evansdimo Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Φιλοι Insomniacs καλησπερα. Χρειαζομαι την βοηθεια σας! Δουλευοντας απροβληματιστα εδω και καιρο με Linux Mint 13 Maya xfce αποφασισα να εγκαταστησω και τα windows 7 σε ελευθερο partition. Λυνοντας τα οποια προβληματα ειχα με boot εβαλα τα updates στο λειτουργικο των windows και επεστρεψα στο αγαπημενο μου linux. Η συνδεση γινεται μεσω ασυρματης καρτας δικτυου. Ολα δειχνουν κανονικα οτι γινεται συνδεση αλλα με κανενα browser δεν εχω προσβαση (κατι σαν work offline). Δοκιμασα να συνδεθω σε διαφορετικο router με το ιδιο παλι αποτελεσμα. Επανεκκινηση του modem , manual εισαγωγη σε ρυθμισεις τιποτα... Σε live διανομη ολα δουλευουν κανονικα. Αξιοπεριεργο ειναι οτι οταν βαζω στον browser μια διευθυνση με αριθμους πχ. 215.168.334.54 που αντιστοιχει σε καποιο site η διευθηνση ανοιγει και απλα δεν μου δειχνει εικονες. Τι μπορει να φταιει; Ελπιζω να εδωσα οσες περισσοτερες πληροφοριες μπορουσα και ευχαριστω προκαταβολικα για τις οποιες απαντησεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jemadux Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 η καρτα σου ειναι broadcom ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evansdimo Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 η καρτα σου ειναι broadcom ? Η καρτα δικτυου μου ειναι η Intel® PRO/Wireless 3945ABG Τουλαχιστον ετσι αναφερουν τα windows. Δε ξερω μου φαινεται λιγο κουλο το προβλημα που αντιμετωπιζω τι να πω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Με ποιους broswer δοκίμασες να συνδεθείς? Ιδέες για να βρεις λύσεις αρχικά να δοκιμάσεις άλλους broswer από αυτούς που είχες δουλέψει μέχρι τώρα μετά να δεις αν άλλα προγράμματα που απαιτούν σύνδεση δουλεύουν κανονικά η και εκεί έχεις πρόβλημα στην σύνδεση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dragonborn Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Όντως αξιοπερίεργο το πρόβλημα σου, αλλά αν βλέπαμε μερικά αποτελέσματα εντολών θα βοηθούσαν πιστεύω. Οπότε άνοιξε ένα τερματικό και δώσε τα παρακάτω.. lspci -nnk | grep -iA2 net dmesg | egrep "net|wlan0" cat /etc/networks cat /etc/networks/interfraces cat /etc/resolv.conf cat /etc/NetworkManager/NetworkManager.conf Αυτά για αρχή και βλέπουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evansdimo Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Σε ευχαριστω για την απαντηση σου. Στο θεμα μου: evans@evans-LIFEBOOK-S7110 ~ $ lspci -nnk | grep -iA2 net 02:00.0 Ethernet controller [0200]: Marvell Technology Group Ltd. 88E8055 PCI-E Gigabit Ethernet Controller [11ab:4363] (rev 12) Subsystem: Fujitsu Limited. Device [10cf:139a] Kernel driver in use: sky2 05:00.0 Network controller [0280]: Intel Corporation PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection [8086:4222] (rev 02) Subsystem: Intel Corporation PRO/Wireless 3945ABG Network Connection [8086:1001] Kernel driver in use: iwl3945 Kernel modules: iwl3945 evans@evans-LIFEBOOK-S7110 ~ $ dmesg |egrep "net|wlan0 > cat/etc/networks > cat/etc/networks/interfaces > cat/etc/resolv.conf > cat/etc/NetworkManager/NetworkManager.conf > Να υποθεσω οτι εχει χασει το αρχειο με τις ρυθμισεις του; Με ποιους broswer δοκίμασες να συνδεθείς? Ιδέες για να βρεις λύσεις αρχικά να δοκιμάσεις άλλους broswer από αυτούς που είχες δουλέψει μέχρι τώρα μετά να δεις αν άλλα προγράμματα που απαιτούν σύνδεση δουλεύουν κανονικά η και εκεί έχεις πρόβλημα στην σύνδεση. Εχω δοκιμασει και με τους 3 δημοφιλεις browsers (Chrome , Opera , Firefox.) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Προφανως το θεμα σου, ασχετως με το τι λειτουργικο θα εβαζες, ειναι στους dns servers. Ειναι αυτοι που μεταφραζουν το "www.google.gr" σε "62.75.10.34" και κανουν τον browser να σε πηγαινει εκει που πρεπει. Στο λινουξ αυτοι οριζονται απο το αρχειο /etc/resolv.conf, οποτε απλα το ανοιγεις sudo gedit /etc/resolv.confκαι τους προσθετεις ετσι (παραδειγμα απο το δικο μου resolv.conf) nameserver 8.8.8.8 nameserver 8.8.4.4 nameserver 195.170.0.1 nameserver 195.170.2.2δηλαδη "nameserver και μια ip διπλα". Οι παραπανω ειναι της google και της otenet, οποτε αν εχεις αλλο isp, βαζεις αυτους που εχει ο isp σου. Σωζεις και κλεινεις, οι αλλαγες ειναι αμεσες, δεν θελει επανεκκινηση ή κατι αλλο. Και στις εντολες παραπανω ειναι cat (ΚΕΝΟ) /etc/resolv.conf οχι κολλητα το cat με το υπολοιπο, γιαυτο δεν βγαζει κατι απο κατω. Και αν ξερεις πως γινεται να αλλαξεις τους dns που δινει το ρουτερ σου μεσω dhcp, καντο, για να μην συναντησεις παρομοιιο προβλημα στο μελλον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evansdimo Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Ok το δοκιμαζω τωρα. Μια ερωτηση μονο. Ο isp μου ειναι η Forthnet. Πως ξερω ποιες τιμες αντιστοιχουν; και οχι δεν γνωριζω πως αλλαζουν τους DNS μεσω DHCP. Σε ευχαριστω και παλι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Για να αλλαξεις τους dns που δινει το ρουτερ σου μεσω dhcp πρεπει να ψαξεις στο web interface του ρουτερ σου. Ποιο ρουτερ εχεις? Οι dns της forthnet ειναι 194.219.227.2 και 193.92.150.3. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evansdimo Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δουλεψε! Εκανα edit στο configuration file οπως μου ειπες και απλα προσθεσα nameserver 8.8.8.8 nameserver 8.8.4.4 nameserver 192.168.1.254 (Την διεύθυνση του ρουτερ μου.) Δεν ξερω αν χρειαζοταν να προσθεσω κατι ακομα. Το ρουτερ μου ειναι το TG585 v8 Thomson TG585 v8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Το να βαλεις το ρουτερ σου σαν dns δεν εχει και πολυ νοημα. Ετσι κι αλλιως, τον εαυτο του οριζει σαν dns μεσω dhcp. Δεν θυμαμαι απο που οριζεις τους dns στα thomson και ενα manual που βρηκα δεν βοηθαει και πολυ. Και ΔΕΝ ειναι η επιλογη dynamic dns που εχει καπου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evansdimo Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Εσβησα απο το αρχειο τη διευθυνση 192.168.1.254 και παλι ολα λειτουργουν οκ. Οπως και να εχει το προβλημα τουλαχιστον λυθηκε και μπορω και χρησιμοποιω παλι το αγαπημενο μου λινουξακι. Δεν γνωριζω αν χρειαζεται προς το παρον να ρυθμισω κατι αλλο Σε ευχαριστω για το χρονο σου και το ενδιαφερον να απαντησεις στο θεμα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Πως έγινε όμως και σου άλλαξε αυτό το αρχείο και τι είχε πριν το κάνεις edit? Ετσι για να μαθαίνουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Εμένα πάντως αυτό το αρχέιο έχει μόνο αυτό nameserver 127.0.1.1 και δουλεύει μια χαρά το internet και ούτε που το είχα πειράξει δλδ καθόλου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dragonborn Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Σε ευχαριστω για την απαντηση σου. Στο θεμα μου: evans@evans-LIFEBOOK-S7110 ~ $ lspci -nnk | grep -iA2 net 02:00.0 Ethernet controller [0200]: Marvell Technology Group Ltd. 88E8055 PCI-E Gigabit Ethernet Controller [11ab:4363] (rev 12) Subsystem: Fujitsu Limited. Device [10cf:139a] Kernel driver in use: sky2 05:00.0 Network controller [0280]: Intel Corporation PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection [8086:4222] (rev 02) Subsystem: Intel Corporation PRO/Wireless 3945ABG Network Connection [8086:1001] Kernel driver in use: iwl3945 Kernel modules: iwl3945 evans@evans-LIFEBOOK-S7110 ~ $ dmesg |egrep "net|wlan0 > cat/etc/networks > cat/etc/networks/interfaces > cat/etc/resolv.conf > cat/etc/NetworkManager/NetworkManager.conf > Να υποθεσω οτι εχει χασει το αρχειο με τις ρυθμισεις του; Εκτέλεσες τις εντολές λάθος. Τις εκτέλεσες όλες μαζί. Μια-μια εντολή ξεχωριστά. Όχι όλες μαζί. Επίσης να χρησιμοποιείς τα code tags του φόρουμ όταν ποστάρεις αποτελέσματα γιατί διαφορετικά(τουλάχιστον εγώ) δεν μπορώ να τα διαβάσω. [code]το αποτέλεσμα[/code]Τα παραπάνω φυσικά για μελλοντική χρήση. Τώρα το πρόβλημα λύθηκε, όλα OK. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα