την ένταση από την συσκευή αναπαραγωγής. Λογικά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα Το καλώδιο ηχείων που θέλεις είναι ένα απλό καλώδιο χωρίς βυσματα και στις 2 άκρες. (Ακολούθα σωστά τα + και τα -. Καλή ακρόαση! Ωριαία....Μόλις έρθει το καλώδιο θα γίνει η δοκιμή και βλέπουμε τότε!!!
Ziant Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Τα ηχεία θα τα συνδέσεις εκεί που λέει Α (left right) ή εκεί που λέει Β (left right), από μπροστά έχει 2 κουμπιά (Α,Β), και ανάλογα που θα τα συνδέσεις θα πατήσεις το ανάλογο κουμπί. Μπορείς να βάλεις 4 ηχεία, 2 στο Α και 2 στο Β (πχ 4 ηχεία σε 2 δωμάτια, 2 στο κάθε δωμάτιο), και να ενεργοποιείς τα 2 ή τα άλλα 2 ή και τα 4 να παίζουν ταυτόχρονα. Καλύτερα να μην συνδέσεις 4 ηχεία να παίζουν ταυτόχρονα, γιατί κατεβάζεις τα ωμ και γκαζώνει ο ενισχυτής, μπορεί να τον κάψεις. Αφού θα συνδέσεις μόνο 2 ηχεία, θα αγοράσεις 2 διπλά καλώδια, ένα διπλό για κάθε ηχείο. Επιλεγείς πχ να τα συνδέσεις εκεί που λέει “Α”, ξεκινάς από το left + του ενισχυτή και πας στο ένα ηχείο στο +, μετά από το left – του ενισχυτή, πας στο ίδιο ηχείο στο - . Για το άλλο ηχείο ξεκινάς από το right + του ενισχυτή και πας στο + του ηχείου, μετά από το right -, πας στο – του ίδιου ηχείου. Πατάς από μπροστά το κουμπί που λέει Α, βάζεις λίγη ένταση, και δοκιμάζεις τα ηχεία (αφού έχεις σύνδεση κάτι στο ενισχυτή για να παίζει μουσική), γυρνάς το balance τέρμα αριστερά, για να δεις αν παίζει μόνο το ένα ηχείο, μετά τέρμα δεξιά για να δεις αν παίζει μόνο το άλλο ηχείο και μετά γυρνάς το balance στην μέση. Αν συνδέσεις πολλές συσκευές στον ενισχυτή και δεν έχεις μίκτη, αυτή που θα θέλεις να βγάζει ποιότητα σύνδεσε την εκεί που λέει cd. Εκεί που λέει tape δεν θα παίζει πολύ καλά, εκεί που λέει phono είναι μόνο για πικάπ. Τραβά και μια καλή φώτο τον ενισχυτή από πίσω (δεν βρίσκω καλή φωτο), για να σου πω τις επιλογές που έχεις από τέρμα πίσω δεξιά, κάποιες είναι επικίνδυνες… Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχεις επιλογή από τον ενισχυτή ή κάποιο μίκτη/equalizer, για να δεις πόσα db βγάζει η συσκευή αναπαραγωγής μουσικής που θα συνδέσεις, για να ξέρεις πόση ένταση θα δώσεις από εκεί στον ενισχυτή. 1
CheOnWeb Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Αν συνδέσεις πολλές συσκευές στον ενισχυτή και δεν έχεις μίκτη, αυτή που θα θέλεις να βγάζει ποιότητα σύνδεσε την εκεί που λέει cd. Εκεί που λέει tape δεν θα παίζει πολύ καλά, εκεί που λέει phono είναι μόνο για πικάπ. Όλες οι "line" είσοδοι είναι ίδιες εκτός απ´ την "phono". 1
nikolas_kriti Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Τα ηχεία θα τα συνδέσεις εκεί που λέει Α (left right) ή εκεί που λέει Β (left right), από μπροστά έχει 2 κουμπιά (Α,Β), και ανάλογα που θα τα συνδέσεις θα πατήσεις το ανάλογο κουμπί. Μπορείς να βάλεις 4 ηχεία, 2 στο Α και 2 στο Β (πχ 4 ηχεία σε 2 δωμάτια, 2 στο κάθε δωμάτιο), και να ενεργοποιείς τα 2 ή τα άλλα 2 ή και τα 4 να παίζουν ταυτόχρονα. Καλύτερα να μην συνδέσεις 4 ηχεία να παίζουν ταυτόχρονα, γιατί κατεβάζεις τα ωμ και γκαζώνει ο ενισχυτής, μπορεί να τον κάψεις. Αφού θα συνδέσεις μόνο 2 ηχεία, θα αγοράσεις 2 διπλά καλώδια, ένα διπλό για κάθε ηχείο. Επιλεγείς πχ να τα συνδέσεις εκεί που λέει “Α”, ξεκινάς από το left + του ενισχυτή και πας στο ένα ηχείο στο +, μετά από το left – του ενισχυτή, πας στο ίδιο ηχείο στο - . Για το άλλο ηχείο ξεκινάς από το right + του ενισχυτή και πας στο + του ηχείου, μετά από το right -, πας στο – του ίδιου ηχείου. Πατάς από μπροστά το κουμπί που λέει Α, βάζεις λίγη ένταση, και δοκιμάζεις τα ηχεία (αφού έχεις σύνδεση κάτι στο ενισχυτή για να παίζει μουσική), γυρνάς το balance τέρμα αριστερά, για να δεις αν παίζει μόνο το ένα ηχείο, μετά τέρμα δεξιά για να δεις αν παίζει μόνο το άλλο ηχείο και μετά γυρνάς το balance στην μέση. Αν συνδέσεις πολλές συσκευές στον ενισχυτή και δεν έχεις μίκτη, αυτή που θα θέλεις να βγάζει ποιότητα σύνδεσε την εκεί που λέει cd. Εκεί που λέει tape δεν θα παίζει πολύ καλά, εκεί που λέει phono είναι μόνο για πικάπ. Τραβά και μια καλή φώτο τον ενισχυτή από πίσω (δεν βρίσκω καλή φωτο), για να σου πω τις επιλογές που έχεις από τέρμα πίσω δεξιά, κάποιες είναι επικίνδυνες… Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχεις επιλογή από τον ενισχυτή ή κάποιο μίκτη/equalizer, για να δεις πόσα db βγάζει η συσκευή αναπαραγωγής μουσικής που θα συνδέσεις, για να ξέρεις πόση ένταση θα δώσεις από εκεί στον ενισχυτή. Πάρα πολύ αναλυτικός..Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απαντηση..Έκανα την συνδεσμολογια..Έβαλα το ράδιο τα ηχεία παίζουνβμια χαρά..Σύνδεσα και την τηλεόραση..Λες και εχω home cinema...!!!Την τηλεόραση στο cd την έβαλα...Μόλις μπορέσω θα ανεβάσω φώτο..Όλες οι "line" είσοδοι είναι ίδιες εκτός απ´ την "phono".Δηλαδή όπου και να συνδέσω (εκτός απο phono ) θα έχω την ίδια ποιότητα???
CheOnWeb Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δηλαδή όπου και να συνδέσω (εκτός απο phono ) θα έχω την ίδια ποιότητα??? Ναι, εκτός βέβαια αν κάποια έχει πρόβλημα οπότε διαλέγεις κάποια άλλη. Μερικές φορές σε παλιούς (σκονισμένους) ενισχυτές έχουν πρόβλημα οι διακόπτες επιλογής (aux, Tape κλπ) οπότε πάλι διαλέγεις κάποια είσοδο που να σου ακούγεται σωστά. Λίγο καθάρισμα πάντως (με πεπιεσμένο αέρα)θα έκανε καλό. Προσοχή στις συνδέσεις των καλωδίων των ηχείων. (Καλά "στριμμένες" άκρες, να μην περισσεύουν τρίχες και φυσικά καμία επαφή μεταξύ + και -). Γενικά θέλει νοικοκυρεμένη δουλειά ώστε αν κάτι δεν παει καλά να ξέρεις τι φταίει.
nikolas_kriti Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Ναι, εκτός βέβαια αν κάποια έχει πρόβλημα οπότε διαλέγεις κάποια άλλη. Μερικές φορές σε παλιούς (σκονισμένους) ενισχυτές έχουν πρόβλημα οι διακόπτες επιλογής (aux, Tape κλπ) οπότε πάλι διαλέγεις κάποια είσοδο που να σου ακούγεται σωστά. Λίγο καθάρισμα πάντως (με πεπιεσμένο αέρα)θα έκανε καλό. Προσοχή στις συνδέσεις των καλωδίων των ηχείων. (Καλά "στριμμένες" άκρες, να μην περισσεύουν τρίχες και φυσικά καμία επαφή μεταξύ + και -). Γενικά θέλει νοικοκυρεμένη δουλειά ώστε αν κάτι δεν παει καλά να ξέρεις τι φταίει.Η αλήθεια είναι ότι έχει αρκετη σκόνη μέσα..!!!Οπότε πρέπει να επισκεφτω ενα βουλκανιζατερ να το κάνω καινούργιο.!!
CheOnWeb Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Σωστός. Αν θέλεις να τον φροντίσεις και λίγο παραπάνω, πάρε ένα "καθοριστικό σπρέι επαφών χωρίς λάδι" και ψέκασε διακόπτες και ποτενσιόμετρα. 1
nikolas_kriti Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Σωστός. Αν θέλεις να τον φροντίσεις και λίγο παραπάνω, πάρε ένα "καθοριστικό σπρέι επαφών χωρίς λάδι" και ψέκασε διακόπτες και ποτενσιόμετρα.Το οποίο θα το βρω που???Εσωτερικά τους διακόπτες???Εννοώ απο μέσα θα ψεκασω???Για τα ποτενσιομετρα δεν ξέρω τι είναι οταν μπω απο υπολογιστή θα μπω να δω σχετικές φώτο για να δω πως είναι!!
CheOnWeb Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Το οποίο θα το βρω που???Εσωτερικά τους διακόπτες???Εννοώ απο μέσα θα ψεκασω???Για τα ποτενσιομετρα δεν ξέρω τι είναι οταν μπω απο υπολογιστή θα μπω να δω σχετικές φώτο για να δω πως είναι!! Ηλεκτρονικά είδη (Κατουμάς κλπ) http://www.skroutz.gr/c/599/analosima-katharismou.html?keyphrase=%CF%83%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%85+%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%86%CF%89%CE%BD Ψεκάζεις (μέσα-έξω) όπου υπάρχουν κινούμενοι διακόπτες ή ποτενσιόμετρα (περιστρεφόμενοι διακόπτες π.χ. Volume ή faders) και μετά τα γυρνάς ή τα ανοιγοκλείνεις για να πάει το υγρό παντού. Και καλό στέγνωμα πριν το βάλεις στο ρεύμα.
nikolas_kriti Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Ηλεκτρονικά είδη (Κατουμάς κλπ) http://www.skroutz.gr/c/599/analosima-katharismou.html?keyphrase=%CF%83%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%85+%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%86%CF%89%CE%BD Ψεκάζεις (μέσα-έξω) όπου υπάρχουν κινούμενοι διακόπτες ή ποτενσιόμετρα (περιστρεφόμενοι διακόπτες π.χ. Volume ή faders) και μετά τα γυρνάς ή τα ανοιγοκλείνεις για να πάει το υγρό παντού. Και καλό στέγνωμα πριν το βάλεις στο ρεύμα. Οταν λες στέγνωμα???Εγω λεω να το καθαρίσω μόνο με τον αέρα !!!!!!
CheOnWeb Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Οταν λες στέγνωμα???Εγω λεω να το καθαρίσω μόνο με τον αέρα !!!!!! Μετά το σπρέι άσ'το να στεγνώσει καλά (το κρύο πιστολάκι βοηθάει) πριν το βάλεις στο ρεύμα.
nikolas_kriti Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Μετά το σπρέι άσ'το να στεγνώσει καλά (το κρύο πιστολάκι βοηθάει) πριν το βάλεις στο ρεύμα.Απλα θα το φυσηξω με αέρα και τέλος..Σύνδεσα το κινητό μου...Ολα τέρμα καμιά παραμόρφωση κανενα παράσιτο!!Ολα τέλεια...Το Μονο πρόβλημα είναι να μην με διώξουν απο την πολυκατοικία!!! :) Ευχαριστώ ολα τα παιδιά για την βοήθεια!!!
chris-4 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Παιδια εχω και εγω ενα παλιο ενισχυτη sansui A-510 και δοκιμασα να συνδεσω ταμπλετ με το γνωστο καλωδιο αλλα βγαζει ηχο μονο απο το ενα ηχειο..γνωριζει κανεις τι μπορει να φταιει?
discoboyminimal Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 -τσεκαρε το balance (right , left(αν εχει τετοια ρυθμιση)) -οτι λειτουργουν(ειναι ενεργοποιημενα τα ηχεια(αν εχει τετοια ρυθμιση)) -σπασμενο η λαθος συνδεδεμενα καλωδια rca -σπασμενα η λαθος συνδεδεμενα καλωδια για τα ηχεια -δοκιμασε διαφορετικη πηγη (πχ κινητο , pc) -δοκιμασε διαφορετικη εισοδο (πχ tape , tuner , aux , cd)
chris-4 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 -τσεκαρε το balance (right , left(αν εχει τετοια ρυθμιση)) -οτι λειτουργουν(ειναι ενεργοποιημενα τα ηχεια(αν εχει τετοια ρυθμιση)) -σπασμενο η λαθος συνδεδεμενα καλωδια rca -σπασμενα η λαθος συνδεδεμενα καλωδια για τα ηχεια -δοκιμασε διαφορετικη πηγη (πχ κινητο , pc) -δοκιμασε διαφορετικη εισοδο (πχ tape , tuner , aux , cd) ευχαριστω για την απαντηση αδελφε..το balance το τσεκαρα,τα ηχεια δουλευουν κανονικα γτ εχω συνδεδεμενο dvd και ραδιο,οσον αφορα τν πηγη δοκιμασα και με το κιν και το ιδιο πραγμα,τωρα μονο αν εχει χαλασει το ανταπτορακι απο rca σε jack δεν εχω τσεκαρει...ο ενισχυτης μου εχει υποδοχες tape 1,tape 2 in,tuner και phono,τσεκαρα τις tape που απ οσο ξερω εκει συνδεεις λοιπες συσκευες..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα