Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ευχαριστω! με τα μεταφορικα θα βγει 10 ευρω παραπανω. θεωρεις οτι αξιζουν τα 25 ευρω σε σχεση με τα πρωτα genius 2.1 που παραθεσα πιο πανω (που ειναι και σε προσφορα)? θα σε κουραζε να μου πεις το λογο; να σημειωσω πως η ενταση που εχουν ειναι κριτηριο για μενα. δεν θα ηθελα δηλαδη να εχουν μικροτερη ενταση απο τα logitech που εχω τωρα

Νομιζα οτι εισαι Αθηνα. Μπορεις να τα παρεις απο e-shop http://www.e-shop.gr/edifier-studio-r1280t-20-system-p-PER.811377

Δεν μπορω να ξερω αν θα σε καλυψουν σε ενταση. Δεν ξερω ποσο δυνατα παιζουν τα ηχεια που εχεις τωρα και δεν ξερω αν τα edifier παιζουν πιο δυνατα.

Τα ηχεια που εχεις τωρα παντως δεν ηταν καθολου ασχημα την εποχη τους και δεν νομιζω οτι με ηχεια της κατηγοριας κατω των 60ευρω θα κανεις αναβαθμιση η απλα ανανεωση (χωρις να αποκλειω και την πιθανοτητα να κανεις υποβαθμιση)

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

οκ. ευχαριστω. τα watt αντιπροσωπευουν την ενταση. αρα καταλαβαινω πως οποιαδηποτε ηχεια (2.0, 2.1,...) των 40 watt θα εχουν μεγαλυτερη ενταση απο οποιαδηποτε ηχεια των 30 watt. υπαρχει καποια εξαιρεση σε αυτον τον κανονα;

Συμφωνα με την εμπειρια σας, οι κατασκευαστες δηλωνουν τα πραγματικα νουμερα;

ΔΕΝ ρωταω άλλα  :mellow:

Δημοσ.

οκ. ευχαριστω. τα watt αντιπροσωπευουν την ενταση. αρα καταλαβαινω πως οποιαδηποτε ηχεια (2.0, 2.1,...) των 40 watt θα εχουν μεγαλυτερη ενταση απο οποιαδηποτε ηχεια των 30 watt. υπαρχει καποια εξαιρεση σε αυτον τον κανονα;

Συμφωνα με την εμπειρια σας, οι κατασκευαστες δηλωνουν τα πραγματικα νουμερα;

ΔΕΝ ρωταω άλλα  :mellow:

Δεν θα μπορούσες να πέφτεις περισσότερο έξω όσον αφορά την εκτίμησή σου περί watt και έντασης...

Τα watt δεν δηλώνουν τίποτα για τίποτα, ΜΗΝ το ψάχνεις ποιο σύστημα παίζει πιο δυνατά, είναι τόσοι πολλοί οι παράγοντες που χάνεται η μπάλα. ΓΕΝΙΚΩΣ, μην δίνεις καμία σημασία στα τεχνικά των κατασκαυστών περί ισχύος κτλ, απλά θεώρησε πως ΟΛΑ τα συστήματα παίζουν αρκούντως δυνατά και χορταστικά για την εκάστοτε χρήση.

• Like 2
Δημοσ.

οκ. ευχαριστω. τα watt αντιπροσωπευουν την ενταση. 

Eιπωθηκε ηδη αλλα θα το επαναλαβω κι εγω. Οχι. Τα watt δεν αντιπροσωπευουν την ενταση.

Η ενταση εξαρταται απο τον συνδυασμο συνεχους ισχυος του ενισχυτη (watt RMS) και ευαισθησιας του ηχειου (db/W/m).

Kανενα απο αυτα τα δυο στοιχεια δεν μας τα δινει με ακριβεια ο κατασκευαστης αυτων των ηχειων (γενικοτερα αυτης της κατηγοριας) γιατι το κοινο στο οποιο απευθυνονται θα τα εβλεπε σαν Κινεζικα.

Και επειδη η ενταση οπως την καταλαβαινει το αυτι δεν εχει καμια σχεση με τους αριθμους οπως εχουμε συνηθισει να τους βλεπουμε ειναι πολυ δυσκολο να καταλαβει καποιος που δεν ειναι μυημενος τι σημαινουν αυτα τα νουμερα.

Η διαφορα απο τα 10 στα 20 Watt δεν ειναι διπλασια ενταση. Ειναι 3db διαφορα. Ο εγκεφαλος αντιλαμβανεται ως διπλασια ενταση μια διαφορα της ταξης των 10db περιπου.

Πρακτικα τα ηχεια αυτης της κατηγοριας ειναι φτιαγμενα για να παιζουν σε λογικες εντασεις σε κοντινη αποσταση και δεν ειναι φτιαγμενα για να κανεις παρτυ στο σπιτι.

• Like 2
Δημοσ.

παιδια σας ευχαριστω ολους. τελικα σας ακουσα και παρηγγειλα τα edifier:  http://www.e-shop.gr/edifier-studio-r1280t-20-system-p-PER.811377  !

θα εεκφρασω και την προσωπικη μου -τελείως ερασιτεχνική- αποψη σε σχεση με τα logitech που ηδη εχω οσονούπω!

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.. εν τελει μετα απο καιρο , αγορασα σε προσφορα τα 

http://www.e-shop.gr/genius-sw-hf21-1700-classical-wood-subwoofer-speaker-system-p-PER.570149

οπως προτεινουν αρκετοι εδω.

Το θεμα μου λοιπον ειναι οτι ενω τα εχω συνεχως ενεργοποιημενα και δεν τα κλεινω απο τον on/off διακοπτη που εχουν πισω απο το woofer (αυξομειωνο απο το πληκτρολογιο το volume εχοντας τα παντα στο τερμα) οταν ειναι τελειως χαμηλωμενα και προσθετω ενα + ηχο κανουν ενα θορυβο περιεργο , ενα ''τακ'' και αν το ξαναχαμηλωσο τελειως και μετα αυξησω παλι το ξανακανουν συνεχεια..

Υπαρχει καποιος που να ξερει γιατι γινεται αυτο και αν μπορω να κανω κατι.. ?

Ευχαριστω !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

http://www.e-shop.gr/genius-sw-hf21-1700-classical-wood-subwoofer-speaker-system-p-PER.570149

Το θεμα μου λοιπον ειναι οτι ενω τα εχω συνεχως ενεργοποιημενα και δεν τα κλεινω απο τον on/off διακοπτη που εχουν πισω απο το woofer (αυξομειωνο απο το πληκτρολογιο το volume εχοντας τα παντα στο τερμα) οταν ειναι τελειως χαμηλωμενα και προσθετω ενα + ηχο κανουν ενα θορυβο περιεργο , ενα ''τακ'' και αν το ξαναχαμηλωσο τελειως και μετα αυξησω παλι το ξανακανουν συνεχεια..

Ευχαριστω !

Κατσε λιγο γτ δεν κατάλαβα, έχεις τα ηχεία ρυθμιζμένα σε φουλ ένταση μόνιμα και μετά παίζεις από την ένταση των Windows?

Επεξ/σία από WalkerSW
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω !

Μηπως ακους παρασιτα;; Συνδεσε τα σε ενα κινητο να δεις...αν δεν ακουγεται κατι, ειναι παρασιτα..το κανει και σε μενα οταν σκρολλαρω σε σελιδες και ειναι λιγο ενοχλητικο μπορω να πω!

Δημοσ.

Τι διαφορα εχει να παρει κανεις 2 αντι για 2.1;

Αν και αναφέρεται στον οδηγό στο πρώτο ποστ....

Τα 2.0 ειναι music oriented

Τα 2.1 λογο πιο έντονου μπασου είναι για all around χρήση με κλίση προς τις ταινίες και τα παιχνίδια... Ειδικότερα στα φθηνότερα 2.1 συστηματα που δεν είναι και πολύ ισσοροπημένα στην μουσική μπορεί να χαλασουν το τελικό αποτέλεσμα διοτι το μπασο μπορει να καλύψει τα πάντα...

• Like 1
Δημοσ.

Κατσέλη δεν κατάλαβα, έχει τα ηχεία ρυθμιζόμενο σε φουλ ένταση μόνιμα και μετά παίζεις από την ένταση των Windows?

Ναι.. τα εχω παντα στο τερμα και μετα αυξομειωνο απο τα windows.

Δημοσ.

Ναι.. τα εχω παντα στο τερμα και μετα αυξομειωνο απο τα windows.

Αυτο είναι οτι χειροτερο μπορεις να κανεις...... Για αυτό έχεις και αυτό το εκνευριστικό sound spike όταν ανεβάζεις την ένταση των windows απο το μηδέν.... Ασε που μπορεί να κανεις και ζημιά στα ηχεία

Το ορθό για να παιζεις χωρίς παραμορφώσεις κτλ ειναι 75% - 80% μόνιμα απο windows (εξαρτάται βέβαια και απο την κάρτα) και απο εκεί και πέρα να ρυθμίζεις αποκλειστικά απο το ρυθμιστικό των ηχεία έως μαξ 70-75% της μεγιστης έντασης τους...

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή 100% στα Windows είναι σίγουρα λάθος;

Λάθος δεν ξέρω, αλλά είναι σίγουρα παραμόρφωση. Οπότε, όταν όλα τα υπόλοιπα ρυθμιστικά είναι επίσης στην τσίτα, απλά γίνεται η φάση παραμόρφωση2 .

Δημοσ.

Ψάχνω ηχεία max 60€ για θέαση ταινιών κατά κύριο λόγο με χρήση laptop.Ο χώρος είναι περιορισμένος και ψάχνω κάτι μικρό σε διαστάσεις.Τα Edifier M2280 κάνουν ή πληρώνεις την σχεδίαση;Κοιτάω και Genius sp-hf1250b αλλά μου φαίνονται αρκετά ογκώδη για τον χώρο που τα θέλω.Τα 2.1 μάλλον τα απορρίπτω λόγω χώρου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...