Sova Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλημέρα! Θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε/ φωτίσετε λίγο με τις γνώσεις και γνώμες σας σχετικά με την αγορά αυτοκινήτου. Είμαι μεταξύ Mercedes και Toyota. Έχω ακούσει ότι τα αυτοκίνητα Toyota είναι πιο πρακτικά και αξιόπιστα. Από την άλλη, τα Mercedes είναι πολύ ακριβά, όχι τόσο με την έννοια της αρχικής αγοράς, όσο συντήρησης (δηλ. σέρβις, εξαρτήματα, τέλη κυκλοφορίας, φόρος πολυτελείας κλπ). Αυτό ισχύει; Αν ναι, για πόση διαφορά μιλάμε; Επίσης να πω ότι έχω ακούσει για τα hybrid και το αυτόματο παρκάρισμα, κι έτσι θα τα ήθελα και τα δυο να είναι προυπόθεση για ό,τι και να πάρω. Μιλάμε μόνο για καινούρια και αυτόματα αυτοκίνητα. Ποιά η άποψή σας; Ευχαριστώ! Υ.Γ. Δεν ξέρω αν έχει σημασία να το αναφέρω, αλλά μένω στην Κύπρο. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2014 από Sova
kage Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 park assist ή αυτοματο εντελως? η luxury version της toyata ειναι η lexus...για κοιτα κ εκει. ολες οι japan πλεον εχουν hybrid.μετα mercedes,bmw,porsche κτλ. υπαρχει φορος πολυτελειας αυτοκ. καθε χρονο την κυπρο!?οχι αγορας αλλα και καθε χρονο?!
Sova Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οπωσδήποτε, αλλά και αυτόματο πάρκινγκ μιας κι έχω ένα θέμα στο παρκάρισμα Θα δω και το Lexus, ευχαριστώ, αλλά θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε και τα υπερ/ κατά των 2 αυτοκινήτων ώστε να αποφασίσω λαμβάνοντας όλες τις παραμέτρους υπόψιν. Στις ιστοσελίδες τους μπορώ να δω ό,τι διαφημίζουν, οπότε λογικά προβάλλει ο καθένας τα θετικά του, αλλά ίσως από εμπειρία μπορείτε να μου πείτε κάτι που δε θα ακούσω από τους επίσημους αντιπροσώπους. Για το φόρο δεν είμαι σίγουρη, άκουσα ότι υπάρχει, αλλά δε βρίσκω κάτι στο ίντερνετ
lupo2109 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Volkswagen?audi?Εχουν και αυτοι αυτοματο παρκαρισμα... Volkswagen?audi?Εχουν και αυτοι αυτοματο παρκαρισμα...
NickTG Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Ποιον 2 αυτοκινήτων? Δυο μάρκες έχεις βάλει. Ποια μοντέλα συγκρίνουμε?
Sova Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Αρχικά ήμουν μεταξύ Toyota Auris και Mercedes A-class. Αργότερα έχοντας μάθει για τα hybrid, ήθελα τα αντίστοιχα μοντέλα (ή περεμφερή) σε hybrid. Αυτή τη στιγμή όμως συγκρίνω τις δυο μάρκες έχοντας τους προβληματισμούς που ανέφερα πιο πάνω. Ποια λέτε να προτιμήσω και γιατί;
paylidis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Αρχικά ήμουν μεταξύ Toyota Auris και Mercedes A-class. Αργότερα έχοντας μάθει για τα hybrid, ήθελα τα αντίστοιχα μοντέλα (ή περεμφερή) σε hybrid. Αυτή τη στιγμή όμως συγκρίνω τις δυο μάρκες έχοντας τους προβληματισμούς που ανέφερα πιο πάνω. Ποια λέτε να προτιμήσω και γιατί; Δε συγκρινονται αυτες οι μάρκες... Η Mercedes Α class η καινούργια ειναι απο τα πιο ωραία αυτοκίνητα που εχω δει/οδηγήσει... Τα γιαπωνέζικά έχουν φθηνότερο κόστος συντήρησης αλλα ουτε την ποιότητα ουτε την τεχνολογία του γερμανικου! Τα υβριδικά αξίζουν μόνο αν ειναι να τα δωσεις μετα απο 5-6 χρόνια μιας και χαλάνε οι μπαταρίες τους και έχουν τεραστιο κοστος αλλαγης (>5000). Καλύτερα πετρέλαιο (π.χ. Α180)! Το αυτόματο παρκαρισμα το ειχα δει σε παλια Α class αλλα προυπέθετε το αυτοματο κιβώτιο και ήθελε γενικά αρκετό χώρο (π.χ. το μεγεθος της τουλαχιστον + περιπου 1,5μ)!
NickTG Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Αρχικά ήμουν μεταξύ Toyota Auris και Mercedes A-class. Αργότερα έχοντας μάθει για τα hybrid, ήθελα τα αντίστοιχα μοντέλα (ή περεμφερή) σε hybrid. Αυτή τη στιγμή όμως συγκρίνω τις δυο μάρκες έχοντας τους προβληματισμούς που ανέφερα πιο πάνω. Ποια λέτε να προτιμήσω και γιατί; Δεν μπορείς να συγκρίνεις έτσι 2 μάρκες. Κυρίως γιατί θα αρχίσουν τα στερεότυπα όπως έγινε ήδη ακριβώς από πάνω. Αν μας πεις τι θες από το αυτοκίνητο, τι ανάγκες έχεις και πόσα θες να δώσεις ίσως μπορούμε να βοηθήσουμε περισσότερο. Δες για αρχή και το Lexus CT200h να μας πεις τη γνώμη σου για αυτό.
kage Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 ένας οδηγός ταξι στην Νέα Υόρκη στο prius χρειάστηκε να αλλάξει την μπαταρία του στα 500.000 χλμ,... http://www.mercurynews.com/ci_23057096/prius-goes-530-000-miles-same-battery αυτος αλλα τοσα σε μιλια... +οτι δεν ειναι τοσο μεγαλη η τιμη
Sova Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Αυτό που χρειάζομαι είναι ένα καινούριο αυτοκίνητο, με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και να παρκάρει αυτόματα. Σκεφτόμουν να είναι και hybrid για να είναι οικονομικό, αλλά με αυτό που διάβασα πιο πάνω προβληματίστηκα γιατί δε θα το αγοράσω με τη σκέψη να το αλλάξω σε καμια πενταετία. Επίσης να μην είναι μεγάλο για να κυκλοφορώ άνετα και να να είναι μέχρι 25.000-30.000 ευρώ. Αλλά με ενδιαφέρει κυρίως το μετά, δηλ. η συντήρηση του αυτοκινήτου και η αξιοπιστία του. Το Lexus φαίνεται όμορφο
gidimosxari Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Δεν ξερω τι τιμες παιζουν στην κυπρο.Σιγουρα οι δυο εταιριες δεν συγκρινονται σε κατι .Εγω θα σου προτεινα να κοιταξεις α class που θες για μικρο και με πολλες ανεσεις και τελιως αλλη ποιοτητα απο toyota αλλα και το καινουριο το cla ειναι πολυ ωραιο.Δεν μου αρεσαν ποτε τα mercedes που κυκλοφορουσαν πιο πολυ αλλα αυτα τα δυο μοντελα ειναι αρκετα ωραια. (τα βγαζει και τα δυο σε εκδοση 45 amg και ειναι φωτια αν δεν υπηρχε κριση στην ελλαδα με 50 χιλιαρικα που εχου θα ειχε γεμισει ο τοπος,και τετρακινητα)
NickTG Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 To Lexus λογικά στο υβριδικό σύστημα έχει 8 χρόνια εγγύηση. Ρώτησε το. Δεν ξέρω αν έχει αυτόματο παρκάρισμα αλλά έχει σίγουρα κάμερα, όπως και η A-class, η οποία σίγουρα βοηθάει. Από εκεί και πέρα αν θες για οικονομία μπορείς να δεις τι υπάρχει και σε diesel όπως η Α180 CDI ή και η BMW 116d αν σου αρέσει το σχέδιο που έχει και πολύ ωραίο αυτόματο. Στατιστικά πάντως το Lexus έχει καλύτερη αξιοπιστία από τα άλλα premium και με γνώμονα την οικονομία θα το κοιτούσα σοβαρά. Επίσης για τιμές καλό θα ήταν είτε να πάρεις τηλέφωνο ή να περάσεις από την κάθε αντιπροσωπεία για να δεις τι προσφορές μπορεί να υπάρχουν.
michalisv Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Καταρχήν δεν συγκρίνονται.Ή Mercedes είναι premium ενώ η Toyota όχι.Αρκετά ωραία η καινούρια a class.Δες και κάποιο volvo (v40,s60).Και η cla αρκετά ωραία αλλά δεν ξέρω αν είναι στο budget σου.
Sova Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Thanks guys! Θα το μελετήσω λίγο περισσότερο. Δεν με ενδιαφέρει τόσο να είναι premium όσο το να είναι καλό με την έννοια του αξιόπιστου και βολικού. Το Lexus προς το παρόν το ξεχώρισα κι ας μην το είχα καν στα υποψήφια πριν.
michalisv Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Thanks guys! Θα το μελετήσω λίγο περισσότερο. Δεν με ενδιαφέρει τόσο να είναι premium όσο το να είναι καλό με την έννοια του αξιόπιστου και βολικού. Το Lexus προς το παρόν το ξεχώρισα κι ας μην το είχα καν στα υποψήφια πριν. Στην Κύπρο έχεται φόρο πολυτελείας για τα αυτοκίνητα άνω τον 2000 κυβικών;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα