Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα κάνω αναβάθμιση από Phenom IIx4 965 σε FX 8320.

Αναρωτιόμουν αν το πρόβλημα που είχαν οι αρχικοί FX λύθηκε με το Windows Update ή τη σειρά Vishera,ή θα πρέπει να κάνω install τα 2 hotfixes ξεχωριστά: ?

http://support.microsoft.com/kb/2645594

http://support.microsoft.com/kb/2646060

Επίσης,λέτε να κάνω και φορμάτ ?

Δημοσ.

Οχι δεν χρειάζεται φορματ εαν αλλάξεις cpu. Φρόντισε μόνο να είσαι στο last bios για καλύτερη υποστήριξη του Fx. Eγώ πάντως δεν έχω περάσει κάποια hotfixes και δεν έχω θέμα με τις επιδοσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Τον πήρα και τον έβλα!  :lol:

Μια παρατήρηση όμως γιατί μου φαίνεται πως τα πράγματα είναι περίεργα:

Στο AMD Overdrive,χωρίς να πειράξω τίποτα μου δείχνει το cpu clock να είναι στα 3.7ghz με κοκκινισμένα γράμματα αντί για 3.5!  :blink:

Γιατί αυτό ? 

Επίσης το Current Voltage [VID] είναι στο 1.36,ενώ η θερμοκρασίες ανεβοκατεβαίνουν συνέχεια μεταξύ 32 και 45 κελσίου! (thermal margin)

Μου φαίνεται ή μήπως ο cpu ήρθε overclocked από το εργοστάσιο ?

σημείωση: έκανα install τη τελευταία έκδοση του Overdrive που μου εμφανίστηκε σήμερα και υποστηρίζει και τους Kaveri.

Δημοσ.

Τον πήρα και τον έβλα!  :lol:

Μια παρατήρηση όμως γιατί μου φαίνεται πως τα πράγματα είναι περίεργα:

Στο AMD Overdrive,χωρίς να πειράξω τίποτα μου δείχνει το cpu clock να είναι στα 3.7ghz με κοκκινισμένα γράμματα αντί για 3.5!  :blink:

Γιατί αυτό ? 

Επίσης το Current Voltage [VID] είναι στο 1.36,ενώ η θερμοκρασίες ανεβοκατεβαίνουν συνέχεια μεταξύ 32 και 45 κελσίου! (thermal margin)

Μου φαίνεται ή μήπως ο cpu ήρθε overclocked από το εργοστάσιο ?

σημείωση: έκανα install τη τελευταία έκδοση του Overdrive που μου εμφανίστηκε σήμερα και υποστηρίζει και τους Kaveri.

Είναι το all cores TURBO !!! Δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Δουλεύει με βάση το TDP.

Turbo_core_bulldozer.jpg

Χρειάζεται να βάλεις τα updates  της microsoft !

Ενεργοποίησε όλες τις επιλογές διαχείρισης ενέργειας στο bios ! Cool n Quiet, C6 STATES, APM MASTER MODE, C1E κ.λ.π.

• Like 1
Δημοσ.

Πριν βγάλω τον Phenom 2,έτρεξα τα benchmarks 2 παιχνιδιων για να τα συγκρίνω μετά με του FX από περιέργεια.

Τα benchmarks είναι του Tomb Raider,και του Sleeping Dogs. 

Το PC είναι ολόιδιο με πριν,χωρίς να έχω αλλάξει τίποτα άλλο είτε σε hardware είτε software πέρα του cpu,και ο FX ήταν στη κατάσταση που περιέγραψα από πάνω,τρέχοντας δηλαδή στα 3.7ghz αντί για τα 3.5ghz που γράφει πάνω στο κουτί.

Το σύστημα είναι το εξής:

Phenom IIx4 965 (3.4gh) και FX 8320 (3.7ghz)

4gb ddr3 ram 1333mhz, Corsair XMS

AMD HD 6850 Vapor X @ 820mhz core,1130mhz memory

σκληρός δίσκος της Seagate.

Windows 7 Home Premium 64 bit.

TOMB RAIDER (Οι περισσότερες ρυθμίσεις εκτός από TressFX και AA στο μέγιστο,1080p)

Phenom II 965:

Min: 34.9

Avg: 45

Max: 57.8

FX 8320:

Min: 35

Avg: 45.8

Max: 58.4

SLEEPING DOGS (Όλα εκτός του Antialiasing στο Ultra,με high resolution textures pack DLC,στα 1080p)

Phenom II 965:

Min: 42.6

Avg: 55.9

Max: 66.8

FX 8320:

Min: 42.7

Avg: 56.8

Max: 68.1

Δημοσ.

Η κάρτα σου είναι το BOTTLENECK του συστήματός σου και όχι οι επεξεργαστές !!! :-D

Βάλε τα updates και ξαναμέτρα. Όχι πως θα πάρεις κάτι πολύ παραπάνω (1-2 fps) ίσως ....

• Like 2
Δημοσ.

Είναι το all cores TURBO !!! Δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Δουλεύει με βάση το TDP.

Turbo_core_bulldozer.jpg

Χρειάζεται να βάλεις τα updates  της microsoft !

Ενεργοποίησε όλες τις επιλογές διαχείρισης ενέργειας στο bios ! Cool n Quiet, C6 STATES, APM MASTER MODE, C1E κ.λ.π.

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση! :)

Αναφέρεσαι στα updates που πόσταρα στο πρώτο ποστ,έτσι ?

Δημοσ.

adtakhs να τα περάσω και εγώ δηλαδή ? Αν ναι με ποια σειρά και τι ακριβώς δίνουν παραπάνω ?

Οσον αφορά τα games θα δείς διαφορά σε παιχνίδια που χρησιμοποιούν πάνω απο 4 cores.

• Like 2
Δημοσ.

adtakhs να τα περάσω και εγώ δηλαδή ? Αν ναι με ποια σειρά και τι ακριβώς δίνουν παραπάνω ?

Οσον αφορά τα games θα δείς διαφορά σε παιχνίδια που χρησιμοποιούν πάνω απο 4 cores.

Ναι να τα περάσεις !

1) Download the scheduler update (KB2645594) and install. This will tell the scheduler that your AMD FX processor contains dual-core modules (in fact this is similar to the SMT path that the other guys use). In essence, threads 1-4 now get assigned to their own module first.

2) Download the core parking scheduler update (KB2646060) and install. This will prevent Windows 7 shutting down unused cores prematurely when there are threads to be assigned (there’s a performance penalty parking and then un-parking a core).

Δημοσ.

Να κάνω restart μετά απο καθε hotfix η στο τέλος οταν περάσω και τα 2 ? Το unpark το κάνουμε εμεις η το hotfix ?

Δημοσ.

Όντως το συστημα σου το κραταει πισω η κάρτα..

πχ εγω από Phenom X6 1090Τ πήγα σε 8320.. Στα 3,5 κλοκαρισμένος ο Phenom, στοκ στα 3,5 ο FX.

Ιδια συστηματα, αλλαξα μονο cpu, και καρτα η 6970.

Valley 1080p max όλα------>Phenom score: 906

FX score: 1264 

Όλα καλά και μεγειά την καινουρια σου κάρτα B)  ;)

• Like 2
Δημοσ.

Να κάνω restart μετά απο καθε hotfix η στο τέλος οταν περάσω και τα 2 ? Το unpark το κάνουμε εμεις η το hotfix ?

Να κάνεις restart μετά από κάθε ένα ,βάζοντάς τα ξεχωριστά ! :-D

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...