Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω βλεπω με τα κολλεγια πολλα παιδακια να σφιγγονται γιατι σου λεει εγω που εκανα στο ελληνικο μπουρδελο μαθημα τι θα κανω τωρα που θα ερθει ο αλλος που εχει μαθει να δουλευει σοβαρα

ποτε ρε κανετε μαθημα ολο καταληψεις εχετε αμ τα κοματικα μεσα στις σχολες ενα αισχος ειναι το ξεφτυλισαμε το θεμα με τη δωρεαν παιδεια ποιος πιστευει οτι ειναι πραγματικα δωρεαν και οχι προνομιο 

μια γνωστη μου εκανε 10 χρονια να παρει πτυχιο ειναι να γελας

Κανεις δεν "σφιγγετε" , το κρεας ψαρι ομως δεν θα το βαφτισουμε , τα μπουρδελα που λες εχουν περασει αξιολογησεις κι βρισκονται τα περισσοτερα 6000 θεσεις μπροστα στις καταταξεις απο τα καλυτερα (τα χειροτερα φτανουν τελευταια και καταιδρωμενα) γκλαμουρατα κολεγια των mini σπουδων κι fast track διαδικασιων , ξαναλεω περαστε αξιολογησεις πρωτα κι μετα ξαναμιλαμε , μεχρι τοτε παραμενετε σπουδες αμφιλεγομενης αξιας και ποιοτητας.

Τα "μπουρδελα" κανουν ερευνα κι παραγουν δημοσιευσεις  το σνομπαρετε κι αυτο να φανταστω... Γελανε κι οι πετρες

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ποτε ρε κανετε μαθημα ολο καταληψεις εχετε αμ τα κοματικα μεσα στις σχολες ενα αισχος ειναι το ξεφτυλισαμε το θεμα με τη δωρεαν παιδεια ποιος πιστευει οτι ειναι πραγματικα δωρεαν και οχι προνομιο 

μια γνωστη μου εκανε 10 χρονια να παρει πτυχιο ειναι να γελας

5 χρόνια πάντως στη σχολή μου κατάληψη έγινε μια φορά(και καλώς έγινε) για ~10-15 μέρες τότε με το σχέδιο Αθηνά και πήρε παράταση το εξάμηνο, η εξεταστική τελείωσε Ιούλιο

Η γνωστή σου που έκανε 10 χρόνια να πάρει πτυχίο ας γελάει με τα χάλια της

• Like 1
Δημοσ.

καλα σε ποια χωρα ζειτε εσεις νομιζετε οτι θα δειτε χαιρι απο το δημοσιο

Στο Ελλαντα με το ελληνικο μπορντελο μαθημα και σφιγγομαστε γιατι φοβουμεθα αυτους που δουλευουν σοβαρα. Τα κολεγια ντε.

Δεν περιμενουμε απο το δημοσιο , μιας κι ως ερευνητης ορισμενου χρονου κλπ που ανεφερα πληρωνεσε απο ξενα κονδυλια κι οχι απο το κρατος. Απλα αναφερω ΟΛΟΥΣ τους δρομους που μπορει να ακολουθησει καποιος , πως να το κανουμε οταν εισαι απο κολεγιο δεν μπορεις να κανεις καποια πραγματα.

Προσωπικα ειμαι υπερ της αξιολογησης κι των κολεγιων κι ΑΝ ειναι θετικες κι αυτοι να εχουν ιδια δικαιωματα με bachelor αλλα μεχρι τοτε ειπαμε. Για αξιολογηση κανεις σας δεν μιλαει ομως το περνατε στα ψιλα κι μοναχα κραζετε για καταληψεις , μπορντελο μαθημα κλπ...

Δημοσ.

και ποια ειναι η πλακα τωρα ενας που παει σε ενα κολλεγιο πληρωνει στην ουσια τα ιδια αν νοικιασει σε αλλη πολη κλπ εξοδα με τις παπαριες δημοσιας παιδειας χωρια τα φροντιστηρια και τα ιδιαιτερα

• Like 1
Δημοσ.

και ποια ειναι η πλακα τωρα ενας που παει σε ενα κολλεγιο πληρωνει στην ουσια τα ιδια αν νοικιασει σε αλλη πολη κλπ εξοδα με τις παπαριες δημοσιας παιδειας χωρια τα φροντιστηρια και τα ιδιαιτερα

Γιατι θα λαβει αξιολογημενες σπουδες απο ανεξαρτητες αρχες , το πτυχιο του εχει αναγνωριση κι στην Ελλαδα κι στο εξωτερικο κι γενικα θα μπορει να κανει τα ιδια με τον αποφοιτο κολεγιου + καποια επιπλεον που ανεφερα πιο πανω.

Αν θελει καποιος κολεγιο , μεγεια του με χαρα του κι δικαιωματα κι εξομοιωση κι ολα να τα εχει ΜΕΤΑ απο σοβαρη αξιολογηση του φορεα / ιδρυματος.

Αλλα να λες "μπορντελο" (παθογενειες υπαρχουν σιγουρα) το Ελλ. Παν./Πολ./ΤΕΙ τη στιγμη που τα κολεγια δεν εχουν αξιολογηθει απο την ΑΔΙΠ κι στις καταταξεις ειναι πατος λιγο κρατη βρε αδερφε , προκαλεις τρολαρισμα.

Δημοσ.

Γιατι θα λαβει αξιολογημενες σπουδες απο ανεξαρτητες αρχες , το πτυχιο του εχει αναγνωριση κι στην Ελλαδα κι στο εξωτερικο κι γενικα θα μπορει να κανει τα ιδια με τον αποφοιτο κολεγιου + καποια επιπλεον που ανεφερα πιο πανω.

Αν θελει καποιος κολεγιο , μεγεια του με χαρα του κι δικαιωματα κι εξομοιωση κι ολα να τα εχει ΜΕΤΑ απο σοβαρη αξιολογηση του φορεα / ιδρυματος.

Αλλα να λες "μπορντελο" (παθογενειες υπαρχουν σιγουρα) το Ελλ. Παν./Πολ./ΤΕΙ τη στιγμη που τα κολεγια δεν εχουν αξιολογηθει απο την ΑΔΙΠ κι στις καταταξεις ειναι πατος λιγο κρατη βρε αδερφε , προκαλεις τρολαρισμα.

Αναγνώριση στην Ελλάδα μια χαρά έχει.

Να διευκρινίζεις λέγοντας "αναγνώριση στις προκυρήξεις του δημοσίου" δεν έχει.

Αν πάει κάποιος και σκάσει 20.000+ ευρώ, δεν ξέρω πόσα είναι, και ψάχνει δουλειά σε δημόσιο, είναι άξιος της μοίρας του.

• Like 2
Δημοσ.

Αν πάει κάποιος και σκάσει 20.000+ ευρώ, δεν ξέρω πόσα είναι, και ψάχνει δουλειά σε δημόσιο, είναι άξιος της μοίρας του.

Το διευκρινισα πολλες φορες. Ελλαδα = Ιδιωτικος Τομεας + Κρατικος + ευρυτερος κρατικος που δουλευουν και με κοινοτικα κονδυλια

Οπως ειπα οτι δεν αφορα μονο τον ΑΣΕΠ αλλα και ευρωπαικα ερευνητικα προγραμματα που εχουν κρατικα ιδρυματα , κεντρα ερευνων κλπ.

Ο καθενας αξιος της μοιρας του ειναι.

Δημοσ.

παει το δημοσιο τωρα ξεχαστε τα γουστα και καιρος ηταν. σε λιγο κανεις δεν θα θελει να δουλευει δημοσιος υπαλληλος

Δημοσ.

Το διευκρινισα πολλες φορες. Ελλαδα = Ιδιωτικος Τομεας + Κρατικος + ευρυτερος κρατικος που δουλευουν και με κοινοτικα κονδυλια

Οπως ειπα οτι δεν αφορα μονο τον ΑΣΕΠ αλλα και ευρωπαικα ερευνητικα προγραμματα που εχουν κρατικα ιδρυματα , κεντρα ερευνων κλπ.

Ο καθενας αξιος της μοιρας του ειναι.

Ρε φιλαράκι, με προκήρυξη δημοσίου δεν πιάνεις δουλειά σε κρατικά ιδρύματα (που έχουν τα οποιαδήποτε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα); Θα παίζουμε με τις λέξεις τώρα;

Δημοσ.

Ρε φιλαράκι, με προκήρυξη δημοσίου δεν πιάνεις δουλειά σε κρατικά ιδρύματα (που έχουν τα οποιαδήποτε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα); Θα παίζουμε με τις λέξεις τώρα;

Οχι , και δεν παιζουμε με τις λεξεις,  δεν βγαζει προκηρυξη δημοσιου (ΦΕΚ , ΑΣΕΠ κλπ) πχ το ΕΚΕΦΕ Δημοκριτος για να παρει πχ post-doc για ερευνα κλπ , βγαζει ανεξαρτητες ανακοινωσεις (εκδηλωσεις ενδιαφεροντος) συμφωνα με τα ερευνητικα προγραμματα που εχει , τα κονδυλια που εξασφαλιζει και τις αναγκες του.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, θέλω να ρωτήσω ποια είναι η διαφορά στο δημόσιο ιεκ με το ιδιωτικό;  επίσης θέλω να πάω σε μια ειδικότητα τεχνικός υπολογιστών πήγα σήμερα ρώτησα βασικά είχα πάει και πριν 2 χρόνια άλλα μετά έφυγα φαντάρος, τότε λοιπόν με είχανε πει με το πτυχίο πληροφορικής που έχω τελειώσει από το επαλ θα πήγαινα μόνο ένα χρόνο με 2700Ε  τώρα που πήγα και ρώτησα με είπανε 2000 αν γραφτείς λέει τώρα, αλλιώς από Φλεβάρη δεν θα έχουμε τμήματα, ποιο πολύ με ενδιαφέρει στο δέλτα να πάω, άλλα με ζήτησαν 3700 λέει και αν έχει κιόλας για Φλεβάρη που είναι δύσκολα για την συγκεκριμένη ειδικότητα, τι μου προτείνεται; αξίζει να δώσω τόσα λεφτά; όσο ήταν ένας χρόνος άξιζε άλλα τώρα για 2 χρόνια δεν ξέρω είμαι πολύ μπερδεμένος 

Δημοσ.

Ξέθαψες θέμα του 2015 και υπάρχουν άλλες πιο προσφατες συζητήσεις, αλλα αθ σου απαντησω επειδή ειναι διαχρονικες οι απαντησεις.

Καταρχήν το χαρτί και απο τα δυο ιεκ (δημοσιο0ιδιωτικό) ειναι ακριβώς το ίδιο. Σε μαθαίνουν και μετά δινεις εξετασεις πιστοποιησης (τις κανει το κρατος) για να παρεις το χαρτί.Στα ιδιωτικά ιεκ, "πουλάνε" τις πιο συγχρονες υποδομές.

Αφου εισαι απο Επαλ, κάνεις ενα χρόνο οπουδήποτε πας. 

Το φλεβάρη όντως δεν είναι σιγουρο αν θα κάνουν τμήματα, εχει να κανει με τη ζητηση. Βέβαία αν πας προς το τέλος των εγγραφών του φλεβάρη, πάλι 2000-2500 θα στο δώσουν (να εισαι σίγουρος). Τώρα σου λενε 2000 (αντί για 3700 που ειναι η τιμή καταλόγου) για να τσιμπήσεις να γραφτείς τώρα (καλιό 5 και στο χέρι). Τα μεγάλα κεντρικά ιεκ, συνήθως κάνουν τμήματα για ειδικότητες και το φλεβαρη γιατί εχουν ζητηση. 

Μην περιμένεις οτι θα τη βγάλεις καθαρή μονο με 2000-2500. Βάλε κάτι σεμινάρια, κάτι για τα βιβλια, κάτι για σημειώσεις,

Αν το κάνεις για την προσωπική σου εξέλιξη, κάνε το Αν το κάνεις γιατί εχεις γνώση και θες ενα χαρτί, θα πεταξεις τα λεφτά σου, οποτε μονο δημοσιο ιεκ.

Σαν επάγγελμα-ειδικότητα ειναι πολύ μπουκωμένο απο κόσμο. Χαμηλές πιθανότητες καλης επαγγελματικής αποκαταστασης. Γενικα τα ιεκ τα θεωρώ πολύ κακή οικονομική επένδυση εκπαιδευσης εκτός ελαχίστων ειδικών περιπτώσεων

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...