argate7 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα συμφορουμίτες και συμφορουμίτισσες, Έχω το εξής πρόβλημα.. Έχω ένα nas (zyxel nsa210) το οποίο δεν το έχω συνεχώς ανοιχτό διότι για κάποιο λόγο που παρατήρησα τις τελευταίες μέρες μου τρώει από το ίντερνετ χωρίς όμως εγώ να έχω αφήσει ανοιχτό το transmission που του έχω περάσει. Οπότε του έβαλα ένα πρόγραμμα να ανοίγει το βράδυ στη 1 και να κλείνει στις 9. Θα μου πείτε ¨γιατί ρε μεγάλε δεν έβαζες πρόγραμμα στο transmission για να ανοίγει και να κλείνει αυτό και όχι το nas?". Η απάντηση είναι ότι ενώ το είχα κάνει αυτό, στα logs του router έβλεπα άλλα από αυτά που περίμενα. Οπότε είπα να δοκιμάσω κάτι άλλο, να κλείνω όλο το nas. Τέλος πάντων, αυτό δούλεψε για 2 μέρες μέχρι σήμερα που συνειδητοποίησα ότι το led του σκληρού δίσκου είναι κόκκινο. Ωπ, λέω την κάτσαμε. Μάλλον κάηκε ο σκληρός! Παίρνω το σκληρό και πάω σε ένα pc για να τον περάσω από το hd sentinel. Εκεί μου βγάζει ότι έχω 5 bad sectors και υγεία 89%. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα ζήσει μέχρι αύριο ή ότι θα ζήσει μέχρι να του αλλάξω τα φώτα. Ποτέ κανείς δεν ξέρει. Το πρόβλημα μου όμως είναι ότι αφού το hd sentinel τον αναγνωρίζει και τον αναγνωρίζει και το nas, γιατί είναι μονίμως down και δεν μπορώ να έχω πρόσβαση στα δεδομένα? Τί μπορώ να κάνω για να τον αναστήσω και πάλι??
Ziant Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Έχει προστασία για bad sectors γιαυτό δεν ξεκινάει ο δίσκος στον nas. Το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι ένα low level format στο δίσκο, και μετά να τον δοκιμάσεις στον nas. Αν έχεις τον nas για backup πας για αλλαγή δίσκου.
argate7 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δεν τον έχω για backup, ίσα ίσα. Απλά θέλω να τον κάνω και πάλι λειτουργικό και ας μην είναι στην εντέλεια. Απλά να δουλεύει. Αν του κάνω low level format, χάνω όσα είχα, οπότε δε με συμφέρει. Κάποια στιγμή σήμερα αφού έγινε ό,τι έγινε είπα να δοκιμάσω να τον κάνω repair με το συστηματάκι που έχει από μόνο του και έπιασε και είχα για λίγο τη δυνατότητα να δω τα αρχεία μου και ό,τι είχα μέσα στο σκληρό. Αλλά μετά που έκανα κάποιες άλλες δοκιμές αυτή η δυνατότητα χάθηκε.
Ziant Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Κάνε backup τα αρχεία που έχει μέσα σε άλλο δίσκο, και μετά low level format.
argate7 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Άντε να βρω τώρα σκληρό 1tb να μεταφέρω τα αρχεία. Όπως και νά'χει ευχαριστώ για τις συμβουλές σου φίλε μου. Θα το δοκιμάσω αμέσως μόλις βρω δίσκο και μπορέσω και αν είναι ενημερώνω για την κατάσταση! Καλό απόγευμα! Βασικά έχω άλλο θέμα τώρα. Ενώ το hd sentinel μου βλέπει το δίσκο και το σύστημα διαχείρισης σκληρών στο pc, τα windows δεν τον αναγνωρίζουν. Ίσως να φτάιει το format του. Πώς παίζει να μπορέσω να πάρω τα αρχεία του?
hawkpilot Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δύο λύσεις - εφόσον έχεις τις γνώσεις: α) βρίσκεις έναν όμοιο δίσκο (αν είναι ίδιο μοντέλο ακόμα καλύτερα) και αντιγράφεις τον προβληματικό sector by sector (raw copy). Χρησιμοποιείς το "αντιγραφο" στο NAS. β) κανεις mount τον προβληματικό μέσα από καποιο linux - σχεδον όλα τα NAS αυτης της κατηγορίας τρέχουν κάποια ελαφριά διανομή. Άντε να βρω τώρα σκληρό 1tb να μεταφέρω τα αρχεία. Όπως και νά'χει ευχαριστώ για τις συμβουλές σου φίλε μου. Θα το δοκιμάσω αμέσως μόλις βρω δίσκο και μπορέσω και αν είναι ενημερώνω για την κατάσταση! Καλό απόγευμα! Βασικά έχω άλλο θέμα τώρα. Ενώ το hd sentinel μου βλέπει το δίσκο και το σύστημα διαχείρισης σκληρών στο pc, τα windows δεν τον αναγνωρίζουν. Ίσως να φτάιει το format του. Πώς παίζει να μπορέσω να πάρω τα αρχεία του?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα