Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οπωσδήποτε, αλλά και αυτόματο πάρκινγκ μιας κι έχω ένα θέμα στο παρκάρισμα :)

Θα δω και το Lexus, ευχαριστώ, αλλά θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε και τα υπερ/ κατά των 2 αυτοκινήτων ώστε να αποφασίσω λαμβάνοντας όλες τις παραμέτρους υπόψιν. Στις ιστοσελίδες τους μπορώ να δω ό,τι διαφημίζουν, οπότε λογικά προβάλλει ο καθένας τα θετικά του, αλλά ίσως από εμπειρία μπορείτε να μου πείτε κάτι που δε θα ακούσω από τους επίσημους αντιπροσώπους.

Για το φόρο δεν είμαι σίγουρη, άκουσα ότι υπάρχει, αλλά δε βρίσκω κάτι στο ίντερνετ :mellow:

H toyota έχει τα περισσότερα πρόβληματα και τις περισσότερες ανακλήσεις. Σε σχέση με την mercedes με διαφορά φθηνότερα ανταλλακτικά.

Τα κόστη Service είναι πάνω κάτω τα ίδια αλλα αν πάθει κάτι το mercedes θα τα σκάσεις καλά για το ανταλλακτικό.

Επίσης να έχεις στο νου σου ότι τα περισσότερα mercedes αν όχι όλα φοράνε διαστάσεις ελαστικών που το κόστος τους είναι τεράστιο ακόμα και 400 και 500 ευρώ μια απλή τετράδα ελαστικών. Για τι budget αγορας μιλάμε ? Γιατί όχι κάποιας άλλης εταιρίας αμάξι  που θα ναι πιο οικονομικό σε ανταλλακτικά Service με μεγαλύτερη εγγύηση απο τον κατασκευαστή με μικρότερη τιμή και περισσότερο εξοπλισμό (σε σύγκριση με τα χρήματα που θα δινες για mercedes)?

Θα σου λεγα μακριά απο υβριδικές προτάσεις. Δεν θα κάνεις εύκολα απόσβεση εκτός και αν είσαι επαγγελματίας οδηγός. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις πετρελαιοκίνητο .

Thanks guys! :)

Θα το μελετήσω λίγο περισσότερο. Δεν με ενδιαφέρει τόσο να είναι premium όσο το να είναι καλό με την έννοια του αξιόπιστου και βολικού. Το Lexus προς το παρόν το ξεχώρισα κι ας μην το είχα καν στα υποψήφια πριν.

Ε άμα δεν σε ενδιαφέρει το premium επιπέδου mercedes κοίτα σε άλλες εταιρίες . Μην δώσεις ένα κάρο λεφτά για mercedes. 

Μακριά απο DSG σασμαν  (δηλαδή VW seat skoda audi) το πιο προβληματικο σασμαν στην ιστορία και εκατομμύρια ανακλήσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως. 

Μακριά απο opel σοβαρά προβλήματα με τους κινητήρες της. 

Lexus θα έλεγα ναι.

Αμα βάζεις πάνω απ όλα την αξιοπιστία και την οδηγική άνεση και ύστερα όλα τα άλλα πας απευθειας καρφωτός σε KIA CEED 2013 και hyundai i30 2013 . όποιο και απο τα 2 και αν αγοράσεις μιλάμε για ένα αμάξι επιπέδου golf που έχει βγει σε πολλά test drive ανώτερο απο το golf σε ποιότητα κύλισης ηχομόνωση και ανεση ανάρτησης καθώς και είναι ένα αμάξι με 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση (το ΚΙΑ) και 5 χρόνια το hyundai.  Συμβουλή μην πάρεις κανένα απο τα 2 σε έκδοση 1.4 λτ δεν τραβάνε. 1.6 λτ πετρελαιοκίνητο 126 hp ή αν δεν σε νοιάζει αν καίει βενζίνη πας τότε σε διαμάντι κινητήρα βραβευμένο 1.6 λτ Gasoline direct injection 136 hp ατμοσφαιρικός βενζίνης.

Edit: Μόλις είδα ότι είσαι απο Κύπρο και απο ότι είδα στο site της hyundai εισάγουν το i40 σε σας αν δεν κάνω λάθος. Κοίτα το σοβαρά αυτό το αμάξι . Είναι διαμάντι .δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο Γερμανικά.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις εκτενείς αναλύσεις :)
Εντυπωσιάζομαι με τα σχόλια για τα αυτοκίνητα Toyota, αλλά αφού όλοι συμφωνείτε με το ότι το Lexus είναι καλό κλίνω περισσότερο προς αυτό τώρα (αν και απογοητεύτηκα λίγο με τα όσα είπατε για τα hybrid).

Το budget είναι στα 25.000 (το πολύ 30.000).

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις εκτενείς αναλύσεις :)

Εντυπωσιάζομαι με τα σχόλια για τα αυτοκίνητα Toyota, αλλά αφού όλοι συμφωνείτε με το ότι το Lexus είναι καλό κλίνω περισσότερο προς αυτό τώρα (αν και απογοητεύτηκα λίγο με τα όσα είπατε για τα hybrid).

Το budget είναι στα 25.000 (το πολύ 30.000).

Εχω την εντύπωση πως όλα τα lexus πλεον είναι μόνο υβριδικά .

Δημοσ.

Δεν ισχύει αυτό.

Μόνο το CT βγαίνει σε υβριδικό αποκλειστικά.

Τα υπόλοιπα απλά έχουν και υβριδικές εκδόσεις.

Δημοσ.

Δεν ισχύει αυτό.

Μόνο το CT βγαίνει σε υβριδικό αποκλειστικά.

Τα υπόλοιπα απλά έχουν και υβριδικές εκδόσεις.

Εγω να σου πω την αλήθεια στο site της Lexus.gr  βλέπω καθόλου συμβατικές εκδοσεις όλες είναι οι h  (υβριδικές)

Δημοσ.

Επειδή βέβαια τα Lexus δεν βγαίνουν μόνο Ελλάδα ίσως να ρίξεις μια ματιά και στο site των ΗΠΑ για παράδειγμα.

Λες ο φίλος μας που μένει Κύπρο να το παραγγείλει από Αμερική;  !!

Ειδα το κυπριακό site. Εισάγουν τα μη υβριδικά στην Κύπρο.

Δημοσ.

Εχω την εντύπωση πως όλα τα lexus πλεον είναι μόνο υβριδικά .

Λες ο φίλος μας που μένει Κύπρο να το παραγγείλει από Αμερική;  !!

Ξαναδιάβασε το πρώτο που έγραψες και πες μου ποιο από τα 2 συμπεράσματα βγαίνουν:

α) Δεν υπάρχουν συμβατικές εκδόσεις των Lexus παρά μόνο υβριδικές, γενικά.

β) Σε συγκεκριμένη χώρα, Ελλάδα για παράδειγμα, εισάγονται μόνο οι υβριδικές εκδόσεις.

Δημοσ.

Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να το ψάξεις, αλλά δε θέλω μεταχειρισμένο.. :)

Κι ακόμα δεν κατέληξα σε κάποιο οριστικά.

Δημοσ.

Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να το ψάξεις, αλλά δε θέλω μεταχειρισμένο.. :)

Κι ακόμα δεν κατέληξα σε κάποιο οριστικά.

Θα σου πρότεινα πάντως να δεις κάποιο 2λίτρο diesel όπως πχ το volvo s60 d4 αν δεν υπάρχει φόρος πολυτελείας στην Κύπρο.
  • Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα! 

Ξεθάβω το παλιό μου θέμα γιατί ψάχνει να πάρει αμάξι και η αδερφή μου. 

Θα είναι το πρώτο της αυτοκίνητο οπότε σκέφτεται να πάρει ένα μεταχειρισμένο για να εξασκηθεί και να νιώσει πιο σίγουρη πριν πάρει εργοστασιακό. Προς το παρόν είναι μεταξύ BMW 318i 4-ετίας που έγραψε 8000χλμ ή Mercedes C180 επίσης 4-ετίας με 10000χλμ. Της λέμε ότι ίσως είναι καλύτερο να πάρει πιο μικρό, πχ το VW polo που η τιμή του είναι ίδια με τα πιο πάνω μεταχειρισμένα και θα το παρκάρει ευκολότερα. Σκεφτόμαστε επίσης ότι αν πάρει μεταχειρισμένο ίσως να μην καταλάβει αν πχ έχει κάποια βλάβη. Ούτε ξέρει τι πρέπει να προσέξει. Από την άλλη όμως, τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα είναι πιο ασφαλή-ένα ιδιαίτερα σημαντικό κριτήριο στην τελική απόφαση γιατί μένει Γερμανία όπου βρέχει/χιονίζει/έχει ομίχλη και δεν υπάρχει όριο ταχύτητας στον περιφερειακό (ένας επικίνδυνος συνδυασμός). Γνώμες πλιζ! 

Ευχαριστούμε!  :) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...