Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν θεωρείτε το True Detective αστυνομικό θρίλερ τότε δεν καταλάβατε τι παρακολουθούσατε μάλλον.

Πρόκειται για μια τηλεταινία (στην ουσία) μυστηρίου.  Ποια σχέση των δυο ντετέκτιβ μου λέτε; 

Όλη η πλοκή είναι το πως μπορεί να συνδέονται οι μπύρες, οι κούκλες και οι καβαλάρηδες. Και εκεί που περιμένεις να σου γεμίσει τα κενά που σου άφησε, βγαίνει ένα επεισόδιο που επικεντρώνεται μόνο στην σύλληψη του τυπά με τα σημάδια. 

Δεν υπάρχει λόγος να γινόμαστε fanboys και να ψάχνουμε ντε και καλά να βρούμε κάτι καλό να πούμε. 

Δηλαδή τι θα γινόταν αν λέγαμε ότι το 8ο επεισόδιο ήταν φόλα; Δεν τελείωσε όπως θα έπρεπε. End of story. Αυτό δεν ακυρώνει το "ταξίδι" που κάναμε όλοι αυτές τις 7 εβδομάδες. Απλώς αποδείχτηκε ότι όλες οι συζητήσεις που έγιναν σε αυτό το νήμα ήταν ανούσιες. 

Και προς τον φίλο που γράφει για αυτούς που λύσαξαν με τις θεωρίες. Δεν λύσαξαν μόνοι τους. Κάτι τους έδωσε το ερέθισμα.

Το θέμα δεν είναι τί θεωρούσαμε εμείς ότι παρακολουθούμε, το θέμα είναι το τί ήθελε να μας δώσει ο δημιουργός. Και ο δημιουργός ήθελε να μας δώσει αστυνομικό θρίλερ, τί να κάνουμε τώρα; Και αν νομίσαμε ότι παρακολουθούμε κάτι άλλο στα πρώτα επεισόδια, στα τελευταία τρία καταλάβαμε για τα καλά ότι παρακολουθούμε αστυνομικό θρίλερ. Αλλά ακόμη και αν δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι, υπήρχαν αναφορές στο ίντερνετ που μας προετοίμαζαν για το χωρίς τρομερές ανατροπές φινάλε.

Συμφωνώ ότι οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες μας είχαν κουρδίσει από το πρώτο λεπτό του πρώτου επεισοδίου για τρομερές ανατροπές. Σε αυτό το σημείο και μόνο κατηγορώ τον Pizzolato, για το ότι οι Cohle/Hart προβάλλονταν  και οι δύο ως τρομερά μυστηριώδεις και σαν να κρύβουν ένα κάρο πράγματα, τα οποία τελικά δεν έκρυβαν. Πέρα από αυτό όμως, νομίζω ότι έχουμε ένα αστυνομικό θρίλερ που, συνολικά σε κινηματογράφο και τηλεόραση, μου μοιάζει χειρότερο μόνο από το Seven.

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συμφωνούμε κάπου στη μέση.

Καταρχήν το λες και μόνος σου. Άλλο ξεκίνησαν να μας προσφέρουν κι άλλο τελικά μας έδωσαν. Αυτό είναι το 1ο φάουλ.

Επιπλέον θεωρώ λάθος αυτό που λες πως υπήρχαν αναφορές στο ίντερνετ. Αν είναι να ψάχνουμε στο ίντερνετ για να κατατοπιστούμε ως προς το που θα πάει η υπόθεση, τότε κάτι δεν πάει καλά με το γράψιμο (και το λέω εγώ που ήμουν από τα άτομα που μίλησε για πολύ καλογραμμένη ιστορία και ψαγμένο background).

Μου δίνει την εντύπωση ότι αναγκάστηκαν να αλλάξουν κατεύθυνση καθώς αδυνατούσαν να εξηγήσουν αυτά που μας έδειξαν.(βλ. LOST) Και εκεί είναι το 2ο φάουλ διότι πέρα από το περιβάλλον και τις ερμηνείες που παίρνουν 10 κάπου πρέπει να φανεί και το μεγαλείο του σεναριογράφου. 

Το Seven, που είναι εξαιρετική ταινία δεν εμβάθυνε τόσο στο theme "Θανάσιμα Αμαρτήματα", παρά μόνο το παρουσίασε σαν κριτήριο του δολοφόνου να επιλέγει τα θύματά του. Αντιθέτως στο TD βλέπουμε να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον Yellow King, στο τελετουργικό των φόνων και γενικότερα στο περιβάλλον. 

Εν ολίγοις έχω καταλήξει πως μου αφήνει την ίδια γεύση με το LOST και όπως έγραψα και πιο πάνω, το τέλος ήταν κατώτερο των προσδοκιών που η σειρά δημιούργησε.

• Like 1
Δημοσ.

^ Ακριβώς αυτό σκέφτομαι και εγώ!!Δεν μπόρεσαν να τα συνδυάσουν και μας πασάρανε αυτό το φινάλε.Όπως και να έχει καλή σειρά ήταν.Περιμένουμε για δεύτερη season

Δημοσ.

^ Ακριβώς αυτό σκέφτομαι και εγώ!!Δεν μπόρεσαν να τα συνδυάσουν και μας πασάρανε αυτό το φινάλε.Όπως και να έχει καλή σειρά ήταν.Περιμένουμε για δεύτερη season

offtopic; Με αφορμή το άβατάρ σου, σου προτείνω House of Cards

Δημοσ.

Συμφωνούμε κάπου στη μέση.

Καταρχήν το λες και μόνος σου. Άλλο ξεκίνησαν να μας προσφέρουν κι άλλο τελικά μας έδωσαν. Αυτό είναι το 1ο φάουλ.

Επιπλέον θεωρώ λάθος αυτό που λες πως υπήρχαν αναφορές στο ίντερνετ. Αν είναι να ψάχνουμε στο ίντερνετ για να κατατοπιστούμε ως προς το που θα πάει η υπόθεση, τότε κάτι δεν πάει καλά με το γράψιμο (και το λέω εγώ που ήμουν από τα άτομα που μίλησε για πολύ καλογραμμένη ιστορία και ψαγμένο background).

Μου δίνει την εντύπωση ότι αναγκάστηκαν να αλλάξουν κατεύθυνση καθώς αδυνατούσαν να εξηγήσουν αυτά που μας έδειξαν.(βλ. LOST) Και εκεί είναι το 2ο φάουλ διότι πέρα από το περιβάλλον και τις ερμηνείες που παίρνουν 10 κάπου πρέπει να φανεί και το μεγαλείο του σεναριογράφου. 

Αυτό για το Lost μην το λες, γιατί ίσως αποθαρρύνεις άδικα κόσμο από το να δει ένα εξαιρετικό, αστυνομικό θρίλερ. Αν κάποιος το δει έτσι, ως αστυνομικό θρίλερ εξαρχής, τότε δεν θα απογοητευθεί.

Δεν έψαξα τίποτα ποτέ στο ίντερνετ για την σειρά, ακριβώς γιατί οι τόσες θεωρίες πίστευα ότι θα μου κατέστρεφαν την σειρά. Τυχαία πέτυχα την προηγούμενη εβδομάδα ένα καλό άρθρο που έλεγε τί να περιμένουμε από το φινάλε, όπου ένας τύπος είχε μιλήσει με τον Pizzolato και έλεγε ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε συνταρακτικές ανατροπές. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω το άρθρο.

Δημοσ.

Είμαι πολύ διχασμένος με τη συγκεκριμένη σειρά... Από τη μία νιώθω ότι κάποιος με τρολάρισε άσχημα και με έκανε να δω μια crime/drama σειρά που υπό άλλες συνθήκες δεν θα ασχολιόμουν καν χρησιμοποιώντας μικρές Lovecraftικές αναφορές που τελικά δεν οδήγησαν πουθενά, από την άλλη η σκηνοθεσία, το character development και οι ερμηνείες (ειδικά από τον MM) ήταν κορυφαία.

Δημοσ.

παίδες η σειρά δεν άφησε αναπάντητα ερωτήματα τα οποία δεν είχε δημιουργήσει

άφησε αναπάντητες θεωρίες και πορίσματα 1050 καμμένων που παγώνουν frame by frame το καθε καρε για να το λιώσουν και να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι

κόψτε λίγο το κάψιμο στο ιντερνετ και αράξτε ξαναδείτε το, όπως και όλα τα σημειολογικά referances που κάνει η σειρά ανά επεισόδιο για κάποιον λόγο

τίποτα παραπάνω από αριστούργημα κατ εμέ

• Like 16
Δημοσ.

η σειρά είναι κορυφαία ή καλύτερα η πρώτη σεζόν είναι κορυφαία (για τις επομενες θα δούμε) όποιος θέλει να την δει να την δεί χώρις δεύτερη σκέψη...

πάντως στο τέλος που ο ραστ άρχισε να λεει για το dark and light που θύμισε τον john locke στο Lost που έλεγε τα ίδια :P

• Like 1
Δημοσ.

Εννοείται ότι το  έχω δει !!

Εχεις υποτιτλους για ολα τα επ.; 

Δεν μπορω να βρω για τα τελευταια 4 της 2ης σεζον.

Δημοσ.

Αν και offtopic όχι δεν έχω.Τα είδα στα αγγλικά γιατί καλώς ή κακώς η ομάδα(?) που ασχολείται με την σειρά φαίνεται να μας έχει γράψει..(όχι ότι έχει κανείς την υποχρέωση να ανεβάζει υπότιτλους αλλά κουβέντα να γίνεται)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...