Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι εννοεις οτι ειναι αχρηστα εντελώς

Mε ελάχιστα παραπάνω αγοράζεις σοβαρά ηχεία!

Logitech σε ηχεία δεν υπάρχει πλέον!

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα

Όντας μουσικόφιλος, σκεφτόμαι να αρχίσω να ακούω λίγο καλύτερα τη μουσική και να αντικαταστήσω το φτωχό πλην τίμιο Link.png Site: SoundStation2 που είχα πάρει επί εποχής PS2 :P
Λέω φτωχό πλην τίμιο, γιατί συγκριτικά με ότι σετάκι είχα ακούσει κατά καιρούς σε φίλους/γνωστούς από εδώ κι εκεί μου ακούγεται αρκετά καλύτερα (τύπου Logitech ~50€) και γενικά, για τα λεφτά του πάντα, μου φαίνεται οκ. Καλά αυτά τα Logitech ποτέ δεν τα συμπάθησε το αυτί μου, ακόμα και τα πιο ακριβά μοντέλα. Κλείνω την παρένθεση.

Ο χώρος ~35τ.μ. αλλά εντελώς untreated και "κακός", γι'αυτό κι ενώ σκεφτόμουν μήπως κάνω κίνηση προς Hi-Fi με ενισχυτή/ηχεία και budget ~800-1000€, μάλλον θα το αφήσω για αργότερα και προς το παρόν λέω να κινηθώ σε ρηχά νερά και σχετικά φτηνά nearfield monitor.

Αυτά που κοιτάζω και σκέφτομαι είναι τα M-Audio AV40, τα οποία τα έχει ένας φίλος και μου τα πρότεινε.
Βέβαια έχει την πιο παλιά έκδοση με το Bass Boost switch στο πίσω μέρος.
Δεν έχω την ευκαιρία να τα ακούσω προσωπικά στον χώρο του, καθότι μένουμε μακρυά σε άλλες πόλεις.

Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο σε παραπλήσια τιμή ή γενικά κάποια άλλη πρόταση/παρατήρηση;

Πιστεύετε θα αναβαθμίσω σημαντικά τον ήχο, όπως περιμένω;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα

Όντας μουσικόφιλος, σκεφτόμαι να αρχίσω να ακούω λίγο καλύτερα τη μουσική και να αντικαταστήσω το φτωχό πλην τίμιο Link.png Site: SoundStation2 που είχα πάρει επί εποχής PS2 :P

Λέω φτωχό πλην τίμιο, γιατί συγκριτικά με ότι σετάκι είχα ακούσει κατά καιρούς σε φίλους/γνωστούς από εδώ κι εκεί μου ακούγεται αρκετά καλύτερα (τύπου Logitech ~50€) και γενικά, για τα λεφτά του πάντα, μου φαίνεται οκ. Καλά αυτά τα Logitech ποτέ δεν τα συμπάθησε το αυτί μου, ακόμα και τα πιο ακριβά μοντέλα. Κλείνω την παρένθεση.

Ο χώρος ~35τ.μ. αλλά εντελώς untreated και "κακός", γι'αυτό κι ενώ σκεφτόμουν μήπως κάνω κίνηση προς Hi-Fi με ενισχυτή/ηχεία και budget ~800-1000€, μάλλον θα το αφήσω για αργότερα και προς το παρόν λέω να κινηθώ σε ρηχά νερά και σχετικά φτηνά nearfield monitor.

Αυτά που κοιτάζω και σκέφτομαι είναι τα M-Audio AV40, τα οποία τα έχει ένας φίλος και μου τα πρότεινε.

Βέβαια έχει την πιο παλιά έκδοση με το Bass Boost switch στο πίσω μέρος.

Δεν έχω την ευκαιρία να τα ακούσω προσωπικά στον χώρο του, καθότι μένουμε μακρυά σε άλλες πόλεις.

Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο σε παραπλήσια τιμή ή γενικά κάποια άλλη πρόταση/παρατήρηση;

Πιστεύετε θα αναβαθμίσω σημαντικά τον ήχο, όπως περιμένω;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας :)

Yπάρχουν πλέον ένα σωρό από αρκετά έως πολύ καλύτερα από τα ψιλοξεπερασμένα M-Audio AV40:

Edifier R1000TCN

Edifier Studio 980T

Alesis Elevate 3

Edifier R1280T

Edifier R1600TIII

Microlab B-77

Edifier R1700BT

Mackie CR3

Mackie CR4

Tannoy Reveal 402

Επεξ/σία από zacharis1955
Δημοσ.

Κατ'αρχήν ευχαριστώ για την απάντηση :)
Αν και μια απλή παράθεση από 9 μοντέλα μάλλον πιο πολύ με μπέρδεψε παρά με βοήθησε :P
Όπως και να'χει όταν βρω λίγο χρόνο θα κάτσω να τα κοιτάξω κι εγώ
Κάποιο σχόλιο για τα M-Audio AV40 που ήταν η δική μου επιλογή συγκριτικά με τα υπόλοιπα;

Δημοσ.

...

Κάποιο σχόλιο για τα M-Audio AV40 που ήταν η δική μου επιλογή συγκριτικά με τα υπόλοιπα;

Ξεπερασμένα, υπάρχουν πλέον ένα σωρό τέτοιου τύπου ηχεία από αρκετά έως πολύ καλύτερα, πολλά απ' αυτά και φθηνότερα!

Δημοσ.

Ξεπερασμένα, υπάρχουν πλέον ένα σωρό τέτοιου τύπου ηχεία από αρκετά έως πολύ καλύτερα, πολλά απ' αυτά και φθηνότερα!

Ξεπερασμένα ως προς τι; Γιατί δεν μιλάμε για smartphones π.χ.

Για παράδειγμα ο διάδοχος τους, τα AV42 θεωρούνται γενικά χειρότερα ενώ στα χαρτιά φαίνονται καλύτερα

Αν δεις κριτικές στο Amazon π.χ. κατόχων των AV40 που αγόρασαν μετά τα AV42, τα τελευταία τους φαίνονται σαν φτηνές απομιμήσεις των AV40 και δεν αναφέρονται μόνο στην ποιότητα κατασκευής

Από τις προτάσεις σου κρατάω για λίγο περισσότερο ψάξιμο τα

Mackie CR4

Edifier R1600TIII (Από όλα τα Edifier που πρότεινες να υποθέσω είναι τα καλύτερα ;)

Alesis Elevate 5 (όχι τα 3 που πρότεινες γιατί δεν θα ήθελα 3" woofer)

Tannoy Reveal 402 (Αν και ξεφεύγουν κάπως στην τιμή)

Microlab B-77

Αν ήθελες να πεις δύο λόγια για το τι να περιμένω από το καθένα, πως συγκρίνονται κτλ θα με βοηθούσε

Δημοσ.

λοιπόν..... βοήθεια έχω τα z2300 οι δορυφόροι παρέδωσαν πνεύμα μετά απο τόσα χρόνια στο τέρμα 

ψάχνω να τα αντικαταστησω με κάποια αντιστοιχα η και καλύτερα και να καταρτίσω το sub και τον ενισχυτή τους 

έχετε καμία ιδέα ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λοιπόν..... βοήθεια έχω τα z2300 οι δορυφόροι παρέδωσαν πνεύμα μετά απο τόσα χρόνια στο τέρμα 

ψάχνω να τα αντικαταστησω με κάποια αντιστοιχα η και καλύτερα και να καταρτίσω το sub και τον ενισχυτή τους 

έχετε καμία ιδέα ?

Dynavox TG-1000B

http://www.emimikos.gr/TG-1000B-BL/ (εγώ τα έχω αγοράσει από ΄δώ: https://www.amazon.it/dp/B0012B3EU4/ref=wl_it_dp_o_pd_nS_ttl?_encoding=UTF8&colid=8I1HCXIE5J4U&coliid=I1RT8SHAT7IIM6)

Magnat Monitor Supreme 102

https://www.skroutz.gr/s/4148170/Magnat-Monitor-Supreme-102.html

Taga Harmony TAV-806S

http://www.soundimage.gr/search.php?orderby=position&orderway=desc&search_query=Taga+Harmony+TAV-806S+

Eltax Shine 2

http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia-hi-fi/ixeia-vasis-vivliothikis/eltax-shine-2-black--timi.html

Δημοσ.

τα MagnatMonitorSupreme102 μου κλείνουν το μάτι , απλά τα συνδέω πάνω στην έξοδο τον ηχείον του sub 

Δημοσ.

Alesis Elevate 3 vs Genius SP HF1800A ?? Ποιο από τα δύο ηχεία πιστεύεται ότι είναι καλύτερο?? Αν μπορείται πείτε μου τις όποιες διαφορές έχουν, ευχαριστώ!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. τα MagnatMonitorSupreme102 μου κλείνουν το μάτι , 

2. απλά τα συνδέω πάνω στην έξοδο τον ηχείον του sub 

1. Kαι 'γώ αν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο (που δεν θα το έκανα) αυτά θ' αγόραζα βασικά λόγω μεγάλης ευαισθησίας (93 dB)...

2. Ναι, (θα σου χρειαστούν και δύο τέτοια καλώδια: http://www.ebay.co.uk/itm/1-5M-RCA-PHONO-24ST-SPEAKER-BARE-WIRE-EXTENSION-CABLE-5-1-7-1-B-amp-O-SURROUND-SOUND-/251986649480?#shpCntId) αλλά αντί να κάνεις "πειράματα" γιατί δεν παίρνεις με κάτι παραπάνω τα σίγουρα καλύτερα Edifier S330D (http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200015566) να τελειώνεις?

Alesis Elevate 3 vs Genius SP HF1800A ?? Ποιο από τα δύο ηχεία πιστεύεται ότι είναι καλύτερο?? Αν μπορείται πείτε μου τις όποιες διαφορές έχουν, ευχαριστώ!!

Genius SP HF1800A

• Like 3
Δημοσ.

απλά θέλω να αντικαταστησω τους δορυφόρους

Δεν μπορείς να αντικαταστησεις έτσι απλά τους δορυφόρους! Σε πρώτη φαση πρέπει να δεις τι σηκώνει ο ενισχυτής των logitech από άποψη ohm, watt κτλ!

Από εκεί και πέρα πρέπει να μάθεις αν ο ενισχυτής κόβει τις χαμηλές συχνότητες πριν στείλει τον ήχο στους δορυφόρους.Που είναι πολύ πιθανό να τις κόβει λόγο ενσωματωμένου sub. Αν τις κόβει τότε το να αντικαταστησεις τους midrange δορυφόρους με full range ηχεία δεν έχει απολύτως κανένα νόημα! Είναι σαν να χάνεις το μισό ηχείο!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To έχουν κάνει και άλλοι αυτό που θέλει να κάνει ο @"nikos" χρησιμοποιώντας για satellites τα Sony SS-B1000 (8Ω  Impedance / 120W Max Input Power /  87 dB Sensitivity / 80-50.000 Hz Frequency Response), δε ξέρω όμως αν αξίζει και κατά πόσο αξίζει τελικά τον κόπο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...