Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, elpenor said:

Ηχεία με 8 inch woofer θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 1 μέτρο απόσταση από τη θέση ακρόασης. Αν τα ηχεία έχουν και port στο πίσω μέρος τότε η ελάχιστη απόσταση από τον τοίχο είναι τα 10 εκ. Επειδή οι περισσότεροι τα βάζουν αριστερά και δεξιά από την οθόνη σε κλασσικά γραφεία υπολογιστή η απόσταση καταλήγει να είναι μικρότερη. Για αυτό το λόγο εγώ θα προτιμούσα 4 - 5 inch + subwoofer.

https://www.genelec.com/correct-monitors

Επίσης καλό είναι να υπάρχει και κάποιος τρόπος να γίνουν όλα calibrate, ιδίως τα subwoofer σε δωμάτιο σπιτιού δεν παίζουν σωστά. Αυτό μπορεί να γίνει από ένα AVR (πχ Denon Audyssey) ή με το DSP ηχείων (πχ Neumann MA 1) ή από το PC (πχ με UMIK).

https://www.thomann.de/gr/neumann_monitor_alignment_kit_3.htm

Ναι φυσικά, όμως θέλεις ειδικό μικρόφωνο και κάποια υπομονή για να το κάνεις από το PC. Τα AVR το κάνουν αυτόματα.

αυτο σε σετακι που μου προτεινες  με τα 2  ηχεια  και το subwoofer    https://www.thomann.de/gr/neumann_monitor_alignment_kit_3.htm

απο θεμα gaming, tainies.  moysiki  θα ειναι αψογο?

επειδη το ειδα  και μου αρεσε παρα  πολυ,  αν και το κοστος ειναι ακριβο,  ...

Πολυ ωραια ηχεια και   πολυ ομορφο subwoofer

Με αυτο το σετακι θα εχω ολες τις λεπτομεριες που χρειαζομαι στο θεμα ηχου  στα παιχνιδια. ταινιες και μουσικη?

soundstage. image κτλ ?

Επισης επειδη ακουω  πολυ ηλεκτρονικη μουσικη.  trance, psy  trance  .. techno house  ambiet ktl αυτο το σετ με τα 2  ηχεια και το subwoofer θα ειναι κορυφη   στο  θεμα  ηλεκτρονικης μουσικης?

Αν και αυτο το σετακι ειναι παρα  πολυ ομορφο πραγματικα..

image.png.6617f0f22b59aa162c53aba69fb22a9c.png

Επεξ/σία από Cubicolor
  • Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
14 ώρες πριν, elpenor είπε

Καλή χρονιά! Είναι δύσκολο να κάνεις σωστό crossover τα ηχεία με το sub και να κάνεις το sub να παίζει σωστά γενικότερα. Ιδίως στα subs με ports για multimedia. Ακόμα όμως και να μην τα καταφέρεις καλά συνεχίζει να έχει πολύ fun.

Για την ερώτηση σου πάντως δεν βοηθάει ιδιαίτερα να τα πάρεις ίδια μάρκα, το πρόβλημα με τις χαμηλές συχνότητες και το crossover τους είναι το δωμάτιο. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι να έχεις ένα audyssey ή κάτι αντίστοιχο (έστω και manual eq με umik).

πολυ σωστα. γιαυτο τα sub που προοριζονται για studio monitor εχουν και καλο crossover με ρυθμιση και για ενταση και ακομα για bypass

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, mandragoraSCR said:

πολυ σωστα. γιαυτο τα sub που προοριζονται για studio monitor εχουν και καλο crossover με ρυθμιση και για ενταση και ακομα για bypass

παντος αυτο το σετακι ειναι  πολυ καλο ετσι?

Aπλα στο θεμα  στα παιχνιδια. ταινιες και μουσικη? θα ανταποκριθουν  παρα  πολυ καλα?

Εννοω πως θα ειναι ο ηχος  τους στα  παιχνιδια. ταινιες και μουσικη? θα ακουγεται η καθε λεπτομερεια στα παιχνιδια;   enviroments.,,soundstage,  image κτλ?

και πως θα  ακουγεται  ο ηχος τους στα ειδη της  ηλεκτρονικης  μουσικης;

image.png.05311f08d5ed5dbb873c6facc2e8cea9.png

Επεξ/σία από Cubicolor
Δημοσ.
26 minutes ago, Cubicolor said:

Aπλα στο θεμα  στα παιχνιδια. ταινιες και μουσικη? θα ανταποκριθουν  παρα  πολυ καλα?

Εννοω πως θα ειναι ο ηχος  τους στα  παιχνιδια. ταινιες και μουσικη? θα ακουγεται η καθε λεπτομερεια στα παιχνιδια;   enviroments.,,soundstage,  image κτλ?

Μπαινεις στο club των ακριβων συστηματων πια με αυτο το σετακι.

Υπαρχει σε αλλο φορουμ σετακι μεταχειρισμενο με kali in8 + ws12 στα 900 ευρω.

Τσιμπας αλλο ενα ws12 στα 700, ενα umik και παιζεις τρελη μπαλιτσα.

Δεν εχει σημασια το ειδος μουσικης. Αυτα ειναι μπουρδες.

• Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, Cubicolor said:

Αν θες soundstage για ταινίες και παιχνίδια μάλλον πρέπει να πας σε surround και έχεις δυο επιλογές

• Ενισχυτή Home Cinema και όσα ηχεία μπορείς να βάλεις στο χώρο, από 5.1 έως 11.4 🤣(atmos κτλ).

• ενεργά (χωρίς ξεχωριστό ενισχυτή) Logitech Z906 ή Edifier S760D (αν τα βρεις πουθενά) είναι μια χαρά, προσοχή το subwoofer στα z906 θέλει ψύξη με έναν ανεμιστήρα να το φυσάει γιατί βράζει, δεν έχει επαρκή ψύξη και απορώ που δεν το έχει διορθώσει η Logitech τόσα χρόνια, να βάλει έστω μια παθητική ψύχτρα, δυστυχώς το έχει αφήσει στην μοίρα τους και γενικά η κατηγορία 5.1 και pc speakers έχει σχεδόν πεθάνει.

Αν έχεις πρόβλημα χώρου, δεν μπορείς να τα απλώσεις τα ηχεία τότε πας σε 2.1 ή 2.0, πάλι έχεις δυο επιλογές, ενισχυτή + passive speakers είτε active speakers.

Το subwoofer υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σου δημιουργήσει πρόβλημα μιας και αμφιβάλλω ότι θα κάνεις treatment με bass traps κτλ , anyway αν πάρεις sub θα σου πρότεινα 8" ή 10" όχι 12" για δωμάτιο και τότε μπορείς να πάρεις 5" ηχεία, δεν χρειάζεται μεγαλύτερα αφού θα έχεις sub αλλά μην πάρεις μικρότερα, αν αποφασίσεις να μην πάρεις sub τότε θα πρέπει να πας σε 8" που είναι ΓΟΜΑΡΙΑ! , υπάρχει και μια επιλογή με 6.5" / 7" αλλά δεν έχω ακούσει και δεν ξέρω πως συγκρίνεται vs 5" και 8".

Από ενισχυτή + passive speakers δεν έχω ιδέα!, από active speakers αν έπαιρνα σήμερα θα αγόραζα κάποιο από αυτά και χωρίς ιδιαίτερο λόγο, προκατάληψη θα δοκίμαζα τα M-audio. M-Audio Forty Eighty

M-Audio Forty Eighty , M-Audio Forty Sixty

KRK Rokit G5 , KRK Rokit RP7 G5 , KRK Rokit RP8 G5

ADAM Audio

JBL 306P MKII , JBL 308P MKII

Tannoy Gold 5 / 7 / 8,  Tannoy Reveal 502,

Kali Audio LP-6 2nd Wave,  LP-8 , Kali Audio IN-5 , Kali Audio IN-8 2nd Wave

Focal Alpha 50 Evo, Focal Alpha 65 Evo , Focal Alpha 80 Evo

Δεν τα έχω δοκιμάσει όλα τα παραπάνω, αλλά γενικά είναι πολύ καλές επιλογές.

Subwoofer + 5" με 7" αλλιώς 6.5" με  8" χωρίς . θα χρειαστείς και καλώδια καθώς τα περισσότερα αν όχι όλα είναι με XLR είτε μεγάλα καρφιά. τα ενεργά subwoofer συνδέονται πάνω τους τα ενεργά ηχεία, κάρτα ήχου --> sub --> ηχεία, δεν ξέρω αν έχεις καλύτερο ή χειρότερο αποτέλεσμα με την έξοδο για sub που έχει η κάρτα σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, Havik said:

Αν θες soundstage για ταινίες και παιχνίδια μάλλον πρέπει να πας σε surround και έχεις δυο επιλογές

• Ενισχυτή Home Cinema και όσα ηχεία μπορείς να βάλεις στο χώρο, από 5.1 έως 11.4 🤣(atmos κτλ).

• ενεργά (χωρίς ξεχωριστό ενισχυτή) Logitech Z906 ή Edifier S760D (αν τα βρεις πουθενά) είναι μια χαρά, προσοχή το subwoofer στα z906 θέλει ψύξη με έναν ανεμιστήρα να το φυσάει γιατί βράζει, δεν έχει επαρκή ψύξη και απορώ που δεν το έχει διορθώσει η Logitech τόσα χρόνια, να βάλει έστω μια παθητική ψύχτρα, δυστυχώς το έχει αφήσει στην μοίρα τους και γενικά η κατηγορία 5.1 και pc speakers έχει σχεδόν πεθάνει.

Αν έχεις πρόβλημα χώρου, δεν μπορείς να τα απλώσεις τα ηχεία τότε πας σε 2.1 ή 2.0, πάλι έχεις δυο επιλογές, ενισχυτή + passive speakers είτε active speakers.

Το subwoofer υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σου δημιουργήσει πρόβλημα μιας και αμφιβάλλω ότι θα κάνεις treatment με bass traps κτλ , anyway αν πάρεις sub θα σου πρότεινα 8" ή 10" όχι 12" για δωμάτιο και τότε μπορείς να πάρεις 5" ηχεία, δεν χρειάζεται μεγαλύτερα αφού θα έχεις sub αλλά μην πάρεις μικρότερα, αν αποφασίσεις να μην πάρεις sub τότε θα πρέπει να πας σε 8" που είναι ΓΟΜΑΡΙΑ! , υπάρχει και μια επιλογή με 6.5" / 7" αλλά δεν έχω ακούσει και δεν ξέρω πως συγκρίνεται vs 5" και 8".

Από ενισχυτή + passive speakers δεν έχω ιδέα!, από active speakers αν έπαιρνα σήμερα θα αγόραζα κάποιο από αυτά και χωρίς ιδιαίτερο λόγο, προκατάληψη θα δοκίμαζα τα M-audio. M-Audio Forty Eighty

M-Audio Forty Eighty , M-Audio Forty Sixty

KRK Rokit G5 , KRK Rokit RP7 G5 , KRK Rokit RP8 G5

ADAM Audio

JBL 306P MKII , JBL 308P MKII

Tannoy Gold 5 / 7 / 8,  Tannoy Reveal 502,

Kali Audio LP-6 2nd Wave,  LP-8 , Kali Audio IN-5 , Kali Audio IN-8 2nd Wave

Focal Alpha 50 Evo, Focal Alpha 65 Evo , Focal Alpha 80 Evo

Δεν τα έχω δοκιμάσει όλα τα παραπάνω, αλλά γενικά είναι πολύ καλές επιλογές.

Subwoofer + 5" με 7" αλλιώς 6.5" με  8" χωρίς . θα χρειαστείς και καλώδια καθώς τα περισσότερα αν όχι όλα είναι με XLR είτε μεγάλα καρφιά. τα ενεργά subwoofer συνδέονται πάνω τους τα ενεργά ηχεία, κάρτα ήχου --> sub --> ηχεία, δεν ξέρω αν έχεις καλύτερο ή χειρότερο αποτέλεσμα με την έξοδο για sub που έχει η κάρτα σου.

τα   Edifier S760D τα βρηκα σε κατι μαγαζια.,

υπαρχουν τοσες  επιλογες  που δεν ξερω  το τι πρεπει να κανω,.

παντος  ακομα τα  πουλάνε

αλλα δεν ειναι παρα  πολυ παλια τα endifier s760D?

image.png.517e32624cbb93e7a789d5bb8e83a8db.png

Επεξ/σία από Cubicolor
Δημοσ.

Βαζεις budget

Βλεπεις τον χωρο που θα τα βαλεις.

Ψαχνεις μετρησεις

Πας και ακους γιατι οι μετρησεις δεν τα λενε ολα παντα.

Αγοραζεις.

Τα ευχαριστιεσαι.

Δημοσ.
4 minutes ago, Cubicolor said:

υπαρχουν τοσες  επιλογες  που δεν ξερω  το τι πρεπει να κανω,.

παντος  ακομα τα  πουλάνε

image.png.517e32624cbb93e7a789d5bb8e83a8db.png

Αρχίζεις από εδώ, γιατί τα θες; ταινίες; θες multi-channel , δεν μπορείς να βάλεις σωστά τα ηχεία; τότε 2.0 /2.1, είναι μικρό το δωμάτιο; 2.0

Δημοσ.
Just now, Havik said:

Αρχίζεις από εδώ, γιατί τα θες; ταινίες; θες multi-channel , δεν μπορείς να βάλεις σωστά τα ηχεία; τότε 2.0 /2.1, είναι μικρό το δωμάτιο; 2.0

Ας αρχισουμε με τα  πιο βασικα.

Τα  θελω  αποκλέιστικα  για  gaming. ταινιες και μουσικη.

Το δωματιο μου ειναι 12ΤΜ

Δημοσ.
1 minute ago, Cubicolor said:

Ας αρχισουμε με τα  πιο βασικα.

Τα  θελω  αποκλέιστικα  για  gaming. ταινιες και μουσικη.

Το δωματιο μου ειναι 12ΤΜ

Μπορείς να τοποθετήσεις πίσω σου τα ηχεία; δεν έχει νόημα να έχεις 5 ηχεία μπροστά σου ή σε λάθος θέση.

Δημοσ.
6 minutes ago, Havik said:

Μπορείς να τοποθετήσεις πίσω σου τα ηχεία; δεν έχει νόημα να έχεις 5 ηχεία μπροστά σου ή σε λάθος θέση.

ναι  μπορω να τα τοποθετησω  πισω  δεν εχω προβλημα σε αυτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 minutes ago, Cubicolor said:

ναι  μπορω να τα τοποθετησω  πισω  δεν εχω προβλημα σε αυτο.

Αφού δεν ενοχλούν τα καλώδια ή τα ηχεία τότε great! πάνε σε multichannel!

5.1 τα z906 (ιδανικά αν τα βρεις κάτω από 250€, 300€+ δεν αξίζουν) τα έχω, πέρα από το θέμα με το sub (αν το αφήσεις χωρίς να κάνεις κάτι θα καεί σίγουρα) είναι μια χαρά, τα edifier δεν τα έχω ακούσει αλλά πιστεύω είναι πολύ καλή επιλογή, δυστυχώς πρέπει να τα έχει σταματήσει η edifier γι'αυτο είπα αν τα βρεις.

Αλλιώς πάς σε ενισχυτή home cinema από εκεί μπορείς να έχεις περισσότερα κανάλια, π..x atmos 5.1.2 βέβαια δεν ξέρω αν υπάρχει περιεχόμενο για να τα αξιοποιησεί σωστά....εδώ ανεβαίνει το κόστος 400€ έχει μόνο ο ενισχυτής και με τεμάχια ηχεία μάλλον θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα από τα z906 (τα οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι αδύναμα έτσι!) μόνο ΜΗΝ πας σε set ηχείων, εδώ παίζει να είναι χειρότερα από τα z906 !, επειδή είναι μικρός ο χώρος ένα sub 8-10" είναι αρκετό, αν τα ηχεία τα 2 μπροστινά δεξιά αριστερά είναι μεγάλα μπορεί να μην χρειαστείς καν. δλδ αν τα μπροστά πάνε χαμηλά 30-40HZ , γενικά για να ακούσεις μπάσο θες μεγάλη διάμετρο 6.5" και πάνω. οπότε αν μείνεις ικανοποιημένος μπορείς να μην πάρεις και καθόλου sub, δεν ξέρω για να σου προτείνω κάποιο setup.

Αν δεν υπάρχουν "bookcase" / ηχεία βιβλιοθήκης που να πηγαίνουν χαμηλά τότε με ένα sub είσαι οκ, το να βάλεις στήλες σε 12τμ δωμάτιο θα γίνει λίγο "έκτρωμα".

Επεξ/σία από Havik
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Cubicolor είπε

Καλησπερα και καλη χρονια με υγεια σε ολους.

Φιλε μου,δικα σου ειναι τα χρηματα,οτι θες τα κανεις.Το θεμα ειναι οτι εχεις λαθος απαιτησεις και τις ψαχνεις σε λαθος προιοντα.Σε καμια περιπτωση δεν λεω οτι δεν ειναι καλα τα ηχεια που σκεφτεσαι να παρεις αλλα να ξερεις οτι την δουλεια που θες θα την εκανες και με τα Taga Harmny intone 2.1,αν ηταν ακομα διαθεσιμα.Θελω να πω οτι και ενα σετ ηχειων της ταξης των ~250€ ειναι υπεραρκετο.Παρε τα Fenton και τον ενισχυτη που σου προτεινει ο zacharis1955 ,παρε αν θες και το subwoofer της nobsound και με σχετικα λιγα χρηματα θα εχεις φτιαξει ενα σχετικα καλο και υπεραρκετο συστημα για την δουλεια που θες.Εχω και τα taga harmony και τα Fenton SHFB65 και τα δευτερα τα προτιμω περισσοτερο.Για τα χρηματα τους ειναι πολυ καλο ηχειο.

Αν θες να φτιαξεις κατι καλο παρε τα Elac debut 3.0 db63 τα οποια πατανε κατω ηχεια διπλασιας τουλαχιστον τιμης,παρε και εναν class d ενισχυτη οπως τον Fosi audio V3 πχ και εισαι κομπλε.Δεν νομιζω οτι θα κερδισεις κατι παραπανω αν πας σε ηχεια τετοιας κατηγοριας τιμης.Ασε που με 2500€ φτιαχνεις πολυ δυνατο ηχοσυστημα .

Δημοσ.
2 hours ago, LouCi4er said:

Καλησπερα και καλη χρονια με υγεια σε ολους.

Φιλε μου,δικα σου ειναι τα χρηματα,οτι θες τα κανεις.Το θεμα ειναι οτι εχεις λαθος απαιτησεις και τις ψαχνεις σε λαθος προιοντα.Σε καμια περιπτωση δεν λεω οτι δεν ειναι καλα τα ηχεια που σκεφτεσαι να παρεις αλλα να ξερεις οτι την δουλεια που θες θα την εκανες και με τα Taga Harmny intone 2.1,αν ηταν ακομα διαθεσιμα.Θελω να πω οτι και ενα σετ ηχειων της ταξης των ~250€ ειναι υπεραρκετο.Παρε τα Fenton και τον ενισχυτη που σου προτεινει ο zacharis1955 ,παρε αν θες και το subwoofer της nobsound και με σχετικα λιγα χρηματα θα εχεις φτιαξει ενα σχετικα καλο και υπεραρκετο συστημα για την δουλεια που θες.Εχω και τα taga harmony και τα Fenton SHFB65 και τα δευτερα τα προτιμω περισσοτερο.Για τα χρηματα τους ειναι πολυ καλο ηχειο.

Αν θες να φτιαξεις κατι καλο παρε τα Elac debut 3.0 db63 τα οποια πατανε κατω ηχεια διπλασιας τουλαχιστον τιμης,παρε και εναν class d ενισχυτη οπως τον Fosi audio V3 πχ και εισαι κομπλε.Δεν νομιζω οτι θα κερδισεις κατι παραπανω αν πας σε ηχεια τετοιας κατηγοριας τιμης.Ασε που με 2500€ φτιαχνεις πολυ δυνατο ηχοσυστημα .

Συγνώμη τα Elac debut 3.0 db63 υποτίθεται οτι ειναι καλύτερά σε αυτα τα χρήματά, με το carbon γουφερακι που της ποιοτητας εχει την ιδια με μερικα των 30-60ευρω ;

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, vasilios_n είπε

Συγνώμη τα Elac debut 3.0 db63 υποτίθεται οτι ειναι καλύτερά σε αυτα τα χρήματά, με το carbon γουφερακι που της ποιοτητας εχει την ιδια με μερικα των 30-60ευρω ;

aramid fiber woofer εχουν,μπορεις να μου δειξεις καποιο ηχειο που εχει woofer με ιδια υλικα στα 30-60€?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...