Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειμαι συνδρομητης της forthnet εδω και παρα πολλα χρονια ,και αρκετα ευχαριστημενος οσο αφορα το internet ,τηλεφωνο κλπ.

Εδω και κανενα μηνα (ισως και λιγο παραπανω) εχω πολλες διακοπες στο wifi (νομιζω) στον υπολογιστη -ες ,με αποτελεσμα το Chrome να ζητα συνεχεια  επαναφορτοση της σελιδας που εχω ανοιξει.

Το routers ειναι το κλασικο που δινει ο παροχος ενα tosmson.

Περνοντας τηλ την Forthet μου ειπε οτι ειμαι συνχρονισμενος στα 11,4 ταχυτητα στο internet και μαλλον το προβλημμα λογικα πρεπει να ειναι στο wifi...αδυναμο σημα κλπ. Φυσικα τεχνικη με περνουν τηλεφωνο ωστε να κανουν καποιες ρυθμισεις - τεστ αλλα ειμαι εκτος σπιτιου της περισσοτερες ωρες.

Θελω να ρωτησω αν μπορω να μεγαλωσο την ταχυτητα του internet με την αγορα καποιου καινουργιου ,και καποιο καλου router γιατι ο μικρος με εχει φαει με της απανοτες διακοπες στο Lol.

Μεσα στο σπιτι εχουμε:

3 σταθερους υπολογιστες .....(3 τα τεκνα)

3 κινητα wifi

3 φορητους (netbook)

1 ps3

1 Ταμπλετ

Και ολα αυτα ειναι ασυρματα ,διοτι το router το εχω στο σαλονι.

2 σταθερη υπολογιστες , 2 netbook και δυο κινητα ειναι 8-10 ωρες το 24 ανοιχτα (ειδικα ο ενας κατεβασει αβερτα)

Την βοηθεια σας παιδια για να γλυτωσο λιγο την γκρινια τον παιδιων.

Αν επιβαλεται τελικα αλλαγη router δωστε και κανενα λιγκ για την αγορα του.

Ευχαριστω

Δημοσ.

Ξεκινώ ανάποδα. 

Μήπως οι επιμέρους συσκευές "τραβάνε" πολύ bandwidth; (*)

Αν π.χ. στο ένα pc τρέχω full torrents και σε άλλο βλέπω κάποιο youtube σε hd, τοτε λογικό ειναι σε κάποιο τρίτο pc να "κρεμά" το internet. Φαντάσου σαν ενα σπίτι που 2-3 βρύσες είναι full ανοιχτες. Περιμένεις η τέταρτη να τρέχει ποτάμι;

(*) Γράφεις 

...

2 σταθερη υπολογιστες , 2 netbook και δυο κινητα ειναι 8-10 ωρες το 24 ανοιχτα (ειδικα ο ενας κατεβασει αβερτα)

Μήπως εκεί γίνεται η ζημια; Αποσύνδεσε ΟΛΕΣ τις συσκευές, εκτός απο τη δική σου (που χάνεις το wifi). Δούλεψε τον υπολογιστή σου αρκετά αλλά χωρίς να σηκώσεις torrents. Αν δεν εχεις "κρεμάσματα" του internet, κατανοείς οτι δεν ειναι θέμα forthnet ή router αλλά θέμα "στραγγίσματος".

Μια λύση που συνδυάζεις router ειναι να αγοράσεις router με πολλαπλά ssids και περιορισμους bandwidth ανα ssid. Με αυτό τον τρόπο μπορείς έμmεσα να μoιράσεις το bandwidth (το νερό) πιο ομαλα.

Δημοσ.

Η ταχύτητα δεν αυξάνει με την αλλαγη του ρουτερ, αυτο που εχεις να κανεις ειναι τα σταθερά να τα συνδέσεις με καλώδια.

Νικο μου αυτο ειναι αδυνατον γιατι, μεσα στο ενα παιδικο δεν εχει πριζα τηλεφωνου (μ@λ!κας μηχανικος) ωστε να συνδεσω τους δυο απο τους τρεις σταθερους.

Και μια φορα που εκανα μαγκανια με καλωδια μεσα απο τα δωματια ,δεν ειχα καλο σημα στο σαλονι και καθολου βεραντα.

Για την ταχυτητα ρωτησα γιατι βλεπω μερικα μεχρι 300...

Ξεκινώ ανάποδα. 

Μήπως οι επιμέρους συσκευές "τραβάνε" πολύ bandwidth; (*)

Αν π.χ. στο ένα pc τρέχω full torrents και σε άλλο βλέπω κάποιο youtube σε hd, τοτε λογικό ειναι σε κάποιο τρίτο pc να "κρεμά" το internet. Φαντάσου σαν ενα σπίτι που 2-3 βρύσες είναι full ανοιχτες. Περιμένεις η τέταρτη να τρέχει ποτάμι;

(*) Γράφεις 

Μήπως εκεί γίνεται η ζημια; Αποσύνδεσε ΟΛΕΣ τις συσκευές, εκτός απο τη δική σου (που χάνεις το wifi). Δούλεψε τον υπολογιστή σου αρκετά αλλά χωρίς να σηκώσεις torrents. Αν δεν εχεις "κρεμάσματα" του internet, κατανοείς οτι δεν ειναι θέμα forthnet ή router αλλά θέμα "στραγγίσματος".

Μια λύση που συνδυάζεις router ειναι να αγοράσεις router με πολλαπλά ssids και περιορισμους bandwidth ανα ssid. Με αυτό τον τρόπο μπορείς έμmεσα να μoιράσεις το bandwidth (το νερό) πιο ομαλα.

Ο ενας φορητος ειναι 24 ωρες το 24 ανοιχτος με δωσε -παρε torrents.

Ο αλλος φορητος οταν παιζει (γυναικα) ειναι μονο παιχνιδια απο το facebook.

Η δυο σταθερη ο ενας βαραει παιχνιδια τυπου Lol , ενω ο αλλος παιδικα απο youtube.

Βασικα μεσα επεσες ,αλλα εχω μπει στο internet και ωρες που ολοι η αλλοι υπολογιστες ειναι νεκροι (αργα βραδυ -νωρις πρωι) και πολλες φορες εχω το ιδιο προβλημμα.Φυσικα ομως σε μικροτερο βαθμο.

Εστω ομως το προβλημμα ειναι αυτο φιλε που αναφερεις ποια ειναι η λυση που προτεινεις ....αν μπορεις οπως ειπα και στο πρωτο ποστ μου κανενα λιγκ με routers που θα με βοηθησουν.

Ευχαριστω και τους δυο σας για της απαντησεις σας

Δημοσ.

Κάνε τη δοκιμή που σου είπα για να σιγουρευτείς και σίγουρα κλείσε τον φορητό με τα torrents. 

Μια λύση χωρίς αλλαγή του router ειναι αφενος στα torrents να μειώσεις τα upload/download slots και speed ( <-- αυτό πρέπει να το κάνεις ακόμα κι αν αλλάξεις router) και στους υπολοιπους υπολογιστές να εγκαταστήσεις το netlimiter και να ορίσεις λογικές τιμές ανα υπολογιστή. 

Όσον αφορά router περίμενε και τη γνώμη του poulinou γιατί εγώ θα πρότεινα μόνο το δοκιμασμένο draytek το οποίο ειναι λίγο ακριβό. Θες κάποιο router που να εκπέμπει πολλαπλά ssid (ασύρματα δίκτυα) και ανα δίκτυο να έχει περιορισμούς στο bandwidth. Έτσι θα εμποδίζει τη μια ομάδα υπολογιστων να στραγγίζει την άλλη. 

Δοκίμασε ορια και netlimiter και αν δεν βγάλεις άκρη δες για αγορα router. Τα κινητά τραβάνε λίγο bandwidth, μην ασχοληθείς. 

Συμπλήρωμα: Να εξετάσεις και την άλλη περιπτωση. Μπορεί εκει που ειναι ο υπολογιστής σου να είναι οριακό το σήμα και στο ίδιο κανάλι να παίζουν και άλλα ασύρματα (από wifi γειτόνων). Σε μια τετοια περιπτωση μπορει να εχεις στιγμιαία disconnections. Βάλε το δωρεαν inssider και δες σε τι κανάλια παιζουν τα wifi. Μπες στο router και ρύθμισε κανάλι αυτό με τη λιγότερη κυκλοφορία (και σίγουρα 11 και κάτω). Αν βέβαια δεν υπάρχει συμφόρηση και το wifi στον υπολογιστή σου ειναι καμπάνα τοτε ασχολήσου μόνο με το στράγγισμα που μιλήσαμε νωρίτερα

Δημοσ.

Δυστυχώς τιποτα φιλε μου,τα δοκιμασα ολα με αποτελεσμα μηδεν!!

Εχθες με πηραν τηλ τεχνικος του παροχου και εκανε καποιες ρυθμισεις στο router ,αλλα και παλι τιποτα.Γνωμη του ειναι αγορα καινουργιου router (αφου βλεπει οτι απο ταχυτητα ειμαι μια χαρα) λογου προβληματητος μαλλον στο wifi.

Ειναι δυνατον παιδια να εχω προβλημμα στο wifi ενω βλεπω σε καθε υπολογιστη σημα σχεδον γεματο ???

Αρα εχω την μια λυση να παω στην  forthnet  για μια ανανεωση 12μηνη για δωρεαν router η να κανω αγορα απο εξω.

Τι προτεινεται?

Παντως δεν εχω σκοπο μεχρι στιγμης νβα αλλαξω εταιρια

Δημοσ.

Ειμαι συνδρομητης της forthnet εδω και παρα πολλα χρονια ,και αρκετα ευχαριστημενος οσο αφορα το internet ,τηλεφωνο κλπ.

Εδω και κανενα μηνα (ισως και λιγο παραπανω) εχω πολλες διακοπες στο wifi (νομιζω) στον υπολογιστη -ες ,με αποτελεσμα το Chrome να ζητα συνεχεια  επαναφορτοση της σελιδας που εχω ανοιξει.

Το routers ειναι το κλασικο που δινει ο παροχος ενα tosmson.

Περνοντας τηλ την Forthet μου ειπε οτι ειμαι συνχρονισμενος στα 11,4 ταχυτητα στο internet και μαλλον το προβλημμα λογικα πρεπει να ειναι στο wifi...αδυναμο σημα κλπ. Φυσικα τεχνικη με περνουν τηλεφωνο ωστε να κανουν καποιες ρυθμισεις - τεστ αλλα ειμαι εκτος σπιτιου της περισσοτερες ωρες.

Θελω να ρωτησω αν μπορω να μεγαλωσο την ταχυτητα του internet με την αγορα καποιου καινουργιου ,και καποιο καλου router γιατι ο μικρος με εχει φαει με της απανοτες διακοπες στο Lol.

Μεσα στο σπιτι εχουμε:

3 σταθερους υπολογιστες .....(3 τα τεκνα)

3 κινητα wifi

3 φορητους (netbook)

1 ps3

1 Ταμπλετ

Και ολα αυτα ειναι ασυρματα ,διοτι το router το εχω στο σαλονι.

2 σταθερη υπολογιστες , 2 netbook και δυο κινητα ειναι 8-10 ωρες το 24 ανοιχτα (ειδικα ο ενας κατεβασει αβερτα)

Την βοηθεια σας παιδια για να γλυτωσο λιγο την γκρινια τον παιδιων.

Αν επιβαλεται τελικα αλλαγη router δωστε και κανενα λιγκ για την αγορα του.

Ευχαριστω

αλλο ειναι το θεμα ταχυτητας

αλλο ειναι το θεμα wifi

αλλο ειναι το θεμα Ping.

ειναι 3 διαφορετικα θεματα τα οποια μπορει να ειναι ασχετα μεταξυ τους.

οτι θα παρεις αλλο ρουτερ δεν σημαινει οτι θα συγχρονισεις παραπανω.

β.ποιο Thomson εχεις?μπορει να υπαρχει πιο νεο firmware.

γ.αν ζητησεις fast path για καλυτερο Ping  θα μειωθει η ταχυτητα αλλα θα εχεις καλυτερο Ping.

δ.οποιος παιζει παιχνιδια καλο ειναι να ειναι με καλωδιο και οχι wireless.

απλα λιγο ακριβα ρουτερ.

Νικο μου αυτο ειναι αδυνατον γιατι, μεσα στο ενα παιδικο δεν εχει πριζα τηλεφωνου (μ@λ!κας μηχανικος) ωστε να συνδεσω τους δυο απο τους τρεις σταθερους.

Και μια φορα που εκανα μαγκανια με καλωδια μεσα απο τα δωματια ,δεν ειχα καλο σημα στο σαλονι και καθολου βεραντα.

Για την ταχυτητα ρωτησα γιατι βλεπω μερικα μεχρι 300...

Ο ενας φορητος ειναι 24 ωρες το 24 ανοιχτος με δωσε -παρε torrents.

Ο αλλος φορητος οταν παιζει (γυναικα) ειναι μονο παιχνιδια απο το facebook.

Η δυο σταθερη ο ενας βαραει παιχνιδια τυπου Lol , ενω ο αλλος παιδικα απο youtube.

Βασικα μεσα επεσες ,αλλα εχω μπει στο internet και ωρες που ολοι η αλλοι υπολογιστες ειναι νεκροι (αργα βραδυ -νωρις πρωι) και πολλες φορες εχω το ιδιο προβλημμα.Φυσικα ομως σε μικροτερο βαθμο.

Εστω ομως το προβλημμα ειναι αυτο φιλε που αναφερεις ποια ειναι η λυση που προτεινεις ....αν μπορεις οπως ειπα και στο πρωτο ποστ μου κανενα λιγκ με routers που θα με βοηθησουν.

Ευχαριστω και τους δυο σας για της απαντησεις σας

a.καλωδιο μπορεις να ριξεις μεσα απο καναλι.

β.Online games και αλλο Pc να τραβαει δινει τορρεντ δεν γινεται.

αν τωρα βαραει 300 ping μπορει να ειναι και θεμα καναλιου στο ασυρματο .εκει πρεπει να δεις με καλωδιο και πρεπει να δεις και με αλλο καναλι στο ασυρματο τι γινεται.

επισης ζητα fast path αν γενικα θες καλυτερα Pings ασχετα με το θεμα

τωρα για καλο ρουτερ πας σε draytek πχ 2710 αλλα ειναι αρκετα τα λεφτα

Δυστυχώς τιποτα φιλε μου,τα δοκιμασα ολα με αποτελεσμα μηδεν!!

Εχθες με πηραν τηλ τεχνικος του παροχου και εκανε καποιες ρυθμισεις στο router ,αλλα και παλι τιποτα.Γνωμη του ειναι αγορα καινουργιου router (αφου βλεπει οτι απο ταχυτητα ειμαι μια χαρα) λογου προβληματητος μαλλον στο wifi.

Ειναι δυνατον παιδια να εχω προβλημμα στο wifi ενω βλεπω σε καθε υπολογιστη σημα σχεδον γεματο ???

Αρα εχω την μια λυση να παω στην  forthnet  για μια ανανεωση 12μηνη για δωρεαν router η να κανω αγορα απο εξω.

Τι προτεινεται?

Παντως δεν εχω σκοπο μεχρι στιγμης νβα αλλαξω εταιρια

αν και ο arc τα ειπε ολα εν τουτοις οχι μην κανεις ανανεωση.θα παρεις ειτε technicolor 5130.Κοινως thomson με εσωτερικη κεραια ειτε θα παρεις zte που οκ No comment.η αλλη λυση ειναι καλωδιο Utp μεχρι καποιο σημειο και εκει να μπει δευτερο access point αν εχεις χαμηλο σημα.αν εχεις full σημα τοτε πας σε ρουτερ που να μην πιταρει τοσο ευκολα η αν εχεις και δευτερο παλιο ρουτερ το ενωνεις με σκοπο να σπασεις λιγο την κινηση στο wifi μηπως και στρωσει.,να ειναι 2 wifi κοινως.το πως ειναι ευκολοο.απλα το τορρεντ δια ροπαλου κλειστο για να παιζει ο αλλΟς lol αλλιως πρεπει να φτιαξεις αυτα που ειπε o arc.το τορρεντ ειναι οτι χειροτερο για ενα ρουτερ και μια συνδεση.πολλα μικρα connections και BANDWIDTHHHHH

• Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...