Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η ενσωματωμένη κάρτα ήχου δεν έχει διαφορά από μια αυτόνομη… good to know, duly noted!

Εγώ μάλλον ανήκω στου τρελούς και θα σου πω ότι με την Asus D1 (την αγόρασα μεταχειρισμένη) άκουσα διαφορά (στην ένταση, ελάχιστα πιο καθαρός ήχος, λιγότερες παραμορφώσεις) σε σχέση με την ενσωματωμένη η οποία είναι και από τις καλές και όχι τις σάπιες και μάλιστα με τα Z506…

Τώρα αν αξίζει να δώσεις 75€ την ώρα που κάνουν 50€ τα ηχεία δεν ξέρω…ίσως όχι.

• Like 2
Δημοσ.

Δλδ όλες οι κάρτες ήχου ακούγονται το ίδιο????ΧΑΧΑΧΑ

Το ότι κάποιος με λίγη εμπειρία και κακά ηχεία δεν θα καταλάβει την διαφορά ίσως.

Αλλά το ότι όλα τα DAC είναι ίδια είναι μεγάλο ανέκδοτο. Ας μην πούμε και για την ισχύ στο σήμα εξόδου ή την δυνατότητα οδήγησης πιο δύσκολων ακουστικών.

Το ότι ο κόσμος των audiophile είναι γεμάτος μούφες είναι γνωστό αλλά μην το παρακάνουμε.

Είχα κάνει και ab test μεταξύ της οboard της μητρικής(h97m-plus) μου με μία αρχαία και ούτε καν αξιόλογη x-fi και η διαφορά ήταν εκεί πόσο μάλλον αν κάποιος δοκιμάσει και μια καλή εξωτερική.

Δημοσ.

Με την ίδια λογική και όλα τα ηχεία ίδια είναι, ιδικά μετά και από μια ηλικία… :P

Δεν είσαι πολύ μακρυά από την πραγματικότητα...

Δημοσ.

Navu και.... zacharis στα ορια της πραγματικοτητας βρησκεστε χσχα

Eνώ εσύ ας πούμε βρίσκεσαι σε επίπεδο...αυταρχικού χαρακτήρα rouler και ίσως ακόμα πιο πάνω...

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν αφού οι διαφορές είναι αμελητέες και στα όρια του placebo, εγώ λέω να γυρίσουμε όλοι σε αυτά:

FMIPRIXZJQEV2ZBDKF.LARGE.jpg

και να πετάξουμε τις dedicated κάρτες ήχου.

Με κάποια δόση ειρωνίας μεν, αλλά με κάθε σεβασμό προς τον zacharis1955 και τους υπολοίπους που συμβάλλουν στο νήμα.

Απλά ρε παιδιά, είτε είστε υπερβολικοί, είτε ξέρετε κάτι που δεν ξέρουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν αφού οι διαφορές είναι αμελητέες και στα όρια του placebo, εγώ λέω να γυρίσουμε όλοι σε αυτά:

http://cdn.instructables.com/FMI/PRIX/ZJQEV2ZBDKF/FMIPRIXZJQEV2ZBDKF.LARGE.jpg

και να πετάξουμε τις dedicated κάρτες ήχου.

Με κάποια δόση ειρωνίας μεν, αλλά με κάθε σεβασμό προς τον zacharis1955 και τους υπολοίπους που συμβάλλουν στο νήμα.

Απλά ρε παιδιά, είτε είστε υπερβολικοί, είτε ξέρετε κάτι που δεν ξέρουμε.

Aυτά δεν καταργήθηκαν, κυκλοφορούν ακόμα, όπως και πάντα παράλληλα με αυτά κυκλοφορούσαν και σοβαρά ηχεία!

Tώρα να λέμε ότι ΑΚΟΥΜΕ διαφορές στον ήχο μεταξύ σύγχρονων καρτών ήχου (όχι ηχείων) ακούγεται κάπως...κάπως...

P.S: Εξαιρείται ο vasilios_n του οποίου τα αυτιά έχουν φτάσει σε...βιονικά επίπεδα!

• Like 1
Δημοσ.

"Tώρα να λέμε ότι ΑΚΟΥΜΕ διαφορές στον ήχο μεταξύ σύγχρονων καρτών ήχου (όχι ηχείων) ακούγεται κάπως...κάπως..."

Aυτό ακριβώς.

• Like 2
Δημοσ.

Αποκλείετε μια κάρτα ήχου να εισάγει θόρυβο ή να μπορεί να βγάλει πιο δυνατό και καθαρό ήχο από μια άλλη? Μην ξεχνάμε ότι είμαστε στο low end δεν συγκρίνουμε μια 3000€ με μια άλλη που κάνει 2500€, συγκρίνουμε την ανύπαρκτη της mobo με μια dedicated, πάντως για την ιστορία αν δεν ακούσεις υπό ίδιες συνθήκες 2 διαφορετικά πράγματα για να το συγκρίνεις μεταξύ τους δεν ξέρεις….. μου φαίνετε περίεργο να μην έχεις ακούσει τα ίδια ηχεία με δυο διαφορετικές κάρτες και για του λόγου το αληθές μπορείς να δοκιμάσεις.

• Like 2
Δημοσ.

Είχα για χρόνια Soundblaster Audigy SE, και την άλλαξα όταν μου κάηκε με Asus Xonar DG.

Είδα εμφανέστατη διαφορά, όχι απαραίτητα προς το καλύτερο ή χειρότερο, απλά είχε αλλάξει ο ήχος.

Ήταν πιο ξερός, με λιγότερο μπάσο, κάτι που δε σημαίνει βέβαια ότι είναι χειρότερος, αφού μπορεί να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Τώρα τι λέτε εσείς...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας που το φτάσαμε μέχρι εδώ, λοιπόν.

ΑΝ κάποιος αντιληφθεί διαφορές στον ήχο κάποιων απλώς μέτριων ηχείων οδηγούμενων από μέτρια ενισχυτάκια, τότε πάει να πει πως ο ηχητικός χαρακτήρας των καρτών ήχου ήταν τελείως διαφορετικός. Ούτε καλύτερη ή μία από την άλλη, ούτε τίποτα.

Ναι, φυσικά και υπάρχουν κάποια references, πχ σηματοθορυβικό επίπεδο, όσο υψηλότερο, τόσο καλύτερα, αλλά ΚΑΙ ΠΑΛΙ αυτό δεν κάτι από μόνο του, δεν είναι σημείο υπεροχής αφ' εαυτού στην πράξη.

Μια καλή κάρτα ήχου έχει πραγματικό νόημα όταν συνοδεύεται από έναν καλό ενισχυτή που οδηγεί καλά ηχεία. Αλλά ΚΑΙ ΠΑΛΙ, σε πολλές περιπτώσεις, το τι αρέσει και τι όχι στον καθένα είναι τελείως υποκειμενικό.

Οπότε... δεν ξέρω...

Για πείτε και σεις, τι σκέφτεστε πάνω στο θέμα;

Επεξ/σία από Navu
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...