Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Θα ήθελα, αν γνωρίζει κάποιος ή έχει στην κατοχή του αυτά http://www.athensproaudio.gr/el/fostex-pm-04-n-pair.html, μια γνώμη. Δεν έχω ποτέ ξανά στο παρελθόν χρησιμοποιήσει ή ακούσει από κοντά, ηχεία monitor. Επειδή όμως είμαι στην αναζήτηση για την αναβάθμιση στο κομμάτι του ήχου, σκέφτομαι την αγορά ενός τέτοιου ζεύγους ηχείων, και στο μέλλον πιθανόν, την αγορά ενός dac. 

Ηχεία του Θεού είναι και τα "monitor", τουλάχιστον όσα πωλούνται ως pc-speakers. Τραγικό να μιλάμε για dac, monitors, πιστότητα ηχογράφισης και ιστορίες για αγρίους τη στιγμή που τον ήχο, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, τον καθορίζουν τα GTP built-in ενισχυτάκια...

..αλλά ας μην την ξύσω κι αυτή την πληγή.

Καλημέρα!

• Like 1
  • Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Θα ήθελα, αν γνωρίζει κάποιος ή έχει στην κατοχή του αυτά http://www.athensproaudio.gr/el/fostex-pm-04-n-pair.html, μια γνώμη. Δεν έχω ποτέ ξανά στο παρελθόν χρησιμοποιήσει ή ακούσει από κοντά, ηχεία monitor. Επειδή όμως είμαι στην αναζήτηση για την αναβάθμιση στο κομμάτι του ήχου, σκέφτομαι την αγορά ενός τέτοιου ζεύγους ηχείων, και στο μέλλον πιθανόν, την αγορά ενός dac. 

Yπάρχουν και καλύτερα τέτοιου τύπου σ' αυτή την κατηγορία τιμής:

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Απο οσα διαβαζω τα μονιτορς δεν κανουν για αναπαραγωγή ταινιών μουσικης κλπ . δεν ειναι για καταναλωτες που θελουν απλα να ακουσουν μουσικη στο σπιτι. αυτα ειναι καθαρα μονιτορς ηχειακια για επεξεργασία μουσικης και creation.

Εγω φιλε μου αγορασα τα mackie cr4, πολυ καλα για αυτο που εχουν σχεδιαστει για creation, τπτ παραπανω, τα έδωσα πισω...

Τα ηθελα και γω αυτα τα fostex αλά διαβασα ρεβιους στο amazon και δεν τα αγορασα.

Απο που πολωνια?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1.Απο οσα διαβαζω τα μονιτορς δεν κανουν για αναπαραγωγή ταινιών μουσικης κλπ . δεν ειναι για καταναλωτες που θελουν απλα να ακουσουν μουσικη στο σπιτι. αυτα ειναι καθαρα μονιτορς ηχειακια για επεξεργασία μουσικης και creation.

Εγω φιλε μου αγορασα τα mackie cr4, πολυ καλα για αυτο που εχουν σχεδιαστει για creation, τπτ παραπανω, τα έδωσα πισω...

...

2.Απο που πολωνια?

1. All wrong!

2. Österreich (Αυστρία) ...

Επεξ/σία από zacharis1955
Δημοσ.

Navu

Φίλε ευχαριστώ πολύ, πρώτα απ’ όλα για την απάντησή σου και περισσότερο για τις συμβουλές σου. Πίστεψέ με γνωρίζω αρκετά καλά ότι, η πιστότητα στην αναπαραγωγή εξαρτάται εν πολλοίς από την κάρτα ήχου. Ανέφερα την πιθανότητα της αγοράς ενός dac, για να "διορθωθεί- θεραπευτεί" αυτή η αδυναμία μιας onboard κάρτας ήχου. Επίσης θέλω να τονίσω ότι αυτές είναι "σκέψεις", που κάνω από πληροφόρηση από δικτυακούς τόπους, περισσότερο ειδικευμένους στο συγκεκριμένο θέμα.

vasilios_n

Η γνώμη σου και περισσότερο η προσωπική σου εμπειρία, με βοηθάει, γιατί όπως είπα και πριν, δεν έχω καμία προσωπική επαφή μέχρι τώρα, από ακρόαση ηχείων monitor, αλλά έχω διαβάσει σχετικά σχόλια, από περισσότερο ειδικούς ότι, μπορεί με τέτοια ηχεία να έχεις αξιοπρεπείς μουσικές εμπειρίες.

zacharis1955

Φίλε μου διαβάζω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τις συχνές σου, ιδίως στο συγκεκριμένο θέμα, δημοσιεύσεις. Τα περισσότερα από τα μοντέλα που προτείνεις, τα έχω δει και ‘γω, απλά τα Mackie, είναι λίγο μεγάλα για το χώρο, που σκοπεύω  να τα χρησιμοποιήσω, επίσης από videos, που έχω δει στο Youtube, ο ήχος τους δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, όπως και των preosonus, παρά τα κολακευτικά σχόλια, αρκετών στο διαδίκτυο.

Και πάλι ευχαριστώ πολύ όλους,, για τις πολύτιμες υποδείξεις σας.

• Like 1
Δημοσ.

Navu

Φίλε ευχαριστώ πολύ, πρώτα απ’ όλα για την απάντησή σου και περισσότερο για τις συμβουλές σου. Πίστεψέ με γνωρίζω αρκετά καλά ότι, η πιστότητα στην αναπαραγωγή εξαρτάται εν πολλοίς από την κάρτα ήχου. Ανέφερα την πιθανότητα της αγοράς ενός dac, για να "διορθωθεί- θεραπευτεί" αυτή η αδυναμία μιας onboard κάρτας ήχου. Επίσης θέλω να τονίσω ότι αυτές είναι "σκέψεις", που κάνω από πληροφόρηση από δικτυακούς τόπους, περισσότερο ειδικευμένους στο συγκεκριμένο θέμα.

vasilios_n

Η γνώμη σου και περισσότερο η προσωπική σου εμπειρία, με βοηθάει, γιατί όπως είπα και πριν, δεν έχω καμία προσωπική επαφή μέχρι τώρα, από ακρόαση ηχείων monitor, αλλά έχω διαβάσει σχετικά σχόλια, από περισσότερο ειδικούς ότι, μπορεί με τέτοια ηχεία να έχεις αξιοπρεπείς μουσικές εμπειρίες.

zacharis1955

Φίλε μου διαβάζω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τις συχνές σου, ιδίως στο συγκεκριμένο θέμα, δημοσιεύσεις. Τα περισσότερα από τα μοντέλα που προτείνεις, τα έχω δει και ‘γω, απλά τα Mackie, είναι λίγο μεγάλα για το χώρο, που σκοπεύω  να τα χρησιμοποιήσω, επίσης από videos, που έχω δει στο Youtube, ο ήχος τους δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, όπως και των preosonus, παρά τα κολακευτικά σχόλια, αρκετών στο διαδίκτυο.

Και πάλι ευχαριστώ πολύ όλους,, για τις πολύτιμες υποδείξεις σας.

Δεν φταίει η κάρτα, φίλος...

Οι ενσωματωμένοι ενισχυτές είναι υπεύθυνοι. Προέρχομαι από το χώρο του car audio, όπου έχω δοκιμάσει ίσως 100άδες ενισχυτές στον πάγκο, με απογοητευτικά αποτελέσματα σε ζωτικούς τομείς. Ακόμη και οι "high-end" χρωματίζουν έντονα το μουσικό σήμα προτού το μεταβιβάσουν στα ηχεία. Θα σου παρομοίαζα τα ενσωματωμένα ενισχυτάκια της συντριπτικής πλειοψηφίας των pc-speakers (ανεξαρτήτως τιμής) με τα ελεεινά και τρισάθλια billt-in amps των διαφόρων πηγών αυτοκινήτου.

Η μεγάλη αλήθεια είναι πως πληρώνουμε ΧΡΥΣΑΦΙ τις διάφορες παπάτζες του marketing, να κοτσάρεις το πανάκριβο DAC για να αντισταθμίσεις τι ακριβώς στην απόκριση συχνοτήτων ενός σετ ηχείων υπολογιστή των 100-200€ πχ, τη στιγμή που για να πάρεις μια ευθεία απόκριση συχνοτήτων και μια ισοβαρή ανάπτυξη του ακουστικού φάσματος πρέπει να φτάσεις τα μερικά 1000ρικα σε ενισχυτή και ηχεία τσι προκοπής;

Ρεζουμέ: αποδεχόμαστε τις παπάτζες ως αναγκαίο κακό, αλλά ΔΕΝ τις πληρώνουμε.

ΥΓ. Μην μου μιλάς για ειδικευμένους δικτυακούς τόπους γιατί ξέρω ακριβώς ποιοί αρθρογραφούν εκεί: το 99,9% είναι ήρωες του πληκτρολογίου, δεν έχουν δει καν ζωγραφιστά τα αντικείμενα για τα οποία μιλάνε... Άστο αυτό το θέμα... ;)

• Like 4
Δημοσ.

Τι εννοείς ακριβώς με το "φλάτ  ήχος"?

Απο οσο εχω καταλαβει ειναι η προσομοίωση του ηχου χωρις καποια ακουστικη παραμόρφωση ως πρως την ποιοτητα ακουστικης.

Δημοσ.

Απο οσο εχω καταλαβει ειναι η προσομοίωση του ηχου χωρις καποια ακουστικη παραμόρφωση ως πρως την ποιοτητα ακουστικης.

Με την καμία όμως...

Δημοσ.

Ακόμα και έτσι να είναι (που δεν είναι) αυτό θεωρείται αρνητικό?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους,

Tannoy reveal 502

+

• Πάρα πολύ καλός ήχος.
  • Ένταση αρκετή για να “ματώσουν” τα αυτιά σου.
  • Απίστευτο stereo, σε μερικά τραγούδια νομίζεις οι μπάντες βρίσκονται μπροστά σου.
  • Μαθαίνεις να εκτιμάς καλές ηχογραφήσεις.

-

• Το tweeter κάνει θόρυβο όταν δεν αναπαράγει μουσική.
  • Το μπάσο υστερεί, π.χ. στα  Focal Alpha 80 (ή 65 δεν θυμάμαι, σίγουρα δεν ήταν 5αρια) το μπάσο το καταλάβαινες να σε “ χτυπά”, στα 502 το καταλαβαίνω που μεταφέρετε στο γραφείο, ακόμα και στην καρέκλα μέσω του πατώματος  (ηχεία -> γραφείο -> πάτωμα πλακάκια -> χαλί-> καρέκλα) αλλά δεν έχουν την “κλωτσιά?” που είχαν τα focal στην άμεση μεταφορά ηχεία -> εγώ, (ναι ξέρω μάλλον θέλω καλύτερη μόνωση στις βάσεις των ηχείων… 13cm αφρολέξ δεν αρκεί…), μπορεί να λέω ότι υστερεί αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαι δυσαρεστημένος, εξάλλου τα άλλα κοστίζουν πολλαπλάσια χρήματα.
  • Σε μερικές σειρές ή anime που ο ήχος δεν είναι “ισορροπημένος” το καταλαβαίνεις πολύ, αλλά δεν νομίζω ότι φταίνε τα ηχεία επειδή είναι σάπιο το υλικό που αναπαράγεται….
  • Ίσως λίγο τσιμπημένες υψηλές συχνότητες, διορθώνετε από την ρύθμιση πίσω στο ηχείο, μπορεί να φταίω και εγώ γιατί είχα συνηθίσει άλλα ηχεία πιο παλιά.

Με μια πρόταση, αρκετά ικανοποιημένος, δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπάω σε 2.1, η μόνη αλλαγή που θα έκανα είναι να πάω πάλι σε ενεργά μεγαλύτερα ή αν με ένοιαζε σε 5.1 για το surround, που απλά δεν με νοιάζει.

edit

1.Τα Eris 5 ένα ζευγάρι που άκουσα, στο ένα ηχείο το tweeter έκανε λιγότερο θόρυβο στο δε άλλο περισσότερο σε σύγκριση με τα tannoy που φαίνετε σε όλα να κάνουν τον ίδιο έντασης θόρυβο (δείγμα 4 ηχεία), αυτό πάντα όταν δεν αναπαράγει μουσική ή είναι πολύ χαμηλά ~4%

2.Κάρτα ήχου έχω την asus D1 με 116dB snr

3.KRK Rockit 5 μπάσο

4.Jbl LSR305 τα άκουσα δεν με χάλασαν δεν τα προτίμησα λόγο οπίσθιου bass reflex που με την γιορτή συνειδητοποίησα ότι είτε μπροστά είτε πίσω τα ηχεία δεν τα κολλάμε στον τοίχο ούτε τα κλείνουμε σε ράφια, επίσης λιγότερο μπάσο από το focal (τα οποία με εντυπωσίασαν να πω) αλλά σε σύγκριση με τα tannoυ δεν ξέρω, τα focal και τα JBL τα άκουσα μαζί ενώ τα reveal 502 αλλού και είχε περάσει και λίγος καιρός.

5.Eris 5 παρόμοιος ήχος με τα reveal 502, με τα δεύτερα να είναι λίγο καλύτερα στο ψηλό φάσμα του ήχου και ίσως τα Eris να είχαν ελάχιστα περισσότερο αν όχι το ίδιο μπάσο, θα πρέπει να τα ξανακούσω για να είναι αξιόπιστος, Η γενική εντύπωση που μου έχει μείνει είναι ότι πάνω κάτω τα ίδια.

από videos, που έχω δει στο Youtube, ο ήχος τους δεν μου άρεσε ιδιαίτερα

Μέσω του youtube δεν υπάρχει καμία περίπτωση, μα καμία να αξιολογήσεις ένα ηχείο….

Επεξ/σία από Havik
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...