vision Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Έχω ένα σύστημα με τον C2D E8400 στα 3 GHz και motherboard την Gigabyte GA-G31M-S2C. Τώρα το δουλεύω με κλασικούς hdd. Ενδιαφέρομαι για ένα ssd στα 128Gb. Πιστεύετε θα ανέβει το σύστημα σημαντικά; Είδα αυτόν http://www.e-shop.gr/product?id=PER.345373 ο οποίος φαίνεται να έχει και καλή τιμή καθώς δεν θέλω να δώσω παραπάνω χρήματα (όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο). Τι λέτε; θα αξιοποιήσω τις ταχύτητες που δίνει με τη motherboard που έχω; Έχει νομίζω απλές SATA 3GB/s. Βλέπω όμως πως ο ssd είναι sata3. Για πείτε καμιά γνώμη και για τον παραπάνω δίσκο και για άλλους με γνώμονα τα παραπάνω.
SPANK Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δεν εχει σημασία που η motherboard σου υποστηρίζει sata2 απλα το ssd παρόλο που ειναι sata3 θα παίζει sata2 , οπως και να εχει ειναι μια πολυ καλή αναβάθμιση για το οποιοδήποτε σύστημα και ας παίζει σε χαμηλότερη ταχύτητα sata. Μια χαρά ειναι και ο παραπάνω scandisc αλλα αν μπορούσες να ανέβεις λιγο σε χρήματα θα πήγαινες σε αυτον τον samsung evo http://www.e-shop.gr/product?id=PER.306078
vision Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 σύμφωνα με τα σχόλια ενός χρήστη στο link που έστειλες, με βάζει σε σκέψεις αγορά ακριβού ssd αφού καμία από τις ταχύτητες που αναφέρονται δεν θα αξιοποιηθεί στο σύστημά μου, καθώς είναι 3Gb/s... "Στη αρχη ενω φαινοταν γρηγορος στα τεστ εβγαζε πολυ χαμηλες ταχυτητες σχεδον τις μισες απο αυτες που λεει. Κατι δεν μου κολαγε και ανοιξα το κουτι και ειδα οτι τον ειχα συνδεσει σε 3G . Βαζοντας τον σε 6G οι ταχυτητες του ξεπερναν τα μεγιστα που λεει. Read : 548 και Write : 532 ... " μετά από μια γρήγορη ματιά στο internet, κατέληξα στο συμπέρασμα πως οι ταχύτητες ανάγνωσης-εγγραφής που θα δω, θα είναι οι μισές από τις αναφερόμενες του κάθε δίσκου. Συνεπώς ο kingston λέει, 450mb/s, αν θα δω 250 θα είμαι και ευχαριστημένος. Μήπως να πάω σε κάτι μεταχειρισμένο τελικά;
SPANK Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Ναι οτι γράφει ειναι σύμφωνα με το sata3 οποτε μετα θα πάει στο μισο για sata2 , εγω θα έλεγα να πάρεις καινούργιο γιατι μπορει αργότερα να τον αξιοποιήσεις σε καποια αναβάθμιση που θα κανεις και θα εχεις και sata3
vision Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 οι SATA3 pci contollers θα δουλέψουν στα 6GB αν πάρω κανένα;
SPANK Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτε για να σου πω σίγουρα , θα δουλεύουν φυσιολογικά αλλα δεν ειναι καλή η αν θες σωστή λύση , μην το βάλεις καν καλυτερα δούλεψε το με sata2 μεχρι να πάρεις motherboard με sata3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα