Προς το περιεχόμενο

For my eyes only: Dell U2713HM (1440p) vs Κορεάτικο 30" 1600p

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρχικά κοίταζα για την Dell U2713HM αλλά μετά είδα τιμές των Κορεάτικων 1600p στο ebay ( Yamakasi Sparta / Crossover 30Q5 ) και είδα ότι το κόστος είναι παραπλήσιο, οπότε έχω προβληματιστεί.

Οθόνη δεν αλλάζω συχνά, οπότε με ενδιαφέρει η αξιοπιστία του κατασκευαστή και εμένα τουλάχιστον οι κορεάτικες μάρκες μου είναι εντελώς άγνωστες. Απ'την άλλη τη διαφορά στην ανάλυση (και στο aspect ratio, αν και δευτερεύουσας σημασίας) δεν μπορώ να την προσπεράσω τόσο εύκολα.

Πέραν ποιότητας κατασκευής & απεικόνισης, έχω και 2 πρακτικές απορίες:

1. Επειδή μάλλον είναι στάνταρ το τελωνείο, πόσο να το υπολογίζω χοντρικά, αν τελικά στραφώ προς κάποιο κορεάτικο 30";

2. Για όσους έχουν 30" 1600p, σε τι απόσταση από το μόνιτορ κάθεστε; 1-1.5μ ή παραπάνω;

Δημοσ.

Προσωπικα επειδη χρησιμοποιω καιρο τη 30q5 εχω να σου πω οτι τοσο σε θεμα απεικονησης οσο και σε ποιοτητα κατασκευης ειναι παραπανω απ'οσο φανταζεσαι καλη. Αν και η κατασκευη της θυμιζει οθονη του 2005, δεν εχει να ζηλεψει τιποτα μιας και το μεγαλυτερο (αν οχι ολο) μερος της κατασκευης αποτελειται απο σιδερο.

Για τη πρωτη λοιπον ερωτηση κανενας δε μπορει να σου απαντησει στα σιγουρα..Ισως καθολου, ισως τη τιμη της οθονης x2..

Για την αποσταση θεασης εξαρταται πως ειναι τα ματια σου.:P Εγω την εχω στο 80 ποντους χωρις να με κουραζει ή να με ζαλιζει. Εχει καθαρη εικονα (οπως και αλλα κορεατικα μονιτορ) και η αναλυση ειναι απολαυση!

• Like 2
Δημοσ.

80 πόντους είμαι απ'το 22άρι που έχω τώρα, θα αναγκαστώ να πάω αρκετά πίσω λογικά... Αν είναι καλή η χρωματική απόδοση και δεν κουράζει (χωράει όλη στο οπτικό πεδίο χωρίς να πρέπει να κουνάς το κεφάλι όλη την ώρα στους 80 πόντους; ), δεν θέλω τπτ άλλο...

Το τελωνείο με φοβίζει μόνο, αλλά θα το ψάξω λίγο να δω τι παίζει.

Δημοσ.

Μάιστα, ευχαριστώ για τις απόψεις. Οπότε μάλλον θα προχωρήσω για το κορεάτικο 1600p, μόλις μάθω τι παίζει ακριβώς με το τελωνείο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Από το ICIS που κοίταξα, θεωρητικά είναι 23% στην αξία τιμολογίου+μεταφορικών + κάποια στάνταρ έξοδα, αλλά πρακτικά δεν ξέρω, δεν μίλησα με εκτελωνιστή ακόμα (κι ούτε πρόκειται να το κάνω σύντομα, η αλλαγή οθόνης πάει κάνα 3μηνο πίσω τουλάχιστον αν όχι παραπάνω, λόγω άλλης αγοράς).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...