lizardous Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Γεια σας παιδιά! Λοιπόν έχω το παραπάνω laptop και έχω θέμα με τις θερμοκρασίες του.. Όταν το ανοίγεις είναι μια χαρά κομπλέ. Μετά από λίγη ώρα αρχίζει και ανεβαίνει η θερμοκρασία σιγά σιγά και οι στροφές του fan είναι υψηλές σε σημείο ενοχλητικό και δεν πέφτουν ποτέ! Το λάπτοπ από κάτω καίει αρκετά σε σημείο που ψήνεις αυγό βέβαια το λάπτοπ παρόλα αυτά μπορεί να συνεχίσει να δουλεύει για ώρες απροβλημάτιστα αλλά είναι ενοχλητικό και το κάψιμο καθώς και η συνεχόμενη τσιρίδα του fan. Να σημειώσω ότι το έχω καθαρίσει όλο το λάπτοπ (το χω γλύψει για την ακρίβεια ) δεν έχει ίχνος σκόνης και έχω αλλάξει και παστούλα.. τι μπορώ να κάνω;;
AiWaaa Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Οταν λές άλλαξες παστούλα ? Μηπως είχε thermal pad και του έβαλες παστούλα ? Αμα το έχεις καθαρίσει το μόνο που μου έρχεται στο μυαλο αυτην την στιγμή ειναι να πάρεις μια βάση για λαπτοπ.
nikos903 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Όταν λες το καθάρισες, έβγαλες τον ανεμιστήρα απο την ψήκτρα και καθάρισες μέσα τα φύλα αλουμινίου; Κάρτα γραφικών έχει 8600; Πόσο καιρό το έχεις το λάπτοπ; Σου έκανε τίποτα νούμερα - το πήγες για τίποτα επισκευή; Βάλε HWmonitor και πες μας θερμοκρασίες. Νομίζω thermal pad αυτό έχει μόνο για στις μνήμες της κάρτας γραφικών, στον πυρήνα δεν πρέπει να έχει τίποτα απλά πάει κατευθείαν στον χαλκό της ψήκτρας, σωστά; Πάστα έβαλες λίγη και την άπλωσες, όχι 2 κιλά και να έγινε χαμός ε; Όπως λέει και ο AiWaaaaaa, βάση μην το κάψεις....
lizardous Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Λοιπόν το λάπτοπ το είχε ο ξάδερφος μου και μετά από λίγο καιρό του παρουσίασε το πρόβλημα που έχω κι εγώ τώρα και του είχε αλλάξει 2 φορές ανεμιστηράκι.. Μετά την δεύτερη φορά το κράτησε 2-3 μήνες και επειδή άρχισαν πάλι τα ίδια το παράτησε και πήρε άλλο.. Να θέλει πάλι αλλαγή το ανεμιστηράκι;; τι στο καλό; όταν λεω το καθάρισα, έβγαλα το ανεμιστηράκι το έκανα με οδοντόβουρτσα το φύσηξα καθάρισα την ψύχτρα τα πάντα όλα. Άλλαξα πάστα στον επεξεργαστή γιατί η προηγούμενη (αν ήταν πάστα και δεν ήταν thermal pad είχε γίνει κομμάτια) έβαλα έναν κόκκο και δεν το άπλωσα έτσι κι αλλιώς δεν παίζει ρόλο.. κάρτα γραφικών ναι έχει την 8600.. Με HWmonitor όπως και με Speccy έχω motherboard 78-80 cpu 75 hdd 32 Επίσης σκέφτηκα μήηπως και έκανα καμιά μόντα στο καπάκι από κάτω που είναι ανεμιστηράκι wifi ram και έκανα τίποτα τρύπες ακριβώς εκεί που είναι το ανεμιστηράκι μπααας και βοηθούσε αυτό λίγο την κατάσταση.. γιατί το καπάκι έχει στην άαλλη άκρη μικρές γρίλιες...
AiWaaa Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Thermal pad ηταν. Δεν κανει καλή επαφή ο χαλκος με το cpu γι αυτο εχεις τέτοια τεμπς
lizardous Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Άρα σε αυτήν την περίπτωση τι κάνω; να αγοράσω thermal pad να βάλω;
AiWaaa Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Aμε. Μια τελευταία ερώτηση. Τι χρώμα ήταν η "σκόνη" που ηταν πανω στο cpu oταν την καθάρισες ?
lizardous Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 γκριζα Για να βοηθήσω ήταν ακριβώς έτσι http://tinyurl.com/opzs3td (δεν είναι δικιά μου η φωτό)
nikos903 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Όντως θέλει pad αυτό το λάπτοπ... Εγώ είχα βάλει copper pad για καλύτερη απόδοση, εσύ τώρα αμα δεν βρεις βάλε κανονικό thermal pad. Στον επεξεργαστή απο οσο θυμάμαι είχε πάστα, εκεί δεν έχει θέμα να μην κάτσει καλά πιστεύω άρα με το βγάλσιμο της παλιάς και με την καινούργια έπρεπε να είναι ΟΚ. Στο chipset και την κάρτα γραφικών θέλει όμως... Δοκιμαστικά βάλε ένα κέρμα 1 cent με πάστα να δεις αμα πέσουν ου θερμοκρασίες. Προσοχή όμως άμα το κάνεις αυτό, βάζεις πάστα στο τσιπάκι, περισσότερη απο οσο συνήθως, μετά βάζεις το cent, μετά το γυρίζεις να κάτσει καλά και βάζεις μετά πάστα απάνω του στην άλλη μεριά, κάνεις το ίδιο και για το άλλο τσιπάκι και πλακώνεις με την ψήκτρα. Άμα δεν είσαι σίγουρος οτι πατάει καλά η ψήκτρα μην το βάλεις μπρος γιατί μπορεί να σου μείνει στο χέρι το λάπτοπ, η κάρτα γραφικών σου είναι τουλάχιστον επίφοβη σε τέτοια θέματα... Α, και το κέρμα να τσεκάρεις μην ακουμπάει πουθενά γύρω απο τον πυρήνα του τσιπακιού. 1
lizardous Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 το copper pad ποια διαφορά έχει; από που το πήρες; και πόσο κοστίζει; αυτό με το νόμισμα δεν το κάνω γιατί εντάξει το λάπτοπ το χρησιμοποιώ μια φορά τη βδομάδα για 2-3 ώρες οπότε μπορεί να περιμένει μέχρι να βρω thermal pad
nikos903 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Έχει καλύτερη απαγωγή θερμότητας απο το thermal pad το copper pad, το κακό είναι οτι πρέπει να προσέχεις μην σου κάνει καμιά επαφή με κανένα κύκλωμα τριγύρω (δύσκολο βέβαια να την πάθεις). Εγώ είχα πάρει απο το ebay, φθηνά είναι, δες εδώ πχ: Link. Βέβαια όλο και κάπου θα μπορέσεις να βρεις και εδώ απο Ελλάδα ή κάπου πιο κοντά αλλά τιμή....
lizardous Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 ναι αυτό είδα και εγώ εντάξει εδώ τέτοια τιμή δεν θα πετύχω με τίποτα οπότε λέω να το χτυπήσω!
nikos903 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Απο Κίνα θα κάνει κανένα μήνα να έρθει... Καλύτερα ψάξε απο Αγγλία θα έλεγα. Άμα βρεις και σε διάφορα μεγέθη καλύτερα θα είναι. 1mm και περισσότερο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα