Iskantar Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους. Η απορία μου είναι η εξής: Έχω συνδέσει μια Samsung F6500 (400hz) με το PC (με hdmi) για να βλέπω τις HD ταινίες μου με τον media player classic. Αυτό που παρατηρώ όμως είναι οτί έτσι βλέπω τις ταινίες με maximum refresh rate τα 60hz και αυτό φαίνεται στις γρήγορες σκηνές. Επειδή δεν έχω εξωτερικό σκληρό να δοκιμάσω τις ταινίες στον player της τηλεόρασης, έχετε να μου προτείνετε κατι να κάνω?
TheELF Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 http://www.svp-team.com/ Αυτό είναι κάτι σαν driver που επιτρέπει στο Media player home cinema αλλά και άλλα player να παίζουν με πολύ περισσότερα hz,το να σου τα πάει στα 400 βέβαια πολύ χλομό,υπόψιν ότι δουλεύει μέσου και της cpu οπότε όσο ποιο ψιλά ανεβάσεις τα hz τόσο θα γεμίζει η cpu.
antonl Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Έχουμε ίδια tv και την έχω κι εγώ συνδεδεμένη με pc μέσω hdmi. Απλά εγώ έχω την τύχη να χω στραβωμάρα, οπότε δεν παρατήρησα ποτέ το θέμα που λες (συνεπώς δεν έχει νόημα να δοκιμάσω απ τον player της tv - btw μπορείς να δοκιμάσεις και με flashακι αν έχεις). Η F6500 έχει μούφα 400Hz, καθώς μόνο ακριβά μοντέλα φτάνουν σε τόσο υψηλές συχνότητες (αν φτάνουν κιόλας). Πρακτικά, αμφιβάλω αν μπορείς ν αυξήσεις με κάποιον τρόπο το refresh rate αλλά σε περίπτωση που καταφέρεις κάτι, πες να ξέρουμε
Iskantar Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 http://www.svp-team.com/ Αυτό είναι κάτι σαν driver που επιτρέπει στο Media player home cinema αλλά και άλλα player να παίζουν με πολύ περισσότερα hz,το να σου τα πάει στα 400 βέβαια πολύ χλομό,υπόψιν ότι δουλεύει μέσου και της cpu οπότε όσο ποιο ψιλά ανεβάσεις τα hz τόσο θα γεμίζει η cpu. Φίλε το κατέβασα και το έκανα install. Πρόσθεσα τις HD αναλύσεις στο video profile στα 120 hz. Χρειάζεται να κάνω κάτι στον mpc? Έχουμε ίδια tv και την έχω κι εγώ συνδεδεμένη με pc μέσω hdmi. Απλά εγώ έχω την τύχη να χω στραβωμάρα, οπότε δεν παρατήρησα ποτέ το θέμα που λες (συνεπώς δεν έχει νόημα να δοκιμάσω απ τον player της tv - btw μπορείς να δοκιμάσεις και με flashακι αν έχεις). Η F6500 έχει μούφα 400Hz, καθώς μόνο ακριβά μοντέλα φτάνουν σε τόσο υψηλές συχνότητες (αν φτάνουν κιόλας). Πρακτικά, αμφιβάλω αν μπορείς ν αυξήσεις με κάποιον τρόπο το refresh rate αλλά σε περίπτωση που καταφέρεις κάτι, πες να ξέρουμε Το οτι δεν ειναι αληθινα τα 400 hz ειναι γνωστο αλλα οχι ομως και 60!??? Έτσι δεν ειναι φιλε μου? Έχει διαφορα!
TheELF Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Φίλε το κατέβασα και το έκανα install. Πρόσθεσα τις HD αναλύσεις στο video profile στα 120 hz. Χρειάζεται να κάνω κάτι στον mpc?Κανονικά όχι,εφόσον βλέπεις το εικονίδιο δίπλα στην ώρα μόλις βάλεις να παίξει ταινία θα παίξει με το ανάλογο profile.
Ziant Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 H tv σου όπως και εκατομμύρια άλλες tv δεν μπορεί να δεχτεί πάνω από 60 hz από hdmi είσοδο στα 1080p. Το hdmi καλώδιο δεν μπορεί να μεταφέρει πάνω από 60-70 hz στα 1080p. Η tv σου στην πραγματικότητα είναι 60 hz. Άρα αυτό που θέλεις να κάνεις δεν γίνεται… * Τα καλά πόστ τα φυλάω για τα μεσάνυχτα…
kostas_dr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Το οτι δεν ειναι αληθινα τα 400 hz ειναι γνωστο αλλα οχι ομως και 60!??? Έτσι δεν ειναι φιλε μου? Έχει διαφορα! Υποτίθεται , ότι η συγκεκριμένη έχει 100Hz πραγματικά. 1
Bourdoulas Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Κάνετε το λάθος να μπερδεύετε τo frame rate με το refresh rate. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. http://hometheater.about.com/od/televisionbasics/qt/framevsrefresh.htm
TheELF Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Ναι μεν,αλλά έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους, όσον αφορά το θέμα μας, όπως λέει και στο θέμα που λινκάρεις όσα περισσότερα mhz έχει η tv τόσο ποιο πολλές φορές το δεύτερο δείχνει το ίδιο καρέ,κάτι που κάνει της απότομες αλλαγές να φανούν πολύ ποιο έντονα και πρέπει να ανεβάσεις τα fps μιας ταινίας για να φανεί ποιο ομαλά.
Ziant Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Κάνετε το λάθος να μπερδεύετε τo frame rate με το refresh rate. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. http://hometheater.about.com/od/televisionbasics/qt/framevsrefresh.htm Ποιος κάνει λάθος ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα