Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά

Έχω στην κατοχή μου ένα Dell precision t3500 με τα εξής χαρακτηριστικά (αγορασμένο 2010):

1) intel xeon e5507 2.27 ghz

2) motherboard (άγνωστη αλλά απ όσο ξέρω σηκώνει 24gb ram)

3) nvidia quadro fx 580

4) 250 άρι δίσκο

5) είχε έρθει με 1ή2 gb ram και του έβαλα 4..

99% πρέπει να είναι αυτό:

http://www.dfsdirectsales.com/StoreCatalog/ctl641/cp19264/si6505803/cl1/dell_precision_t3500_4gb_ram_250gb_hdd?offset=&isLaptop=N

Μέχρι σήμερα το είχα με xp και έκανε μια συγκεκριμένη "Χ" δουλεια. 

Σκέφτηκα όμως να πάρω ένα πολύ απλούστερο και φθηνότερο υπολογιστή να μου κάνει την X δουλειά... και να τον εκμεταλλευτώ... 

Θέλω να τον αναβαθμίσω όσο γίνεται σε  cpu - μνήμες (24gb) - δίσκους ssd+ απλούς+ ίσως κάρτα ή κάρτες γραφικών.

Η χρήση του θα είναι καθαρά για επεξεργασία φωτογραφίας. (Photoshop cc - lightroom 5 και φυσιολογική χρήση γραφείου, όχι παιχνίδια)

A - Πρώτα απ όλα ο συγκεκριμένος επεξεργαστής "φτουράει" ή είναι παλιός κ αργός? Το socket αν δεν κάνω λάθος είναι 1366 ... αυτό που δεν ξέρω είναι αν μπορώ να βάλω επεξεργαστή με 32nm όταν αυτός που φοράει είναι 45nm. Αν μπορώ τι προτείνεται??? Θέλω ότι καλύτερο σε cpu...

B - Απ ότι είδα το interface για δίσκους είναι sata3 και όχι sata 6... οκ ξέρω οτι δεν θα έχω την μέγιστη απόδοση με τους ssd αλλά το δέχομαι. Πρέπει να έχει 5-6 θύρες για δίσκους... θέλω 3 ssd (1 για windows , και απο έναν για cache lightroom και Photoshop ) και απο εκεί και πέρα κλασικούς με πολλά TB

Γ - Κάρτα γραφικών. Αξίζει να αλλάξω? Τι θα προτείνατε σε "λογικά" πλαίσια? Μπαίνει 2πλή? Θα προτιμούσα σε ATI.

Δ - Μπορώ να βάλω usb3 με κάποια pci καρτα?

Όποιες άλλες προτάσεις δεκτές ή διευκρινήσεις απο μέρους μου δεκτές

Ευχαριστώ

Υ.Γ.

Όσον αφορά το budget που μπορώ να διαθέσω εξαρτάται. Αν π..χ.  υπάρχει ο τάδε επεξεργαστής που κάνει 1000 ευρώ και ο αντίστοιχος στα 500 ευρώ και η διαφορά στην απόδοση δεν είναι τόσο σημαντική φυσικά θα προτιμήσω των 500. Για δίσκους γνωρίζω τα κόστη. Και για κάρτα/ες γραφικών το πολύ κανα 500.

Έβγαλα και μερικές φωτό απο μέσα .... αν μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση

Υ.Γ. 2

Μετά απο ψάξιμο η motherboard πρέπει να είναι αυτή

http://www.amazon.com/XPDFK-Precision-Workstation-Motherboard-Processors/dp/B004YWWD4G

post-287213-0-43927400-1389884999_thumb.jpg

post-287213-0-10685800-1389885020_thumb.jpg

post-287213-0-76489700-1389885054_thumb.jpg

post-287213-0-93344700-1389885081_thumb.jpg

Δημοσ.

Ίσως στο πρώτο μου μύνημα δεν ήμουν τόσο σαφής.

Αυτό που θέλω να μάθω , είναι κατά πόσο αξίζει να επενδύσω στην ήδη υπάρχουσα μητρική, ποιον επεξεργαστή μπορώ να βάλω για να έχω το μέγιστο αποτέλεσμα... και κατα πόσο μπαίνουν μια ή δύο κάρτες γραφικών οι οποίες να είναι κατά προτίμιση ATI. 

Επίσης ποιες μνήμες προτείνετε, και αν χρειάζεται να αλλάξω και τροφοδοτικό.

Όσον αφορά τα οικονομικά, δεν είναι τόσο πρόβλημα, καθώς πρόκειται για εργαλείο δουλειάς και η απόδοση έρχεται πρώτη....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...