Moderators Malthador Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Ότι λέει ο τίτλος βασικά. Θέλω 46" ή 47" με χαμηλό lag, άρα πάω σε Sony; Επίσης, θέλω real συχνότητα (όχι interpolated αηδίες) μεγαλύτερη από 60 Hz, κατά προτίμηση 120 Hz ή 240 Hz (για να είναι 120 Hz σε 3D). Αν βγάζει ταυτόχρονα και ψεύτικα περισσότερα Hz δεν με χαλάει, για θέαση ταινιών κλπ. Αλλά το βασικό μου θέμα είναι να συνδέω πισί και να μην κλειδώνω στα 60 Hz. Όλα αυτά με μπάτζετ γύρω στο χιλιάρικο παίζουν;
kostas_dr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Αν θες πολύ χαμηλό lag, τότε να κοιτάξεις κατά Sony μεριά.
disqualified Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 αυτο που λες real συχνοτητα δηλαδη τα Hz του Panel πάει πακέτο με το Motion interpolation γιατι πρέπει να δημιουργηθουν extra frames.
Moderators Malthador Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 αυτο που λες real συχνοτητα δηλαδη τα Hz του Panel πάει πακέτο με το Motion interpolation γιατι πρέπει να δημιουργηθουν extra frames. Δεν με πειράζει να έχει και interpolation. Ας έχει και 2000 Hz interpolated. Αυτό που με καίει είναι να συνδέω PC και να παίζει στα 100 ή στα 120 Hz, όχι στα 60 Hz. Υπάρχει κάποια λίστα με τηλεοράσεις άνω των 60 -true- Hz;
disqualified Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δεν με πειράζει να έχει και interpolation. Ας έχει και 2000 Hz interpolated. Αυτό που με καίει είναι να συνδέω PC και να παίζει στα 100 ή στα 120 Hz, όχι στα 60 Hz. Υπάρχει κάποια λίστα με τηλεοράσεις άνω των 60 -true- Hz; ok απλά ηθελα να σου πω οτι δεν είναι θέμα interpolation αυτο που λες αλλα οι τιμες cmr και mci ή όπως αλλιως τις ονομάζουν. Το Motion interpolation χρησιμοποιειται και στα Panel που ζητας. Το μικροτερο lag input φαινεται να το εχουν μαλλον οι sony αυτη τη στιγμη χωρις να σημαινει πως μπορει να ενοχληθεις από μεγαλύτερα.
Ziant Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Seiki Digital SE50UY04 4k http://www.seiki.com/products/seiki4kUltraHD/ http://www.amazon.com/Seiki-Digital-SE50UY04-50-Inch-120Hz/dp/B00BXF7I9M Λένε ότι βγάζει 120 hz στα 1080p με το τελευταίο firmware. Εμένα δεν με έχει πείσει ότι όντως βγάζει 120 hz στα 1080, για να γίνει αυτό πρέπει η κάρτα γραφικών σου να έχει έξοδο hdmi 1.4b, και η tv να υποστηρίζει hdmi 1.4b, αλλά να έχει είσοδο στα 120 hz και όχι στα 60 hz (δεν ξέρουμε τι input έχει). Δεν υποστηρίζει dvi dual link/display port. Εκτός των παραπάνω πρέπει το pc σου να την δει ως monitor στα 120 hz στα 1080p, από το control panel της κάρτας γραφικών. Όταν συμβούν όλα τα παραπάνω, χωρίς εξτρα λογισμικό / adapter, είσαι κατά ένα μεγάλο ποσοστό σίγουρος ότι όντως βγάζει 120 hz στα 1080p. Διάβασε reviews και αν σε πείσουν αγόρασε την, δυστυχώς σε αυτές τις ίντσες δεν υπάρχει κάτι άλλο, στις 39’’ υπάρχει πάλι seiki tv και ισχύουν τα ίδια, μετά πας σε 27’’/24’’ monitors που υποστηρίζουν 120/144 hz στα 1080p, με dvi dual link / display port 1.2 Όλα τα monitor/tv είναι με tn panel, ξέχνα τα ips panel…
panther_512 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Malthador, οι τηλεοράσεις με την HDMI σύνδεση δεν δέχονται σήμα άνω των 60Hz. Τα πολλά Hz τα θές για τις τεχνολογίες motion interpolation. Όσο πιό πολλά τα native Hz, τόσο καλύτερο θεωρητικά το motion interpolation. Στα games όλα αυτά είναι άχρηστα. Το λιγότερο input lag για τις τηλεοράσεις 2013 το έχουν μακράν οι Sony. Μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους κατασκευαστές. Πάντως το πάνελ της 50W656 που έχω εγώ μετά από πολύ ψάξιμο το βρήκα να είναι στα 120Hz. Επίσης η TV προς ευχάριστη έκπληξή μου είναι κατασκευασμένη στο Τόκιο (επειδή μας συνήθισαν όλα να φτιάχνονται Κίνα μεριά). 1
Moderators Malthador Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Seiki Digital SE50UY04 4k http://www.seiki.com/products/seiki4kUltraHD/ http://www.amazon.com/Seiki-Digital-SE50UY04-50-Inch-120Hz/dp/B00BXF7I9M Λένε ότι βγάζει 120 hz στα 1080p με το τελευταίο firmware. Εμένα δεν με έχει πείσει ότι όντως βγάζει 120 hz στα 1080, για να γίνει αυτό πρέπει η κάρτα γραφικών σου να έχει έξοδο hdmi 1.4b, και η tv να υποστηρίζει hdmi 1.4b, αλλά να έχει είσοδο στα 120 hz και όχι στα 60 hz (δεν ξέρουμε τι input έχει). Δεν υποστηρίζει dvi dual link/display port. Εκτός των παραπάνω πρέπει το pc σου να την δει ως monitor στα 120 hz στα 1080p, από το control panel της κάρτας γραφικών. Όταν συμβούν όλα τα παραπάνω, χωρίς εξτρα λογισμικό / adapter, είσαι κατά ένα μεγάλο ποσοστό σίγουρος ότι όντως βγάζει 120 hz στα 1080p. Διάβασε reviews και αν σε πείσουν αγόρασε την, δυστυχώς σε αυτές τις ίντσες δεν υπάρχει κάτι άλλο, στις 39’’ υπάρχει πάλι seiki tv και ισχύουν τα ίδια, μετά πας σε 27’’/24’’ monitors που υποστηρίζουν 120/144 hz στα 1080p, με dvi dual link / display port 1.2 Όλα τα monitor/tv είναι με tn panel, ξέχνα τα ips panel… Δεν μπορώ να κάνω τηλεόραση εισαγωγή από Αμερική. Αφενός θα με ξεσκίσουν στο τελωνείο, αφετέρου δεν μπορώ να έχω εγγύηση από Αμερική. Σε άλλο τόπικ ρώτησα αν υπάρχει κατάστημα που να κάνει εισαγώγη αμερικάνικες μάρκες αλλά μάταια. Malthador, οι τηλεοράσεις με την HDMI σύνδεση δεν δέχονται σήμα άνω των 60Hz. Τα πολλά Hz τα θές για τις τεχνολογίες motion interpolation. Όσο πιό πολλά τα native Hz, τόσο καλύτερο θεωρητικά το motion interpolation. Στα games όλα αυτά είναι άχρηστα. Το λιγότερο input lag για τις τηλεοράσεις 2013 το έχουν μακράν οι Sony. Μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους κατασκευαστές. Πάντως το πάνελ της 50W656 που έχω εγώ μετά από πολύ ψάξιμο το βρήκα να είναι στα 120Hz. Επίσης η TV προς ευχάριστη έκπληξή μου είναι κατασκευασμένη στο Τόκιο (επειδή μας συνήθισαν όλα να φτιάχνονται Κίνα μεριά). Άρα σκέφτομαι ορθώς αν ψήνω μία τέτοια;
Moderators Malthador Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Moderators Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Ξαναποστάρω, για μερικές έξτρα πληροφορίες άμα ψάξει ποτέ κάποιος για το ίδιο πράγμα με μένα. Επειδή το έψαξα ελαφρώς, θέλω να σχολιάσω το εξής: Στα games όλα αυτά είναι άχρηστα. Όχι απλά είναι άχρηστα τα περισσότερα των 60 Hz, αλλά απ' ότι βλέπω κάνουν κακό κιόλας στην gaming εμπειρία, γιατί οι 120 Hz τηλεοράσεις δεν μπορούν να αποδώσουν σωστά το 60 Hz mode. Άρα κακώς κοιτάζω για τέτοια τιβί (προφανώς ψάχνομαι για γκέιμινγκ). Επομένως το μόνο το οποίο πρέπει να με νοιάζει είναι το input lag και αναγκαστικά πάμε σε Sony. Το κακό με τη Sony είναι ότι οι τηλεοράσεις της δεν είναι state-of-the-art ρε γμτ, όπως της Samsung. Π.χ. θα ήθελα πολύ αυτό το πάνελ: http://reviews.cnet.co.uk/tvs/sony-kdl-47w805-review-50011737/ με αυτό το περίβλημα: http://www.skroutz.gr/s/3006618/Samsung-UE46F6800.html
panther_512 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Η σειρά W8 είναι καλή, εφόσον δεν σε απασχολεί το θέμα του μαύρου. Αλλιώς πάς σε W6 ή W9 που έχουν κλάσεις ανώτερο μαύρο. Αν αποφασίσεις πάρα ταύτα να πάς σε W8, τότε να φροντίζεις να υπάρχει φωτισμός στο δωμάτιο αν σε ενοχλεί το γκριζάρισμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα