Asmodeus21 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 το bachelor φιλε μου απο καλο κολεγιο σαν χαρτι ειναι καλυτερο απο τει αλλα επαναλαμβανω απο καλο κολεγιο. αλλα θελει πολυ διαβασμα εκει υπαρχει συστημα δεν ειναι οπως τα μπουρδελα τα ελληνικα πανεπιστημια επισης να ξερεις εινια ακριβα τα διδακτρα στα ιεκ ειναι 6000 με 6500 ολη η φοιτηση και στα κολεγια το χρονο προσεχε το χρονο αρχιζουν απο 6000 επισης τα βιβλια τα αγοραζεις εσυ υπολογισε το καθενα πανω απο 50 Ναι τα ειδαμε τα καλα κολεγια της Ελλαδας που βρισκονται στις παγκοσμιες καταταξεις και στην ερευνα , το ακουσαμε κι αυτο. Εκτος αν μιλας για εξωτερικου.
Runner25 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Ναι τα ειδαμε τα καλα κολεγια της Ελλαδας που βρισκονται στις παγκοσμιες καταταξεις και στην ερευνα , το ακουσαμε κι αυτο. Εκτος αν μιλας για εξωτερικου. οτι πεις μανα μου
Asmodeus21 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 οτι πεις μανα μου Μανα μου ας περασουν πρωτα αξιολογησεις απο διεθνεις επιστημονικες επιτροπες οπως τα δημοσια ιδρυματα κι μετα το ξανασυζηταμε.
Runner25 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 http://www.aegeancollege.gr/aimages/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%9A%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%B1.pdf μια χαρα αναγνωρισμενα ειναι
Asmodeus21 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Μιλησα για εξωτερικη αξιολογηση , τους νομους που αναφερει το aegean college δεν θα κατσω να τους διαβασω απλα εχε στο νου σου οτι η ελληνικη νομοθεσια εχει πολλα παραθυρα , δεν με ενδιαφερει αν αναγνωριζονται η οχι αλλα αν δεν αξιολογηθουν απο διεθνεις επιστημονικες επιτροπες οπως τα δημοσια ιδρυματα (βλ. ΑΔΙΠ) δεν γινεται τιποτα. Υποψην , http://www.minedu.gov.gr/grafeio-typoy-kai-dimosion-sxeseon-main/deltia-typoy-main/10955-01-03-14-2020.html http://www.dimosiosxoleio.com/%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AC%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1/%CF%88%CE%AC%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B2%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%83%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B5%CE%B9.html
Dimitrioss Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Παιδιά προσοχή στις κλίμακες γιατί βλέπουμε ότι να ναι. Το link που έχει ανεβάσει πιο πάνω ο Asmodeus21 http://www.dimosiosx...ου-και-τει.html είναι σωστό. Τα ΙΕΚ ειναι στο 5 και τα Κολλεγια (Bachelor) στο 6. Μην λέμε ότι θέλουμε... Επίσης να πω ότι τώρα διάβασα τα τελευταία μηνύματα και δεν μπορώ να μην πω ότι συμφωνώ απόλυτα με τον Runner 25 ότι από καλό Κολλέγιο τα Bachelor ειναι πολύ καλύτερα από τα ΤΕΙ. Και επιτέλους, ως απόφοιτος του Mητροπολιτικού μπορώ να σας πω με μεγάλη σιγουριά ότι τα Bachelor ειναι Αναγνωρισμένα από το κράτος όσον αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα επομένως ο αποφοιτος του Μητροπολιτικού (και άλλων Κολλεγίων) εχει ίσα επαγγελματικά δικαιώματα με τον απόφοιτο ελληνικού Πανεπιστημίου. Ας τελειώσει πλέον αυτή η καραμέλα που ακούω και διαβάζω παντού. Αν σας ενδιαφέρουν οι παγκόσμιες κατατάξεις, δείτε λοιπόν που βρίσκονται και τα ελληνικά πανεπιστήμια.... 1
Asmodeus21 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Που ειδες στο link του υπουργειου οτι τα κολλεγια ειναι ανγνωρισμενο ως bachelor απο το κρατος; http://www.minedu.gov.gr/grafeio-typoy-kai-dimosion-sxeseon-main/deltia-typoy-main/10955-01-03-14-2020.html "Επιπεδο 6 ΠΤΥΧΙΟ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ /ΤΕΙ)" Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, με το οποίο διασφαλίζεται η ύπαρξη ενός συνεκτικού και κατανοητού συστήματος κατάταξης και ταξινόμησης όλων των προσόντων, δηλαδή των τίτλων σπουδών οι οποίοι απονέμονται στη χώρα μας. Πρόκειται για οκτώ επίπεδα, στα οποία κατατάσσονται τα διάφορα επίπεδα εκπαίδευσης.Το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, καταρτίστηκε με στόχο την εθνική ή ευρωπαϊκή ταξινόμηση επιπέδου κατάρτισης, ώστε να διευκολύνεται η κατάρτιση των εργαζομένων.Στα ιδιωτικά κολέγια δεν υπάρχει ιδιαίτερη αναφορά, αλλά δεν εντάσσονται στο επίπεδο 6 των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. http://www.dimosiosxoleio.com/%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AC%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1/%CF%88%CE%AC%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B2%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%83%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B5%CE%B9.html Δεν αναφερει κολλεγιο , επισης στις προκυρηξεις δημοσιου δεν εχω δει να ζητουν πτυχιο κολλεγιου. Στο ιδ. τομεα μετρανε οι γνωσεις (ανγνωριση λεμε για τους κρατικους φορεις) Μην παραπληροφορειτε τον κοσμο Οσο για τις παγκοσμιες καταταξεις αστο , χωριζει αβυσσος τα κρατικα ιδρυματα απο τα ιδ. κολλεγια μια ιδεα http://www.webometrics.info/en/Europe/Greece
Pseudonumo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 <p>Γειά σε όλλους τους φίλους!! <br> Παιδιά τον τελευταίο καιρό ψάχνω στο google μαθαίνω και ακούω διάφορα και πραγματικά έχω μπερδευτεί πάρα πολύ.. Λοιπόν ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.. Είμαι κοντά στο τέλος για την τρίτη λυκείου και απο ότι βλέπω δεν νομίζω να καταφέρω να περάσω εκεί που θέλω στις πανελλήνιες σε ΤΕΙ.(Άν και θα προσπαθήσω!) σκέφτηκα απο τώρα οτι θα πρέπει να έχω μια εναλλακτική λύση.. Γιαυτό άρχισα να ψάχνω για ΙΕΚ. Πιό συγκεκριμένα πήγα στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ρώτησα για το τμήμα πληροφορικής. Φέτος μου είπε ότι θα υπάρξουν μερικές αλλαγές. Δηλαδή Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/ Web Designer - Developer /Video games) απο 4 διαφορετικά τμήματα θα γίνει 1.<br> Και οι ειδικότητες θα ειναι:<br><br> 1) Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών<br> 2) Τεχνικός Η/Υ<br> 3) Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ<br> 4) Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/ Web Designer - Developer /Video Games)<br><br><br> Ξέρω οτι δεν τίθεται θέμα σύγκρισεις ΤΕΙ με ΙΕΚ καθώς γνωρίζω οτι το χαρτί του ΤΕΙ ειναι επιπέδου 6 και του ΙΕΚ 4. Και γι αυτό πιστέυω τόσο καιρό οτι ακούω αρκετά αρνητικά πράγματα για το ΙΕΚ. Όμως μου είπε οτι αν θέλω μπορώ να πάω για Bachelor κάτι το οποίο σημαίνει σύμφωνα με τα λεγόμενα του ότι από επιπέδου 4 παίρνει μια σημαντίκη αξία και πάει στο επίπεδο 5 με 6. Δηλαδή κοντά σε αυτό του ΤΕΙ και Κολλέγιου. Επίσης μου είπε οτι θα φροντίσουν το ίδιο το ΙΕΚ να μου βρεί να κάνω κάπου πρακτική για 6 μήνες. Και στο τέλος του 2ου 6μήνου λένε πως επειδή πήρε μια βράβευση για το 1 απο τα 5 καλύτερα σε ευρώπη θα έχουμε 800€ απο αυτούς. Εγώ θέλω να ρωτήσω απο άτομα που τελείωσαν το ΙΕΚ σε μία απο τις ειδικότητες της Πληροφορικής η ειναι ακόμα εκεί αν όντως ειναι αλήθεια ολα αυτά που μου είπαν και αν θα είμαι κάπως ισάξιος με τους άλλους υποψήφιους στην αγωρά εργασίας με το Bachelor και αν όντως είναι αναγνωρισμένο και σε Ευρώπη αλλα και εκτός Ευρώπης (Μιλάμε πάντα με Bachelor γιατι χωρίς αυτό δεν νομίζω να καταφέρω και πολλά)<br><br> Σας ευχαριστώ πολύ όλους εκ των προτέρων! :) </p> Μακρυά από ΙΕΚ. Κράτα τα ωραία σου λεφτάκια και δωστα σε κανα φροντιστηριο,στρω σου και θα περασεις του χρονου 1
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 το bachelor φιλε μου απο καλο κολεγιο σαν χαρτι ειναι καλυτερο απο τει αλλα επαναλαμβανω απο καλο κολεγιο. αλλα θελει πολυ διαβασμα εκει υπαρχει συστημα δεν ειναι οπως τα μπουρδελα τα ελληνικα πανεπιστημια επισης να ξερεις εινια ακριβα τα διδακτρα στα ιεκ ειναι 6000 με 6500 ολη η φοιτηση και στα κολεγια το χρονο προσεχε το χρονο αρχιζουν απο 6000 επισης τα βιβλια τα αγοραζεις εσυ υπολογισε το καθενα πανω απο 50 Καλά για να ερχόσουν στο ΤΕΙ μου να έδινες σε μερικά εργαστήρια και θεωρίες να έπεφτε κόψιμο και μετά μίλα για bachelors και παπαρόχαρτα.
Dimitrioss Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Στην Ευρώπη δεν ζούμε (ακόμα τουλάχιστον...) ή κάνω λάθος. Οι κατατάξεις στο δεύτερο link που παραθετεις το λεει καθαρα: Bachelor Degree - 6. Ανεβάζεις ένα αρθρο, το οποίο έχει ανεβει κάπου στο ιντερνετ, αλλά δυστυχώς τα λέει λάθος. Πλέον τα περισσότερα Bachelors που παίρνεις από Πανεπιστήμια του εξωτερικού στην Ελλάδα αναγνωρίζονται επαγγελματικά με μία απλή αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων - δειτε παρακάτω: www.minedu.gov.gr/geniki-dieythynsi-eyropaikon-kai-diethnon-ekpaideytikon-thematon/dieythynsi-eyropaikis-enosis/tmima-d-anagnoriseos-epaggelmatikon-prosonton.html Υπάρχει ανταγωνισμός πλέον ΚΑΙ στον δημόσιο τομέα και κάποιοι φοβήθηκαν και πανε να μπερδέψουν τον κόσμο. Με την αναγνωριση επαγγελματικών προσόντων μπορείς να δώσεις ΑΣΕΠ και να μπεις στο Δημόσιο και όπου θέλεις. Δεν λεω, υπαρχουν αξιόλογες σχολές και στα ελληνικά πανεπιστήμια, ΜΗΝ μπερδεύετε όμως τα νέα παιδιά που θέλουν να βρουν διεξόδους για το μέλλον. Με ένα Bachelor από Κολλέγιο είσαι επαγγελματικά ίσος με αποφοιτο ελληνικού πανεπιστημίου... πως να το κάνουμε.. σε όποιον αρέσει. Επίσης εάν θέλεις να πας να δουλέψεις σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε.πάλι αναγνωρισμένο είναι. Οσο για τα rankings, θα επρεπε να ξέρεις ότι υπάρχουν πολλα από δαύτα, τα οποία δεν λένε απόλύτως τίποτα. Εξάλλου τα Κολλέγια σου δίνουν bachelor από πανεπιστήμια του εξωτερικού (Αγγλία κυρίως) - κάνουν απλό franchise - επομένως το ranking του ξένου πανεπιστημίου ίσως θα ήταν καλύτερο να κοιτάξεις...
Asmodeus21 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Aνεβασα και απο το υπουργειο που το λεει καθαρα http://www.minedu.gov.gr/grafeio-typoy-kai-dimosion-sxeseon-main/deltia-typoy-main/10955-01-03-14-2020.html "Επιπεδο 6 ΠΤΥΧΙΟ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ /ΤΕΙ)" Κι εσυ απο το υπουργειο που λεει αλλα , γι'αυτο ειπα υπαρχουν πολλα παραθυρα στη νομοθεσια. ΑΣΕΠ αστο γιατι ζητανε συνηθως μονο ΠΕ , ΤΕ , ΔΕ και ΥΕ κι οχι bachelor κολλεγιου. Το franchise δεν λεει τιποτα απολυτως.Το αντιθετο μαλιστα. Αβυσσος (του franchise θα κοιταξω γιατι αυτο δινει το πτυχιο) Το Μητροπολιτικο κολλεγιο που αναφερεις δινει "Bachelor" μηχανικου με 27 μαθηματα ενω στα κρατικα θες ~50 , τα συμπερασματα δικα σας.... http://www.metropolitan.edu.gr/study-programs/undergraduate-programs/ba-school-of-computing/beng-electrical-electronic-systems.html#%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1 Στο εξωτερικο δεν ειπα οτι δεν αναγνωριζονται γιατι δεν γνωριζω το πλαισιο , αλλα στην Ελλαδα στον ΑΣΕΠ δεν εχω δει να ζητανε, παρα μονο κατηγοριες ΠΕ κ ΤΕ και στον ιδιωτικο ειναι στο χερι του καθε εργοδοτη οποτε δεν τιθεται θεμα αναγνωρισης , αλλα στα κρατικα ερευνητικα κεντρα στην Ελλαδα σιγουρα ΔΕΝ περνουν απο κολεγια , ουτε για master/PhD σε ελληνικα παν. εχω δει κανεναν να γινεται δεκτος. Ξαναλεω , ας περασουν πρωτα εξωτερικες αξιολογησεις απο διεθνεις επιστημονικες επιτροπες (βλ. ΑΔΙΠ) οπως τα κρατικα ιδρυματα και μετα το ξανασυζηταμε , αλλα μεχρι τοτε αστο. Αν περασουν την αξιολογιση κανενα προβλημα. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2015 από Asmodeus21
Dimitrioss Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Kαι γιατί πρέπει να θεωρούμε ότι ειναι καλό το να έχεις να δώσεις 50+ μαθήματα για να παρεις πτυχίο; Γιατί ειναι καλό να οδηγείσαι στην υπερπληθώρα γνώσεων που τις περισσότερες φορές ειναι γενικές; Η προσέγγιση των βρετανικών πανεπιστημίων - ως γνωστόν το Μητροπολιτικό συνεργάζεται με Βρετανικά πανεπιστήμια και ακολουθεί το βρετανικό εκπαιδευτικό σύστημα - είναι λίγα και εξειδικευμένα μαθήματα που σχετίζονται απολύτως με το αντικείμενο των σπουδών που επιλέγει ο σπουδαστής. Ακόμα, διδάσκουν τις τελευταίες εξελίξεις σε κάθε τομέα με απώτερω στόχο την εμβάθυνση και με έμφαση στην πρακτική εφαρμογή των αποκτηθέντων θεωρητικών γνώσεων, επομένως με πολύ λιγότερες γενικές γνώσεις που αν κάποιος το θέλει θα τις αποκτήσει μόνος του σε συγκεκριμένους τομείς που τον ενδιαφέρουν και δεν θα συντελέσουν στο να τον κάνουν καλύτερο π.χ. μηχανικό. Για να δούμε λίγο τα προγράμματα σπουδων Engineering του Cambridge οποίο ειναι από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. http://www.study.cam.ac.uk/undergraduate/courses/engineering/ Εχει μόνο! 24 μαθήματα και μία πτυχιακή εργασία. Είδα εχτές ότι είχες γράψει και για ΕCTS αλλά καλύτερα που το έσβησες γιατί δεν ισχύει κάτι τέτοιο.. Τέλος δεν νομίζω κάποιος απόφοιτος Κολλεγίου να θέλει να κάνει Μεταπτυχιακό ή Διδακτορικό σε ελληνικο πανεπιστήμιο - επειδή το αναφέρεις. Θα πάει στο εξωτερικό ή θα συνεχίσει τις σπουδές του στο ίδιο (ή άλλο) κολλέγιο. 1
Runner25 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 σιγα μην σκασω ενα καρο λεφτα και μετα κατσω στο ελλαντα για μεταπτυχιακο
Asmodeus21 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Η δομη σπουδων ειναι παγκοσμιο θεμα κι δεν θα το λυσουμε σε ενα forum (πχ τα Γερμανικα πανεπιστημια εχουν σπουδες με πολλα μαθηματα οπως εδω). Τα κρατικα δινουν τις "εξειδικευμενες" γνωσεις που λες + γενικης φυσεως γι αυτο εχουν απο 40~60 μαθηματα μη λεμε ο,τι θελουμε οτι οι αλλοι κανουν 50 μαθηματα γενικης φυσεως κι "εμεις" εχουμε εξειδικευτει με 25. Το προγραμμα εχει μαθηματα κατευθηνσης , επιλογης κλπ που απουσιαζουν απο τα κολεγια. Ασε τα master που τα κολεγια δινουν "master" με 4-5 courses ενω τα κρατικα θελουν 10-12 μαθηματα βαρβατα (τουλαχιστον στον δικο μου τομεα) εκτος αν θεωρουμε οτι να σχεδιαζεις επεξεργαστη datapath + control unit που να τρεχει 50 εντολες ειναι γενικης κι all around φασης. Τωρα για το τελευταιο αν δεν ενδιαφερει καποιον να μπορει να εργαστει ως ερευνητης κλπ σε ενα κρατικο ιδρυμα ερευνων αστο μαλλον ο,τι δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια. Το θεμα ειναι οτι ενας αποφοιτος κρατικου ιδρυματος μπορει να κανει ο,τι ενος κολεγιου (να παει εξω που λες , να γραφτει σε κολεγιο αν θελει κλπ) ενω ενας κολεγιου εχει ως μοναδικο δρομο το κολεγιο ή εξω (το κολεγιο στην Ελλαδα δεν δινει PhD οποτε μονοδρομος εξω) Ξαναλεω αξιολογηση της ΑΔΙΠ , μεχρι τοτε ειναι αμφιλεγομενης ποιοτητας , αν περασουν αξιολογηση της ΑΔΙΠ με θετικο αντικρισμα κανενα προβλημα να εξισωθουν σιγα μην σκασω ενα καρο λεφτα και μετα κατσω στο ελλαντα για μεταπτυχιακο Στο Ελλαντα εσκασες να πας κολεγιο κι να παρεις χαρτι αμφιλεγομενης ποιοτητας , ο,τι δεν φτανει η αλεπου ειπαμε... Το να μην μπορεις να εργαστεις σαν ερευνητης στο Ελλαντα κι αυτο το σνομπαρεις να φανταστω. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2015 από Asmodeus21
Runner25 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 εγω βλεπω με τα κολλεγια πολλα παιδακια να σφιγγονται γιατι σου λεει εγω που εκανα στο ελληνικο μπουρδελο μαθημα τι θα κανω τωρα που θα ερθει ο αλλος που εχει μαθει να δουλευει σοβαρα ποτε ρε κανετε μαθημα ολο καταληψεις εχετε αμ τα κοματικα μεσα στις σχολες ενα αισχος ειναι το ξεφτυλισαμε το θεμα με τη δωρεαν παιδεια ποιος πιστευει οτι ειναι πραγματικα δωρεαν και οχι προνομιο μια γνωστη μου εκανε 10 χρονια να παρει πτυχιο ειναι να γελας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα