Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

ΔΕΝ υπάρχει μεγαλύτερο hype και ΠΑΠΑΤΖΑ ΟΛΚΗΣ από αυτή με τα καλώδια ήχου, τόσα με τα interconnects, όσο και με τα καλώδια ηχείων. Ακόμη και στο πολύ απαιτητικό car-audio, έχει αποδειχθεί πολλάκις και περίτρανα πως όλα αυτά είναι απλά και μόνο ευφυήματα του marketing για τρελές πωλήσεις, φύκια για μεταξωτές κορδέλες, τραγικές παραπλανήσεις...

Πάρτε κανονικά καλωδιάκια του Θεού που απλά ξεφεύγουν από την κατηγορία "μπουγαδόσχοινο" και όλα ΟΚ. Την παρεμβολή άμα είναι να τη φας, την τρως, δεν σε σώσει ούτε RCA με 32πλή θωράκιση με βύσματα οσμίου και προστατευτική επίστρωση από απολεπισμένο δέρμα ανακόντα Νείλου... ;) :P

Τα καλωδια ειναι και αυτα μερος του κυκλωματος ειτε μιλαμε για interconnect ειτε για καλωδιο ηχειων και φυσικα παιζουν και αυτα τον ρολο τους. Θα συμφωνησω 100% για το hype αλλα δεν θα παραγνωρισω το γεγονος οτι αναλογα την περιπτωση (αναλογα την σχεδιαση των κυλωματων που συνδεονται με αυτα τα καλωδια) υπαρχουν ακουστες διαφορες σε επιπεδο απαιτητικης ακροασης (αλλα μονο εκει).

• Like 2
Δημοσ.

Δεν θα διαφωνήσω πως ίσως υφίστανται ακουστικές διαφορές, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ για τις εταιρίες έχω παράδειγμα με RCA της ίδιας εταιρίας όπου o 10 ΦΟΡΕΣ φτηνότερος τύπος Α ήταν μόλις 1 πόντο πίσω στη γενική ηχητική αξιολόγιση με σύγκριση με το πανάκριβο αδερφάκι του (27 στα 30 για το φτηνό, 28 στα 30 για το ακριβό...). Και δεν μιλάμε για μεμονωμένη περίπτωση, κάθε 4-5 χρόνια που γίνεται μια τέτοια μεγάλη συγκριτική δοκιμή, σκάνε πολλά λαυράκια... ;)

Κατά τα άλλα, τα μόνα καλώδια που ξέφυγαν από το 98% των παρεμβολών, ήταν 2 πανάκριβα Kimber (των 300€ το μέτρο) χωρίς απολύτως ΚΑΜΙΑ θωράκιση και ακριβώς πίσω τους το φτηνό εν λόγω RCA των 17€ (επίσης χωρίς απολύτως καμία θωράκιση). Τα "θωρακισμένα" πήραν κάτι τεράστιους πούλους, πραγματική θλίψη τόσα λεφτά για το τίποτα.

Όσο "φλου" και να είναι αυτά, όσο biased και να είναι η δοκιμή, ε, κάτι μου λένε. Θεωρώ πως από ένα σημείο και πέρα (μιλώντας πάντα για "μέσους χρήστες") δεν υπάρχει λόγος για ακρότητες οποιουδήποτε είδους.

Αν θες να ακούς καλύτερα, πάρε καλύτερα ηχεία ή/και καλύτερο ενισχυτή.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν θα διαφωνήσω πως ίσως υφίστανται ακουστικές διαφορές, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ για τις εταιρίες έχω παράδειγμα με RCA της ίδιας εταιρίας όπου o 10 ΦΟΡΕΣ φτηνότερος τύπος Α ήταν μόλις 1 πόντο πίσω στη γενική ηχητική αξιολόγιση με σύγκριση με το πανάκριβο αδερφάκι του (27 στα 30 για το φτηνό, 28 στα 30 για το ακριβό...). Και δεν μιλάμε για μεμονωμένη περίπτωση, κάθε 4-5 χρόνια που γίνεται μια τέτοια μεγάλη συγκριτική δοκιμή, σκάνε πολλά λαυράκια... ;)

Κατά τα άλλα, τα μόνα καλώδια που ξέφυγαν από το 98% των παρεμβολών, ήταν 2 πανάκριβα Kimber (των 300€ το μέτρο) χωρίς απολύτως ΚΑΜΙΑ θωράκιση και ακριβώς πίσω τους το φτηνό εν λόγω RCA των 17€ (επίσης χωρίς απολύτως καμία θωράκιση). Τα "θωρακισμένα" πήραν κάτι τεράστιους πούλους, πραγματική θλίψη τόσα λεφτά για το τίποτα.

Όσο "φλου" και να είναι αυτά, όσο biased και να είναι η δοκιμή, ε, κάτι μου λένε. Θεωρώ πως από ένα σημείο και πέρα (μιλώντας πάντα για "μέσους χρήστες") δεν υπάρχει λόγος για ακρότητες οποιουδήποτε είδους.

Αν θες να ακούς καλύτερα, πάρε καλύτερα ηχεία ή/και καλύτερο ενισχυτή.

Aς μην τρωμε τον χωρο εδω για τα καλωδια, απλα ενημερωτικα, τα αποτελεσματα του καθε review καλωδιων εξαρτωνται αμεσα απο το συστημα το οποιο συνδεουν.

Προσωπικα τα θεωρω τα πιο αχρηστα και ανευ σημασιας reviews που μπορει να υπαρξουν ποτε.

Τα καλωδια λανθασμενα εμφανιζονται απο τους διαφορους reviewers να εχουν απο μονα τους καποιο ηχητικο χαρακτηρα.

Αυτο απλα δεν ισχυει.

Αυτο που συμβαινει ειναι οτι λογω των τεχνικων χαρακτηριστικων τους επηρεαζουν την συμπεριφορα των συστηματων που συνδεουν αλλα ο ηχητικος χαρακτηρας που θα προσδωσουν δεν ειναι συγκεκριμενος αλλα αλλαζει καθε φορα αναλογα με την επιδραση που εχουν στο εκαστοτε συστημα (και τα εκατομυρια συνδυασμων που μπορει να υπαρχουν).

Σε αυτον τον τομεα πχ ειχα παραδεχτει την NAIM που ολα της τα συστηματα τα πουλαει πακετο με τα δικα της καλωδια αφου ειναι απο τις λιγες εταιριες που αναγνωριζει την ουσιαστικη σημασια του καλωδιου. Οτι δηλαδη αποτελει μερος του κυκλωματος πηγης-προενισχυτη και ενισχυτη-ηχειου και δεν ειναι θεμα καλυτερου η χειροτερου αλλα απλα προβλεψιμου και μετρησιμου σαν συνολο.

Δημοσ.

Ρε παιδιά έλεος, έγραψε κάποιος μια  λαλακία και γεμίζουμε το νήμα μ' ένα σωρό άχρηστα για το θέμα του πράματα!

Δημοσ.

Καλημέρα. Περιμένω τα parts απο το καινούργιο gaming pc και έχω μόνο κάτι ηχεία Logitech που είχα κερδίσει 2 χρόνια πριν και συγκεκριμένα αυτά--> https://www.skroutz....itech-Z120.html

Θα ήθελα να πάρω κάτι οικονομικό αλλά όμορφο και ποιοτικό.  Για πείτε καμία ιδέα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα. Περιμένω τα parts απο το καινούργιο gaming pc και έχω μόνο κάτι ηχεία Logitech που είχα κερδίσει 2 χρόνια πριν και συγκεκριμένα αυτά--> https://www.skroutz.gr/s/337896/Logitech-Z120.html

Θα ήθελα να πάρω κάτι οικονομικό αλλά όμορφο και ποιοτικό.  Για πείτε καμία ιδέα.

2.0

Edifier Studio 980T

Genius SP-HF800A

2.1

Genius SW-HF2.1 1205

Genius SW-HF2.1 1700

P.S: Και διέγραψε το προηγούμενο post σου με τα τεράστια γράμματα...

Επεξ/σία από zacharis1955
Δημοσ.

Γειά σας. 

Πρίν ~7 χρόνια είχα αγοράσει τα Creative T6100 5.1 (κάπου στα 50ε). Ακόμα δουλεύουν μια χαρά και ειμαι ευχαριστημένος για τα χρήματα που έδωσα τότε. Όμως δεν έχω εμπειρία με ηχεία οπότε δεν μπορώ να ξέρω αν θα μπορούσε ο ήχος να ειναι σημαντικά καλύτερος.

Το δωμάτιο είναι μικρό και ποτέ δεν τα βάζω δυνατά λόγω πολυκατοικίας. Οπότε νομίζω με ενδιαφέρει η εμπειρία και όχι η ένταση που μπορούν να βγάλουν.

Σκέφτομαι να πάρω καινούργια και καλύτερης ποιότητας. Το 5.1 αν και βοηθάει στα παιχνίδια - δεν με ενθουσίασε η αλήθεια ειναι. Επίσης θα εξοικονωμήσω χώρο διότι το ένα rear το έχω σε καρέκλα δίπλα μου.

Παρατηρώ οτι προτείνετε τα Genius 2.1 1700 πολύ συχνά. Και αυτά στα 50ε.

Τα ερωτήματα μου είναι:

1) Η εμπειρία που θα έχω συγκριτικά με τα creative θα είναι σημαντικά καλύτερη; (μουσική / παιχνίδια στο PC). Δεν έχουν tweeter κατι που είχαν τα creative. Μήπως ο ήχος βγαινει μουντός;

Στα 5.1 βλέπω τα Genius 4600,4500,4800. 

2)Εχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους;

Ποιοτηκά τα ίδια με τα 1700 απλά σε 5.1;

3) Απο την άλλη φοβάμαι την μετάβασε σε 2.1 μήπως τη μετανιώσω τελικά;

4) προτείνετε και άλλα αν έχετε κατα νου.

Budget 150e - Αθήνα.

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Γειά σας. 

Πρίν ~7 χρόνια είχα αγοράσει τα Creative T6100 5.1 (κάπου στα 50ε). Ακόμα δουλεύουν μια χαρά και ειμαι ευχαριστημένος για τα χρήματα που έδωσα τότε. Όμως δεν έχω εμπειρία με ηχεία οπότε δεν μπορώ να ξέρω αν θα μπορούσε ο ήχος να ειναι σημαντικά καλύτερος.

Το δωμάτιο είναι μικρό και ποτέ δεν τα βάζω δυνατά λόγω πολυκατοικίας. Οπότε νομίζω με ενδιαφέρει η εμπειρία και όχι η ένταση που μπορούν να βγάλουν.

Σκέφτομαι να πάρω καινούργια και καλύτερης ποιότητας. Το 5.1 αν και βοηθάει στα παιχνίδια - δεν με ενθουσίασε η αλήθεια ειναι. Επίσης θα εξοικονωμήσω χώρο διότι το ένα rear το έχω σε καρέκλα δίπλα μου.

Παρατηρώ οτι προτείνετε τα Genius 2.1 1700 πολύ συχνά. Και αυτά στα 50ε.

Τα ερωτήματα μου είναι:

1) Η εμπειρία που θα έχω συγκριτικά με τα creative θα είναι σημαντικά καλύτερη; (μουσική / παιχνίδια στο PC). Δεν έχουν tweeter κατι που είχαν τα creative. Μήπως ο ήχος βγαινει μουντός;

Στα 5.1 βλέπω τα Genius 4600,4500,4800. 

2)Εχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους;

Ποιοτηκά τα ίδια με τα 1700 απλά σε 5.1;

4) προτείνετε και άλλα αν έχετε κατα νου.

Budget 150e - Αθήνα.

Ευχαριστώ πολύ!

2.1

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200023627

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200015566 ή http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200027890

5.1

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=34237&cat=32

• Like 1
Δημοσ.

Γειά σας. 

Πρίν ~7 χρόνια είχα αγοράσει τα Creative T6100 5.1 (κάπου στα 50ε). Ακόμα δουλεύουν μια χαρά και ειμαι ευχαριστημένος για τα χρήματα που έδωσα

Αφού δουλεύουν απενεργοποίησε τα πίσω ηχεία και το κεντρικό και χρησιμοποιήσετα λίγο καιρό, κάνε και τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να βγάζουν δικαναλο ήχο, δες πως είναι και ανάλογα με το αν σου αρέσει πράττεις.

• Like 1
Δημοσ.

Θεωρείς πώς όλα αυτά υπερέχουν σε ποιότητα ήχου αυτά που έχω τώρα; Ωστε να δικαιολογουν την τιμή τους;

Δημοσ.

Θεωρείς πώς όλα αυτά υπερέχουν σε ποιότητα ήχου αυτά που έχω τώρα; Ωστε να δικαιολογουν την τιμή τους;

Nαι...

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα σας.

Θα ήθελα παρακαλώ την γνώμη σας για την επιλογή ηχείων για αναλογική σύνδεση σε κάρτα ήχου ASUS

Η χρήση είναι καθαρά για μουσική (flac η MP3 καλής ποιότητας), και ταλαντεύομαι ανάμεσα στα 

multimedia Edifier R2000DB και στα  monitors M-Audio BX5 D2

Ο χώρος είναι περίπου 35τμ. Φυσικά σεβόμενος την γνώμη σας κάθε πρότασή σας σε αυτό περίπου το κόστος 

είναι δεκτή. Διάλεξα 2.0 και όχι 2.1 γιατί πιστεύω ότι τα 2.1 θα έχουν πιο πολύ "θόρυβο" και διορθώστε μα αν δεν είναι έτσι...

Ευχαριστώ

:-)

Αν βρίσκεσαι στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη ή σε μεγάλη πόλη, υπάρχει πιθανότητα να μπορέσεις να ακούσεις οικονομικά studio monitors (120-150 ευρώ), σε εκθέσεις καταστημάτων εξειδικευμένων για μηχανήματα ήχου. Σαν αυτά που σου προτάθηκαν ή ανάλογα. Ενδεικτικά δες αυτά που υπάρχουν στις σελίδες του skroutz.gr ή του bestprice.gr (τον Αύγουστο δυσκολεύουν τα πράγματα, λόγω διακοπών). Επίσης δες προτάσεις που υπάρχουν στις σελίδες και στις λίστες των εξειδικευμένων περιοδικών ήχου - εικόνας. 

Δημοσ.

Σχετικά με τα Edifier S330D είδα στο manual  οτι τα καλώδια που βγαίνουν και πάνε στο PC αναφέρονται ως 3.5mm to RCA (βλέπω οτι τα 2 ενώνονται και γίνονται ένα καλώδιο που πάει στην κάρτα ήχου). Η κάρτα μου (creative x-fi xtremegamer) έχει 3 αναλογικές εισόδους και όχι κάτι που να λέει RCA. Οπότε πώς μπορώ να κάνω τη συνδεσμολογία;  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...