Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολυ καλο και το τελευταιο επεισοδιο. Το τραγουδι στο τελος ξερουμε ποιο ειναι?

Cassandra Wilson - Sign of Judgement χωρίς να έχω βρει ολόκληρο το τραγούδι πουθενα

• Like 1
  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συμφωνώ ότι το τέλος ήταν λίγο ελλιπές και γενικά πολύ φιλοσοφημένο για τον μέσο θεατή, αλλά από την άλλη καλά να πάθουν όλοι αυτοί που είχαν λισσάξει με τις τρελές θεωρίες.. 

Μου άρεσε η όλη Errol κατάσταση και το πως έδειξαν τη διπλή του φύση (φουλ ανωμαλία στο σπίτι και σχετικά νορμαλ έξω). Το γεγονός ότι δεν τους πιάσανε όλους και ειδικά τους "μεγάλους" δίνει μια κυνικότητα στην όλη ιστορία. Επίσης λένε κάποιοι ότι τους χάλασε η μεταβολή του Rust στο τέλος με την αισιοδοξία. Ε λοιπόν εμένα δεν με χάλασε καθόλου. Τη γούσταρα πολύ τη σειρά και ειδικά τους δύο πρωταγωνιστές. Μπορεί το φινάλε να μην ήταν flawless ως προς τις αποκαλύψεις αλλά το character developing σε όλη τη σεζόν ήταν.

• Like 5
Δημοσ.

Ποιος ηταν τελικά ο yellow king? Και γιατι η κόρη του Χαρτ έδειχνε να εχει τέτοια σύνδεση? Da fuck? Σίγουρα τελείωσε?

Θέλω να πιστέυω ότι:

Δεν τους έπιασαν όλους που εμπλέκονταν, δεν το έδειξε τουλάχιστον.

Πιστεύω οι σκηνές με την κόρη του Χάρτι ήθελαν να δείξουν, εν τέλει, το "big picture" της ιστορίας και γενικότερα της κοινωνίας (της Louisiana, εδώ).

Ο χρόνος είναι ένας επίπεδος κύκλος (όπως λέει στη σειρά).

Κοριτσάκια και αγοράκια θα συνεχίσουν να βιάζονται, να δολοφονούνται από "τέρατα" και υπ-ανθρώπους.

Το οποιοδήποτε παιδάκι θα μπορούσε να είναι θύμα του "Yellow King".

Man is the cruelest animal

"Κοιτάς τα μάτια τους και βλέπεις ότι καλωσόρισαν το θάνατο"

Ο Χάρτ το πλήρωσε αυτό εν μέρει με την κόρη του. Η απροσεξία του, οδήγησε την κόρη του σε σκοτεινά μονοπάτια.

Ποτέ δεν θα σταματήσει το κακό να υπάρχει, τα ίδια θα συμβαίνουν ξανά και ξανά και ξανά...για πάντα

Νομίζω ο Ραστ τα είπε όλα.. ένας χαρακτήρας με περισσότερο βάθος και ψυχοσύνθεση για μένα από τον Γουόλτερ Γουάιτ, ο οποίος ήταν απλά ένας πολύ έξυπνος και ευρηματικός εγκληματίας.

P.S Νομίζω ότι έμμεσα μας λέει ποιος είναι ο "Yellow King". Είναι ο βωμός που βρίσκονταν μέσα στο "ναό" που είδαμε στο φινάλε, το τελικό δωμάτιο. Ένα μέρος λατρείας για τον δολοφόνο.

• Like 4
Δημοσ.

Oταν μαιχαιρωσε τον Ραστ χαρηκα λεω ωραια ασχημο τελος.
Μετα οταν μαχαιρωσε και τον αλλον λεω ακομα καλυτερα νεκροι και οι δυο.
Οταν των σκοτωσαν και ειχαν τα μαυρα τους τα χαλια λεω ωραια την πληρωσε ο κακος αλλα τουλαχιστον θα πεθανουν και δεν θα τους βρουν ποτε.
Δεν μαρεσε το happy end.

Δημοσ.

Καταπληκτικό σενάριο (εννοώ εκτός από το story και τις ατάκες που ανταλλάσονταν καθώς και το character building), πολύ καλές ερμηνείες και πολύ καλή σκηνοθεσία.

Και κάτι σπάνιο για τις σειρές όπως τις έχουμε συνηθίσει, ένα πράγμα προσχεδιασμένο με αρχή μέση και τέλος και όχι "ας το τραβήξουμε 1-2-3 σαιζόν ακόμη γιατί τα ratings κλπ κλπ".

Kudos και περιμένουμε την επόμενη σαιζόν...

• Like 4
Δημοσ.

Θέλω να πιστέυω ότι:

Δεν τους έπιασαν όλους που εμπλέκονταν, δεν το έδειξε τουλάχιστον.

Πιστεύω οι σκηνές με την κόρη του Χάρτι ήθελαν να δείξουν, εν τέλει, το "big picture" της ιστορίας και γενικότερα της κοινωνίας (της Louisiana, εδώ).

Ο χρόνος είναι ένας επίπεδος κύκλος (όπως λέει στη σειρά).

Κοριτσάκια και αγοράκια θα συνεχίσουν να βιάζονται, να δολοφονούνται από "τέρατα" και υπ-ανθρώπους.

Το οποιοδήποτε παιδάκι θα μπορούσε να είναι θύμα του "Yellow King".

Man is the cruelest animal

"Κοιτάς τα μάτια τους και βλέπεις ότι καλωσόρισαν το θάνατο"

Ο Χάρτ το πλήρωσε αυτό εν μέρει με την κόρη του. Η απροσεξία του, οδήγησε την κόρη του σε σκοτεινά μονοπάτια.

Ποτέ δεν θα σταματήσει το κακό να υπάρχει, τα ίδια θα συμβαίνουν ξανά και ξανά και ξανά...για πάντα

Νομίζω ο Ραστ τα είπε όλα.. ένας χαρακτήρας με περισσότερο βάθος και ψυχοσύνθεση για μένα από τον Γουόλτερ Γουάιτ, ο οποίος ήταν απλά ένας πολύ έξυπνος και ευρηματικός εγκληματίας.

P.S Νομίζω ότι έμμεσα μας λέει ποιος είναι ο "Yellow King". Είναι ο βωμός που βρίσκονταν μέσα στο "ναό" που είδαμε στο φινάλε, το τελικό δωμάτιο. Ένα μέρος λατρείας για τον δολοφόνο.

συμφωνω απολυτα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιός ειναι ο Yellow King και η Carcosa.....εκτος True Detective.....
Η Carcosa ειναι μια φανταστική πόλη την οποία δημιούργησε ο συγγραφέας Ambrose Bierce στο τέλος του 19ου αιώνα. Υποτίθεται ότι ειναι μια αρχαία μυστική πόλη που μόνο λίγοι μπορούν να δουν.
Αργότερα την χρησιμοποίησε ο Robert W. Chambers στις 10 μικρές αποκρυφιστικές ιστορίες τρόμου που έγραψε με τίτλο Yellow King. Είχε αναγάγει την Carcosa σε καταραμένη αρχαια μυστική πόλη η οποία πιθανότατα βρίσκεται σε άλλο πλανήτη ή αλλο σύμπαν.

Οι 4 απο τις 10 πρώτες ιστορίες συνδέονται μεταξύ τους μέσω 3 μηχανισμών.

Το The king In Yellow σαν έργο

O chambers πρωτοαναφέρει το King in Yellow σε μια απο τις μικρές ιστορίες του ώς ένα καταραμένο έργο το οποίο όποιος το διαβάσει τρελαίνεται και γεμίζει απόγνωση.

Τον King in Yellow ώς ένα μυστήρια και μοχθηρή και υπερφυσική οντότητα

Το Sign In Yellow ένα αλλόκοτο σύμβολο

Πολλοί συγγραφείς εμπνεύστηκαν απο αυτην την μυθολογία ( οπως πχ ο Lovecraft) ενώ έχουν γυριστεί ακομα και ταινίες.

Επεξ/σία από romanticp
  • Like 1
Δημοσ.

Θα διαφωνήσω με όσους δεν τους άρεσε το τελευταίο επεισόδιο....Εκπληκτικό φινάλε με φοβερούς διαλόγους και οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών αγγίζουν ταβάνι, ειδικά στα τελευταία 5 λεπτά η συζήτηση Μάρτι_Ράστ...Ανέβασε τον πήχη κατακόρυφα και ευελπιστώ να δούμε κάτι ανάλογο και την επόμενη season...τρομερός διάλογος>>>

Ραστ:Δεν το έχεις συλλάβει σωστά  το θέμα του ουρανού

Μάρτι:Γιατί το λες αυτό;

Ραστ:Κάποτε υπήρχε μόνο σκοτάδι αλλά αν θες την γνώμη μου το φως πάντα κερδίζει!

• Like 3
Δημοσ.

Προσωπικά το τέλος μου άρεσε. Ηταν διαφορετικό από ότι συνηθίζεται, όπου σονυ και καλά να υπάρχει η μεγάλη ανατροπή στην οποία όλοι μένουνε μαλάκες συνδυαζόμενη με ένα άσχημο τέλος όπου όλοι κλαίνε. Επιτέλους και μία νότα ευχάριστη.

Δημοσ.

Πάντως η σειρά ήταν φοβερή είχε εκπληκτική ατμόσφαιρα σενάριο δεμένο χωρίς κοινοτυπίες οι ιστορίες έδεναν ωραία μεταξυ τους.

Στα αρνητικά τώρα καταρχάς λίγα επεισόδεια. Ίσως το στορυ να επιδεχόταν περαιτερω ανάπτυξη. Οταν είδα το τελευταίο επεισόδιο έμεινα με την εντυπωση ότι δεν με γέμισε ώς προς αυτο. Σε καμιά περίπτωση όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι μια εκπληκτική σειρά με φοβερές ερμηνείες και ατμόσφαιρα.

α μπράβο λεέι και τον Chambers ως συγγραφέα :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...