Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα,

Έχω σκοπό να καταργήσω τη σύνδεση που έχω αυτή τη στιγμή με τη forthnet -> 2 Adsl συνδέσεις μεριζόμενου βρόγχου και να μεταβώ σε ΟΤΕ -> double play, 24 Mbps, το οποίο έχει ήδη ενεργοποιηθεί από τον ΟΤΕ. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν και τι ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν στο router -> prestige 650h/hw 33, ώστε η μετάβαση να είναι ομαλή και να γίνει με ασφάλεια , μ'άλλα λόγια να μην έχω διακοπή στη σύνδεση με internet εκτός ίσως από το σύντομο διάστημα που θα γίνουν οι ρυθμίσεις!!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!     

Δημοσ.

Σιγά ρε παιδιά, σιγά..ένας, ένας...δεν προλαβαίνω να διαβάζω απαντήσεις : )

Στα σοβαρά, ή κανείς δεν ξέρει που δεν το πιστεύω με τίποτα, ή όλοι απαξιούν επειδή την απάντηση την ξέρουν και τα νήπια  

και στις δύο περιπτώσεις πάντως τρώω ήττα : )

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα,

Έχω σκοπό να καταργήσω τη σύνδεση που έχω αυτή τη στιγμή με τη forthnet -> 2 Adsl συνδέσεις μεριζόμενου βρόγχου και να μεταβώ σε ΟΤΕ -> double play, 24 Mbps, το οποίο έχει ήδη ενεργοποιηθεί από τον ΟΤΕ. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν και τι ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν στο router -> prestige 650h/hw 33, ώστε η μετάβαση να είναι ομαλή και να γίνει με ασφάλεια , μ'άλλα λόγια να μην έχω διακοπή στη σύνδεση με internet εκτός ίσως από το σύντομο διάστημα που θα γίνουν οι ρυθμίσεις!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!     

α.διακοπη θα εχεις γιατι θα σε γυρισει ο οτε στα δικα του dslam.(εκτος αν σε εχει γυρισει ηδη)

β.pppoe/llc επαιζες το ιδιο και τωρα.

γ.θα αλλαξεις Username/password.

αυτα.

επισης μην βιαζεσαι για απαντησεις.

δ.προληπτικα στο zyxel οτι firmware υπαρχει πιο τελευταιο.

Δημοσ.

Μάστερ, σε ευχαριστώ!! Ζητώ συγγνώμη αν βιάστηκα...δεν έβλεπα κίνηση γι'αυτό!

Θα κινηθώ με βάση τα στοιχεία που μου δίνεις..

Δημοσ.

Μάστερ, σε ευχαριστώ!! Ζητώ συγγνώμη αν βιάστηκα...δεν έβλεπα κίνηση γι'αυτό!

Θα κινηθώ με βάση τα στοιχεία που μου δίνεις..

οτι αλλο ειναι πες μας.απλα το ανοιξες και το θεμα σαββατο οποτε δεν ειναι ολοι σπιτια τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@poulinos: Τη βοήθεια σου...Δεν έχω username & psw για το ρούτερ, είναι ένα zylex prestige 650H/HW 33 (τα διαχειριζόταν άλλος με χαμένα ίχνη). Δεν βλέπω άλλη λύση εκτός από hardware reset στο ρούτερ...(εκτός αν υπάρχει κάποιος τρόπος να τα "χακάρω" μέσα στο LAN η οποία όμως με ξεπερνάει). Tο ερώτημα είναι μπορεί με reset να μου κρεμάσει το δίκτυο ή να απορυθμιστεί π.χ. το switch (cisco SG200-26), δεδομένου ότι "...you will loose all configuration that you had previously and the speed of the console port will be reset to the default of 9600bps with 8 data bit, no parity, no stop bit and flow control set to none" ..από το user guide. Πρέπει να προσέξω κάτι; 

Οι γνώσεις μου στη διαχείριση δικτύου δεν είναι πολλές (σωωωωπα : )), αλλά είναι σημαντικό να το καταφέρω αυτό!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ..τους φιλικούς χαιρετισμούς μου!!

Επεξ/σία από Mixalis_t
Δημοσ.

@poulinos: Τη βοήθεια σου...Δεν έχω username & psw για το ρούτερ, είναι ένα zylex prestige 650H/HW 33 (τα διαχειριζόταν άλλος με χαμένα ίχνη). Δεν βλέπω άλλη λύση εκτός από hardware reset στο ρούτερ...(εκτός αν υπάρχει κάποιος τρόπος να τα "χακάρω" μέσα στο LAN η οποία όμως με ξεπερνάει). Tο ερώτημα είναι μπορεί με reset να μου κρεμάσει το δίκτυο ή να απορυθμιστεί π.χ. το switch (cisco SG200-26), δεδομένου ότι "...you will loose all configuration that you had previously and the speed of the console port will be reset to the default of 9600bps with 8 data bit, no parity, no stop bit and flow control set to none" ..από το user guide. Πρέπει να προσέξω κάτι; 

Οι γνώσεις μου στη διαχείριση δικτύου δεν είναι πολλές (σωωωωπα : )), αλλά είναι σημαντικό να το καταφέρω αυτό!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ..τους φιλικούς χαιρετισμούς μου!!

δεν ξερω αν υπαρχει τροπος να γινει απο την κονσολα .αν εχει κονσολα.β.το 650 οσο θυμαμαι δεν ειναι adsl2+αλλα ειναι απλο adsl οποτε θα συγχρονισει η γραμμη λιγοτερο.επισης το 33 δηλωνει οτι ειναι Over isdn.αν η γραμμη αλλαξει σε over pstn δεν θα παιξει.επισης αν την εκανες pstn θα επαιζε καλυτερα απo over isdn.επισης δεν πρεπει να ειναι 802.11g αλλα 802.11b.

απο εκει και περα πριν το κανεις reset πρεπει να δεις δυο πραγματα για να εισαι σιγουρος οτι δεν θαπειραχτει τιποτα στο δικτυο σου.

α. τι Ip εχει το zyxel και β.αν κλεισεις το zyxel τα pc παιρνουν ip απο καποιον αλλον dhcp?πχ καποιου server η δεν ξερω αν υπαρχει κατι αλλο μεσα στο δικτυο?η μηπως τα pc εχουν καρφωτες Ip?τωρα αν εχουν γινει τιποτα port forward για καμερες δυστυχως δεν μπορεις να κανεις και πολλα.googlare για lost password μπας και βρεις κατι αν και δεν βρηκα κατι.αλλα αμα πηγες σε 24αρι πακετο τοτε θες αλλο ρουτερ.

και οχι στο switch δεν θα πειραχτι τιποτα.τωρα αν αυτος το ειχε managed η το ειχε χυμα δεν ξερω.εκει και να μηνεχεις το password υπαρχουν τροποι για recovery αλλα αμα δεν ξερεις απο cisco μαλλον δενεχει νοημα να το πειραξεις.

αν το κανεις Reset σιγουρα δεν θα εχεις ιντερνετ που ετσι και αλλιως οταν πας απο forthnet Πισω στον οτε παλι δεν θα εχεις.οποτε ειναι μονοδρομος.επισης αυτο για το reset Που λεει για τo console port οτι θα παει στα default απλα το λεει για το zyxel (τα ευκολως εννοουμενα).οτι δηλαδη αν κανεις reset η console θα επιστρεψει στα defaults(Οπως και ολο το ρουτερ).δεν μας νοιαζει η console port αλλωστε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω μου το καλύπτεις απόλυτα. Αν δεν είναι θέμα το ότι θα γυρίσει στα defaults η console, τότε πρέπει να είμαι οκ...η ip του zyxel είναι φυσικά γνωστή και ναι υπάρχει από πίσω dhcp server για μοίρασμα ip. Ο ΟΤΕ έχει ήδη ενεργοποιήσει τη γραμμή οπότε θέλω να πστεύω ότι θα δεν θα έχω διακοπή. Θα το κάνω μέσα στο ΣΚ για να μην γίνει κάμια μακακία και δεν μπορεί να δουλέψει ο κόσμος : ) Θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα. Ευχαριστώ και πάλι!!

Α, το ότι θέλω άλλο ρούτερ για 24αρα γραμμή δεν κατάλαβα γιατί το λες..

Επεξ/σία από Mixalis_t
Δημοσ.

Νομίζω μου το καλύπτεις απόλυτα. Αν δεν είναι θέμα το ότι θα γυρίσει στα defaults η console, τότε πρέπει να είμαι οκ...η ip του zyxel είναι φυσικά γνωστή και ναι υπάρχει από πίσω dhcp server για μοίρασμα ip. Ο ΟΤΕ έχει ήδη ενεργοποιήσει τη γραμμή οπότε θέλω να πστεύω ότι θα δεν θα έχω διακοπή. Θα το κάνω μέσα στο ΣΚ για να μην γίνει κάμια μακακία και δεν μπορεί να δουλέψει ο κόσμος : ) Θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα. Ευχαριστώ και πάλι!!

Α, το ότι θέλω άλλο ρούτερ για 24αρα γραμμή δεν κατάλαβα γιατί το λες..

δεν θα γυρισει μονο η κονσολα στα defaults αλλα θα γυρισει ολο το ρουτερ στα defaults και μαζι και η κονσολα.απλα στο λεει για την κονσολα ωστε αμα ειχες πειραξει κατι να το ξερεις οτι θα παει στα defaults για να μπορεσεις να μπεις.οχι οτι θα μπει καποιος με κονσολα στοο zyxel αλλα οκ.δεν ξερω μηπως απο κονσολα μπορεις να σβησεις το Password χωρις να χαθουν οι ρυθμισεις ωστε τουλαχιστον να τις δεις.

αν υπαρχει dhcp απο πισω για μοιρασμα ip τοτε στο ρουτερ θα κλεισεις τον dhcp και β.πρεπει να ξερεις ποια ειναι η ip του ρουτερ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΑ PC δεν βλεπουν τον ρουτερ απευθειας αλλα περνανε πρωτα απο τον server.αν τα pc εχουν gateway τον server τοτε το ρουτερ εχει αλλη ip.αν δεν βλεπουν τον server τοτε βλεπουν τον ρουτερ απευθειας.αν και μαλλον την ip του ρουτερ την εχεις οποτε ειτε το μηδενισεις ειτε το αλλαξεις θα ξερεις ποια Ip να  βαλει στο νεο ρουτερ.αν ο οτε εχει ενεργοποιησει την γραμμη παιζεις απλα επειδη δεν σου εχει κοψει η forthnet το username.οποτε παιζεις σαν ΑΡΥΣ.Οταν η forthnet σου κανεις disable το username/password τοτε θα πρεπει να μπεις στον ρουτερ και να βαλεις τα στοιχεια του οτε.ναι αλλαξε το γιατι ανα πασα στιγμη μπορει η forthnet να σου κλεισει το account και να τρεχεις.καλα που δεν στο εκλεισε σημερα γιατι θα τρεχες εκεινη την ωρα που ολοι θα δουλευουν να κανεις ολες τις αλλαγες.ο λογος που θες αλλο ρουτερ για την 24 αρα ειναι οτι το ρουτερ που εχεις τωρα δεν ειναι adsl2+ αλλα ειναι σκετο adsl.δηλαδη παιζει με g.dmt και το μεγιστο που μπορει να πιασει ειναι 8 mbit.Οποτε ειναι αχρηστο κατα καποιο τροπο.εκτος αν δεν πιανει η γραμμη σου παραπανω απο 8 Mbit.κατα τα αλλα ειτε βαζεις του οτε ειτε επειδη ειναι εταιρεια αγοραζεις κανα σοβαρο ρουτερ πχ draytek.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...