Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η μονη ενσταση που εχω για την σειρα ειναι το σεναριο. Ναι μεν δημιουργησε δεσμους, σασπενς και ειχε στοιχεια απο βιβλιο του 1800 που το εκανε ακομα πιο ιντριγκαδορικο αλλα εστιαζε σκοπιμα αλλου. Εκει που εφτασαν στο 7ο επεισοδιο θα μπορουσαν να ειχαν φτασει απο το '90. Οι σεναριογραφοι φταινε μιας και ηταν ολη την ωρα εκει αλλα δεν επελεξαν να το γραψουν. Το βρισκω ως plot hole.

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Sellers sorry κιόλας αλλά το να λες οτι το σενάριο ήταν ανύπαρκτο ειναι υπέρτατη κοτσάνα. Το σενάριο ήταν η μισή σειρά και η άλλη μισή ήταν ο Woody με τον McConaughey.

Αν και ειναι καθαρά θέμα γούστου, θα σου πω την γνώμη μου, δηλαδή το γούστο μου.

Όταν έβλεπα το six feet under (το οποίο κράτησε 5 σεζόν αν θυμάμαι καλά με13 επεισόδια σε κάθε κύκλο, δηλαδη σύνολο καμια 65 επεισόδια πες βαρια βαρια) το μονο που με ένοιαζε ήταν να μάθω πως συνδέονται αυτοι οι κεντρικοί χαρακτήρες, την εξέλιξη τους, την ζωή τους, και έφτασα στο τελευταίο επεισόδιο να κοιτάω σαν χάχας την οθόνη να μου δίνει αυτο ακριβώς που ήθελα να μάθω.

Στο true detective με μολις 8 επεισόδια (ψεκαστε σκουπιστε τελειώσατε) που οκ δεν εχω κανενα προβλημα, 8 επεισόδια θελετε, 8 ας είναι, ε μην περιμένετε ρε πούστη να δεθω με χαρακτήρες. Πάνω που τους έμαθα μου τελειώνει η σειρά. Οπότε εκ του ορισμού της mini σειράς, χέστηκα και για τους πρωταγωνιστές, και για την σχέση τους, και τι θα απογίνουν και για όλους τους άλλους ρόλους που ουτε τα ονομάτα τους θυμάμαι. (εδω καλά καλά δεν πρόλαβα να ξεχωρίζω τα ονόματα των 2 lead). Τι ακριβώς θέλω λοιπόν απο αυτην την σειρά? Απο το six feet under, το οποίο απο το πρώτο επεισόδιο μου ξεκαθάρισε οτι θα ασχοληθούμε με τις ζωές αυτων των ανθρώπων, όπως έγραψα και πιο πάνω ''το μονο που με ένοιαζε ήταν να μάθω πως συνδέονται αυτοι οι κεντρικοί χαρακτήρες, την εξέλιξη τους ... κ.λ.π''. Απο το true detective, οπως με προιδέασε το πρώτο επεισόδιο θελω να μαθω ποιος κερατάς ειναι ο δολοφόνος. Για όλα τα άλλα χέστηκα, υπομονή κάνω μιας και θα τελειώσει τοσο συντομα να μαθω τι έγινε. Όταν λοιπόν αυτο που έγινε δεν με τάραξε, η αποκάλυψη ηταν μια μπαρούφα και μιση και το φινάλε επικεντρώθηκε σε πράγματα που πρωτον δεν μου εδωσαν απο την αρχη να καταλαβω οτι εκει το παν και δευτερον δεν με ενοιαζαν καθολου, ε λογικο ειναι να γράφω μετά ότι το σενάριο ήταν ανύπαρκτο.

Πιστεύεις ότι δεν εχω λόγους λοιπόν που το έγραψα αυτο για το σενάριο?

• Like 3
Δημοσ.

Σενάριο δεν είναι να βγει ο μπαμπούλας να μας φοβίσει. Σενάριο είναι οι διάλογοι και η εξέλιξη των γεγονότων. Επειδή αρκετοί από εσάς περιμένατε να δείτε τον Κθούλου, μάλλον δεν σας έκατσε καλά. Επειδή η σειρά σας έκανε teasing με υπερφυσικό και δεν το είδατε , δε σας έδωσαν το γλυκό σας. Οι άλλοι μισοί ψάχνανε στοιχεία occult και υπερφυσικού στο πως  μια κοπελίτσα τοποθετεί τις κούκλες της στο χαλί. Θα είναι η κόρη του δαίμονα και άλλα χαριτωμένα.

Φαντάζομαι sellers τι γίνεται με τις ταινίες. 90-120 λεπτά, που να προλάβεις να δεις σχέσεις  με χαρακτήρες και να δεθείς.

• Like 7
Δημοσ.

Φαντάζομαι sellers τι γίνεται με τις ταινίες. 90-120 λεπτά, που να προλάβεις να δεις σχέσεις  με χαρακτήρες και να δεθείς.

Ε ναι, γιατι ταινίες και σειρές ειναι το ίδιο και το αυτό

------

8 χρονια σχεδον εδω μεσα εχω καταλαβει καλά ότι δεν γινεται να γράψεις κακα σχόλια σε τοπικ χωρις να δεχθεις την κριτική αυτων που τους άρεσε η σειρα, αλλα προσπαθήστε οι εναπομείναντες με μυαλό να καταλάβετε ότι δεν γινεται ολα να αρέσουν σε όλους. Το ότι αρέσει κατι σε εσας και για τον x y λόγο δεν άρεσε στους άλλους δεν σας κάνεις ούτε πιο σωστούς, ούτε πιο γαμάτους. Ειναι απλά γούστα. Είπα τι περίμενα απο την σειρά, ειπα γιατι με απογοήτευσε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτι υφάκι θελετε αν σας κάνει να αισθάνεστε λίγο πιο πάνω απο τους υπόλοιπους, αλλα μην ξεχνάτε ότι μιλάμε απλά για μια σειρά και για τα γούστα μας.

• Like 1
Δημοσ.

εμενα η σειρα μου αρεσε, παντως οφειλω να ομολογησω οτι το λιγοτερο αγαπημενο μου επεισοδειο ηταν τελευταιο...συμφωνω οτι το σεναριο δεν ειχε κατι το τρομερο οσον αφορα τις ανατροπες κτλ, αλλα οι χαρακτηρες, διαλογοι ηταν πολυ καλοφτιαγμενα και για εμενα αυτο ηταν αρκετο για την 1η σεζον...

Δημοσ.

Ήταν μια πολύ καλοφτιαγμένη μίνι σειρά με φοβερό cast.

Σίγουρα υπήρχαν πράγματα που θα μπορούσαν να έχουν γίνει καλύτερα αλλά σαν σύνολο είναι πάρα πολύ καλό. 

Δεν θα με πείραζε να δω ανάλογες προσπάθειες και με διαφορετική θεματολογία. (δώστε sci-fi το κέρατο μου).

Καταλαβαίνω τον Sellers αλλά όπως είπε είναι γούστα.

Δημοσ.

Γούστα είναι αυτά. 

Σιγά ρε παιδιά, λες και ανακαλύψαμε την Αμερική. Η κόντρα στον διάλογο είναι θεμιτή αρκεί να μη περνάει τα όρια. Και η ειρωνία και το υφάκι στο παιχνίδι είναι. Και κανείς δεν περιμένει να αλλάξει κανενός τα γούστα του μέσα από το Internet. Μόνος ο καθένας , μέσα από αυτή τη διαδικασία , θα μπορέσει αργά αργά να διαμορφώσει τα γούστα του. Δε διαμορφώνω άποψη για τον καθένα από το κάθε ποστ. Ο sellers είναι συμπαθέστατος, διαφωνούμε σε κάτι , θα πέσει και ειρωνία και υφάκι και μπινελίκι αν ήμουν κοντά για ένα θέμα. Αυτό δε σημαίνει πως παύει να είναι συμπαθέστατος και να συμφωνώ σε πολλά πράγματα μαζί του (σιωπηρά συνήθως). Τα ίδια και για άλλους χρήστες, όπως ο deesnider κλπ. κλπ. Άμα δεν ''τσακωθούμε'' και λίγο θα γίνουμε τελείως νερόβραστοι. Γιαυτό υπάρχουν οι mods για να θυμίζουν τα όρια.

Γυρίζοντας στο θέμα μας. Ακόμα και αν γενικότερα η υπόθεση αποδεικνύεται βαρετή ή τυπική ή πεζή για αρκετούς , το να μη σου αρέσει μια σειρά με αυτές τις ερμηνείες και κινηματογράφηση , ρυθμό και κείμενο, ε είναι σα να κοιτάς το δέντρο και να χάνεις το δάσος. Για την ακρίβεια , η υπόθεση ίσως είναι και το μικρότερο πράγμα που πρέπει να προσέχουμε. Σαν ένα έργο τέχνης με θέμα ένα τοπίο. Μπορεί να ζωγραφίσουν όλοι το τοπίο πιστά , αλλά ο μεγάλος καλλιτέχνης φαίνεται στις λεπτομέρειες. Το έργο τέχνης φαινεται εκεί. Όχι στο αν μέσα από το τοπίο φαίνονται πχ. εξωγήινοι να κατεβαίνουν από τον ουρανό.

• Like 2
Δημοσ.

Αν και ειναι καθαρά θέμα γούστου, θα σου πω την γνώμη μου, δηλαδή το γούστο μου.

Όταν έβλεπα το six feet under (το οποίο κράτησε 5 σεζόν αν θυμάμαι καλά με13 επεισόδια σε κάθε κύκλο, δηλαδη σύνολο καμια 65 επεισόδια πες βαρια βαρια) το μονο που με ένοιαζε ήταν να μάθω πως συνδέονται αυτοι οι κεντρικοί χαρακτήρες, την εξέλιξη τους, την ζωή τους, και έφτασα στο τελευταίο επεισόδιο να κοιτάω σαν χάχας την οθόνη να μου δίνει αυτο ακριβώς που ήθελα να μάθω.

Στο true detective με μολις 8 επεισόδια (ψεκαστε σκουπιστε τελειώσατε) που οκ δεν εχω κανενα προβλημα, 8 επεισόδια θελετε, 8 ας είναι, ε μην περιμένετε ρε πούστη να δεθω με χαρακτήρες. Πάνω που τους έμαθα μου τελειώνει η σειρά. Οπότε εκ του ορισμού της mini σειράς, χέστηκα και για τους πρωταγωνιστές, και για την σχέση τους, και τι θα απογίνουν και για όλους τους άλλους ρόλους που ουτε τα ονομάτα τους θυμάμαι. (εδω καλά καλά δεν πρόλαβα να ξεχωρίζω τα ονόματα των 2 lead). Τι ακριβώς θέλω λοιπόν απο αυτην την σειρά? Απο το six feet under, το οποίο απο το πρώτο επεισόδιο μου ξεκαθάρισε οτι θα ασχοληθούμε με τις ζωές αυτων των ανθρώπων, όπως έγραψα και πιο πάνω ''το μονο που με ένοιαζε ήταν να μάθω πως συνδέονται αυτοι οι κεντρικοί χαρακτήρες, την εξέλιξη τους ... κ.λ.π''. Απο το true detective, οπως με προιδέασε το πρώτο επεισόδιο θελω να μαθω ποιος κερατάς ειναι ο δολοφόνος. Για όλα τα άλλα χέστηκα, υπομονή κάνω μιας και θα τελειώσει τοσο συντομα να μαθω τι έγινε. Όταν λοιπόν αυτο που έγινε δεν με τάραξε, η αποκάλυψη ηταν μια μπαρούφα και μιση και το φινάλε επικεντρώθηκε σε πράγματα που πρωτον δεν μου εδωσαν απο την αρχη να καταλαβω οτι εκει το παν και δευτερον δεν με ενοιαζαν καθολου, ε λογικο ειναι να γράφω μετά ότι το σενάριο ήταν ανύπαρκτο.

Πιστεύεις ότι δεν εχω λόγους λοιπόν που το έγραψα αυτο για το σενάριο?

Δεκτή η γνώμη σου. Συνεχίζω όμως να πιστεύω οτι αν είχε ενα πράγμα η σειρά αυτό ήταν το σενάριο.

Δημοσ.

"Σημασια δεν εχει ο προορισμος αλλα το ταξιδι". Τουτεστιν δεν εχει σημασια που δεν ειδαμε για 5 λεπτα στο τελευταιο επεισοδιο εναν αλλον πιο υπερφυσικο villain αλλα η ατμοσφαιρα και το σεναριο στα προηγουμενα εφτα επεισοδια

• Like 1
Δημοσ.

Άσχετο αλλά μιας και είμαστε εδώ, εμάς μας αρέσουν οι σειρές, αλλά ποια είναι η γνώμη των ηθοποιών για τις σειρές? Από καλλιτεχνική άποψη. Το προτιμούν από ταινίες κλπ. κλπ>? Υπάρχει καμιά πηγή για διάβασμα?

Δημοσ.

"Σημασια δεν εχει ο προορισμος αλλα το ταξιδι". Τουτεστιν δεν εχει σημασια που δεν ειδαμε για 5 λεπτα στο τελευταιο επεισοδιο εναν αλλον πιο υπερφυσικο villain αλλα η ατμοσφαιρα και το σεναριο στα προηγουμενα εφτα επεισοδια

Το σενάριο ειχε κενά. Το πιο γνωστό ήταν το taillight...

Δημοσ.

Άσχετο αλλά μιας και είμαστε εδώ, εμάς μας αρέσουν οι σειρές, αλλά ποια είναι η γνώμη των ηθοποιών για τις σειρές? Από καλλιτεχνική άποψη. Το προτιμούν από ταινίες κλπ. κλπ>? Υπάρχει καμιά πηγή για διάβασμα?

Αυτό που λες έχει να κάνει με τα γούστα του κάθε καλλιτέχνη πιστεύω.

Έχει αποδειχτεί νομίζω ότι πλέον μπορείς να γίνεις διάσημος και από σειρές γι' αυτό και πολλοί μεγάλοι αστέρες του κινηματογράφου ψάχνουν να παίξουν και σε σειρές.

Ισχύει και το ανάποδο βέβαια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...