Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
μετά από κάποια προβλήματα που είχα με τα router του παρόχου μου πήγα και πήρα το TP-LINK TD-W8970.

επειδή δεν έχω ξανά ασχοληθεί με after market router θα ήθελα να μου πείτε αν μπορώ να κάνω κάποια επιπλέον ρύθμιση μιας και έχει πάρα πολλές επιλογές σε σχέση με τα router που είχα πάρει από τον πάροχο μου.

Δημοσ.

μετά από κάποια προβλήματα που είχα με τα router του παρόχου μου πήγα και πήρα το TP-LINK TD-W8970.
επειδή δεν έχω ξανά ασχοληθεί με after market router θα ήθελα να μου πείτε αν μπορώ να κάνω κάποια επιπλέον ρύθμιση μιας και έχει πάρα πολλές επιλογές σε σχέση με τα router που είχα πάρει από τον πάροχο μου.

α.firmware update για να εισαι Uptodate.

β.το ιντερνετ σαν vpi 8 vc 35 pppoe/llc και φτιαχνεις το wifi μe wpa2.κανεις τα port forward που θες.δεν εχει κατι αλλο συγκεκριμενο.

το wi fi παιζει και dual band αν εχεις dual band Καρτες.

σαν τι αλλο θα ηθελες να κανεις στο ρουτερ?

Δημοσ.
ωραία τα Enable IPv4 και Enable IPv6 αλλάζω κάτι? από default έχει enable το IPv4.

επίσης port forward πως θα ξέρω ποιες πόρτες χρειάζομαι να ανοίξω?

για το dual band καταρχήν νομίζω στο συγκεκριμένο μοντέλο δεν γίνετε.

αυτό σε τι βοηθάει?

Δημοσ.

ωραία τα Enable IPv4 και Enable IPv6 αλλάζω κάτι? από default έχει enable το IPv4.
επίσης port forward πως θα ξέρω ποιες πόρτες χρειάζομαι να ανοίξω?
για το dual band καταρχήν νομίζω στο συγκεκριμένο μοντέλο δεν γίνετε.
αυτό σε τι βοηθάει?

για την ωρα ασε το Ipv4 ενεργο μονο οπως ειναι.για το ipv6 εχουμε μελλον.Port forward θα κανεις αν χρειαζεται να κανεις πχ για τορρεντ.πχ sto utorrent οριζεις εσυ ποιΟ port θα χρησιμοποιησεις.

to dual band ειναι για συσκευες πουθ παιζουν και 5ghz με σκοπο να αποφυγεις παρεμβολες απο αλλους.ναι δεν εχει Indeed>καταλαθος πρεπει να κοιταξα αλλο μοντελο.

αν ο παροχος σου παιζει Με Ipv6 Μπορεις να σεταρεις το ρουτερ να παιξει και Ipv6.οχι οτι θα κερδισεις κατι αλλα οκ.

Δημοσ.
εγώ χρησιμοποιώ flashget αλλα ποτε μου δεν έχω ανοίξει κάποια port,θα το δοκιμάσω να δω αν έχει κάποια διαφορά.

σε ευχαριστώ πολύ! ;)

Δημοσ.

εγώ χρησιμοποιώ flashget αλλα ποτε μου δεν έχω ανοίξει κάποια port,θα το δοκιμάσω να δω αν έχει κάποια διαφορά.

σε ευχαριστώ πολύ! ;)

το flash get δεν ειναι για αρχεια απο το ιντερνετ http/??δηλαδη κατι σαν flash downloader(αν το θυμαμε καλα)(JDOWNLOADER ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΝΟΟΥΣΑ) που επαιζε με rapidshare,mediafire και ολα αυτα?αν ειναι τετοιο προγραμμα οχι δεν θελει καν ports γιατι κατεβαζεις στην ουσια απο Http.δεν ανεβαζεις κατι η να συνδεθεις καπου στον αλλον κτλ.ειναι σαν download απο server.ports θελουν τα p2p οπως mtorrent.kazaa,emule,dc++ και ολα αυτα.παιζει και χωρις port απλα με open port εισαι connectable σε περισσοτερους.

Δημοσ.

ίσως παλαιότερα να ήταν έτσι όπως λες αλλα εγώ το χρησιμοποιώ για torrent.

τοτε ναι βλεπεις ποιο Port εχει μεσα και το ανοιγεις στο ρουτερ.μετα το δοκιμαζεις στο www.canyouseeme.org

και βλεπεις αν ειναι ανοιχτο.

οταν τρεχεις το τεστ για να δεις αν ειναι Open το Port θα πρεπει νατρεχει και το προγραμμα πχ flashget,mtorrent κτλ.απλα θα εισαι πιο connectable.

αν και μπορει ως τωρα το Port να ανοιγε αυτοματα αν το προγραμμα υποστηριζει Upnp.ισως εχει καποιο εικονιδιο που δειχνει αν εισαι connectable Οπως το Mtorrent

Δημοσ.
μια ακόμα ερώτηση, αυτή τι στιγμή είμαι με fastpath και στο router μέσα κλειδώνω στα 16400 περίπου.

μπορώ να κάνω κάτι εγώ η μέσω του παρόχου μου για να αυξήσω και άλλο την ταχύτητα μου?

Δημοσ.

μια ακόμα ερώτηση, αυτή τι στιγμή είμαι με fastpath και στο router μέσα κλειδώνω στα 16400 περίπου.
μπορώ να κάνω κάτι εγώ η μέσω του παρόχου μου για να αυξήσω και άλλο την ταχύτητα μου?

γραψε μας ποιον παροχο εχεις και τα χαρακτηριστικα της γραμμης.αν εισαι Hol ζητας 9 Profile αν εισαι forthnet και πεφτεις σε alcatel dslam = broadcom chipset ζητας να κλεισουν το gap = no rfi profile.

Δημοσ.

είμαι με Forthnet,αλλά δεν ξέρω σε τι dslam είμαι.
πια χαρακτηριστικά χρειάζεσαι?

line attenuation.noise margin,data rate ,max attainable.γενικα ολα ειναι μαζεμενα σε μια καρτελλα που λεει ποσο συγχρονιζεις κτλ.και τα υπολοιπα θα τα βρουμε σιγα σιγα.ας ξεκινησουμε απο τα βασικα.

αν και λογικα τερμα θα εισαι γιατι εχεις με fast path 16400 που σημαινει με interleave κανα 18αρι megabit.Οποτε δεν εισαι ασχημα.απλα να δουμε και τα χαρακτηριστικα για να ειμαστε απολυτα σιγουροι

Δημοσ.
λοιπόν,σήμερα είμαι λίγο πιο χαμηλά από τα 16+

Upstream         Downstream

Current Rate (Kbps)          1016                 15572

Max Rate (Kbps)                1120                 15580

SNR Margin (dB)                  12                     7.6

Line Attenuation (dB)           6.1                   18.7

Errors (Pkts)                         0                         0

επίσης έχω και μια απορία,μερικές φορές όταν είμαι 16+ στο max rate γράφει 15+ γιατί συμβαίνει αυτό?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...