Stelis90 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Καλημέρα σας! Αγόρασα έναν δίσκο εξωτερικό wd passport 1tb usb 3.0, έβαλα και controler usb 3.0 γιατί το μηχάνημα μου δεν είχε από τη μάνα του, και ο δίσκος λειτουργεί πολύ αργά! Συγκεκριμένα ο μέσος όρος μεταφοράς αρχείων κυμένεται μεταξύ 25-35 ΜΒ/δευτερόλεπτο.... Τι λέτε να φταίει; Το μηχάνημα έχει ssd καινούριο σε sata 2. Ο εξωτερικός συνδέεται με το καλώδιο που έδωσε η wd στο κουτί.... Ευχαριστώ Προκαταβολικά
skar1983 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 O controler usb 3.0 ίσως να ευθύνεται για την ταχύτητα αλλιώς η μητρική σου.
Vasilis 07 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Συνήθως οι controler δεν προσφέρουν αυτά που υπόσχονται. Γράψε ποιός είναι και ποιά μητρική έχεις.
Stelis90 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Μητρική έχω την gigabyte x38-dq6 O controler από τη διαχείρηση συσκευών βλέπω ότι είναι renesas....δεν θυμάμαι ακριβώς μοντέλο πως μπορώ να το βρω;
skoulas Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Τι ειδους και ποσο μεγαλα αρχεια μεταφερεις; Προσωπικα εχω παρατηρησει διαφορα στην ταχυτητα αναμεσα σε ιδιου μεγεθους αρχεια πχ 4gb mkv μεταφερεται πιο αργα απο 4gb iso (αν θυμαμαι καλα 40 εναντι 60Mb/sec μπορει να ειναι και αναποδα)...και εγω εχω controller και εξωτερικο WD 1Tb usb 3.0...
Stelis90 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Μετέφερα μια ταινία 3-4GB από τον εξωτερικό στον εσωτερικό(δηλαδή από wd 1TB USB 3.0 σε sata2 ssd) και μετέφερε με ταχύτητα γύρω στα 30MB/sec.... Μετέφερα=copy... Έκανα το ίδιο στον ίδιο το σκληρό σε άλλο φάκελο και έπιασε μόλις 25MB/sec... Το κάνω στον ssd και πιάνει 200+MB/sec...
makfil Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Μητρική έχω την gigabyte x38-dq6 O controler από τη διαχείρηση συσκευών βλέπω ότι είναι renesas....δεν θυμάμαι ακριβώς μοντέλο πως μπορώ να το βρω; Αν έχεις δισκάκι με τον controller που αγόρασες, θα βάλεις τους οδηγούς renesas και εάν δεν τους έχεις χρειάζεται να κατεβάσεις το Renesas Electronics USB 3.0 Host Controller Driver. Μόνο τότε θα δει τους δίσκους σαν usb 3.0 και θα πιάσεις ταχύτητες από 80-115.
skoulas Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Μην περιμενεις να δεις τις ταχυτηττες του ssd σε μηχανικο δισκο...Δεν ξερω κατα ποσο ειναι "φυσιολογικο" το 25-30 Mb/sec δηλαδη σε usb 2.0 τι ταχυτητα πιανει;;;οπως αναφερθηκε και παραπανω παιζει μεγαλο ρολο ο controller...κανε αν μπορεις δοκιμη σε pc με usb 3.0 και χωρις ssd πιστευω οτι θα δεις διαφορα...
Stelis90 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Στη Site: διαχείρηση συσκευών φαίνεται να αναγνωρίζει τον controler....πριν κάνω format μου πέταγε συνεφάκι στην ώρα κάτω δεξιά και μου έλεγε ότι "αν συνδέσετε τη συσκευή σε θύρα usb 3.0 θα λειτουργήσει ταχύτερα"...τώρα δεν μου το βγάζει το μήνυμα αυτό. Α, πέρασα τους drivers από ένα πρόγραμμα που βρήκα στο torrentz.eu, και λέγεται "driverpack solution professional 13 r399 dvd final" υπάρχει περίπτωση να μην τα πέρασε σωστά; Μόλις δοκίμασα σε laptop με usb 3.0....έκανα αντιγραφή μια ταινία 3.6GB...στο laptop έπιασε απο 35-40MB/sec... Σε άλλο φάκελο του εξωτερικού δίσκου(στον εαυτό του δηλαδή) έπιασε 20-22MB/sec.... Μετά που το έβαλα σε usb 2.0...έπεσε περίπου 6ΜΒ απο τις ταχύτητες του 3.0.... Λέτε να φταίει το καλώδιο; Δουλεύω με το καλώδιο που είχε στο κουτί του... Μπορεί να φταίει και ο ίδιος ο δίσκος; Στα utitlities του και στο crystal disk info δείχνει άριστη κατάσταση... Πέρασα και τα δεδομένα μου μέσα....220GB ελεύθερα μείνανε...
Vasilis 07 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Θα ψάξεις να βρείς τους τελευταίους drivers του controller.Και βέββαια μην συγκρίνεις ταχύτητα SSD (ακόμα και SATA 2) με USB 3. Τέτοιες ταχύτητες σε USB 3 δεν πρόκειται να δεις.Η μητρική σου είναι και παλιά (socket 775).Ίσως αυτό είναι το μέγιστο που μπορεί να δώσει.
Stelis90 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Θα ψάξεις να βρείς τους τελευταίους drivers του controller.Και βέββαια μην συγκρίνεις ταχύτητα SSD (ακόμα και SATA 2) με USB 3. Τέτοιες ταχύτητες σε USB 3 δεν πρόκειται να δεις.Η μητρική σου είναι και παλιά (socket 775).Ίσως αυτό είναι το μέγιστο που μπορεί να δώσει. Το σκέφτηκα ότι ίσως μπορεί να φταίει η μητρική αλλά το laptop που test-αρα πριν λίγα λεπτά είναι με i-7 cpu, δεν είναι παλιό όπως το δικό μου pc και πάλι τα ίδια νούμερα έδωσε....
Stelis90 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Ναι, το laptop έχει θύρα usb 3.0..... Κάνω δοκιμές με αντιγραφή αρχείων και έπιασε πρώτη φορά 115MB/sec, αλλα μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα προσγειώθηκε στα 47MB και μετα τελείωσε η αντιγραφή.... μετά δε τα ξανα επιασε...
skoulas Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Ναι, το laptop έχει θύρα usb 3.0..... Κάνω δοκιμές με αντιγραφή αρχείων και έπιασε πρώτη φορά 115MB/sec, αλλα μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα προσγειώθηκε στα 47MB και μετα τελείωσε η αντιγραφή.... μετά δε τα ξανα επιασε... Οι τιμες που δινουν τα windows δεν ειναι και οτι ακριβεστερο...ειδικα τα 7αρια...Στα 8αρια το κομματι αυτο εχει βελτιωθει αρκετα και με το διαγραμμα που εμφανιζεται εχεις καλυτερη εικονα...Παντως γενικα οι δισκοι οσο τους γεμιζεις μειωνεται και η ταχυτητα τους (δεν εννοω βεβαια απο το 115 στο 25...). Αφου λοιπον στο laptop εχεις usb 3.0 κανε 1-2 δοκιμες (με την ιδια φορα παντα πχ απο το laptop στον εξωτερικο και με παρομοιου μεγεθους αρχεια) με μεγαλα iso,mkv,mp4 και αν δεις οτι σε ολα βγαζει ταχυτητα 25-30Mb/sec ξεκινα να ψαχνεις για καλωδιο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα