Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα δύο καινούργιες μνήμες RAM DDR3 (Kingston HyperX Blu 2x4Gb 1333 MHz)

και όταν τις βάζω πάνω το PC αρχίζει να σφυρίζει συνεχόμενα με μικρές διακοπές για 5'' περίπου,

προσπαθεί να κάνει πάλι reboot αλλά συνεχίζει το ίδιο, οπότε δεν μπουτάρει και δεν έχω καμιά πρόσβαση.

Η motherboard υποστηρίζει μνήμες DDR3 μέχρι 8gb στα 1066 MHz και 1333 MHz O.C.

Έβγαλα το ρεύμα και την μπαταρία της motherboard μήπως και γίνει κάτι αλλά τίποτα.

Να σημειωθεί ότι τις μνήμες τις βάζω μόνες τους και στις σωστές θέσεις.

System Specs:

GA G41M-COMBO rev 2.0

Intel Core 2 Duo E6600 (1066 FSB SPEED)

Motherboard: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4213#ov

CPU:              http://ark.intel.com/products/27250

Offtopic: Η παλιά μου mobo είχε δύο υποδοχές για ανεμιστήρες και αυτή έχει μία.

Υπάρχει τρόπος να συνδεθεί και ο δεύτερος;

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

χμμμ τοτε μηπως οι ddr3 που βάζεις δεν ειναι στα 1.5 volt ?

Γενικά με αυτες τις motherboard με τα combo που πέρνουν και τα 2 δεν ειναι και πολυ αξιόπιστες , ισως δηλαδη να παίζει θέμα ασυμβατότητας

• Like 1
Δημοσ.

ΒΑΛΕ ΤΗς να τρεχουν 1066

Όταν βάζω πάνω τις ddr3 το pc δεν μπουτάρει οπότε δεν έχω καμία πρόσβαση σε bios, δεν μου εμφανίζει τίποτα στην οθόνη.

Αλλά και πάλι δεν ξέρω τι να αλλάξω μέσα στις ρυθμίσεις...

Δεν έχει σχέση η συχνότητα, τις βάζει σε λάθος σλότς

Φίλε μου όπως προανέφερα στο πρώτο post μου τις βάζω μόνες τους (τις ddr3) και στις σωστές θέσεις.

Δημοσ.

Αφού έχεις κάνει bios reset, βάλε μόνο μια dd3 (δοκίμασε και στα 2 κίτρινα σλοτ) και αν δεν μπούταρει, δεν είναι συμβατές οι ram με την μητρική...

• Like 1
Δημοσ.

Αφού έχεις κάνει bios reset, βάλε μόνο μια dd3 (δοκίμασε και στα 2 κίτρινα σλοτ) και αν δεν μπούταρει, δεν είναι συμβατές οι ram με την μητρική...

Ok θα δοκιμάσω αύριο και θα ποστάρω.

Δημοσ.

Έκανα reset τις δοκίμασα αλλά τίποτα....τα ίδια.

Μήπως πρέπει να κάνω αυτό με τις κάρτες μικρότερης συχνότητας πρώτα που ανέφερα παραπάνω;

Δημοσ.

Επειδή έχω τη συγκεκριμένη μητρική έχω διαπιστώσει ότι είναι αρκετά δύστροπη και επιλεκτική με τις ddr3 μνήμες ...

Δεν έχει σημασία αν οι μνήμες φτάνουν στα 1333 ή στα 1600 mhz αλλά το voltage (1,5 volt) και το τσιπάκι της μνήμης.

Από kingston έχω χρησιμοποιήσει με επιτυχία στα 4g τις KVR1333D3N9K2/4G και σε 8g τις KHX1600C9D3P1K2/8G, και τα δύο σετάκια στα 1,5 volt default. Με αυτές τις μνήμες, λειτουργεί άψογα. Είχα δοκιμάσει και τις OCZ platinum και κάποιες άλλες kingston, στα 1,65 volt, αλλά μου έκανε γυμνάσια και χόρτασα BSoD...

Δημοσ.

Εάν βρω κάποια μνήμη 1066 ποιες ρυθμίσεις θα πρέπει να αλλάξω μήπως και δουλέψουν οι 1333,

μόνο το frequency ή πρέπει να αλλάξω και τα timings?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά από ότι είδα στο βιβλιαράκι της mobo υποστηρίζει μέχρι 4gb στη σελίδα της gigabyte λέει μέχρι 8.

Δοκίμασα με μια ddr3 1333 1gb χωρίς αλλαγή ρυθμίσεων και άνοιξε κανονικά, οπότε έστειλα πίσω αυτές

που είχα πάρει για να πάρω κάποιες σε 4gb (2x2gb) έχετε να προτείνετε κάποια;

Μερικές από αυτές που υποστηρίζει είναι αυτές (http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_ga-g41m-combo.pdf)

αλλά η λίστα νομίζω είναι παλιά και δεν βρίσκω κάποια άλλη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...