Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά. Μια ερώτηση μόνο επειδή είδα αυτά τα Mackie CR3 που ποστάρατε και μου κάναν εντύπωση, δεν τα προτείνετε για PC speakers? είναι μέσα στα όρια του μπατζετ μου. Για μουσική με μπάσα όπως house και techno και σε σύγκριση με τα edifier c2xd.

Βάσει τοπολογίας και μόνο και mackie είναι καλύτερα προσαρμοσμένα στα μουσικά είδη που ακούς, τα edi λόγω bass-reflex ναι μεν έχουν μεγαλύτερες στάθμες και βύθισμα, όμως τα άλλα έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα στην επίμαχη φασματική περιοχή (80-200Hz). Βέβαια, με φοβίζει λίγο το 3ράκι woofer τους, αλλά και πάλι κι αυτά bass-reflex πρέπει να είναι.

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά. Μια ερώτηση μόνο επειδή είδα αυτά τα Mackie CR3 που ποστάρατε και μου κάναν εντύπωση, δεν τα προτείνετε για PC speakers? είναι μέσα στα όρια του μπατζετ μου. Για μουσική με μπάσα όπως house και techno και σε σύγκριση με τα edifier c2xd.

Τα 2.0 Mackie είναι ΟΚ+ και για PC speakers. δεν μπορείς όμως να τα συγκρίνεις με τα 2.1 Edifier C2XD, πρόκειται για εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας υλοποιήσεις...

Αποφάσισε αν χρειάζεσαι 2.0 (πιό κατάλληλα αν σ' ενδιαφέρουν κυρίως η μουσική & οι ταινίες) ή 2.1 (πιό κατάλληλα αν σ' ενδιαφέρουν κυρίως τα παιχνίδια)...

Δημοσ.

Φίλε antonis00 έχει κολλήσει με τα mackie λέγοντας πως είναι μία κατηγορία

Φίλε Αντώνη το λες και το ξανα λες αυτό. Πως είσαι σίγουρος ότι είναι τόσο καλά? Τα έχεις ακούσει? Εγώ για να πω την αλήθεια με 3'' woofer δεν τα πολυ εμπιστεύομαι. Οχι πως αυτό και μόνο φτάνει για να χαρακτηριστεί ένα ηχείο. Εχω ακούσει μικρότερα ηχεία να είναι στ αυτιά μου τουλάχιστον καλύτερα από μεγαλύτερα τους.Απλά κρατάω μικρό καλάθι για τα συγκεκριμένα. Διαφώτισε με σε παρακαλώ που το στηρίζεις αυτό.

Ναι φιλε takisffff τα έχω ακούσει και ειναι πολύ καλά. Βέβαια έκανα και την ερευνά μου. Διάβασα, ειδα βιντεο,reviews, αντάλαξα απόψεις, ρώτησα και έτσι έχω μια πιο συνολική αποψη για τα συγκεκριμένα ηχεία. Θέλω όμως να τονίσω ότι σε αυτή την τιμή υπάρχουν και άλλες επιλογες ηχείων. Απο κει και πέρα είναι το τι χρειάζεται ο καθένας.

Η αλήθεια είναι ότι η μουσική και οι ταινίες με ενδιαφέρουν πιο πολύ. Οπότε μάλλον θα καταλήξω σε 2.0.

Ρίξε μια ματιά και σε άλλα ηχεια. Εκτος απο τα mackie υπάρχουν και άλλα στα χρηματα που διαθέτεις πχ. numark , behringer , relloop  κ.α. http://www.djshop.gr/pl/icheia-studio-monitors-6171.htm?lang=el&path=-683047315&page=1&ps=136&sort=1

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...

Ρίξε μια ματιά και σε άλλα ηχεια. Εκτος απο τα mackie υπάρχουν και άλλα στα χρηματα που διαθέτεις πχ. numark , behringer , relloop  κ.α. http://www.djshop.gr/pl/icheia-studio-monitors-6171.htm?lang=el&path=-683047315&page=1&ps=136&sort=1

Στα 118-120 € το ζευγάρι μάλλον δεν υπάρχουν καλύτερα, τα αμέσως επόμενα είναι ίσως τα:

Hercules XPS 2.0 80

π.χ: http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia-multimedia/ixeia-ypologisti/hercules-xps-2080-timi.html

Mackie CR4

π.χ: http://www.odes.gr/shop/epaggelmatika-dj/eksoplismos-studio/ixeia-aftoenisxyomena-studio-monitor/mackie-cr4-4inch-zeygos-timi.html

...

Επεξ/σία από zacharis1955
Δημοσ.

Ναι φιλε takisffff τα έχω ακούσει και ειναι πολύ καλά. Βέβαια έκανα και την ερευνά μου. Διάβασα, ειδα βιντεο,reviews, αντάλαξα απόψεις, ρώτησα και έτσι έχω μια πιο συνολική αποψη για τα συγκεκριμένα ηχεία.

Ναι αλλά για να λες πως αυτά είναι σε άλλο επίπεδο σημαίνει πως έχεις ακούσει και τα υπόλοιπα την ίδια στιγμή απ την ίδια πηγή με το ίδιο κομμάτι να παίζει, οπότε τα έχεις συγκρίνει και έχεις καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα. Το ίδιο ισχύει και για όποιον λέει πως τα τάδε ηχεία είναι καλύτερα απ τα άλλα. Επίσης ένα μεγάλο θέμα είναι είναι η λέξη καλύτερα ηχεία. Προσωπικά δεν την χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη. Κι αυτό γιατί αλλιώς ακούγονται τα ηχεία στα δικά μου αυτιά και αλλιώς στα αυτιά κάποιου άλλου. Σε παρακαλώ μην το πάρεις προσωπικά. Αυτό που που έγραψες το έχουν γράψει κατά καιρούς και άλλα παιδιά και απλά βρήκα αφορμή να το αναφέρω. Νομίζω πως με αυτό τον τρόπω δεν καθοδηγούν σωστά τους συμφορουμίτες.

Θέλω όμως να τονίσω ότι σε αυτή την τιμή υπάρχουν και άλλες επιλογες ηχείων. Απο κει και πέρα είναι το τι χρειάζεται ο καθένας.

Συμφωνώ απόλυτα.

• Like 3
Δημοσ.

Ωραίο ποστ, Τάκη. ;)

Ρεζουμέ: η τελική επιλογή είναι 99% αποτέλεσμα υποκειμενικών κριτηρίων και προσωπικών προτιμήσεων. Δεν υφίσταται ούτε καθολικό, συγκριτικό πλαίσιο αναφοράς, ούτε φυσικά μπορεί κάτι να "αρέσει" σε όλους.

Συμφωνώ απολύτως με την τοποθέτηση περί "καλύτερου", θα έπρεπε να συνοδεύεται ίσως πάντα από ένα "για μένα" και ίσως να αναφέρονται και τα προσωπικά κριτήρια.

Καλημέρα, παιδιά και καλό ΣΚ!

• Like 1
Δημοσ.

Ωραίο ποστ, Τάκη. ;)

Ρεζουμέ: η τελική επιλογή είναι 99% αποτέλεσμα υποκειμενικών κριτηρίων και προσωπικών προτιμήσεων. Δεν υφίσταται ούτε καθολικό, συγκριτικό πλαίσιο αναφοράς, ούτε φυσικά μπορεί κάτι να "αρέσει" σε όλους.

Συμφωνώ απολύτως με την τοποθέτηση περί "καλύτερου", θα έπρεπε να συνοδεύεται ίσως πάντα από ένα "για μένα" και ίσως να αναφέρονται και τα προσωπικά κριτήρια.

Καλημέρα, παιδιά και καλό ΣΚ!

Ναι αλλά για να λες πως αυτά είναι σε άλλο επίπεδο σημαίνει πως έχεις ακούσει και τα υπόλοιπα την ίδια στιγμή απ την ίδια πηγή με το ίδιο κομμάτι να παίζει, οπότε τα έχεις συγκρίνει και έχεις καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα. Το ίδιο ισχύει και για όποιον λέει πως τα τάδε ηχεία είναι καλύτερα απ τα άλλα. Επίσης ένα μεγάλο θέμα είναι είναι η λέξη καλύτερα ηχεία. Προσωπικά δεν την χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη. Κι αυτό γιατί αλλιώς ακούγονται τα ηχεία στα δικά μου αυτιά και αλλιώς στα αυτιά κάποιου άλλου. Σε παρακαλώ μην το πάρεις προσωπικά. Αυτό που που έγραψες το έχουν γράψει κατά καιρούς και άλλα παιδιά και απλά βρήκα αφορμή να το αναφέρω. Νομίζω πως με αυτό τον τρόπω δεν καθοδηγούν σωστά τους συμφορουμίτες.

Συμφωνώ απόλυτα.

Φιλε takisffff δεν το έχω πάρει καθόλου προσωπικά και μάλιστα συμφωνώ με την αποψη σου. Ισως έκανα λάθος που δεν επισήμανα ότι "για μένα αυτά τα ηχεία ειναι πολύ καλά". Αυτή είναι καθαρά η προσωπική μου άποψη. Γι αυτο και ποιο κάτω έγραψα: 

" Θέλω όμως να τονίσω ότι σε αυτή την τιμή υπάρχουν και άλλες επιλογες ηχείων. Απο κει και πέρα είναι το τι χρειάζεται ο καθένας"

Τα κριτήρια για τον καθένα ειναι διαφορετικά.

Φίλε Navu συμφωνώ απόλυτα!

• Like 1
Δημοσ.

..."για μένα αυτά τα ηχεία ειναι πολύ καλά"...

Kαι όχι μόνο για σένα αλλά και για πολλούς άλλους ειδικά εκτός Ελλάδας , στην κατηγορία τιμής τους δεν έχουν σοβαρό αντίπαλο...

• Like 1
Δημοσ.

Έδωσα τα ηχεία μου οπότε αυτήν την εβδομάδα πρέπει να αποφασίσω και να αγοράσω νέα.

Άκουσα τα JBL lSR305 πολύ καλά, καλός ήχος, ωραίες ψηλές, μεσαίες και χαμηλές συχνότητες, καμία παραμόρφωση σε κομμάτια με πιάνο (όπως έκαναν τα δικά μου) μπόλικο μπάσο που το νιώθεις ειδικά με το τραγούδι Korn - 'Y'all Want A Single, δεν είμαι ειδήμων ωστόσο μου φάνηκε ότι δεν θα «μασανε» πουθενά και δεν με ενόχλησε ούτε κατάλαβα τα σχετικά περί flat ήχου, ΑΛΛΑ πολλά λεφτά 276€ και το bassreflex είναι πίσω και εγώ δεν θα έχω παραπάνω από 10cm -15 cm απόσταση από τον τοίχο. (όχι ότι τα άλλα που το έχουν μπροστά δεν έχουν ανάγκη από κάποια απόσταση).

Δεύτερη επιλογή σαν κάτι αρκετά φτηνότερο τα edifier 180€ που εννοείται δεν μπορώ να ακούσω (γουρούνι στο σακί) στα συν ότι έχει χειριστήριο το woofer είναι 5.25” +  1” και είναι RMS 24W × 2 + 36 W × 2 οπότε φαντάζομαι ότι έχει δύναμη με 60watt το ηχείο

Άλλες επιλογές πάλι από edifier R1600T III και  R1800T III χωρίς να ξέρω τι διαφορές έχουν πέρα από τα watt και με το 1600 να είναι το ομορφότερο εμφανισιακά, επίσης γουρούνια στο σακί….

Έχετε ακούσει κάποια εκ των edifier? Εσείς τι θα επιλέγατε? (όχι μόνο μεταξύ των παραπάνω ηχείων).

Δημοσ.

Exω τα R1800T IIΙ και εχω ξαναγράψει την γνώμη μου για αυτα εδω και παλιοτερα,τα θεωρώ καλα ηχεια , δεν αλλοιώνετε ο ηχος οταν παίζουν δυνατά ,καλη ποιότητα κατασκευής ,ομορφα και τον 1,5 χρονο που τα εχω δεν εχω ακουσει τον παραμικρό "περίεργο" θόρυβο απο αυτα. 

Αλλα προσωπικά δεν με ικανοποιεί το μπάσο τους κάτι που ειναι καθαρά υποκειμενικό.

​Σήμερα θα πήγαινα σε κατι με τουλάχιστον 5'' μπάσο η σε 2.1 σύστημα.

• Like 2
Δημοσ.

Έδωσα τα ηχεία μου οπότε αυτήν την εβδομάδα πρέπει να αποφασίσω και να αγοράσω νέα.

Άκουσα τα JBL lSR305 πολύ καλά, καλός ήχος, ωραίες ψηλές, μεσαίες και χαμηλές συχνότητες, καμία παραμόρφωση σε κομμάτια με πιάνο (όπως έκαναν τα δικά μου) μπόλικο μπάσο που το νιώθεις ειδικά με το τραγούδι Korn - 'Y'all Want A Single, δεν είμαι ειδήμων ωστόσο μου φάνηκε ότι δεν θα «μασανε» πουθενά και δεν με ενόχλησε ούτε κατάλαβα τα σχετικά περί flat ήχου, ΑΛΛΑ πολλά λεφτά 276€ και το bassreflex είναι πίσω και εγώ δεν θα έχω παραπάνω από 10cm -15 cm απόσταση από τον τοίχο. (όχι ότι τα άλλα που το έχουν μπροστά δεν έχουν ανάγκη από κάποια απόσταση).

Δεύτερη επιλογή σαν κάτι αρκετά φτηνότερο τα edifier 180€ που εννοείται δεν μπορώ να ακούσω (γουρούνι στο σακί) στα συν ότι έχει χειριστήριο το woofer είναι 5.25” +  1” και είναι RMS 24W × 2 + 36 W × 2 οπότε φαντάζομαι ότι έχει δύναμη με 60watt το ηχείο

Άλλες επιλογές πάλι από edifier R1600T III και  R1800T III χωρίς να ξέρω τι διαφορές έχουν πέρα από τα watt και με το 1600 να είναι το ομορφότερο εμφανισιακά, επίσης γουρούνια στο σακί….

Έχετε ακούσει κάποια εκ των edifier? Εσείς τι θα επιλέγατε? (όχι μόνο μεταξύ των παραπάνω ηχείων).

Εdifier R1800TΙΙΙ...

Προσπάθησε ν' ακούσεις και τα Mackie CR3 ή/και τα Mackie CR4...

• Like 1
Δημοσ.

Τα 1800 είναι ίδια με τα 1600 (σασί και κασώματα ηχείων) πλην της διαφοράς στην εξωτερική εμφάνιση και φυσικά των κατά 15-20% πιο δυνατών ενισχυτών στα 1800, κάτι που αντιστοιχεί περίπου σε 0,25 περισσότερα dB στο SPL max. Θεωρώ τα 1600 λίγο πιο όμορφα, λόγω ψευδαίσθησης εξωτερικής εμφάνισης ξύλου, άσε που το piano lack στα 1800 είναι dust magnet...

Το χαμηλό τους είναι αυτό που είναι, θα έλεγα πως τερματίζει κάπου στους 50 κύκλους, φυσικά πάει και χαμηλότερα, αλλά είναι αναιμικό. Θυσίασαν το βύθισμα για να προάγουν την ταχύτητα, τον αναλοίωτο ήχο και τη "μπότα"/kickbass. Υποηχητικά όργια (κάτω από 40Hz) δεν θα ζήσει κάποιος με αυτά τα ηχεία (μάλλον με κανένα από τα υφιστάμενα 2.0, 2.1, 5.1 σετ), αλλά αντιθέτως θα απολαύσει "audiophile" ήχο χωρίς εφέ εντυπωσιασμού.

Τα Luna έχουν πολύ πιο ρωμαλέο και βαθύ μπάσο, είναι φυσικά ακριβότερα. O passive radiator κάνει ΤΡΕΛΗ δουλειά! Έλεγχος και δύναμη, 2 σε 1. :)

Έχοντας ζήσει αρκετά χρόνια με ένα Creative MegaWorks THX 5.1 550, το οποίο δεν ήταν και του πεταματού, εχω να πω πως πραγματική μουσική ξανάκουσα όταν επέστρεψα σε 2.0. Καλά τα subwoofer*, αλλά μόνο για παιχνίδια/ταινίες με θεμιτή έμφαση στο boom-bass, την "ουρά" και την πλαδαρότητα.

Επίσης, σε σετ στυλ Mackie & Co κτλ με ικανή διάμετρο σασί και όγκο καμπίνας, ίσως βρεις αυτό που ψάχνεις. Δυστυχώς δεν τα έχω ακούσει, δεν μπορώ να πω τίποτε περισσότερο.

* στο συγκεκριμένο σετ παρασάγγας μπροστά από το σαβουροστόλο των Logitech & Co εκείνης της εποχής.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...