Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Μου έχει ανατεθεί μία εργασία την οποία δεν ξέρω πως να φέρω σε πέρας και θα ήθελα τη βοήθεια σας, που πάντα την έχω! :)

Μου ζητήθηκε λοιπόν, πάνω στον χάρτη να "καρφιτσώσω" τα σημεία πώλησης μιας εταιρίας και αφού τελικά τα τοποθετήσω, πηγαίνοντας κάποιος σε ένα τέτοιο σημείο με το ποντίκι του να εμφανίζονται αυτόματα τα στοιχεία της αντίστοιχης επιχείρησης. Ξέρει κανείς με ποιο τρόπο/ πρόγραμμα μπορώ να το κάνω?? 

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.

Σχετικά με τη χθεσινοβραδυνή μου παράθεση για τη δημιουργία χάρτη δεδομένων μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα ότι ειδικό πρόγραμμα για τη συγκεκριμένη δουλειά είναι το QGIS.

Μου φάνηκε ιδιαίτερα πολύπλοκο και θα ήθελα τις συμβουλές σας για το πως να το χρησιμοποιήσω.

Σας παραθέτω και το προηγούμενο θέμα μου ώστε να ξέρετε τι ακριβώς ζητάω:

Δημοσίευση Χθες, 22:36

Καλησπέρα,

Μου έχει ανατεθεί μία εργασία την οποία δεν ξέρω πως να φέρω σε πέρας και θα ήθελα τη βοήθεια σας, που πάντα την έχω!  :)

Μου ζητήθηκε λοιπόν, πάνω στον χάρτη να "καρφιτσώσω" τα σημεία πώλησης μιας εταιρίας και αφού τελικά τα τοποθετήσω, πηγαίνοντας κάποιος σε ένα τέτοιο σημείο με το ποντίκι του να εμφανίζονται αυτόματα τα στοιχεία της αντίστοιχης επιχείρησης. Ξέρει κανείς με ποιο τρόπο/ πρόγραμμα μπορώ να το κάνω?? 

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.

Ο χάρτης σε τι μορφή είναι; Για κάτι τέτοιο πιστεύω ότι θα χρειαστείς κάτι σαν το macromedia toolbook ή το autoplay media studio ή web προγραμματισμό (δηλαδή dreamweaver κτλ).

Δημοσ.

Δηλαδή το θέλεις σε gps. Σόρυ αλλά δεν έχω ιδέα από το θέμα, εγώ μιλούσα για offline καταστάσεις δηλαδή να έχεις έναν χάρτη σε jpg και αν πας το ποντίκι πάνω σε ένα σημείο (roll over) να βγάζει πληροφορίες.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

όχι δεν το θέλω σε gps. Το θέλω όπως ακριβώς το είπες:

"για offline καταστάσεις δηλαδή να έχεις έναν χάρτη σε jpg και αν πας το ποντίκι πάνω σε ένα σημείο (roll over) να βγάζει πληροφορίες."

Δημοσ.

Καλησπέρα,

όχι δεν το θέλω σε gps. Το θέλω όπως ακριβώς το είπες:

"για offline καταστάσεις δηλαδή να έχεις έναν χάρτη σε jpg και αν πας το ποντίκι πάνω σε ένα σημείο (roll over) να βγάζει πληροφορίες."

με jpg χλωμό να γίνει, αυτός που θα μπαίνει να δει τις πληροφορίες απο που θα μπαίνει απο το ιντερνετ σε κάποια σελίδα?

επίσης λές πάνω στο χάρτη?ποιο χάρτη?google maps?

Δημοσ.

Το πιο πιθανόν είναι να τοποθετηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρίας αλλά γενικά το θέλουν για να δουν ποια είναι η κατάσταση του πελατολογίου τους στην Ελλάδα. Το ποιο χάρτη χρειάζεται ούτε κι εγώ ξέρω..Συγκεκριμένα μου ανατέθηκε να φτιάξω χάρτη με καρφιτσωμένα τα σημεία πώλησης και πηγαίνοντας ή κλικάροντας πάνω στις "καρφίτσες" να φαίνονται τα στοιχειά του εκάστοτε πελάτη. Γενικά, είμαι τελείως άσχετη αν μπορείτε να με βοηθήσετε θα με σώσετε γιατί μου έχει ανατεθεί απ'τη δουλειά μου αυτό το θέμα κι εγώ είμαι γεωπόνος νεοπροσληφθείσα! Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!

Δημοσ.

[...]

Συγκεκριμένα μου ανατέθηκε να φτιάξω χάρτη με καρφιτσωμένα τα σημεία πώλησης και πηγαίνοντας ή κλικάροντας πάνω στις "καρφίτσες" να φαίνονται τα στοιχειά του εκάστοτε πελάτη.

[...]

Φόρτωσε έναν χάρτη σε μορφή jpb π.χ. στο dreamweaver και τοποθέτησε τα σημεία που θέλεις. Μετά μπορείς να τα ορίσεις ως hyperlink και πατώντας σε κάποιο να ανοίγει μια άλλη σελίδα με πληροφορίες ή αν έχεις χωρίσει τη σελίδα σε frames να εμφανίζει τις πληροφορίες σε άλλο frame στην ίδια σελίδα.

[..]Γενικά, είμαι τελείως άσχετη αν μπορείτε να με βοηθήσετε θα με σώσετε γιατί μου έχει ανατεθεί απ'τη δουλειά μου αυτό το θέμα κι εγώ είμαι γεωπόνος νεοπροσληφθείσα! Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!

Εδώ όμως υπάρχει πρόβλημα. Αν δεν το κατέχεις λίγο το άθλημα ότι κα να σου πούμε δεν θα μπορέσεις να το κάνεις.

Βρες κάποιον γνωστό που να ξέρει 5-10 πράγματα και δώσ' του να διαβάσει αυτά που λέμε εδώ μήπως καταλάβει και σε βοηθήσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...