AiWaaa Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Aυτό έκανα. Περασαν και τα 2 λογικά αφού τα βλέπω και στο windows update history ως succesfull. Χρειάζεται να κάνω κάτι περισσότερο ?
adtakhs Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Πριν βγάλω τον Phenom 2,έτρεξα τα benchmarks 2 παιχνιδιων για να τα συγκρίνω μετά με του FX από περιέργεια. Τα benchmarks είναι του Tomb Raider,και του Sleeping Dogs. Το PC είναι ολόιδιο με πριν,χωρίς να έχω αλλάξει τίποτα άλλο είτε σε hardware είτε software πέρα του cpu,και ο FX ήταν στη κατάσταση που περιέγραψα από πάνω,τρέχοντας δηλαδή στα 3.7ghz αντί για τα 3.5ghz που γράφει πάνω στο κουτί. Το σύστημα είναι το εξής: Phenom IIx4 965 (3.4gh) και FX 8320 (3.7ghz) 4gb ddr3 ram 1333mhz, Corsair XMS AMD HD 6850 Vapor X @ 820mhz core,1130mhz memory σκληρός δίσκος της Seagate. Windows 7 Home Premium 64 bit. Να προσπαθήσεις να έχεις τουλάχιστον 1GB RAM για κάθε CORE στο σύστημά σου !!! Είναι λοιπόν σαν να σου λέω να βάλεις άλλα 4GB RAM .... το συντομότερο , Θα έλεγα να πουλήσεις τις 1333άρες και να πας σε 1866 / 2133 mhz .... Aυτό έκανα. Περασαν και τα 2 λογικά αφού τα βλέπω και στο windows update history ως succesfull. Χρειάζεται να κάνω κάτι περισσότερο ? οχι ,... 1
AiWaaa Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Ωραία ευχαριστώ πολύ. Εγιναν unpark απο μόνα τους δηλαδή. Θα κερδίσω κάτι ουσιαστικό ? Θα φαίνεται στην καθημερινή χρήση ?
adtakhs Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Ενα 10-15% σε ορισμένα παιχνίδια ΑΝ χρησιμοποιούσες μια πιο δυνατή κάρτα γραφικών . Επίσης θα κερδίσεις κάτι λίγα σε προγράμματα που τρέχουν σε ΕΩΣ και 4 πυρήνες !!! Αυτό γιατί θα δουλεύουν τα windows ΠΡΩΤΑ το 1 core του κάθε MODULE , οπότε και κάθε πυρήνας θα έχει δική του l2cache ΚΑΙ front end ! 1
Millennium Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Βασικά έλεγε να αλλάξει κάρτα ο Aiwaaa από οτι θυμάμαι. 1
AiWaaa Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Ωραία πράγματα. Καρτούλα θα πάω σε 280 κάποια στιγμή. Ηταν να πάρω τα χριστούγεννα αλλά προτίμησα να πάω ταξίδι στο εξωτερικο με την κοπελια.
Alithinos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Από ότι διάβασα στο hotfix,λέει πως πρέπε να βάλω το service pack 1 πρώτα έ ? Το κατεβάζω... 1
adtakhs Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Ωραία πράγματα. Καρτούλα θα πάω σε 280 κάποια στιγμή. Ηταν να πάρω τα χριστούγεννα αλλά προτίμησα να πάω ταξίδι στο εξωτερικο με την κοπελια. Καλύτερα με την γυναίκα παρά με νέα κάρτα ! Αυτά είναι .... :-) :-D
Alithinos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Και εγώ κάποια στιγμή θα πάρω κάρτα (γλυκοκοιτάζω την 270x) αλλά πρώτα λέω να κάνω κάποιες άλλες αλλαγές,συγκεκριμένα με αυτή τη σειρά: 1) CPU cooler ή το Coolermaster 212 evo ή ένα watercooler της Corsair. 2) 8gb RAM στα 1600 με 9-9-9-24 timings (Crucial) 3) Samsung 840 EVO ssd. 4) 270X Κυρίως θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για τις θερμοκρασίες,και από κει και πέρα μάλλον επιβάλλεται να βάλω το συντομότερο περισσότερη ram γιατί έχω 64bit Windows,και με 3 tabs ανοιχτά στον Chrome απασχολούνται 1.60 με 2 gb!
adtakhs Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Και εγώ κάποια στιγμή θα πάρω κάρτα (γλυκοκοιτάζω την 270x) αλλά πρώτα λέω να κάνω κάποιες άλλες αλλαγές,συγκεκριμένα με αυτή τη σειρά: 1) CPU cooler ή το Coolermaster 212 evo ή ένα watercooler της Corsair. 2) 8gb RAM στα 1600 με 9-9-9-24 timings (Crucial) 3) Samsung 840 EVO ssd. 4) 270X Κυρίως θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για τις θερμοκρασίες,και από κει και πέρα μάλλον επιβάλλεται να βάλω το συντομότερο περισσότερη ram γιατί έχω 64bit Windows,και με 3 tabs ανοιχτά στον Chrome απασχολούνται 1.60 με 2 gb! Μνήμη να βάλεις από 1866Mhz και επάνω ... ! Ίδια τιμή σχεδόν έχουν ! Αν βάλεις υδρόψυξη να βάλεις COOLERMASTER SEIDON 240M !! αν είναι για κλοκάρισμα ! Ανώτερη από corsair και φτηνότερη. Αν την θες για χαμηλές θερμοκρασίες και θόρυβο να βάλεις SCYTHE ASHURA !!! Πάρα πολύ καλή και ήσυχη !! SSD κοίταξε πρώτα χωρηστικότητα και μετά ταχύτητα ! Εχω CRUCIAL M4 256GB SSD SATA III (WIN 7 64BIT) και SAMSUNG 840 EVO 120GB (UBUNTU 12.04 LTS) = διαφορά καμιά σε απόδοση ... αλλά το μέγεθος μετράει ! Κοίταξε για καμιά 280X αν μπορείς ! Το τελευταίο rev της GIGA τα σπάει ! -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Σε overclock πάντως δεν σε βλέπω να πηγαίνεις πολύ πάνω από τα 4,2-4,3Ghz λόγω VRM κυκλώματος μητρικής ! Να το ευχαριστηθείς το εργαλειάκι γιατί όντως είναι πολύ δυνατό και κάνει τα πάντα όλα !!! 1
Alithinos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Μνήμη να βάλεις από 1866Mhz και επάνω ... ! Ίδια τιμή σχεδόν έχουν ! Αν βάλεις υδρόψυξη να βάλεις COOLERMASTER SEIDON 240M !! αν είναι για κλοκάρισμα ! Αν την θες για χαμηλές θερμοκρασίες και θόρυβο να βάλεις SCYTHE ASHURA !!! Πάρα πολύ καλή και ήσυχη !! SSD κοίταξε πρώτα χωρηστικότητα και μετά ταχύτητα ! Εχω CRUCIAL M4 256GB SSD SATA III (WIN 7 64BIT) και SAMSUNG 840 EVO 120GB (UBUNTU 12.04 LTS) = διαφορά καμιά σε απόδοση ... αλλά το μέγεθος μετράει ! Κοίταξε για καμιά 280X αν μπορείς ! Το τελευταίο rev της GIGA τα σπάει ! -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Σε overclock πάντως δεν σε βλέπω να πηγαίνεις πολύ πάνω από τα 4,2-4,3Ghz λόγω VRM κυκλώματος μητρικής ! Αμ μπράβο,φοβάμαι το oc λόγο μητρικής... Η προηγούμενη που είχα ήταν μια asus με το 785 chipset κυρίως για htpc (70e την είχα πάρει το 2010) και... κάηκε! (ο Phenom πάντως δεν κατάλαβε τίποτα) Κυρίως θέλω ψύκτρα για να είμαι 100% απόλυτα σίγουρος,πως ακόμα και το καλοκαίρι θα δουλεύει απροβλημάτιστα ο υπολογιστής. 2 καλοκαίρια πριν ο υπολογιστής έσβηνε (με την asus mobo) γιατί όταν έπαιζα παιχνίδια έφτανε τα 65 κελσίου και χωρίς oc ! και έκανα downclock το cpu! Τις 1866 τις βρίσκω λίγο δύσκολα. Προσπαθώ να βρω όμως ένα set που να έχει και καλά timings. Έχεις μήπως κάμια καλή πρόταση ??? Την Coolermaster άμα τη βρω θα τη τσιμπήσω! Έχω κουτί και τροφοδοτικό Coolermaster,και ποτέ δεν με έχει απογοητεύσει σε τίποτα με τη ποιότητα της Για ssd έλεγα να πάρω έναν των 120gb,για να βάλω το λειτουργικό σύστημα,κάποια πράγματα που θα τρέχουν αρκετά συχνά ή συνέχεια και δεν ποιάνουν πολύ χώρο (π.χ. NET frameworks,Visual Studio,drivers) και μερικά προγράμματα που αργούν να φορτώσουν,με παιχνίδια και αρχεία σε ξεχωριστό hdd. Το θέμα με τα παιχνίδια είναι πως είναι γύρω στα 300gb ήδη. Άμα βάλω και αρχεία,προγράμματα,λειτουργικό,και να έχω και ελεύθερο χώρο για παιχνίδια που θα κατεβάσω στο μέλλον,θέλω τουλάχιστον ssd του 1tb,κάτι που δεν γίνεται για οικονομικούς λόγους!
adtakhs Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Αν η μητρική σου υποστηρίζει τον 8350 να μην φοβηθείς καθόλου να τρέξεις τον 8320 στα 4,2 --4,3Ghz ....
Alithinos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Αν η μητρική σου υποστηρίζει τον 8350 να μην φοβηθείς καθόλου να τρέξεις τον 8320 στα 4,2 --4,3Ghz .... Υποστηρίζει μέχρι και 8350! (όχι 9ΧΧΧ) βασικά τον Ιούνιο 2013 βγήκε,και δεν έχει προλάβει καν να βγάλει revision ή bios update. Έβαλα το service pack και τα 2 hotfixes,αλλά το benchmark έβγαλε ίδια ή μικρότερα νούμερα για κάποιο λόγο... Sleeping Dogs: min:42.7 avg:56.8 max:65.9 (πριν 68.1) Tomb Raider: min:35 avg:45.6 (πριν 45.8) max:58 (πριν 58.4) Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2014 από Alithinos
Alithinos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Έχω 2 απορίες για το turbo core,αν μπορεί ας μου τις λύσει κάποιος. 1. Διαβάζω δεξιά και αριστερά πως το turbo ανεβάζει τη συχνότητα όταν ο επεξεργαστής δουλεύει βαρυά προγράμματα,και τη ρίχνει όταν τρέχει πιο ελαφρυά. Παρ' όλα αυτά εγώ παρατηρώ να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: Όταν π.χ. έχω μόνο τον chrome ανοιχτό είναι στα 3.7ghz,ενώ όταν τρέχω βαρυά benchmarks πέφτει στα 3.5ghz. Πως γίνεται αυτό ? 2. Υπάρχει τρόπος να κλοκάρω τα states του turbo core ? Δηλαδή όχι να κάνω συνηθισμένο oc ώστε να τρέχει συνέχεια σε μια ταχύτητα αλλά π.χ. να ορίσω τον ανώτερο και κατώτερο χρονισμό στον οποίο θα τρέχει το turbo core.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα