Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το αγοράσα και εγω προχθες...Οτι σου εχουν πει ηδη είναι αρκετό.

Ενεργοποιησε και τα firewall.ΔΕΝ τα εχει ενεργα εξ ορισμου.

Portforwarding δεν χρειάζεται .Τα ανοιγει μονος του (origin kai utorrent τα ειδα) και τα αναφέρει στο forwarding-->UPNP. :confused:

Aν δεν εχει το 28/8 firmware ΜΗΝ το βαλεις αν θες να πας κάποια στιγμη σε OpenWRT.......

Δημοσ.

λοιπόν,σήμερα είμαι λίγο πιο χαμηλά από τα 16+

Upstream         Downstream
Current Rate (Kbps)          1016                 15572
Max Rate (Kbps)                1120                 15580
SNR Margin (dB)                  12                     7.6
Line Attenuation (dB)           6.1                   18.7
Errors (Pkts)                         0                         0

επίσης έχω και μια απορία,μερικές φορές όταν είμαι 16+ στο max rate γράφει 15+ γιατί συμβαίνει αυτό?

λογικα φορας καποιο Profile Πανω .λογικα 8 αρι Profil>αν δεν εχεις αποσυνδεσεις ζητα να στο βγαλουν.δηλαδη να σε βαλουν σε 6αρι fast.αυτο που λες συμβαινει οτι το margin κανει μικρα σκαμπανεβασματα.οταν η γραμμη συγχρονιζει με 8 margin πχ αλλα το margin παει πχ στο 7.6 οπως εσενα τοτε το max rate πεφτει οποτε μπορει να γινει πιο μικρο απο το Line rate.δεν ειναι κατι παραξενο κανενα απο τα 2 .ουτε οτι πεφτει λιγο το margin ουτε αυτο που γινεται με το data rate.

Το αγοράσα και εγω προχθες...Οτι σου εχουν πει ηδη είναι αρκετό.

Ενεργοποιησε και τα firewall.ΔΕΝ τα εχει ενεργα εξ ορισμου.

Portforwarding δεν χρειάζεται .Τα ανοιγει μονος του (origin kai utorrent τα ειδα) και τα αναφέρει στο forwarding-->UPNP. :confused:

Aν δεν εχει το 28/8 firmware ΜΗΝ το βαλεις αν θες να πας κάποια στιγμη σε OpenWRT.......

αν και τα firewall τα θεωρω περιττα.επισης για το Port forward απλα να πω οτι το Upnp δεν παιζει με ολα τα applications και κατα καποιο τροπο δεν μπορεις να ελεγ3εις τι γινεται.συν οτι ειναι λιγο κενο ασφαλειας αλλα Οκ με αυτο.

Δημοσ.

όχι αποσυνδέσεις δεν έχω καθόλου γενικά είμαι πολύ σταθερά,οπότε θα τους πάρω και θα τους πω να με βάλουν σε 6αρι fastpath προφίλ ε?

Δημοσ.

όχι αποσυνδέσεις δεν έχω καθόλου γενικά είμαι πολύ σταθερά,οπότε θα τους πάρω και θα τους πω να με βάλουν σε 6αρι fastpath προφίλ ε?

yep.Θα κερδισεις κανα megabit ακομα.ισως και λιγο παραπανω.

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλησπέρα και από μένα. Σήμερα αγόρασα και εγώ το συγκεκριμένο router. Δεν είμαι γνώστης των διάφορων πολύ προχωρημένων ρυθμίσεων και είπα να γράψω εδώ μήπως με κατατοπίσετε.  

Ένα θέμα που έχω τώρα και δεν είχα πρίν είναι ότι πρόσεξα πολύ χαμηλότερη ταχύτητα σε οτιδήποτε κάνω στο κινητό μου. Από download εφαρμογών ως browsing. Δεν είναι λογικό με καλύτερο router να μου το κάνει αυτό ενώ με του παρόχου που δεν είναι και καμιά φοβερής ποιότητας router να μην μου το έκανε. 

Επίσης ένα άλλο θεματάκι το οποίο βέβαια είχα και πρίν είναι ότι όταν κατεβάζω μεγάλα αρχεία (όχι μόνο μέσω torrent) δεν έχω καθόλου ίντερνετ. Δηλαδή όσο κατεβάζω νεκρώνουν τα πάντα εκτός από το download. Ξέρει κανείς τι μπορώ να κάνω?

Τελευταίες 2 ερωτήσεις,

-υπάρχει κάποια ή κάποιες ρυθμίσεις που μπορώ να κάνω επιπλέον και δεν είναι προεπιλεγμένες?

-για να ανέβει κάπως η ταχύτητά μου πρέπει να απευθυνθώ στον πάροχό μου?

Θα σας επισυνάψω και screenshot από το status του router αν βοηθάει.

και το screenshot.

post-270254-0-04254500-1418776308_thumb.png

Δημοσ.

***update

άκυρο το θέμα του κινητού, απλά έτυχε και νόμιζα ότι έχει κάτι, ίσως ήταν εκείνη η στιγμή, τώρα όλα κομπλέ. τα υπόλοιπα παραμένουν. :)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπέρα και από μένα. Σήμερα αγόρασα και εγώ το συγκεκριμένο router. Δεν είμαι γνώστης των διάφορων πολύ προχωρημένων ρυθμίσεων και είπα να γράψω εδώ μήπως με κατατοπίσετε.  

Ένα θέμα που έχω τώρα και δεν είχα πρίν είναι ότι πρόσεξα πολύ χαμηλότερη ταχύτητα σε οτιδήποτε κάνω στο κινητό μου. Από download εφαρμογών ως browsing. Δεν είναι λογικό με καλύτερο router να μου το κάνει αυτό ενώ με του παρόχου που δεν είναι και καμιά φοβερής ποιότητας router να μην μου το έκανε. 

Επίσης ένα άλλο θεματάκι το οποίο βέβαια είχα και πρίν είναι ότι όταν κατεβάζω μεγάλα αρχεία (όχι μόνο μέσω torrent) δεν έχω καθόλου ίντερνετ. Δηλαδή όσο κατεβάζω νεκρώνουν τα πάντα εκτός από το download. Ξέρει κανείς τι μπορώ να κάνω?

Τελευταίες 2 ερωτήσεις,

-υπάρχει κάποια ή κάποιες ρυθμίσεις που μπορώ να κάνω επιπλέον και δεν είναι προεπιλεγμένες?

-για να ανέβει κάπως η ταχύτητά μου πρέπει να απευθυνθώ στον πάροχό μου?

Θα σας επισυνάψω και screenshot από το status του router αν βοηθάει.

και το screenshot.

για αυτο με το κινητο μηπως ειναι θεμα του wireless?δοκιμασες αλλο καναλι στο ασυρματο να δεις αν θα παιξει?

επισης δοκιμασες αν εχει επιλογη για channel width απο 20/40 ή σκετο 40 να το κανεις 20?

ή αν ειναι 20 να το κανεις 20/40 η σκετο 40 αναλογως τι επιλογη σου δινει?

β.firmware update Στο τελευταιο firmware.δες αν το κανει μονο με το κινητο ή αμα το κανει γενικα με wireless αν μπορεις

να το δοκιμασεις.

το β. ειναι παραξενο.συνηθως το ακουω να γινεται απο torrents και οχι οταν γενικα κατεβαζεις αρχεια.οσο και να πιταρει η γραμμη θα πρεπε να εχεις ιντερνετ απλα πιο αργο.

εκει θα μπορουσες να εβαζες απλα καποιο Limit στα downloads ωστε να μην φτανεις την γραμμη στα ορια,

ενα καλο προγραμμα για bandwidth limiting ειναι το netlimiter που κανει Limit ανα application.

στο ρουτερ περα απο pppoe/llc δεν χρειαζεται να ορισεις κατι αλλο.αν εχει καποια εξτρα Pvc απλα σβηστα.

β.firmware update οπως ειπαμε αν υπαρχει πιο καινουριο.

για παραπανω ταχυτητα δεν νομιζω να μπορεις να κανεις κατι.εχεις ηδη 9 margin που ειναι το default του οτε .να στο ριξουν πιο χαμηλα στο 6\το θεωρω δυσκολο

αλλα δεν χανεις κατι να το ζητησεις αν και δεν θα κερδισεις και πολυ.αντε κανα megabit.

***update

άκυρο το θέμα του κινητού, απλά έτυχε και νόμιζα ότι έχει κάτι, ίσως ήταν εκείνη η στιγμή, τώρα όλα κομπλέ. τα υπόλοιπα παραμένουν. :)

τωρα το ειδα για το κινητο οποτε αγνοησε οτι γραφω πιο πανω.

για το θεμα πιταρισματος απο τορρεντ απλα μειωσε μεσα απο το ιδιο το τορρεντ τα max connections .επισης περιορισε το Upload διοτι αμα ανεβαζεις τερμα(seeding) τοτε θα σου καθυστερει και το download.δοκιμασε εναλλακτικα με αλλη εκδοση του mtorrent ή και με αλλον client πχ vuze,azureus Κτλ.εγω πχ εχω βαλει global maximum number of connections 50.και ειμαι μια χαρα.seedaro full και ταυτοχρονα μπορω να ανοιξω σελιδες.αλλα και οταν κανω download πετυχαινω το max αλλα μπορω να ανοιξω σελιδες κανονικα.

10 Upload slots per torrent εχω βαλει οπως και  10 maximum number of connected peers per torrent.το να ανοιγεις παρα πολλα connections χειροτερα τα κανει παρα καλυτερα.αλλα και παλι δεν επρεπε να στο κανει οταν κατεβαζεις αρχεια απο το ιντερνετ.και δεν ειναι κανα απλο ρουτερ για να πω οτι το πιταρεις.

Δημοσ.

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Θα αλλάξω τις ρυθμίσεις στο torrent και θα το δώ!

οτι χρειαστεις απλα ποσταρε να δουμε τι αλλο μπορει να γινει απο ρυθμισεις.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Kαλησπερα εχω ,Οτε και isdn γραμμη και μου δωσαν το ΖΤΕ ρουτερ.

Μπορω να βαλω πανω στη γραμμη μου το TP-LINK TD-W8970 ή το TP-LINK TD-W8970 B.

Πως να το σεταρω ειναι ευκολο?

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα,

το πηρα και εγω προχθες TD-W8970 v3 ολα καλα λαπτοπ,κινητα,ΤV,streamαρω ταινιες κανενα προβλημα ουτε αποσυνδεσεις ουτε σκαμπανεβασματα η γραμμη δειχνει τα ιδια απο προχθες.Ειμαι σε WIND 24αρι 

Upstream    Downstream

Current Rate (Kbps) 1021 16891

Max Rate (Kbps) 1105 18112

SNR Margin (dB) 12.5  9.1

Line Attenuation (dB) 6.8  9

Errors (Pkts) 0 0

download απο ftp 1.400kb/s +-100kb τελευταιο firmware.

εχω κανα δυο ερωτησεις και ευχαριστω για το χρονο σας

1.Μπορω να κανω κατι για να βελτιωσω την ταχυτητα?

2.Οτι αλλαγες εχω δοκιμασει στο σπιτι (καλωδια,σπλιττερ αλλαγη,μετρημα μονο του το router στην πριζα χωρις τηλεφ.,δεν εχουν αλλαξει κατι στα νουμερα.Εχω περιθωρια?

3.Πως μπορω να δω το το τσιπακι του DSLAM?

Ευχαριστω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...