Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να θίξω τα καθ'όλα αξιοπρεπή T40, τα 1800Τ είναι απλά σε άλλη league... Εξαιρετική υλοποίηση από κάθε άποψη, προσεγμένα σε όλα τα σημεία, ολοκληρωμένο προϊόν με hifi ήχο (όσο μπορείς να το πεις αυτό για pc-speakers). Τα 1600 είναι επίσης εξαιρετική επιλογή, υποτίθεται λίγο πιο αδύναμα, αλλά για near field χρήσεις, κάτι παραπάνω από επαρκή.

Προσωπικά, δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης, θα τολμούσα να χαρακτηρίσω τα Edi μονόδρομο σε αυτή την κατηγορία χρημάτων.

Ε όχι και μονόδρομος τα Edifier σε αυτή την τιμή, εγώ ας πούμε θα προτιμούσα τα Mackie CR3 στα 120 ευρώ.

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για τα ηχεία αυτά, απλά βλέπω να linkάρονται συχνά. Ενδεχομένως να είναι εξαιρετικά από κάθε άποψη, όμως μόνο και μόνο με τη μαρκετίστικη παπάτζα των "monitor" με την οποία είναι επενδεδυμένα από πάνω ως κάτω, τρώνε πόρτα. Επίσης, κάτι με πιάνει με τις μαγκιές τύπου "τιμή ανά τεμάχιο"... Ως ζεύγος δεν τα στέλνουν? Παίζει να μου στείλουν 2 δεξιά ηχεία ή δύο αριστερά (εφόσον είναι ανόμοια μεταξύ τους)? Είναι απλώς μία ακόμη έμμεση υπενθύμιση του πόσο "ειδικό" και ξεχωριστό είναι το ηχείο.

Επιπλέον, αν και λίγο άκυρη η παράμετρος αυτή, αισθητικώς επίσης βρίσκονται πολύ μακρυά από αυτό που θα θεωρούσα "όμορφο" ώστε να τα βάλω πάνω στο γραφείο μου και να βλέπω τα κασελάκια αυτά κάθε μέρα.

Καλημέρα, παιδιά!

• Like 1
Δημοσ.

Είναι μεγάλη η κουβέντα περί "στουντιακών ηχείων", "reviews" και "monitors with 50watt built-in amps"...

Επειδή ξέρω πως γίνονται οι "δοκιμές" τέτοιων προϊόντων, I'll just pass... Μόνο τα αφτιά μου εμπιστεύομαι και στα σίγουρα κρατάω πάαααρα πολύ μικρό καλάθι όταν ακούω για πολλά κεράσια.

Τώρα, αν μου πει κάποιος

α) τι είναι τα monitors

β) τι σχέση έχουν τα επαγγελματικά με τα αντίστοιχα καταναλωτικά προϊόντα

γ) γιατί να το βάλω στο γραφείο μου αν ΔΕΝ θέλω "flat" ήχο ή δεν είμαι επαγγελματίας του χώρου ή τέλος πάντων ποιά η σκοπιμότητα γύρω από μια τέτοια επιλογή

και

δ) τι σόι "monitors" είναι αυτά με 50 ενσωματωμένα, ενεργά βατάκια, όταν είναι γνωστόν τοις πάσι πως ο ενισχυτής είναι υπεύθυνος για το 90% του ηχητικού αποτελέσματος (μα επιτέλους, πόσο gamatos αυτός ο ενισχυτής των 120€? :) )

τότε να το συζητήσουμε. Ψιλοαξιέξοδη θα είναι η συζήτηση, αλλά διαβλέπω ένα α' επίπεδο στους εδώ ομιλητές, οπότε, αν μη τι άλλο, θα έχει ενδιαφέρον.

Μέχρι τότε όμως, ΑΝ επέλεγα κάτι τέτοιο, θα ήταν γιατί το άκουσα και μου άρεσε ο ήχος του και όχι γιατί φοράνε μια τελείως αδιάφορη (και ίσως ουτοπική) ταμπέλα "reference monitors".

• Like 2
Δημοσ.

Εχει κανείς τα logitech z506 να μου πει εμπειρία από ήχο (ποιότητα κτλ);

Με ελάχιστα περισσότερα χρήματα αγοράζεις τα σαφώς καλύτερα σε όλα τα επίπεδα Genius SW-HF5.1 4800 (http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200027906)...

Δημοσ.

Καλησπερα,σημερα αγορασα τα behringer Ms20 στα 145 ευρω.τα συνδεσα με απλο καλωδιο στερεο πανω στην μητρικη της υπογραφης

και μπορω να πω απο τα λιγα που ξερω οτι ειναι αρκετα καλα.πολλοι θα πουν θα μπορουσα να παρω και καλυτερα,τα ακουσα πριν ηταν και ετοιμοπαραδοτα μαζι με τα m-audio av42 και τελικα διαλεξα αυτα!επι του θεματοσ τωρα εχω και μια εξωτερικη καρτα ηχου παλια του 2008 sound blaster θα μπορουσα να τα συνδεσω λοιπον με καποιο αλλο καλωδιο για ψηφιακη συνδεση?

Δημοσ.

Εχει κανείς τα logitech z506 να μου πει εμπειρία από ήχο (ποιότητα κτλ);

Δεν είναι τίποτα φοβερό αλλά σίγουρα δεν είναι και σαπάκια, είναι ικανοποιητικά  ειδικά για 5.1 , δεν έχουν θόρυβο όταν δεν αναπαράγουν μουσική και η ένταση τους είναι ικανοποιητική, αρκετή για να ακούγετε έξω, τα ηχεία τα έχω μόνιμα στο ~40% και ανεβοκατεβάζω από τα windows, το μπάσο δεν μου αρέσει είναι ότι νάνε για αυτό έχω μειώσει την ένταση του woofer και έχω κατεβάσει τις χαμηλές από τις ρυθμίσεις για να είναι (στα δικά μου αυτιά) πιο σωστό και να μην ακούγετε σαν να ξερνάει ήχους, επίσης με τις τρέχουσες ρυθμίσεις δεν ακούω παραμορφώσεις ή κάτι άλλο, να πω την αμαρτία μου τα βαρέθηκα και σκεπτόμουν να τα πουλήσω και να πάρω κάποια αυτόενισχυόμενα 2.0 με 150 -250€, δεν έχω ιδέα κατά πόσο και αν θα ακούγονται καλύτερα σε μουσική, δεν έχω ασχοληθεί να ψάξω.

56786765eb591.png

Δημοσ.

το budget μου είναι αυστηρά μέχρι 90 ευρω

Tώρα από 90 ως 117 δεν νομίζω ότι είναι και καμιά απογορευτική διαφορά!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι τίποτα φοβερό αλλά σίγουρα δεν είναι και σαπάκια, είναι ικανοποιητικά  ειδικά για 5.1 , δεν έχουν θόρυβο όταν δεν αναπαράγουν μουσική και η ένταση τους είναι ικανοποιητική, αρκετή για να ακούγετε έξω, τα ηχεία τα έχω μόνιμα στο ~40% και ανεβοκατεβάζω από τα windows, το μπάσο δεν μου αρέσει είναι ότι νάνε για αυτό έχω μειώσει την ένταση του woofer και έχω κατεβάσει τις χαμηλές από τις ρυθμίσεις για να είναι (στα δικά μου αυτιά) πιο σωστό και να μην ακούγετε σαν να ξερνάει ήχους, επίσης με τις τρέχουσες ρυθμίσεις δεν ακούω παραμορφώσεις ή κάτι άλλο, να πω την αμαρτία μου τα βαρέθηκα και σκεπτόμουν να τα πουλήσω και να πάρω κάποια αυτόενισχυόμενα 2.0 με 150 -250€, δεν έχω ιδέα κατά πόσο και αν θα ακούγονται καλύτερα σε μουσική, δεν έχω ασχοληθεί να ψάξω.

56786765eb591.png

Ήθελα να σχολιάσω, αλλά με κάλυψε απόλυτα το παρατιθέμενο ποστ...

ΈΤΣΙ πάει η φάση με τα "φτηνά"* 5.1 στο στυλ των Logi, η περιγραφή που έδωσε ο Havik ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα. Επίσης στο ίδιο ποστ δόθηκε και η "λύση", η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από ένα καλό 2.0 (έστω καλό 2.1).

* το "φτηνά" σε πολλά εισαγωγικά, δεν έχει να κάνει με την ποιότητα κατασκευής πχ, αλλά με το γεγονός του κατακερματισμού της όποιας συνολικής ποιότητας σε πολλαπλά σασί "μειομένων" ικανοτήτων.

Επεξ/σία από Navu
Δημοσ.

Tώρα από 90 ως 117 δεν νομίζω ότι είναι και καμιά απογορευτική διαφορά!

Το αρχικό budget ήταν 70.. Τραβηγμένα 90 :P οπότε ναι είναι :)

Δηλαδή γενικά για ηχεία καλά μιλάμε για 150+; Τι λύση θα προτείνατε μέχρι 90 max;

Δημοσ.

Ήθελα να σχολιάσω, αλλά με κάλυψε απόλυτα το παρατιθέμενο ποστ...

ΈΤΣΙ πάει η φάση με τα "φτηνά"* 5.1 στο στυλ των Logi, η περιγραφή που έδωσε ο Havik αντιποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα. Επίσης στο ίδιο ποστ δόθηκε και η "λύση", η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από ένα καλό 2.0 (έστω καλό 2.1).

* το "φτηνά" σε πολλά εισαγωγικά, δεν έχει να κάνει με την ποιότητα κατασκευής πχ, αλλά με το γεγονός του κατακερματισμού της όποιας συνολικής ποιότητας σε πολλαπλά σασί "μειομένων" ικανοτήτων.

Κοίτα ο λόγος που σκέπτομαι να τα δώσω είναι ότι δεν με νοιάζει πλέον τόσο το 5.1, δεν βλέπω τόσες ταινίες και να βλέπω είναι πατάτες ή μέτριες (το 90% τον ταινιών που βγαίνουν πλέον) όποτε ο ήχος δεν μπορεί να τις σώσει, καλά τα εφέ δεν λέω, αλλά …. Παιχνίδια surround στην dota δεν έχει σημασία ούτε βέβαια σε rpg και ρετρό emulators, οπότε η κύρια χρήση είναι μουσική που εκεί είναι καλύτερα λίγα και καλά παρά πολλά και λιγότερο καλά ηχεία.

Αν ο άλλος θέλει surround ήχο και φυσικά έχει και το χώρο για να τα έχει σωστά στημένα τότε ένα έστω φτηνό 5.1 είναι μονόδρομος, αν θέλει μουσική τότε βολεύεται και με 2.0, αν είναι basshead (που εγώ δεν είμαι) τότε σίγουρα θα έχει θέμα είτε πάει σε φτηνό 5.1 είτε (ΥΠΟΥΕΤΩ) πάει σε 2.0, στα 2.0 νομίζω υπάρχει δυνατότητα να συνδέσει και ένα ενεργό γουφερ (ανάλογα το μοντέλο) αλλιώς 2.1 που είχα και παλιότερα.

Η genius πώς προέκυψε καλή εταιρεία ρε παιδιά? Πριν λίγα χρόνια έβγαζε κάτι άσχημα σαπάκια! Τα έχετε ακούσει ή σας φαίνονται ποιοτικότερα από εικόνες και specs? (χωρις παρεξήγηση!)

Αν μιλάμε με εικόνες και η Sven φαίνετε ωραία.

• Like 1
Δημοσ.

Κοίτα ο λόγος που σκέπτομαι να τα δώσω είναι ότι δεν με νοιάζει πλέον τόσο το 5.1, δεν βλέπω τόσες ταινίες και να βλέπω είναι πατάτες ή μέτριες (το 90% τον ταινιών που βγαίνουν πλέον) όποτε ο ήχος δεν μπορεί να τις σώσει, καλά τα εφέ δεν λέω, αλλά …. Παιχνίδια surround στην dota δεν έχει σημασία ούτε βέβαια σε rpg και ρετρό emulators, οπότε η κύρια χρήση είναι μουσική που εκεί είναι καλύτερα λίγα και καλά παρά πολλά και λιγότερο καλά ηχεία.

Αν ο άλλος θέλει surround ήχο και φυσικά έχει και το χώρο για να τα έχει σωστά στημένα τότε ένα έστω φτηνό 5.1 είναι μονόδρομος, αν θέλει μουσική τότε βολεύεται και με 2.0, αν είναι basshead (που εγώ δεν είμαι) τότε σίγουρα θα έχει θέμα είτε πάει σε φτηνό 5.1 είτε (ΥΠΟΥΕΤΩ) πάει σε 2.0, στα 2.0 νομίζω υπάρχει δυνατότητα να συνδέσει και ένα ενεργό γουφερ (ανάλογα το μοντέλο) αλλιώς 2.1 που είχα και παλιότερα.

Η genius πώς προέκυψε καλή εταιρεία ρε παιδιά? Πριν λίγα χρόνια έβγαζε κάτι άσχημα σαπάκια! Τα έχετε ακούσει ή σας φαίνονται ποιοτικότερα από εικόνες και specs? (χωρις παρεξήγηση!)

Αν μιλάμε με εικόνες και η Sven φαίνετε ωραία.

Eίμαι ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ για άλλη μια φορά να συμφωνήσω μαζί σου 100%. :-)

ΥΓ1. Περί Genious: προ 2 ετών μου έκαναν δώρο ένα ζευγαράκι Genious 2.0, αυτά που λειτουργούν χύμα στη θύρα USB. Κόστος, όπως εμαθα τότε, 5,30€, χρηστική αξία 1000%, με βόλεψαν πάρα πολύ, κάλυψαν πλήθος περιστασιακών αναγκών, χωρίς να με απογοητεύσουν ποτέ. ΟΚ, δεν είναι θαυμάσια, αλλά αναπάντεχα αποδεκτά και σε κάθε περίπτωση θα έλεγα καλύτερα από κάτι φτηνά σετ Logi των 15-20€. Για τα μεγάλα τους δεν ξέρω κάτι, παίζει να είναι αναλογικώς με τα μικρά όμως, εξίσου ΟΚ.

ΥΓ2. Κουκλάκια τα Sven...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...