PC_Science_Lefkada Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, AntreasSverkos είπε δηλαδη ουτε τα Presonus Eris E 5 σε γεμιζουν το ματι; Για να ακούς podcast ή οποιαδήποτε άλλη ηχογραφημένη ομιλία θα είναι υπερεπαρκή τα Eris E5. Πολλές φορές καλύτερα από αυτά που έχεις τώρα, δεν το συζητάω. Και για ταινίες και μουσική μια χαρά. Αν έβρισκες πάντως άλλα με χαρτόνι αντί υαλονήματα (μοιάζουν με κέβλαρ), θα τα έβρισκες πιο ρεαλιστικά. Για ίδιες ίντσες μιλάω πάντα. 1 ώρα πριν, AntreasSverkos είπε https://unisonaudiostore.gr/ για κανε καμια επιλογη από εδώ ταβάνι 300-320 δεν ξερω αν χρειαζεται να παω τοσο πάνω Δυστηχώς δεν βλέπω να έχει pc speakers το συγκεκριμμένο κατάστημα για να σου προτείνω κάποιο. Ούτε βγαίνει σύνθεση ενισχυτή+ηχεία σε αυτό το budget από κει. Έχει βέβαια ένα ενδιαφέρον στερεοφωνικό Denon στα 320 ευρώ, αλλά θα πρέπει να είναι πιο ψεύτικο από αυτά που έχει βάλει ήδη ο αγαπητός @zacharis1955. 1 ώρα πριν, zacharis1955 είπε Είναι και οι δύο super για τα λεφτά τους! Καλώς, δεν επιμένω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lasithi12 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 8 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε Για να ακούς podcast ή οποιαδήποτε άλλη ηχογραφημένη ομιλία θα είναι υπερεπαρκή τα Eris E5. Πολλές φορές καλύτερα από αυτά που έχεις τώρα, δεν το συζητάω. Και για ταινίες και μουσική μια χαρά. Αν έβρισκες πάντως άλλα με χαρτόνι αντί υαλονήματα (μοιάζουν με κέβλαρ), θα τα έβρισκες πιο ρεαλιστικά. Για ίδιες ίντσες μιλάω πάντα. Δυστηχώς δεν βλέπω να έχει pc speakers το συγκεκριμμένο κατάστημα για να σου προτείνω κάποιο. Ούτε βγαίνει σύνθεση ενισχυτή+ηχεία σε αυτό το budget από κει. Έχει βέβαια ένα ενδιαφέρον στερεοφωνικό Denon στα 320 ευρώ, αλλά θα πρέπει να είναι πιο ψεύτικο από αυτά που έχει βάλει ήδη ο αγαπητός @zacharis1955. Καλώς, δεν επιμένω. ακουω και πολυ μουσική. πχ στο πικαπ και στο σαλόνι έχω τα Bower & Wilkins matrix 2 σε έναν marantz. δεν ακουω μόνο podcats. απλώς το προβλημα που αντιμετοπίζω τωρα ειναι οτι νιωθω οτι ο ηχος σε χαμηλό volume χάνεται στα αυτιά μου. Φυσικα και η μουσικη. τα audioengine για το compact μεγεθος τους και το ντακ που ειχαν ενσωματομενο τα θεωρουσα τίμια. ακουστικα δεν με χάλαγαν καθόλου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lasithi12 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 παιδια τι κανω; γλυκοκοιτάω και τα KRK Rokit RP5 G4 στα 150 τεμάχιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, lasithi12 είπε ακουω και πολυ μουσική. πχ στο πικαπ και στο σαλόνι έχω τα Bower & Wilkins matrix 2 σε έναν marantz. Ωραίος. Το υποψιάστηκα ότι δεν είναι δυνατό να γίνεται όλη αυτή η συζήτηση για τα podcasts και μόνον. 1 ώρα πριν, lasithi12 είπε ... νιωθω οτι ο ηχος σε χαμηλό volume χάνεται στα αυτιά μου. Φυσικα και η μουσικη. To πρώτο που θα μπορούσες να ελέγξεις είναι μήπως είναι εκτός φάσης ηλεκτρικά τα δυο audioengine A2 σου. Άλλαξες κάτι στη συνδεσμολογία μεταφέροντάς τα στο άλλο δωμάτιο; Σε τέτοια ενεργά ηχεία, το να είναι εκτός φάσης ηλεκτρικά (όταν το ένα σπρώχνει μπροστά, το άλλο να σπρώχνει πίσω) θα μπορούσε να συμβεί μάλλον μόνο λόγω προβληματικού/δυσλειτουργικού καλωδίου ή αντάπτωρα. Δοκίμασε να τα βάλεις δίπλα δίπλα κολλητά και βάλε να παίξει ένα διφωνικό (διπλό μονοφωνικό = ίδια ηχητική πληροφορία σε δεξί και αριστερό κανάλι) σήμα. Αν τα δυο τους είναι εκτός φάσης, δε θα ακούγεται σχεδόν τίποτα ή τουλάχιστον θα ακούγονται πολύ σιγανά, χωρίς καθόλου μεσαία παρά ίσως μόνο λίγα μπάσα (αν έχουν μπάσα τα Α2) και λίγα πρίμα. Επανέλαβε το τεστ με τα υπόλοιπα καλώδια σου και αντάπτωρες (δοκίμασε και χωρίς), όπως και άλλες πηγές (π.χ. κάρτα ήχου μητρικής). Αν δεν έχεις δεύτερο ίδο καλώδια ή αντάπτωρα, δανίσου έναν. Αν κατάλαβα, παρατήρησες την έλλειψη έντασής τους αρχικά σε (πιθανώς μονοφωνικά ηχογραφημένο) podcast. Αυτό είναι που με κάνει να υποψιάζομαι έλλειψη έντασης λόγω αντίστροφης φάσης. Αφού το έχεις ελέγξει το παραπάνω και αφού έχεις ζητήσει ήδη να σου εξηγήσουμε τι συνέβη με την αλαγή δωματίου, να πω ότι αν δεν έχεις κάτι τόσο σοβαρό όπως πλήρη ακύρωση λόγω λάθος φάση, αυτό που συνέβη είναι ότι άδεισε ο ήχος στο μεγαλύτερο δωμάτιο. Όχι μόνο μειώθηκε η συνολική ένταση λόγω λιγότερων και πιο αργοπορημένων αντανακλάσεων του μεγαλύτερου δωματίου, αλλά χάθηκε και η πολύ γεναιώδωρη ενίσχυση των μπάσων (ή μπασομεσαίων αν θες) που προσφαίρουν τα μικρά δωμάτια με αποτέλεσμα οι οριακά επαρκείς χαμηλές των audioengine A2 να εξαφανιστούν και να ακούγονται στριγκά, χωρίς τους περισσότερους θεμελιώδεις τόνους, σαν να μην πατάει στο έδαφος καθόλου ο ήχος τους. Από κει και πέρα, το να προσπαθήσεις να δυναμώσεις είναι μάταιο, καθώς αυτό που συμβαίνει είναι να αυξηθούν μόνο όλες οι παραμορφώσεις. Και αυτές που οφείλονται στα πολύ μικρά wooferάκια τους, αλλά και αυτές που οφείλονται στα δήθεν ενισχυτάκια τους. Με τα 5ιντσα που κοιτάζεις, λύνεις ή μάλλον βελτιώνεις κατά πάρα πολύόλα αυτά τα θέματα. Το μέσο 5ιντσο παίζει 4 φορές δυνατότερα από το μέσο δυομισάιντσο και κατεβαίνει μια οκτάβα χαμηλότερα. 2 ώρες πριν, lasithi12 είπε παιδια τι κανω; Δε γνωρίζω να σου δώσω κάποια άλλη καλύτερη πρόταση αυτή τη στιγμή. Ασχολούμαι με σχεδιασμό και κατασκευή επαγγελματικών ηχοσυστημάτων, άντε και κανένα hi-fi. Δε γνωρίζω καλά την αγορά κάτω από τέσσερα κατοστάρικα, δεν έχω το χρόνο να ασχοληθώ και δε θέλω να τα βγάζω όλα ψεύτικα. Ο @zacharis1955 την γνωρίζει πολύ καλύτερα και θα εμπιστευόμουν Presonus Eris E 5 που σου έχει ήδη προτείνει. 2 ώρες πριν, lasithi12 είπε γλυκοκοιτάω και τα KRK Rokit RP5 G4 στα 150 τεμάχιο Δε βλέπω να έχουν κάτι παραπάνω από τα Eris E5 και τα άλλα φτηνότερα που σου έχουν προταθεί. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lasithi12 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 άρα που παω ρε ζαχάρη; παω για τα ERIS? https://unisonaudiostore.gr/presonus-eris-e5/ ή εχω αλλη επιλογή; για του λόγου το αληθές: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zacharis1955 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 5 hours ago, lasithi12 said: άρα που παω ρε ζαχάρη; παω για τα ERIS? https://unisonaudiostore.gr/presonus-eris-e5/ ή εχω αλλη επιλογή; Για τα Presonus Eris E 5 τα είπαμε εκτενώς... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lasithi12 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 5 hours ago, zacharis1955 said: Για τα Presonus Eris E 5 τα είπαμε εκτενώς... Γιατί μπήκες στο νήμα με δύο λογαριασμούς? ωραια μόλις τα παράγκειλα! σε κανα 2ωρο θα τα εχω στη πορτα μου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lasithi12 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 λπν τα συνδεσα ελαφρώς καλυτερα στα χαμηλά. ειναι ποιο καθαρά. έχω βέβαια τρελό βομβο οταν τα συνδέω στο macbook pro (όταν αφαιρω το καλώδιο της τροφοδοσιας απο το μacbook εξαφανίζεται) τι κανω; δυνατο ηχειο οχι αστεία, μαρεσει πολυ! καθαρος ηχος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, lasithi12 είπε έχω βέβαια τρελό βομβο οταν τα συνδέω στο macbook pro (όταν αφαιρω το καλώδιο της τροφοδοσιας απο το μacbook εξαφανίζεται) τι κανω; Βάζεις το τροφοδοτικό του macbook και το καλώδιο παροχής των Eris στο ίδιο πολύμπριζο οπωσδήποτε. Κατά προτίμηση σε ακριβώς γειτονικές μπρίζες του. 2 ώρες πριν, lasithi12 είπε δυνατο ηχειο οχι αστεία, μαρεσει πολυ! καθαρος ηχος. Χαίρομαι, με γεια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lasithi12 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Βάζεις το τροφοδοτικό του macbook και το καλώδιο παροχής των Eris στο ίδιο πολύμπριζο οπωσδήποτε. Κατά προτίμηση σε ακριβώς γειτονικές μπρίζες του. Χαίρομαι, με γεια! στο ίδιο τα έχω.... 1 ηχειο 2 ηχειο 3 Οθόνη USB C H oθόνη chargάρει το macbook. Βέβαια αμα συνδέσω την οθόνη με dac εξαφανιζεται. Τι διαολο ρε γαμωτο εχω φαει τρελό ξενερωμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, lasithi12 είπε Βέβαια αμα συνδέσω την οθόνη με dac εξαφανιζεται. Βάλε το dac αναγκαστικά τότε. Δε φταίει ο ενισχυτής των ηχείων που έχει προβληματική γείωση η οθόνη σου. Μπορείς να βάλεις και ground loop isolator, κάνουν δουλειά, τουλάχιστον αυτά των 20-25 ευρώ. Αλλά αφού έχεις το dac που κάνει το ίδιο και άλλα πολλά γιατί να μπεις σε έξοδα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lasithi12 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Βάλε το dac αναγκαστικά τότε. Δε φταίει ο ενισχυτής των ηχείων που έχει προβληματική γείωση η οθόνη σου. Μπορείς να βάλεις και ground loop isolator, κάνουν δουλειά, τουλάχιστον αυτά των 20-25 ευρώ. Αλλά αφού έχεις το dac που κάνει το ίδιο και άλλα πολλά γιατί να μπεις σε έξοδα; μα και το ντακ στην οθονη ειναι συνδεμενο... καταλαβαινω κατι λαθος; πρωτη φορα μου συμβαινει αυτο θα δοκιμασω και με το φορτιστη του μακ να δω τι γινεται οντως ειναι η γειωση της οθόνης... ημαρτον Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2022 από lasithi12 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zacharis1955 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, lasithi12 είπε δυνατο ηχειο οχι αστεία, μαρεσει πολυ! καθαρος ηχος. Oτι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή την στιγμή σ' αυτή την κατηγορία τιμής, αγόρασε και αυτές: https://www.soundimage.gr/product/stagg-smos-05-vaseis-gia-studio-monitor-iheia-zeygos και θα είσαι ΟΚ... Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2022 από zacharis1955 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lasithi12 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 εδω εχει τέσσερα μικρα pads. τα βαζω στις γωνιες απο τα ηχεια κατω σωστα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zacharis1955 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 13 λεπτά πριν, lasithi12 είπε εδω εχει τέσσερα μικρα pads. τα βαζω στις γωνιες απο τα ηχεια κατω σωστα; Nαι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα