1kost1 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Επειδή έκανα μια βλακεία με κάποιο καλώδιο. έχω ένα καλώδιο USB με ενίσχυση σήματος και με αυτό συνδέω μια εξωτερική κεραία ιντερνετ και πιάνω πολύ καλά. Ταχτοποιούσα χθες τα καλώδια και με μια απότομη κίνηση τράβηγμα μου έσπασε εκεί που είναι η ενίσχυση….. μιλάμε για 5 μέτρο. Τώρα να πάρω κάποιο ανάλογο όπως http://www.e-shop.gr/product?id=PER.750573 Ή να κοιτάξω καλώδιο USB 3 όπως http://www.e-shop.gr/product?id=PER.750342 Μήπως έχω καλύτερη μεταφορά του σήματος…. Έβαλα την κεραία χωρίς το καλώδιο το ενεργό (με ενίσχυση) και πιάνω το σήμα πολύ ασθενικά….. παίρνω σήμα από συγγενικό σπίτι στα 20 περίπου μέτρα είναι το σπίτι! Τι καλώδιο να πάρω;;;; :wacko:
Rude_R Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 έσπασε εκεί που είναι η ενίσχυση; σε ποιο σημειο ηταν; και τι ενισχυση είχε να πάρεις μια κάρτα wifi και να τραβήξεις αμωαξονικο καλωδιο η πάρε ενα wifi access point. τώρα όσον αφορα το usb 3 εχει να κάνει με την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων ΟΧΙ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΗΜΑΤΟΣ ή ταχυτητα συνδεσης επίσης δεν υπάρχει ενισχυμένο καλώδιο η συνδεσμολογια είναι η ιδια. υπαρχει βέβαια ποιότητα κατασκευής και υλικού. εισουν πολυ τυχερος που επαιξε το 5μετρο γιατι συνηθως αυτα τα usb extensions δεν παιζουν οπότε αν μπορεις να πάρεις το ΙΔΙΟ καντο αυτο που δείχνεις εχει ενα σχολιο απο χρηστη οτι σε μια συσκευη του επαιξε ενω σε αλλη οχι,αν θες ρισκαρε το. παντως οσο περισσοτερα μετρα περνεις τοσο λιγοτερες πιθανοτητες έχεις. ουσιαστικα πιστευω οτι εχει να κάνει με το usb stick,,,,, και οχι με το καλωδιο..... οποτε λογικα θα δουλεψει. εφόσον σου δουλευε και πριν απλα εγω οπως σου ανεφερα πιο πάνω σου προτείνω να το φτιαξεις με τον σωστο τροπο να ξεμπερδευεις γιατι ειναι λογικο να εχεις θεματα με αυτη την λυση. {καλωδιο ενεργο...... τι εννοεις με τον ορο ενεργο;.....θα με κάψεις παναθεμασε.. βραδιατικα}
guardianx71 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 έσπασε εκεί που είναι η ενίσχυση; σε ποιο σημειο ηταν; και τι ενισχυση είχε να πάρεις μια κάρτα wifi και να τραβήξεις αμωαξονικο καλωδιο η πάρε ενα wifi access point. τώρα όσον αφορα το usb 3 εχει να κάνει με την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων ΟΧΙ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΗΜΑΤΟΣ ή ταχυτητα συνδεσης επίσης δεν υπάρχει ενισχυμένο καλώδιο η συνδεσμολογια είναι η ιδια. υπαρχει βέβαια ποιότητα κατασκευής και υλικού. εισουν πολυ τυχερος που επαιξε το 5μετρο γιατι συνηθως αυτα τα usb extensions δεν παιζουν οπότε αν μπορεις να πάρεις το ΙΔΙΟ καντο αυτο που δείχνεις εχει ενα σχολιο απο χρηστη οτι σε μια συσκευη του επαιξε ενω σε αλλη οχι,αν θες ρισκαρε το. παντως οσο περισσοτερα μετρα περνεις τοσο λιγοτερες πιθανοτητες έχεις. ουσιαστικα πιστευω οτι εχει να κάνει με το usb stick,,,,, και οχι με το καλωδιο..... οποτε λογικα θα δουλεψει. εφόσον σου δουλευε και πριν απλα εγω οπως σου ανεφερα πιο πάνω σου προτείνω να το φτιαξεις με τον σωστο τροπο να ξεμπερδευεις γιατι ειναι λογικο να εχεις θεματα με αυτη την λυση. Δεν μιλάει για απλή προέκταση , αλλά ενεργή με συσκευή που κάνει ενίσχυση και επανάληψη του σήματος . ΜΟΝΟ έτσι λειτουργούν και τα πάντα σε +5 μέτρα απόσταση. Από εκεί και πέρα τα usb3 έχουν μεγαλύτερες απώλειες στην ίδια απόσταση σε σχέση με το 2 , οπότε δεν το κοιτάς καν. Πάρε ένα ίδιο και τελείωσες. Αλλά όχι 10 μέτρα... Αυτά πράγματι δεν λειτουργούν. Θέλει ενίσχυση κάθε 5 μέτρα. Το να πάρεις καινούρια κάρτα και να τραβήξεις ομοαξονικό (ειδικά αν είναι από τα προκατασκευασμένα λεπτά καλώδια) θα κοστίσει λογικά περισσότερο
Rude_R Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δεν μιλάει για απλή προέκταση , αλλά ενεργή με συσκευή που κάνει ενίσχυση και επανάληψη του σήματος . ΜΟΝΟ έτσι λειτουργούν και τα πάντα σε +5 μέτρα απόσταση. Από εκεί και πέρα τα usb3 έχουν μεγαλύτερες απώλειες στην ίδια απόσταση σε σχέση με το 2 , οπότε δεν το κοιτάς καν. Πάρε ένα ίδιο και τελείωσες. Αλλά όχι 10 μέτρα... Αυτά πράγματι δεν λειτουργούν. Θέλει ενίσχυση κάθε 5 μέτρα. Το να πάρεις καινούρια κάρτα και να τραβήξεις ομοαξονικό (ειδικά αν είναι από τα προκατασκευασμένα λεπτά καλώδια) θα κοστίσει λογικά περισσότερο Μπραβο ρε guardian τωρα καταλαβα, με ενισχυτη σηματος.... είπα και εγω τι εννοει.......ο ποιητης.....thx man απλα εχω συνηθηση με αγγλικους ορους... και το ενεργο με εστειλε αλλου. πιστεύω οτι σε καλυψαμε πληρως 1kost1
1kost1 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Οπότε λέτε να πάρω κάτι ανάλογο με αυτό http://www.e-shop.gr...t?id=PER.750573 αυτό που είχα δεν θυμάμαι από που το πήρα γιατί πάει αρκετός καιρός…. Πιστεύω να καταλάβατε πως κάνω την σύνδεση….. από τη θύρα USB το καλώδιο με τον ενισχυτή και από εκεί την κεραία που έχω…… ΑΛΛΑ 5 ΜΕΤΡΟ καλωδιο.... πχ αυτό... http://www.e-shop.gr/product?id=PER.750570 (τώρα το βρήκα με ψαξιμο...) καλό είναι;;;;;;
Rude_R Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 αυτο είναι δεκαμετρο. δεκαμετρο χρειαζεσαι; ειπαμε οσο ανεβαίνουμε ρισκαρουμε
1kost1 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 καλημερα σας.... Το Παρήγγειλα και μάλλον από μέσο-εβδομάδα θα μου έχει έρθει…. Φυσικά το 5μετρο. το περιμένω.......... 1
poulinos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 επισης το καλο ομοαξονικο ειναι αρκετα ακριβο οποτε δεν συμφερει.συν ανταπτορες κτλ.(λιγο off topic)
1kost1 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Σήμερα παρέλαβα το καλώδιο και το έβαλα…. ΟΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ!!! Λαμβάνω τώρα περισσότερα σήματα και φυσικά πιο «δυνατά»!!!!! (φυσικά το 5 μετρο πήρα) 1
poulinos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Σήμερα παρέλαβα το καλώδιο και το έβαλα…. ΟΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ!!! Λαμβάνω τώρα περισσότερα σήματα και φυσικά πιο «δυνατά»!!!!! (φυσικά το 5 μετρο πήρα) ε ναι αμα δεν ειχε ενισχυση τοτε δεν θα φτανε σωστο ρευμα για να τροφοδοτησει την συσκευη.και ειτε δεν παιζει σωστα ειτε καν δεν αναγνωριζεται απο το Pc η αναγνωριζεται σαν αγνωστη συσκευη
barman_ Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 ειναι καθαρα θεμα ρευματος?δε μου αρχεται στο μυαλο αλλου ειδους ενισχυση...εγω εχω ενα τριμετρο,αλλα δε ξερω αν οντως κανει αυτη τη δουλεια.
poulinos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 ειναι καθαρα θεμα ρευματος?δε μου αρχεται στο μυαλο αλλου ειδους ενισχυση...εγω εχω ενα τριμετρο,αλλα δε ξερω αν οντως κανει αυτη τη δουλεια. δεν ξερω πως παιζει αυτο και το ενισχυει.απλα εννοουσα οτι μια συσκευη πχ θελει χ ρευμα για να παιξει αλλα τα χανεις στο καλωδιο τοτε το πιο πιθανο συνηθως ειναι αυτη η συσκευη να μην αναγνωριζεται καν στο pc η να υπολειτουργει με πιο συνηθες το πρωτο,περα απο το active Καλωδιο ισως να επαιζε με τον ιδιο τροπο που παιζουν κατι σκληροι τραβοντας ρευμα απο 2 Usb ταυτοχρονα.τωρα τι εχουν κανει στο καλωδιο δεν ξερω.δεν ξερω πως το δυναμωνει.συνηθως τα καλωδια που κανουν αυτην την δουλεια ειναι α.καμποσα μετρα β.φαινονται.λιγο πιο παχια στο βυσμα η ενδιαμεσα στο καλωδιο εχουν ενα κουτακι(χαζη λεξη το κουτακι αλλα το λεω απλα)
barman_ Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 καταλαβα,ενα στρογγυλο συνηθως.σε φωτογραφικες και σκληρους το βλεπω προφανως εδω τη δουλεια την κανει το τελικο κουτακι που ειναι και ο θυρα.και λογω 5 μετρων υπαρχει απωλεια...δε μπορω να το εξηγησω ομως,στη πριζα θεωρητικα, δεν υπαρχει περιορισμος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα