Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

True Detective[Season 3]

81-Me4uz-Wrm-L-AC-SL1500.jpg

https://www.imdb.com/title/tt2356777/episodes?ref_=tt_ov_epl

Μια σεζον αναμφίβολα καλυτερη απο την μετρια δευτερη. Στα καλα εχουμε την εξαιρετικη χημεια των πρωταγωνιστων και την ολη διαχειρηση τριων χρονικων περιοδων οσο καλυτερα γινοταν. Εχουμε την βασικη υποθεση που διαδραματιζεται στο 1980 επειτα 10 χρονια αργοτερα που ξανα ανοιγει και τελος παμε στο 2015 που μαθαινουμε τι πραγματικα συμβαινει. 35 χρονια αλυτη υποθεση με λιγα λογια που δειχνει ποσο ρολο επαιξε στις ζωες των 2 ντετεκτιβ που την ανελαβαν σε βαθος χρονου. Στα κακα εχουμε την αρκετα μεγαλη υποτονικοτητα που καθοριζει την σεζον χωρις να μπορω να ξεχωρισω καποια αξιοσημειωτα σημεια στη διαρκεια της. Το τελος μου αρεσε με το νοημα που θελει να δωσει(το συμπαν θα επαναφερει την φυσικη ροη των πραγματων οσο στραβα και αν παει κατι). Καπως οξυμωρη η καταληξη σε συναρτηση με αυτο που ειδαμε. Πολυεπιπεδοι χαρακτηρες για ακομα μια φορα οπως στην πρωτη σεζον να μην ξερεις τι πραγματικα εχουν στο μυαλο τους. Δειτε την γιατι αξιζει αλλα μην περιμεντε κατι τρομερο. Δεν ειναι μια σεζον που θα συναρπασει αν και μπορω να πω οτι εξαπτει την φαντασια του θεατη, το τελος ομως ειναι οσο πιο ανθρωπινο γινεται. 8.5/10

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 2/1/2020 στις 5:55 ΜΜ, Arkin είπε

True Detective[Season 3]

81-Me4uz-Wrm-L-AC-SL1500.jpg

https://www.imdb.com/title/tt2356777/episodes?ref_=tt_ov_epl

Μια σεζον αναμφίβολα καλυτερη απο την μετρια δευτερη. Στα καλα εχουμε την εξαιρετικη χημεια των πρωταγωνιστων και την ολη διαχειρηση τριων χρονικων περιοδων οσο καλυτερα γινοταν. Εχουμε την βασικη υποθεση που διαδραματιζεται στο 1980 επειτα 10 χρονια αργοτερα που ξανα ανοιγει και τελος παμε στο 2015 που μαθαινουμε τι πραγματικα συμβαινει. 35 χρονια αλυτη υποθεση με λιγα λογια που δειχνει ποσο ρολο επαιξε στις ζωες των 2 ντετεκτιβ που την ανελαβαν σε βαθος χρονου. Στα κακα εχουμε την αρκετα μεγαλη υποτονικοτητα που καθοριζει την σεζον χωρις να μπορω να ξεχωρισω καποια αξιοσημειωτα σημεια στη διαρκεια της. Το τελος μου αρεσε με το νοημα που θελει να δωσει(το συμπαν θα επαναφερει την φυσικη ροη των πραγματων οσο στραβα και αν παει κατι). Καπως οξυμωρη η καταληξη σε συναρτηση με αυτο που ειδαμε. Πολυεπιπεδοι χαρακτηρες για ακομα μια φορα οπως στην πρωτη σεζον να μην ξερεις τι πραγματικα εχουν στο μυαλο τους. Δειτε την γιατι αξιζει αλλα μην περιμεντε κατι τρομερο. Δεν ειναι μια σεζον που θα συναρπασει αν και μπορω να πω οτι εξαπτει την φαντασια του θεατη, το τελος ομως ειναι οσο πιο ανθρωπινο γινεται. 8.5/10

+ 1

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω όμως σχετικά με το οτι δεν ηταν συναρπαστική - ιδίως απο τη στιγμή που που προηγήθηκε η άθλια, ελεεινή, απαίσια 2η σεζόν - ώπα, ποιον κοροϊδεύουμε, η 2η δεν υπήρξε ποτέ/την διαγράφουμε 😁

Σεζόν 1η > Σεζόν 3η >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Σεζόν 2η

Aυτός ο Marheshalla Ali είναι ηθοποιάρα  και ακόμα και ο Stephen Dorff ηταν πολύ καλός - κάτι το οποίο πραγματικά δεν το περίμενα, θεωρώ πως ειναι σχετικά υποτιμημένος ηθοποιός και το Χόλιγουντ αποφάσισε να τον τοποθετεί σε Β έργα κυρίως.

Για να δούμε και την 4η σεζόν τι θα πεί.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, red1 είπε

+ 1

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω όμως σχετικά με το οτι δεν ηταν συναρπαστική - ιδίως απο τη στιγμή που που προηγήθηκε η άθλια, ελεεινή, απαίσια 2η σεζόν - ώπα, ποιον κοροϊδεύουμε, η 2η δεν υπήρξε ποτέ/την διαγράφουμε 😁

Σεζόν 1η > Σεζόν 3η >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Σεζόν 2η

Aυτός ο Marheshalla Ali είναι ηθοποιάρα  και ακόμα και ο Stephen Dorff ηταν πολύ καλός - κάτι το οποίο πραγματικά δεν το περίμενα, θεωρώ πως ειναι σχετικά υποτιμημένος ηθοποιός και το Χόλιγουντ αποφάσισε να τον τοποθετεί σε Β έργα κυρίως.

Για να δούμε και την 4η σεζόν τι θα πεί.

Ηταν καπως ανευρη. Σιγουρα προσπαθησε να ειναι αρκετα συνετη συμφωνα με την ιστορια και οι πρωταγωνιστες ηταν εξαιρετικοι αλλα κατι της ελειπε. 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μόλις τέλειωσα την δεύτερη σεζόν και παρά το γεγονός ότι δεν ήταν σε καμία περίπτωση τόσο καλή όσο η πρώτη δεν θεωρώ ότι ήταν σκουπίδι. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής με εξέπληξε ευχάριστα. Το δυνατότερο σημείο της σειράς ήταν φυσικά οι κεντρικοί, καλοί και κακοί, χαρακτήρες. Ειδική μνεία για εμένα ο Vince που ενώ δεν το είχα ποτέ για κάνα δυνατό χαρτί εδώ έδωσε ρέστα, ο τύπος είναι κομμένος και ραμμένος να παίζει τέτοιους ρόλους. Και οι άλλοι όμως δεν πήγαν πίσω, και η Rachel και ο Colin ήταν εξαιρετικοί. Αυτό που μου άρεσε πολύ μεταξύ τους είναι ότι όλοι τους ήταν πραγματικά ρημάδια. Ζωή σκέτη καταστροφή και όλα ήταν θέμα δικών τους επιλογών για το πως φτάσανε μέχρι εδώ. Δεν έφταιγε ο Θεός, η κακιά η κοινωνία, η πουτάνα η τύχη τους ή οτιδήποτε. Είχαν 100% την προσωπική τους ευθύνη για το που βρίσκονταν. 

Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν ορισμένα "με το ζόρι" woke στοιχεία περί man VS woman αλλά στο τέλος ακόμα και αυτά έχουν την λογική τους στο πλαίσιο της ιστορίας. Επίσης δεν μου άρεσε το ξεκίνημα της καθώς είναι σε αρκετά γρήγορη και μπερδεμένη ροή με πολλά ονόματα και τοποθεσίες και χάνεις την μπάλα για το ποιος είναι που και γιατί όμως όταν το νερό μπαίνει στο αυλάκι η θέαση γίνεται εύκολη και σε σημεία καθηλωτική. Θεωρώ το arc της ιστορίας του Taylor εντελώς αχρείαστο όμως ήταν και αυτό μέσα στα πλαίσια του "εσύ φταις για την κατάντια σου". 

Γενικά αν δίνω στην πρώτη σεζόν 9/10 σε αυτήν δίνω 7/10. Αντε τώρα και στην τρίτη σεζόν να δούμε τι ψάρια θα πιάσει.

• Like 4
Δημοσ.

σε αλλους αρεσε η τριτη, για μενα η πορεια της σειρας ειναι σταθερα κατηφορικη...καθε περσι και καλυτερα....

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, xavier είπε

σε αλλους αρεσε η τριτη, για μενα η πορεια της σειρας ειναι σταθερα κατηφορικη...καθε περσι και καλυτερα....

Xavier, γούστα είναι φιλε μου αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να πεις οτι η 2η σεζον είναι καλύτερη απο την 3η.
Η 2η είναι εξ ολόκληρου γραμμένη απο τον Pizzolato και φαίνεται...
- Μουντριχίλα για χάρη της μουντριχίλας ? Check
- κακογραμμένοι χαρακτήρες ? check
- κακογραμμένοι διάλογοι ? - check
- Εdgelord καταστάσεις (βλέπε : σε συνάρτηση με τα 3 πάνω) οπου ΟΛΟΙ οι χαρακτήρες είναι απλώς...καμβάδες σκατίλας/κατάθλιψης/μιζέριας "έτσι απλά επειδή" ? - check
- Κάκιστη επιλογή cast ? - check (ιδίως ερχόμενη απο την 1η σεζόν με τους χαρισματικούς Harrelson & McConaughey).Mονο ο Farrell σώζει (λίγο) την κατάσταση.

Σχετικά με το γράψιμο πάλι,  δηλαδή...

16d4622939fe4d7aa58b10d35bb4e74d.jpg

Kx4PTd7.jpg

r7bTjnz.jpg

Και το αγαπημένο μου :

H παραπάνω σκηνή/διάλογος είναι τόσο κακογραμμένη που καμία ερμηνεία δεν θα μπορούσε να την σώσει.

Δεν έχω πτυχίο στην Αγγλική φιλολογία, παράλληλα, όταν ακούς κάτι σε μια γλώσσα (η οποία δεν είναι η μητρική σου) και σου φαίνεται περίεργο/αλλόκοτο σε βαθμό ηλιθιότητας κάτι δεν έχει γίνει σωστά απο τη πλευρά του σεναριογράφου.
Ειμαι σίγουρος οτι οταν ο Pizzolato έγραφε τους διαλόγους σκεφτοταν μέσα του "πόσο γαμάτο είναι αυτό που έγραψα!", ελα όμως που "δεν" καθώς όλοι (ή σχεδόν όλοι) οι διάλογοι είναι "δήθεν" σε βαθμό κακουργήματος.Οι διάλογοι είναι αυτοί που προσδιδουν τον χαρακτήρα σε έναν...χαρακτήρα έργου (μεταξύ και της συνολικής ηθοποιίας όπως τρόποι. κίνηση κτλπ) αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, όλοι οι χαρακτήρες παρουσιάζονται ως απίστευτα κουτοί και ρηχοί που προσπαθούν να ακουστούν πολύ πιο έξυπνοι απο αυτο που είναι (βλέπε: απεικονίζονται).

Υπάρχει λόγος που το script/σενάριο δεν ηταν εξ' ολοκλήρου γραμμένο  απο τον Pizzolato στην 3η σεζόν .

Σε καμία περίπτωση δεν είναι το απόλυτο σκουπίδι (υπάρχουν κατι Daybreak, Dracula, Mayans M.C κτλπ προς σύγκριση) καθώς ως παραγωγή του ΗΒΟ έχει - κλασσικά - πολύ ωραία φωτογραφία και παραγωγή αλλά η ποιότητα της ειναι χειρότερη απο την 1η και την 3η.

Είναι απλά...απίστευτα μέτρια με κάποια στοιχεία να πλησιάζουν προς το κακό ή/και είναι κακά.Αυτό.

Επεξ/σία από red1
Δημοσ.

εγω στη 3η εχασα καθε ενδιαφερον και αυτο για μενα ειναι οτι χειροτερο...

ο μονολογος της mcadams γιατι σε χαλασε, τα αλλα νταξ πες οτι ειναι επιτηδευμενα, αλλα αυτο γιατί?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, xavier είπε

ο μονολογος της mcadams γιατι σε χαλασε, τα αλλα νταξ πες οτι ειναι επιτηδευμενα, αλλα αυτο γιατί?

Γιατί τον θεωρώ σαχλό , "φάσσσση" και τσάμπα (και καλά) σοκαριστικό  και χυδαίο "ετσι επλά επειδή" - οπως το 90% των διαλόγων στη 2η σεζόν Χav :D 

To οτι έχασες το ενδιαφέρον στην 3η...συμβαίνει και το καταλαβαίνω, τυχαίνει και στις καλύτερες οικογένειες 😁 , δεν έχει σχέση όμως με την διαφορά ποιότητας μεταξύ σεζόν. 

θα το ξαναπώ, δεν ηταν το "απόλυτο σκουπίδι®" απλά - ποιοτικά - και συγκεκριμένα απο σεναριακής άποψης και γραψίματος ηταν πολύ κατώτερο σε σχέση με την 1η και την 3η, επίσης, αυτός ηταν και ο λόγος για τον οποίο ο Pizzolato ανέθεσε το γράψιμο σε άλλον για την 3η (μετά το κράξιμο που έφαγε η 2η).

• Super Moderators
Δημοσ.
On 28/01/2020 at 19:01, xavier said:

Ψιλο αδιάφορη ιστορία θα έλεγα...

• Like 1
  • 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ειδα την πρώτη σεζόν μετά απο άπειρα σχόλια πόσο γαμάτη είναι, και τι έπος, και και και....

Λοιπόν. Εϊναι η πρώτη σειρά πραγματικά που μόλις την τελείωσα ήθελα να την ξαναβάλω πάλι απο την αρχή αμέσως.

• Like 5
Δημοσ.
6 ώρες πριν, engfirm17 είπε

Ειδα την πρώτη σεζόν μετά απο άπειρα σχόλια πόσο γαμάτη είναι, και τι έπος, και και και....

Λοιπόν. Εϊναι η πρώτη σειρά πραγματικά που μόλις την τελείωσα ήθελα να την ξαναβάλω πάλι απο την αρχή αμέσως.

το κριμα ειναι οτι οι επομενες πανε κατηφορικα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, xavier είπε

το κριμα ειναι οτι οι επομενες πανε κατηφορικα...

Δυστυχως ειναι αληθεια. Καμια σχεση οι επομενες σεζον σε συγκριση με την πρωτη.

and like a lot of dreams there's a monster at the end of it.. Ακομα ανατριαχιαζω μ'αυτην την σκηνη. Που εκρυβε τοσο ταλεντο ο Μακοναχι ?

Spoiler

Επεξ/σία από Shyn
Δημοσ.

Η τριτη σεζον δεν ηταν ασχημη σιγουρα ανωτερη απο την δευτερη. Η πρωτη ενω ειχε τρελο momentum και ατμοσφαιρα και ενα σωρο αλληγοριες το τελος το περιμενα καλυτερο. Εννοειται την ξανα βλεπω ομως.

Δημοσ.

Μηπως γνωριζουμε καμια σειρα που ειναι παρομοια με την 1η σεζον? Ακουσα καλα πραγματα για το The Killing. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...