Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους.

αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα σχετικά με τις υποφόρμες και πραγματικά έχω δοκιμάσει τα πάντα (εκτός από ultrex). :P

έχω 2 πίνακες με σχέση ένα προς πολλά. οι πίνακες αυτοί έχουν 3 κοινα πεδία. Αυτό που ζητάω είναι όταν συνπληρώνω τη φόρμα του πρώτου πίνακα να ενημερώνεται ταυτόχρονα ο δεύτερος...εννοείται μόνο στα κοινά τους πεδία.

έχετε καμιά ιδέα?

Database3.zip

Δημοσ.

Για ποιό λόγο να έχεις κοινά πεδία για Όνομα, Επώνυμο κλπ. Ό ένας πίνακας θα περιέχει μόνο τα στοιχεία του Ασθενή και ο άλλος μόνο τις κινήσεις. Δηλαδή τα Όνομα, Επώνυμο, ΑΜΚΑ, θα βρίσκονται μόνο στον πίνακα Ασθενείς. Ο πίνακας κινήσεων θα έχει και αυτός ως πρωτεύων κλειδί ένα πεδίο Α/Α, μέσω του οποίου θα γίνει η σύνδεση. Έτσι κάθε εγγραφή του πίνακα Ασθενεις, που καθορίζεται από το πρωτεύων κλειδί θα σχετίζεται με μία μοναδική εγγραφή του πίνακα κινήσεων. Η φόρμα σου θα περιέχει τα πεδία και των δυο πινάκων. Τροποποίησα το αρχείο σου έτσι ώστε να δεις τι εννοώ.

Επειδή πάντως έχω χρόνια ν' ασχοληθώ με access και δεν έχω μεγάλη εμπειρία στο σχεδιασμό ΒΔ, αν κάνω κάπου λάθος ας με διορθώσει κάποιος πιο έμπειρος.

Εδώ είναι το τροποποιημένο αρχείο:

Database3_edited.zip

Δημοσ.

έχεις ένα point σε αυτό που λες. θα το δοκιμάσω και θα σου πω.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

το μόνο πρόβλημα σε αυτό που έχεις κάνει είναι ότι στο πεδίο αμκα του πίνακα Ασθενείς μπορείς να βάλεις 2 εγγραφές που έχουν ίδιο αμκα και αυτό δεν μπορεί να γίνεται...προφανώς λύνεται με το να ορίσεις το αμκα να μην έχει διπλότυπες εγγραφές. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...