vasilios_n Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 43 minutes ago, LouCi4er said: aramid fiber woofer εχουν,μπορεις να μου δειξεις καποιο ηχειο που εχει woofer με ιδια υλικα στα 30-60€? https://gr.creative.com/p/archived-products/creative-t30-wireless 4 minutes ago, vasilios_n said: https://gr.creative.com/p/archived-products/creative-t30-wireless https://www.skroutz.gr/s/58112880/Pioneer-DM-40D-Aytoenischyomena-Icheia-Studio-Monitor-2-Dromon-25W-Zeygos-Mayro.html Αυτά έχουν 180 και όμως είναι τύπος σύγκρισης με άλλα πολύ πιο ακριβά ; Βεβαίως μιλάμε για διάφορα βαλάντια αλλα...
LouCi4er Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 9 ώρες πριν, vasilios_n είπε https://gr.creative.com/p/archived-products/creative-t30-wireless https://www.skroutz.gr/s/58112880/Pioneer-DM-40D-Aytoenischyomena-Icheia-Studio-Monitor-2-Dromon-25W-Zeygos-Mayro.html Αυτά έχουν 180 και όμως είναι τύπος σύγκρισης με άλλα πολύ πιο ακριβά ; Βεβαίως μιλάμε για διάφορα βαλάντια αλλα... Tα συγκεκριμενα creative,τι σχεση εχουν με τα debut 3.0?Επισης αν εννοεις οτι τα 40D στοιχιζουν 200€ ενω αξιζουν παραπανω συμφωνω αλλα ειναι ασχετο με το θεμα,και τα Fenton SHFB65 στοιχιζουν 90€ αλλα ανετα αξιζουν 200€,να τα συγκρινω απ ευθειας με τα Ddebut 3.0?.Επισης εχω δει απειρα reviews και δεν ειδα ουτε ενα να αναφερεται στα συγκεκριμενα pioneer.
Cubicolor Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Oι επιλογες που αποφασισα ειναι αυτες και πειτε μου και εσεις την γνωμη σας για το αν ειναι παρα πολυ καλες. επιλογες αυτες..? Σε ηχεια θα παω σε αυτα :https://www.kosmasaudiovideo.gr/Hxeia-Spitiou-Speakers-Elac-Debut-3.0-DB63?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAj9m7BhD1ARIsANsIIvCvBEWyRTTwA4o1rpGV2sBSoXa4s54zmL8Wz4o-wuSo3tfh0vLdwu4aAh23EALw_wcB σε ενισχυτη θα παω σε αυτον. https://www.athensproaudio.gr/en/WiiM-Amp.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAj9m7BhD1ARIsANsIIvAoWgrXXolXWjxkyY7InylcEeyg75WFYS4UmbdffYn_VkKkzCbzpu8aAld2EALw_wcB σε subwoofer θα παω σε αυτο. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου από Cubicolor
Havik Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου ο ενισχυτής έχει δυο κανάλια και το subwoofer θα μπορούσε να πάει και πιο κάτω απο 40hz. Αν έχεις σκοπό να πας σε 2.1 μάλλον θα πήγαινα σε ενεργά studio monitors 8" 2.0 για να μην έχω και το sub στα πόδια, τα focal για παράδειγμα τα έχω ακούσει και με είχαν εντυπωσιάσει, ακόμα θυμάμαι το μπάσο που ήταν σαν γροθιά, το καταλάβαινες στο στήθος, λόγο του ότι ήταν και σε αυτό το ύφος, με το subwoofer στο πάτωμα το καταλαβαίνεις επειδή "τρέμουν" όλα αλλά δεν έχεις αυτήν την αίσθηση αφού είναι στο πάτωμα.
elpenor Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Cubicolor said: Oι επιλογες που αποφασισα ειναι αυτες και πειτε μου και εσεις την γνωμη σας για το αν ειναι παρα πολυ καλες. επιλογες αυτες..? Σε ηχεια θα παω σε αυτα :https://www.kosmasaudiovideo.gr/Hxeia-Spitiou-Speakers-Elac-Debut-3.0-DB63?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAj9m7BhD1ARIsANsIIvCvBEWyRTTwA4o1rpGV2sBSoXa4s54zmL8Wz4o-wuSo3tfh0vLdwu4aAh23EALw_wcB σε ενισχυτη θα παω σε αυτον. https://www.athensproaudio.gr/en/WiiM-Amp.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAj9m7BhD1ARIsANsIIvAoWgrXXolXWjxkyY7InylcEeyg75WFYS4UmbdffYn_VkKkzCbzpu8aAld2EALw_wcB σε subwoofer θα παω σε αυτο. Όπως έχεις καταλάβει ο καθένας στο forum έχει διαφορετική άποψη. Η άποψη η δική μου συνοψίζεται εν μέρη στο παρακάτω μήνυμα του @bonepeeler: 18 hours ago, bonepeeler said: Βαζεις budget Βλεπεις τον χωρο που θα τα βαλεις. Ψαχνεις μετρησεις Πας και ακους γιατι οι μετρησεις δεν τα λενε ολα παντα. Αγοραζεις. Τα ευχαριστιεσαι. Σε αυτό θα πρόσθετα ότι: 1. Θα φρόντιζα να δω ακριβώς την απόσταση που θα έχουν τα αυτιά μου από το μπροστά μέρος του ηχείου και θα κοιτούσα μετά τα ηχεία που θα πάρω να υποστηρίζουν αυτή την ελάχιστη απόσταση. Αν έχω φανταστεί σωστά ότι θα τα βάλεις αριστερά και δεξιά από την οθόνη και ότι έχεις ένα κλασσικό γραφείο με 75cm βάθος θα κοιτούσα μικρότερα ηχεία από ότι θέλεις να πάρεις τώρα. Εμένα δεν μου αρέσει καθόλου να έχω τα ηχεία πίσω μου. 2. Θα έπαιρνα μία απόφαση για το πως θα κάνω calibration για το δωμάτιο. Αν δεν είχα όρεξη να μπλέκω με UMIK και προγράμματα στον υπολογιστή θα έπαιρνα ένα AVR ή κάποια ηχεία self powered με DSP και calibration system. Όταν τα ηχεία και το sub παίζουν δυνατά, η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε calibrated systems και μη είναι μεγαλύτερη από τη διαφορά ενισχυτή 10.000 ευρώ με ενισχυτή 100 ευρώ. Συνολικά δεν μου αρέσουν καθόλου οι επιλογές σου, αν τα τοποθετήσεις όπως θα τα πάρεις στο γραφείο σου και βάλεις και το sub δίπλα σου και πάρεις μία μέτρηση θα καταλάβεις ότι αυτό που ακούς είναι πολύ μακρυά από το σωστό. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου από elpenor
Cubicolor Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 5 minutes ago, elpenor said: Όπως έχεις καταλάβει ο καθένας στο forum έχει διαφορετική άποψη. Η άποψη η δική μου συνοψίζεται εν μέρη στο παρακάτω μήνυμα του @bonepeeler: Σε αυτό θα πρόσθετα ότι: 1. Θα φρόντιζα να δω ακριβώς την απόσταση που θα έχουν τα αυτιά μου από το μπροστά μέρος του ηχείου και θα κοιτούσα μετά τα ηχεία που θα πάρω να υποστηρίζουν αυτή την ελάχιστη απόσταση. Αν έχω φανταστεί σωστά ότι θα τα βάλεις αριστερά και δεξιά από την οθόνη και ότι έχεις ένα κλασσικό γραφείο με 75cm βάθος θα κοιτούσα μικρότερα ηχεία από ότι θέλεις να πάρεις τώρα. Εμένα δεν μου αρέσει καθόλου να έχω τα ηχεία πίσω μου. 2. Θα έπαιρνα μία απόφαση για το πως θα κάνω calibration για το δωμάτιο. Αν δεν είχα όρεξη να μπλέκω με UMIK και προγράμματα στον υπολογιστή θα έπαιρνα ένα AVR ή κάποια ηχεία self powered με DSP και calibration system. Όταν τα ηχεία και το sub παίζουν δυνατά, η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε calibrated systems και μη είναι μεγαλύτερη από τη διαφορά ενισχυτή 10.000 ευρώ με ενισχυτή 100 ευρώ. Συνολικά δεν μου αρέσουν καθόλου οι επιλογές σου, αν τα τοποθετήσεις όπως θα τα πάρεις στο γραφείο σου και βάλεις και το sub δίπλα σου και πάρεις μία μέτρηση θα καταλάβεις ότι αυτό που ακούς είναι πολύ μακρυά από το σωστό. γιατι οι επιλογες που εκανα δεν σου αρεσουν?? μπορεις να μου πεις σε παρακαλω>?
Havik Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Γιαυτο είπα ότι για 2.0 θα έπαιρνα τα M-Audio Forty Eighty είτε M-Audio Forty Sixty, έχουν app για εύκολο calibration. Αλλά συμφωνώ, σίγουρα ο καθένας έχει την προτίμηση του, πάντως για youtube,movies, games πιο συχνά χρησιμοποιώ τα z906 παρά τα JBLLSR305+sub, αυτά κυρίως όταν θέλω να ακούσω μουσική.
Cubicolor Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, Havik said: Γιαυτο είπα ότι για 2.0 θα έπαιρνα τα M-Audio Forty Eighty είτε M-Audio Forty Sixty, έχουν app για εύκολο calibration. Αλλά συμφωνώ, σίγουρα ο καθένας έχει την προτίμηση του, πάντως για youtube,movies, games πιο συχνά χρησιμοποιώ τα z906 παρά τα JBLLSR305+sub, αυτά κυρίως όταν θέλω να ακούσω μουσική. αυτο το σετακι δεν ειναι καλο για παιχνιδια. ταινιες και μουσικη? Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου από Cubicolor
Chris2756 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Εγω θελω να πω για το κατ/μα kosmas. Μικρο μαγαζυ, αλλα χρονια στον χωρο, με γνωσεις, ειχε παντα καλα πραγματα. Και εδινε παντα χρισημες συμβουλες. Μπορειτε να παρετε ενα τηλεφωνο, να ρωτησετε αν μπορει να σας στησει, ενα συστημα που σας ενδιαφερει, ηχεια/ενισχυτη, για να πατε να το ακουσετε. Οχι οτι εχει πολυ μεγαλη σημασια, γιατι οτι και να ακουσετε εκει, στον χωρο σας θα ακουγιεται διαφορετικα. Αλλα μια ιδεα σηγουρα θα την παρετε.Και αφου διαθετετε καποια χρηματα, ρε παιδια, για το χομπυ σας, αφιερωστε λιγο χρονο, ωστε τα χρηματα σας να πιασουν τοπο, οσο το δυνατον και να ευχαριστηθειτε τα πραγματα που θα παρετε.
elpenor Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 5 minutes ago, Cubicolor said: γιατι οι επιλογες που εκανα δεν σου αρεσουν?? μπορεις να μου πεις σε παρακαλω>? Διάφοροι λόγοι, οι δύο πιο βασικοί είναι ότι: 1. Τα ηχεία είναι πολύ μεγάλα για να μπουν αριστερά και δεξιά από την οθόνη σε ένα κλασσικό γραφείο. 2. Δεν έχεις δηλώσει ότι έχεις όρεξη να αφιερώσεις το χρόνο ώστε να μάθεις και να κάνεις calibration από το PC σου με UMIK. Άρα απλά θα τα βάλεις, θα δυναμώσεις την ένταση και ο ήχος δεν θα είναι σωστός.
Havik Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Για τα ηχεία δεν έχω άποψη, το sub θα μπορούσε να πάει κάτω από 40hz, για ταινίες η καλύτερη εμπειρία είναι με 5.1 + channels, αλλά αφού κλίνεις προς 2.1 εγώ προσωπικά θα πήγαινα σε 2.0 το πιθανότερο σε 8", ίσως και 6.5" για πιο μικρά αλλά όχι όμως πιο κάτω και δεν θα έπαιρνα καθόλου sub ή ενισχυτή, επιλογές έδωσα πιο πίσω σε active, M-audio, focal, Krk, Kali Audio με όλα θα είσαι μια χαρά, αλλά θα έπαιρνα τα M-audio.
elpenor Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2 minutes ago, Havik said: Για τα ηχεία δεν έχω άποψη, το sub θα μπορούσε να πάει κάτω από 40hz, για ταινίες η καλύτερη εμπειρία είναι με 5.1 + channels, αλλά αφού κλίνεις προς 2.1 εγώ προσωπικά θα πήγαινα σε 2.0 το πιθανότερο σε 8", ίσως και 6.5" για πιο μικρά αλλά όχι όμως πιο κάτω και δεν θα έπαιρνα καθόλου sub ή ενισχυτή, επιλογές έδωσα πιο πίσω σε active, M-audio, focal, Krk, Kali Audio με όλα θα είσαι μια χαρά, αλλά θα έπαιρνα τα M-audio. Θα έβαζες 8 inch woofer ηχεία πάνω σε ένα γραφείο με το woofer να καταλήγει στα 45cm από τα αυτιά σου παρόλο που οι περισσότερες οδηγίες προτείνουν το ελάχιστο 1 μέτρο απόσταση;
Havik Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δεν ξέρουμε τι βάθος γραφείου έχει, εμένα είναι 80cm, αλλά και 45 να ήταν κάθεσαι και λίγο πιο πίσω ή βάζεις βάσεις επίσης οκ μπορεί να μην είναι ιδανικό αλλά όταν βλέπεις ταινίες ή ακούς μουσική σίγουρα δεν κάθεσαι τόσο κοντά στην οθόνη. Αν κάποιος κάθεται τόσο κοντά στην οθόνη το πιθανότερο είναι να αποκτήσει πρόβλημα με τα μάτια οπότε τα ηχεία είναι το μικρότερο του πρόβλημα. Μεγαλύτερο "πρόβλημα" μου φαίνεται το sub σε 12τμ.
elpenor Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 18 minutes ago, Havik said: Δεν ξέρουμε τι βάθος γραφείου έχει, εμένα είναι 80cm, αλλά και 45 να ήταν κάθεσαι και λίγο πιο πίσω ή βάζεις βάσεις επίσης οκ μπορεί να μην είναι ιδανικό αλλά όταν βλέπεις ταινίες ή ακούς μουσική σίγουρα δεν κάθεσαι τόσο κοντά στην οθόνη. Αν κάποιος κάθεται τόσο κοντά στην οθόνη το πιθανότερο είναι να αποκτήσει πρόβλημα με τα μάτια οπότε τα ηχεία είναι το μικρότερο του πρόβλημα. Μιλάω για 75 εκ. ή 80 εκ. βάθος γραφείο, βάζεις τα ηχεία πάνω αριστερά δεξιά από την οθόνη, αφήνεις 10 εκ. απόσταση από τον τοίχο όπως γράφουν οι οδηγίες τους (αν και όλοι στο audioscience λένε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη απόσταση). Ώς τώρα έχουν πιάσει 34 εκ. (βάθος ηχείου) + 10 εκ. απόσταση από τοίχο = 44 εκ., κάθεσαι στην καρέκλα σου και βλέπεις ότι η απόσταση που έχεις από το ηχείο είναι μικρή... ανεβάζεις ένταση και νοιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά, πας την καρέκλα σου πιο πίσω και φτιάχνει ο ήχος αλλά δεν μπορείς να φτάσεις το keyboard και το mouse... Εγώ το έχω ζήσει για αυτό είμαι τόσο επίμονος. 18 minutes ago, Havik said: Μεγαλύτερο "πρόβλημα" μου φαίνεται το sub σε 12τμ. Εγώ έχω δύο 12inch subs σε 20-25τμ δωμάτιο και μετά το calibration παίζουν αρκετά καλά, πριν το calibration ήταν δράμα, ουσιαστικά οι συχνότητες από τα ports των sub και των ηχείων κάλυπταν τα πάντα. Για 12τμ ένα 10 inch sealed για μουσική θα ήταν αρκετά καλό. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου από elpenor
Havik Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 17 minutes ago, elpenor said: Μιλάω για 75 εκ. ή 80 εκ. βάθος γραφείο, βάζεις τα ηχεία πάνω αριστερά δεξιά από την οθόνη, αφήνεις 10 εκ. απόσταση από τον τοίχο όπως γράφουν οι οδηγίες τους (αν και όλοι στο audioscience λένε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη απόσταση). Ώς τώρα έχουν πιάσει 34 εκ. (βάθος ηχείου) + 10 εκ. απόσταση από τοίχο = 44 εκ., κάθεσαι στην καρέκλα σου και βλέπεις ότι η απόσταση που έχεις από το ηχείο είναι μικρή... ανεβάζεις ένταση και νοιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά, πας την καρέκλα σου πιο πίσω και φτιάχνει ο ήχος αλλά δεν μπορείς να φτάσεις το keyboard και το mouse... Εγώ το έχω ζήσει για αυτό είμαι τόσο επίμονος. Εγώ έχω δύο 12inch subs σε 20-25τμ δωμάτιο και μετά το calibration παίζουν αρκετά καλά, πριν το calibration ήταν δράμα, ουσιαστικά οι συχνότητες από τα ports των sub και των ηχείων κάλυπταν τα πάντα. 2χ12 και την παλεύεις; Η απόσταση από τον τοίχο είναι σχετική τα tanoy reveal 5" που είχα πιο παλιά με μπροστά front port δεν είχαν κανένα θέμα που ήταν κοντά στον τοίχο και όταν άλλαξα στα LSR305 πάλι δεν το συνάντησα. Γενικά η απόσταση υποτίθεται ότι είναι ισοσκελές τρίγωνο και ανάλογα με το tweater έχεις πιο focused sweet spot ή πιο ευρύ, με τα JBL δεν έχω τέτοιο θέμα αλλά ούτε με τα tannoy αν και αυτά δεν τα κράτησα πολύ. Δεν μπορώ να αμφισβητήσω την εμπειρία σου, μπορεί να ήταν τα συγκεκριμένα ηχεία που έφταιγαν, πάντως 5" ηχεία χωρίς sub δεν θα αγόραζα σήμερα, και συγκεκριμένα αυτά που θα έπαιρνα αν δεν ήταν 8" γιατί όντως πιάνουν πολύ χώρο θα ήταν 6.5" - 7". Γενικά δεν μπορώ να πω ότι συμπαθώ τα sub λόγο του ότι είναι στο πάτωμα και θέλει ακόμα περισσότερο χώρο, επίσης αν μπουμάρει κλάφτα, καλύτερα να μην πάρεις καθόλου, γιαυτο και επιμένω σε μεγαλύτερα ηχεία, τα m-audio τα ζαχαρώνω και μπορεί κάποια στιγμή να τα πάρω, προς το παρόν όχι. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου από Havik
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα