Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σε όλλους τους φίλους!! :)
Παιδιά τον τελευταίο καιρό ψάχνω στο google μαθαίνω και ακούω διάφορα και πραγματικά έχω μπερδευτεί πάρα πολύ.. Λοιπόν ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.. Είμαι κοντά στο τέλος για την τρίτη λυκείου και απο ότι βλέπω δεν νομίζω να καταφέρω να περάσω εκεί που θέλω στις πανελλήνιες σε ΤΕΙ.(Άν και θα προσπαθήσω!) σκέφτηκα απο τώρα οτι θα πρέπει να έχω μια εναλλακτική λύση.. Γιαυτό άρχισα να ψάχνω για ΙΕΚ. Πιό συγκεκριμένα πήγα στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ρώτησα για το τμήμα πληροφορικής. Φέτος μου είπε ότι θα υπάρξουν μερικές αλλαγές. Δηλαδή Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/ Web Designer - Developer /Video games) απο 4 διαφορετικά τμήματα θα γίνει 1.
Και οι ειδικότητες θα ειναι:

1) Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών
2) Τεχνικός Η/Υ
3) Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ
4) Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/ Web Designer - Developer /Video Games)

Ξέρω οτι δεν τίθεται θέμα σύγκρισεις ΤΕΙ με ΙΕΚ καθώς γνωρίζω οτι το χαρτί του ΤΕΙ ειναι επιπέδου 6 και του ΙΕΚ 4. Και γι αυτό πιστέυω τόσο καιρό οτι ακούω αρκετά αρνητικά πράγματα για το ΙΕΚ. Όμως μου είπε οτι αν θέλω μπορώ να πάω για Bachelor κάτι το οποίο σημαίνει σύμφωνα με τα λεγόμενα του ότι από επιπέδου 4 παίρνει μια σημαντίκη αξία και πάει στο επίπεδο 5 με 6. Δηλαδή κοντά σε αυτό του ΤΕΙ και Κολλέγιου. Επίσης μου είπε οτι θα φροντίσουν το ίδιο το ΙΕΚ να μου βρεί να κάνω κάπου πρακτική για 6 μήνες. Και στο τέλος του 2ου 6μήνου λένε πως επειδή πήρε μια βράβευση για το 1 απο τα 5 καλύτερα σε ευρώπη θα έχουμε 800€ απο αυτούς. Εγώ θέλω να ρωτήσω απο άτομα που τελείωσαν το ΙΕΚ σε μία απο τις ειδικότητες της Πληροφορικής η ειναι ακόμα εκεί αν όντως ειναι αλήθεια ολα αυτά που μου είπαν  και αν θα είμαι κάπως ισάξιος με τους άλλους υποψήφιους στην αγωρά εργασίας με το Bachelor και αν όντως είναι αναγνωρισμένο και σε Ευρώπη αλλα και εκτός Ευρώπης (Μιλάμε πάντα με Bachelor γιατι χωρίς αυτό δεν νομίζω να καταφέρω και πολλά)

Σας ευχαριστώ πολύ όλους εκ των προτέρων! :) :) :)

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Bachelor στο εξωτερικό σημαίνει προπτυχιακό τμήμα πανεπιστημίου. Το master είναι το μεταπτυχιακό.

Τώρα, τι σημαίνει bachelor στην διάλεκτο αυτουνού που σου έδωσε αυτές τις πληροφορίες, δεν έχω ιδέα.

Αν πας με χαρτί ΙΕΚ σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού, το πολύ πολύ να πάρεις απαλλαγή από μερικά μαθήματα (και αυτό ίσως και με κάθε επιφύλαξη) για να πάρεις το bachelor εκεί, ΔΕΝ είναι ισάξιο το χαρτί του ΙΕΚ.

Αν πάρω το Βέλγιο για παράδειγμα, το χαρτί του ΙΕΚ είναι ισάξιο με formation, και όχι με τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δημοσ.

Bachelor στο εξωτερικό σημαίνει προπτυχιακό τμήμα πανεπιστημίου. Το master είναι το μεταπτυχιακό.

Τώρα, τι σημαίνει bachelor στην διάλεκτο αυτουνού που σου έδωσε αυτές τις πληροφορίες, δεν έχω ιδέα.

Αν πας με χαρτί ΙΕΚ σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού, το πολύ πολύ να πάρεις απαλλαγή από μερικά μαθήματα (και αυτό ίσως και με κάθε επιφύλαξη) για να πάρεις το bachelor εκεί, ΔΕΝ είναι ισάξιο το χαρτί του ΙΕΚ.

Αν πάρω το Βέλγιο για παράδειγμα, το χαρτί του ΙΕΚ είναι ισάξιο με formation, και όχι με τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αυτός μου είπε οτι το χαρτί του ΙΕΚ και μαζί με το Bachelor θα είναι κάτι extra για να πάρει μια αναβάθμιση το χαρτί. Το συγκεκριμένο ΙΕΚ ειναι απο Θεσσαλονίκη και μου είπε οτι μόλις κάνω τα δύο 6μηνα και κάνω και την πρακτική μπορώ να πάω και για Bachelor στο ακριβώς δίπλα κολλέγιο ονόματι Μητροπολιτικό Κολλέγιο (Metropolitan College) για να κάνω και εκεί δύο 6μηνα και να το πάρω..

Δημοσ.

εγώ που τελείωσα δημόσιο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ ειδικότητα multimedia δεν έμαθα τίποτα , ότι ήξερα απο μόνος μου..(το μάθημα ηταν για γέλια κ για κλάματα , στο τέλος μας άφηναν να βλέπουμε ταινίες .
θα μου πεις δεν ειναι όλα τα ΙΕΚ ίδια , αλλα απο την μεριά μου τουλάχιστον αν γύριζα το χρόνο πίσω θα διάβαζα να περάσω σε κανα ΤΕΙ ή τουλάχιστον θα επέλεγα μια ειδικότητα με ευκολότερη επαγγελματική αποκατάσταση (τεχνικά επαγγέλματα όπως μηχανικός αυτοκινήτων/ υδραυλικός /ηλεκτρολόγος που όσοι γνωρίζω έχουν δουλειά και σχεδόν ποτέ δεν ξεμένουν .

Κακά τα ψέματα , τα επαγγέλματα γύρω απο τους Η/Υ σέρνουν ορδές ανέργων απο πίσω που πιστεύω ειναι αδύνατον να απορροφηθούν σε δουλειές σχετικά με το αντικείμενο ακόμα και αν γινόταν ενα θαύμα και μειωνόταν η ανεργία σε φυσιολογικά επίπεδα και ιδικά με ενα τόσο χαμηλού επιπέδου χαρτί όπως του ΙΕΚ δεν θα έχεις και τρελές επιλογές . Συνήθως πρέπει να έχεις το κάτι παραπάνω για να σε προτιμήσουν .

anyway its ur choise 
good luck brah

Δημοσ.

Αυτός μου είπε οτι το χαρτί του ΙΕΚ και μαζί με το Bachelor θα είναι κάτι extra για να πάρει μια αναβάθμιση το χαρτί. Το συγκεκριμένο ΙΕΚ ειναι απο Θεσσαλονίκη και μου είπε οτι μόλις κάνω τα δύο 6μηνα και κάνω και την πρακτική μπορώ να πάω και για Bachelor στο ακριβώς δίπλα κολλέγιο ονόματι Μητροπολιτικό Κολλέγιο (Metropolitan College) για να κάνω και εκεί δύο 6μηνα και να το πάρω..

Bachelor της κακιάς ώρας.

Όπως είπα, αν πας στο εξωτερικό με το χαρτί του ΙΕΚ συν το χαρτί 2 εξαμήνων του κολλεγίου, δεν μπορείς να πας για μεταπτυχιακό. Σε προπτυχιακό τμήμα θα σε βάλουν, το πολύ πολύ να πάρεις απαλλαγή από μαθήματα, αλλά θα έχεις πάρα πολλές ελλείψεις. Πολύ πιθανόν να μην μπορείς να παρακολουθήσεις κιόλας.

Για ισοβάθμιση δεν το συζητώ καν, αποκλείεται να στο ισοβαθμίσουν με προπτυχιακό τμήμα (bachelor) πανεπιστημίου εξωτερικού. Αν δεν με πιστεύεις, δες το πρόγραμμα σπουδών και σύγκρινέ το με οποιοδήποτε πρόγραμμα πανεπιστημίου εξωτερικού.

Βέβαια στην ιδιωτική αγορά εργασίας περισσότερο οι γνώσεις έχουν προτίμηση παρά τα πτυχία, τις οποίες όμως γνώσεις δεν πρόκειται να τις πάρεις ούτε από ΙΕΚ, ούτε από πανεπιστήμιο, αλλά μόνο με προσωπική δουλειά και ενασχόλιση και διάβασμα και εργασιακή εμπειρία.

Αλλά ιδίως στην Ελλάδα, η πληροφορική είναι ένας τόσο κορεσμένος κλάδος, που δύσκολα θα μπορέσεις να συναγωνιστείς τους μελλοντικούς "συναδέλφους" σου.

Να ξέρεις όμως ότι τα ιδιωτικά ΙΕΚ, σε σχέση με το επίπεδο σπουδών που προσφέρουν, τα λεφτά που ζητούν είναι βασικά νόμιμη κλοπή. Καλύτερα να πας να σπουδάσεις σε ιδιωτικό κολλέγιο, εργαστήρι ελευθέρων σπουδών, παρά σε ΙΕΚ. Αν τόσο επιμένεις να πας σε ΙΕΚ, προσπάθησε να μπεις σε κρατικό που είναι τσάμπα η φοίτιση. Τα ιδιωτικά είναι ΚΟΡΟΙΔΙΑ και κλέφτες. Και φαίνεται από τις μαλακίες που ήδη σου είπε ο εξυπνάκιας που πήγες να ζητήσεις πληροφορίες. (Για το "bachelor" που σου είπε, μπορείς να πας να το πάρεις και όταν έχεις βγάλει κρατικό ΙΕΚ, δεν είναι ανάγκη να πας να φοιτήσεις στο ΑΚΜΗ. Κλέφτες του κερατά μιλάμε....)

• Like 1
Δημοσ.

Και ποιά θα ήταν η γνώμη σας σχετικά με το αν δεν τα καταφέρω στις πανελλήνιες?(Εκτός από το να ξάνα προσπαθήσω του χρόνου)

Δημοσ.

Αν επιμένεις για ΙΕΚ, μόνο σε κρατικό.

Τα ιδιωτικά είναι κλέφτες με τη βούλα.

Και γιατί να μην πετύχεις; Πριν τρία χρόνια ο ανιψιός μου με μέσο όρο 8,2 (στα 20) πέρασε πληροφορική στην Καβάλα. Τόσο πολύ άλλαξαν τα πράγματα και ανέβηκε τόσο ο μέσος όρος, ή τόσο δύσκολο είναι να γράψεις 8 στις πανελλαδικές σε κάθε μάθημα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν επιμένεις για ΙΕΚ, μόνο σε κρατικό.

Τα ιδιωτικά είναι κλέφτες με τη βούλα.

Και γιατί να μην πετύχεις; Πριν τρία χρόνια ο ανιψιός μου με μέσο όρο 8,2 (στα 20) πέρασε πληροφορική στην Καβάλα. Τόσο πολύ άλλαξαν τα πράγματα και ανέβηκε τόσο ο μέσος όρος, ή τόσο δύσκολο είναι να γράψεις 8 στις πανελλαδικές σε κάθε μάθημα;

Δεν επιμένω τόσο πολύ απλά το σκέφτηκα για εναλλακτική λύση. Γιατί έτσι όπως μου τα είπε αυτός μου άρεσε αρκετά... Και λέω σιγά μην είναι έτσι...Τώρα για το κρατικό ιεκ, μπορείς να μου δώσεις κάποιες πληροφορίες? π.χ ειδικότητες, bachelor, αναγνώριση πτυχίου σε Ελλάδα - ΕΕ - και εκτός ΕΕ και τα λοιπά?

Όσο για το αν άλαξαν τόσο πολύ τα πράγματα δεν ξέρω πάντως ένας φίλος μου είπε οτι πέρυσι ήταν 13000 για Καβάλα.

Επεξ/σία από Mr.Rainbolt
Δημοσ.

Καλησπέρα!

Καταρχήν θα σου πρότεινα να βάλεις τα δυνατά σου και να προσπαθήσεις να κάνεις το καλύτερο για να βγάλεις εναν ικανοποιητικό βαθμό στο λύκειο που θα σε ακολουθεί παντού.

Φυσικά δεν χάνεσαι αν δεν περάσεις εκεί που σου αρέσει, οπότε μην σε παίρνει απο κάτω. 

Την λύση του ΙΙΕΚ θα σου πρότεινα να την αφήσεις, εχω προσωπική εμπειρία απο ιδιωτικό ΙΙΕΚ(τεχνικός δικτύων) και πραγματικά το επίπεδο ειναι ιδιαίτερα χαμηλό. Αυτό βέβαια στο λέω γιατι τώρα στα γεράματα (27 ειμαι) με έπιασε να ξανα σπουδάσω και κάνω αυτή την στιγμή  Βsc Computer Science σε ιδιωτική σχολή (γνωστή) και μπορώ να πώ οτι ειμαι ευχαριστημένος γιατι το επίπεδο και οι απαιτήσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Σε δημόσια σχολή πέρασα αλλά δεν θα χαράμιζα 4 χρονάκια απο την ζωή μου για κάτι που δεν μου αρέσει.

Εάν αυτή την στιγμή μπορέις να βγείς εξωτερικό για σπουδές κάντο, μην χαλάσεις τα ωραία σου λεφτάκια εδώ. Εγώ έχω δουλειά εδώ και σπουδάζω παράλληλα...αλλιώς και εμένα για έξω με έβλεπα.

Το ΙΙΕΚ - HND δεν μετράνε και πολύ.

Κάνε Bachelor τουλάχιστον...

:-)

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Καταρχήν θα σου πρότεινα να βάλεις τα δυνατά σου και να προσπαθήσεις να κάνεις το καλύτερο για να βγάλεις εναν ικανοποιητικό βαθμό στο λύκειο που θα σε ακολουθεί παντού.

Φυσικά δεν χάνεσαι αν δεν περάσεις εκεί που σου αρέσει, οπότε μην σε παίρνει απο κάτω. 

Την λύση του ΙΙΕΚ θα σου πρότεινα να την αφήσεις, εχω προσωπική εμπειρία απο ιδιωτικό ΙΙΕΚ(τεχνικός δικτύων) και πραγματικά το επίπεδο ειναι ιδιαίτερα χαμηλό. Αυτό βέβαια στο λέω γιατι τώρα στα γεράματα (27 ειμαι) με έπιασε να ξανα σπουδάσω και κάνω αυτή την στιγμή  Βsc Computer Science σε ιδιωτική σχολή (γνωστή) και μπορώ να πώ οτι ειμαι ευχαριστημένος γιατι το επίπεδο και οι απαιτήσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Σε δημόσια σχολή πέρασα αλλά δεν θα χαράμιζα 4 χρονάκια απο την ζωή μου για κάτι που δεν μου αρέσει.

Εάν αυτή την στιγμή μπορέις να βγείς εξωτερικό για σπουδές κάντο, μην χαλάσεις τα ωραία σου λεφτάκια εδώ. Εγώ έχω δουλειά εδώ και σπουδάζω παράλληλα...αλλιώς και εμένα για έξω με έβλεπα.

Το ΙΙΕΚ - HND δεν μετράνε και πολύ.

Κάνε Bachelor τουλάχιστον...

:-)

Ξέρω πως το χαρτί του ΙΕΚ απο μόνο του χωρίς κάτι παραπάνω όπως Bachelor π.χ δεν ειναι τίποτα.. Οπότε αν πάω ΙΕΚ(Κρατικό η Ιδιωτικό) τότε σίγουρα θα πάω για Bachelor.. Γνωρίζεις ποιά είναι η αξία του Bachelor στο εξωτερικό? Ευρωπη και μη??

Υ.Γ οσο για τα γεραματα που λες απλα να πω οτι στην ταξη μου εχω ατομα που ειναι 40+.. δεν το λεω υποτιμητικα ισα ισα τους συγχαιρω! :D

Δημοσ.

Στα ΙΕΚ του ΥΠΕΠΘ πληρώνεις γύρω στα 350 € ανά εξάμηνο (ίσως έγιναν δωρεάν με τις επιχορηγήσεις). Τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ είναι δωρεάν. Στα ΙΕΚ αυτά δεν μπαίνει όποιος θέλει.

Δημοσ.

Στα ΙΕΚ του ΥΠΕΠΘ πληρώνεις γύρω στα 350 € ανά εξάμηνο (ίσως έγιναν δωρεάν με τις επιχορηγήσεις). Τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ είναι δωρεάν. Στα ΙΕΚ αυτά δεν μπαίνει όποιος θέλει.

Εχεις δικιο για τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ.. Πρεπει να εχεις καποια μορια για να μπεις....

Δημοσ.

Ξέρω πως το χαρτί του ΙΕΚ απο μόνο του χωρίς κάτι παραπάνω όπως Bachelor π.χ δεν ειναι τίποτα.. Οπότε αν πάω ΙΕΚ(Κρατικό η Ιδιωτικό) τότε σίγουρα θα πάω για Bachelor.. Γνωρίζεις ποιά είναι η αξία του Bachelor στο εξωτερικό? Ευρωπη και μη??

Υ.Γ οσο για τα γεραματα που λες απλα να πω οτι στην ταξη μου εχω ατομα που ειναι 40+.. δεν το λεω υποτιμητικα ισα ισα τους συγχαιρω! :D

Δεν σου έχω απαντήσει ήδη πριν κάποιες μέρες σ'αυτό που ξαναρωτάς;

Και όλα τα δημόσια ΙΕΚ είναι δωρεάν τώρα. Αν είσαι "έξυπνος" στην επιλογή, θα μπεις σε κάποιο.

Εδώ μπήκε σε ΙΕΚ Θεσσαλονίκης ο ανιψιός μου με τα μόνα μόριά του το απολυτήριο με 10.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...