Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά B) , μόλις έκανα εγγραφή στο forum και ανοίγω ένα θέμα έχοντας μια απορία. Καταρχάς, παραθέτω τα σημαντικότερα εξαρτήματα του συστήματός μου που έφτιαξα πριν από έναν μήνα.

CPU: AMD FX 8350
M/B: ASrock 990FX Extreme 3
GPU: AMD Sapphire 7950 3GB Boost 
PSU: XFX PRO SERIES 850 W σαν αυτό με 100 w παραπάνω http://www.e-shop.gr/product?id=PER.664005
RAM: Corsair Vengance 8GB 1600mhz

Το θέμα είναι ότι δεν πρόλαβε να περάσει ένας μήνας και το τροφοδοτικό χάλασε. Το πρόβλημά μου ήταν ότι κάθε φορά που έκλεινα το τροφοδοτικό από πίσω ή έβγαζα το power cord (αφού εννοείται είχα κλείσει το pc) ο υπολογιστής δεν άναβε. Για να ανάψει έπρεπε να ανεβάσω την θερμοκρασία του δωματίου ανοίγοντας το air condition για 10 λεπτά. Και τότε άναβε χωρίς κανένα πρόβλημα. Το παραπάνω δεν το έχω ξανακούσει ποτέ και μου φάνηκε εντελώς κουλό.

Τώρα λοιπόν είμαι στην θέση όπου πρέπει να διαλέξω άλλο τροφοδοτικό (καθώς αυτό που είχα δεν είναι πλέον διαθέσιμο). Σκεφτόμουν σοβαρά το RM 750W της Corsair μιας και είναι πρώτον fully modular (πολύ σημαντικό πια για το πλαϊνό window που έχω στο κουτί Coolermaster k350)Τα πολλά καλώδια με ενοχλούσαν τελικά. Και δέυτερον είναι 80+ gold σε σχέση με το προηγούμενο που ήταν 80+ Bronze.  Το γεγονός ότι είναι 750w δεν με ενοχλεί καθώς ζήτημα το pc μου να τρώει 500. Η απορία μου είναι η εξής:

Ποιά η αποψή σας για το Corsair RM 750W?  :-) 

Σημείωση: Δεν ενδιαφέρομαι για overclock
                 Με ενοχλεί ο θόρυβος
                 Χρησιμοποιώ το PC  για gaming κυρίως.

Σας ευχαριστώ!!! :)

Δημοσ.

Έχει εγγύηση και πληρώνω την διαφορά που είναι 10 ευρώ. 119 έκανε το πρώτο τροφοδοτικό, 129 κάνει το RM 750. 

Έχεις τρόπο να δείς τι wattage τραβάει το pc σου σε full load από την πρίζα; Εννοώ μέσω ups κυρίως και όχι με λογισμικά. To 500W είναι απλώς εκτίμησή σου;

Αν είσαι κατά μέσο όρο στα 300 με 350W πραγματική κατανάλωση από την πρίζα το 750 της Corsair είναι άριστο, ίσως και λίγο παραπάνω από ό,τι χρειάζεσαι. Εγώ θα κοίταζα και για 650άρι για οικονομία.

Αν όμως σε full φορτίο ξεπερνάς τα 400W συχνά (προς το 500W δηλαδή που λές), τότε μόνο σκέψου το CM 850.

Και τα δύο άριστα είναι σαν τροφοδοτικά.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. :-D pnick σίγουρα καταναλώνω πολύ λιγότερα watt από 500. To 500 το αναφέρει ως minimum requirement για το pc ή Sapphire για την 7950. Από εκεί έβγαλα και το νούμερο. UPS δεν έχω αλλά υπολογίζω όπως είπες και εσύ 350 με 400 ως πραγματική κατανάλωση. Θα δω με πoιο θα πάω. Πάντως θεωρείτε πως και τα δύο είναι άριστα έτσι???

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. :-D pnick σίγουρα καταναλώνω πολύ λιγότερα watt από 500. To 500 το αναφέρει ως minimum requirement για το pc ή Sapphire για την 7950. Από εκεί έβγαλα και το νούμερο. UPS δεν έχω αλλά υπολογίζω όπως είπες και εσύ 350 με 400 ως πραγματική κατανάλωση. Θα δω με πoιο θα πάω. Πάντως θεωρείτε πως και τα δύο είναι άριστα έτσι???

Και πολλά υπολογίζεις.To CM V είναι καλύτερο.

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο CM μπορεί να είναι καλύτερο γενικά σαν τροφοδοτικό (δεν το ξέρω, δεν το έχω ψάξει και δεν έχω άποψη), αλλά δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερο για το συγκεκριμένο σύστημα. Αν οι maximum απαιτήσεις του συστήματός σου Dimitris είναι στα 300 με 350W τότε το Corsair θα ήταν κατά την γνώμη μου πιό κοντά στο βέλτιστο wattage απο πλευράς efficiency για το σύστημά σου. Είναι 80+Gold με άριστες καμπύλες και εσύ στο full load θα βρίσκεσαι περίπου στο 40 με 50% της δυναμικότητάς του και εκεί ακριβώς θα έχεις την μέγιστη απόδοση. Γι' αυτό σου είπα ότι αν η πραγματική σου κατανάλωση είναι αρκετά μικρότερη ίσως να σε συνέφερε και ένα καλό 650άρι.

Δημοσ.

To V850 είναι ένα επίπεδο πάνω αλλά και αυτή η επιλογή δεν είναι άσχημη φυσικά.Κάποιες παρτίδες είχαν κάποια προβλήματα αλλά τις άλλαξαν αργότερα.

Ο φίλος pnick από κει που έλεγε οτι και τα 2 είναι άριστα στο επόμενο μήνυμα του λέει οτι δεν το ξέρει το CM,δεν το έψαξε και δεν έχει άποψη. :)

Δημοσ.

Γνωρίζω ότι είναι άριστο φίλε Millenium. Σύγκριση με το Corsair δεν έχω δει για να ξέρω ότι είναι καλύτερο όπως εσύ υποστηρίζεις... Δες λίγο καλύτερα το μήνυμά μου και θα το καταλάβεις. ;)

Δημοσ.

Έχεις τρόπο να δείς τι wattage τραβάει το pc σου σε full load από την πρίζα; Εννοώ μέσω ups κυρίως και όχι με λογισμικά. To 500W είναι απλώς εκτίμησή σου;

Αν είσαι κατά μέσο όρο στα 300 με 350W πραγματική κατανάλωση από την πρίζα το 750 της Corsair είναι άριστο, ίσως και λίγο παραπάνω από ό,τι χρειάζεσαι. Εγώ θα κοίταζα και για 650άρι για οικονομία.

Αν όμως σε full φορτίο ξεπερνάς τα 400W συχνά (προς το 500W δηλαδή που λές), τότε μόνο σκέψου το CM 850.

Και τα δύο άριστα είναι σαν τροφοδοτικά.

Το συγκεκριμένο CM μπορεί να είναι καλύτερο γενικά σαν τροφοδοτικό (δεν το ξέρω, δεν το έχω ψάξει και δεν έχω άποψη), αλλά δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερο για το συγκεκριμένο σύστημα. Αν οι maximum απαιτήσεις του συστήματός σου Dimitris είναι στα 300 με 350W τότε το Corsair θα ήταν κατά την γνώμη μου πιό κοντά στο βέλτιστο wattage απο πλευράς efficiency για το σύστημά σου. Είναι 80+Gold με άριστες καμπύλες και εσύ στο full load θα βρίσκεσαι περίπου στο 40 με 50% της δυναμικότητάς του και εκεί ακριβώς θα έχεις την μέγιστη απόδοση. Γι' αυτό σου είπα ότι αν η πραγματική σου κατανάλωση είναι αρκετά μικρότερη ίσως να σε συνέφερε και ένα καλό 650άρι.

Yap.

Δημοσ.

Nope... To "δεν το ξέρω κ.λπ." πάει στο "μπορεί να είναι καλύτερο". Δεν σε παρεξηγώ. Τα έχει αυτά ο γραπτός λόγος στα forum.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...